To Plan B του γάμου στην εποχή του Κορωναϊού

Και έτσι ξαφνικά, εκεί που τα είχατε όλα έτοιμα και μετρούσατε τις ημέρες αντίστροφα, ξεσπά η πανδημία του Κορωναϊού. Όσο και αν σκέφτεστε ότι αυτό δεν συμβαίνει ούτε σε ταινία επιστημονικής φαντασίας, δυστυχώς συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Το πρώτο που συστήνουμε σε όλους όσους παντρεύονται μέσα στους επόμενους μήνες ή εβδομάδες είναι ... ψυχραιμία. Ο COVID-19 μας ανάγκασε να προσαρμοστούμε σε μια καθημερινότητα πρωτόγνωρη και διαφορετική. Συνεπώς πρέπει να δείξουμε καλή θέληση, ευελιξία, καλοσύνη και διάθεση για συμβιβασμούς. Όλοι εμείς στον χώρο του γάμου και της βάπτισης βρισκόμαστε στο πλευρό σας, ο καθένας μας από τη δική του θέση θα σας βοηθήσουμε να πραγματοποιήσετε τον γάμο που πάντα ονειρευόσασταν, ανεξαρτήτως των περιστάσεων.

Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα από τα μελλόνυμφα ζευγάρια θα έρθουν αντιμέτωπα με αλλαγές στον προγραμματισμό τους. Δεν χρειάζετε πανικός αλλά λογική και ορθολογισμός. Το πρώτο πράγμα που θα σας συμβουλεύαμε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε με τους επαγγελματίες και να συζητήσετε μαζί τους. Με την εμπειρία τους και τον επαγγελματισμό τους θα σας βοηθήσουν να πάρετε τις σωστές αποφάσεις και θα σας προτείνουν εναλλακτικές, ευέλικτες λύσεις. Εξετάστε τις προτεραιότητές σας και επαναπροσδιορίστε τις αν χρειαστεί.

Είναι πιθανό, όλη αυτή η κατάσταση να έχει τελειώσει μέχρι το τέλος της άνοιξης, όμως αν ο γάμος σας είναι εντός των επόμενων ημερών και με δεδομένες τις απαγορεύσεις που ισχύουν, τότε θα πρέπει άμεσα να κινηθείτε για την αναβολή του. Mε ψυχραιμία επικεντρωθείτε στην προτεραιότητα και ουσία των πραγμάτων, που είναι η προφύλαξη της υγείας όλων.

Το Plan B

Οι επαγγελματίες θα σας δώσουν όλες τις εναλλακτικτές για την μεταφορά του γάμου σας σε νέα ημερομηνία. Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά ζευγάρια που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, πολύ πιθανόν να χρειαστεί να εξετάστε το ενδεχόμενο να τελέσετε τον γάμο σας κάποια καθημερινή και όχι απαραίτητα μέσα στο Σαββατοκύριακο. Να είστε σίγουροι ότι πολλά ζευγάρια θα συμβιβαστούν με την καθημερινή προκειμένου να διατηρίσουν την δυνατότητα να πραγματοποιηθεί ο γάμος στο αγαπημένο τους venue/ χώρο η εκκλησία. Σημασία έχει να πραγματοποιηθεί ο γάμος όπως τον έχετε ονειρευτεί και ας μην είναι σε Σ.Κ. Σίγουρα θα είναι το κορυφαίο trend της φετινής σεζόν!

Αν έχετε «πελαγώσει» δεν ξέρετε από που να αρχίσετε, αρχικά θα σας προτείναμε να ενημερώστε άμεσα τους καλεσμένους ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά για την αναβολή του γάμου και να δεσμευτείτε για την αποστολή νέου προσκλητηρίου όταν θα είστε έτοιμοι. Στη συνέχεια, επικοινωνήστε με την wedding planner αν υπάρχει, ειδάλλως με την εκκλησία – στην περίπτωση θρησκευτικού γάμου – και τον χώρο της δεξίωσης. Τέλος, ολοκληρώστε τον κύκλο των επαφών σας, το φωτογράφο και τους λοιπούς επαγγελματίες, ώστε να συγχρονιστούν όλοι με τη νέα ημερομηνία. Μην ξεχνάτε ότι οι φθινοπωρινοί και χειμερινοί γάμοι είναι εξίσου ξεχωριστοί με τους καλοκαιρινούς. Αυτό που έχει σημασία είναι να δημιουργήσετε πανέμορφες αναμνήσεις.

Σε περίπτωση που ο γάμος σας είναι προγραμματισμένος για αργότερα, μην πανικοβληθείτε και σπεύσετε να ακυρώσετε, σας συμβουλεύουμε να τηρήσετε στάση αναμονής και να παρακολουθήσετε τις εξελίξεις προσεκτικά. Αν μέχρι τότε όλα πάνε καλά, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μην επηρεαστεί ό γάμος σας. Σας συνιστούμε προσοχή στις ακυρωτικές ρήτρες (προκαταβολές στο χώρο, catering, ανθοστολισμό κλπ.) και πάντα να κινήστε μέσα στα χρονικά πλαίσια που σας ορίζει το συμβόλαιο ή συμφωνητικό.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι στη ζωή κάποια δεδομένα μπορεί να αλλάξουν. Όμως το σημαντικότερο από όλα είναι ότι έχετε ο ένας τον άλλον. Έχοντας αυτό πάντα στο μυαλό σας, τα πάντα μπορούν να τακτοποιηθούν με το λιγότερο δυνατόν στρές και άγχος. Ο γάμος είναι η απόφασή μας να μοιραστούμε την ζωή μας με το άλλο μας μισό και θα πρέπει να παραμείνει μία ευχάριστη και χαρούμενη εμπειρία για εσάς, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

 

Pin It