Bridal Expo 2021 & Bridal Fashion Week - Συνέντευξη με την «Πρώτη Κυρία» των εκθέσεων γάμου Ασπασία Κόντου

BeFunky collage 22

 

 H Ασπασία Κόντου είναι η γυναίκα πίσω από την πιο επιτυχημένη έκθεση γάμου της Ελλάδας, την Bridal Expo και της μοναδικής Bridal Fashion Week. Το “it” Bridal Fashion Event της χρονιάς, ετοιμάζεται για άλλη μια φορά, να υποδεχθεί τους κορυφαίους επαγγελματίες του γάμου και της βάπτισης αλλά και χιλιάδες επισκέπτες, που θέλουν να ενημερωθούν για τις νέες wedding τάσεις της νέας σεζόν, τηρώντας φυσικά όλα τα μέτρα ασφαλείας. Η Ασπασία Κόντου, ιδιοκτήτρια της STALEXPO που διοργανώνει την Bridal Expo και τη Bridal Fashion Week, αφιέρωσε λίγο από το χρόνο της και μας μιλά για την διοργανώση του 2021.

WW: Πιστεύετε ότι θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί η Bridal Expo και η ΒFW τον Μάρτιο;

AK: Θέλω να πιστεύω ότι τώρα, μετά τις γιορτές, η ζωή θα επανέλθει σιγά-σιγά στους ρυθμούς της. Με δυσκολίες βέβαια, και με όρους ασφαλείας οι οποίοι θα μας συνοδεύσουν ίσως και όλο το 2021. Όμως και ο εμβολιασμός ο οποίος έχει ξεκινήσει και έχει αναπτερώσει κατά ένα τρόπο ψυχολογικά το κόσμο, αλλά και οι επαγγελματίες που έχουν θιγεί πολύ στην επαγγελματική τους ζωή και θέλουν να πάρουν πίσω το χρόνο που χάθηκε, θα συμβάλλουν στη διοργάνωση της Bridal Expo και της ΒFW αλλά ο Μάρτιος μοιάζει μάλλον αδύνατον!!! Όλοι έχουν μεγάλη ανάγκη να επικοινωνήσουν με τις μέλλουσες νύφες, αλλά οι συνθήκες θα μας αναγκάσουν μάλλον να μεταφερθούμε και πάλι.

Ενώ ο Μάρτιος, εν σχέση και με τις ημερομηνίες του φετεινού Πάσχα, είναι ιδανικός μήνας και ίσως μοναδικός για τη φετινή έκθεση προέχει η ασφάλεια όλων. Έτσι θα αξιολογήσουμε όλες τις παραμέτρους και βλέποντας τις κρατικές εντολές θα αποφασίσουμε σε συνεργασία με τους εκθέτες μας, πότε θα ενημερώσουμε τελικά όλες τις νύφες που έχουν ακυρώσει το γάμο τους από το 2020 και θέλουν κάποιες συμπληρωματικές ιδέες, αλλά και όλες εκείνες που ονειρεύονται αυτή τη στιγμή εδώ και δύο χρόνια.

Εννοείται βέβαια ότι αυτά θα ισχύσουν με τη προϋπόθεση ότι το κράτος θα έχει δώσει την έγκριση της λειτουργίας στις εκθέσεις γενικότερα.

WW: Mε ποιες προδιαγραφές θα διεξαχθεί η επόμενη ΒFW;

 AK: Το Ζάππειο στο οποίο προγραμματίζεται η έκθεση έχει τη δυνατότητα να προσαρμοστεί σε όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Ήδη έχουμε προβλέψει προδιαγραφές που θα τηρούσαμε εάν η πανδημία εξακολουθούσε, αλλά επιτρέπονταν οι εκθέσεις. Δηλαδή διαφορετική πόρτα εισόδου και εξόδου, μονής κατεύθυνσης διάδρομοι, ελεγχόμενη είσοδος, αποστάσεις και επιδείξεις στο ονειρεμένο ημιυπαίθριο περιστύλιο και άλλα τα οποία βέβαια θα τηρήσουμε εάν χρειαστεί. Εγώ προσωπικά θεωρώ πως εάν επιτρέπεται η διοργάνωση εκδηλώσεων, μπορούμε να οργανώσουμε καταπληκτικά πράγματα με πολύ ασφάλεια. Όλα είναι θέμα οργάνωσης και ατομικής ευθύνης.

WW: Πολλοί λένε ότι οι νύφες και οι γάμοι θα επιστέψουν « δριμύτεροι», ενώ άλλοι πιστεύουν ότι έχει κλονιστεί η επιθυμία για τον γάμο όπως τον γνωρίζαμε. Ποια είναι η άποψή σας;

AK: Θα περάσουν πολλά χρόνια για να σταματήσει η Ελληνίδα να φαντάζεται τον εαυτό της μέσα σε ένα παραμύθι...το γάμο της. Βέβαια μετά από ένα τόσο δυνατό σοκ, όπως ήταν η πανδημία του Covid19, σε όλα θα δούμε για ένα διάστημα αλλαγές και ακρότητες. Δηλαδή θα δούμε γάμους που μεταφέρθηκαν από το 2020, και θα γίνουν μέσα σε απίστευτη πολυτέλεια, και γάμους λιτούς, μαζεμένους και πολύ απλούς.
Το σίγουρο είναι πως οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τους γάμους θα πρέπει να μπουν λίγο στο πνεύμα των ταλαιπωρημένων ζευγαριών και να προτείνουν καινούριες και υψηλής αισθητικής ιδέες, ώστε να ξυπνήσουν και πάλι το ενδιαφέρον και την επιθυμία για μοναδικές γαμήλιες στιγμές.

WW: Πολλοί επαγγελματίες θεωρούν ότι το “lockdown” στον γάμο ήταν άδικο, ειδικά στον χώρο της δεξίωσης, και πιστεύουν ότι οι πολυπληθείς γάμοι κάτω από ορισμένες συνθήκες μπορούν να διεξαχθούν εφόσον οι εκτάσεις σε σχεδόν όλα τα κτήματα πληρούν τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσουν τους καθήμενους προσκεκλημένους, με τις νόμιμες αποστάσεις. Η άποψη των περισσοτέρων, είναι ότι εφόσον λειτούργησαν τα εστιατόρια, το ίδιο θα έπρεπε να επιτραπεί και για τους χώρους δεξίωσης, ίσως χωρίς τη μουσική και χορό. Ο χορός μόνο για την πολύ άμεση οικογένεια. Ποια είναι η άποψή σας;

AK: Πραγματικά δημιουργήθηκε μία αντίθεση μεταξύ των εστιατορίων και των γαμήλιων δεξιώσεων. Θα μπορούσαν οι καλεσμένοι - όχι σε μπουφέ - καθιστοί σε μεγάλα τραπέζια, σε αποστάσεις, με ειδικό service, και χορό μόνο από το ζευγάρι, τους γονείς και τους κουμπάρους να λειτουργήσουν, έστω και με μάσκες με αρκετά άτομα.
Όμως ο πανικός της επιδημίας και ο κίνδυνος του θανάτου που ζούμε όλοι, φέρνει και αδικίες και υπερβολές. Σκεφτείτε ότι εταιρίες της δικής μας δραστηριότητας είναι κλειστές με κρατική εντολή από το Μάρτιο του 2020, και ο χρόνος που θα μας δοθεί για να οργανώσουμε πράγματα για το 2021, θα είναι πολύ λίγος. Για όλους θα ισχύσει αυτό. Όλοι θα τρέχουν να οργανώσουν τη παρουσία τους και τη προβολή τους σε πολύ λιγότερο χρόνο την επόμενη χρονιά.

WW: Πιστεύετε ότι το εμβόλιο θα καταφέρει να λύσει τα προβλήματα εγκαίρως ώστε ο κόσμος να προλάβει την γαμήλια σεζόν του 2021;

AK: Ναι. Εάν ο κόσμος ταχθεί υπέρ του εμβολίου και καταλάβει ότι οι προφυλάξεις θα πρέπει να μας ακολουθήσουν ίσως και μέχρι το φθινόπωρο του 2021, θα τα προλάβουμε όλα. Ένα είναι το σίγουρο πάντως. Ότι τόσο ο τουρισμός όσο και οι γάμοι, θα επανέλθουν στη κανονικότητα πρώτα από όλα τα άλλα στη χώρα μας

WW: Ποιες είναι οι θετικές επιπτώσεις από όλη αυτή την «περιπέτεια», αν θεωρείτε ότι υπάρχουν;
AK: Θεωρώ ότι μόνο σε προσωπικό επίπεδο μπορούν να υπάρξουν θετικά στοιχεία και επιπτώσεις μετά από τόσο δυνατές εμπειρίες. Σε επαγγελματικό επίπεδο γενικά μόνο κακά πράγματα βλέπω.

 

Λίγα λόγια για την Ασπάσια Κόντου

Η Ασπασία Κόντου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, από γονείς δικηγόρους. Ξεκίνησε να προγυμνάζεται για φαρμακοποιός αλλά στην πορεία, η τάση της και το ταλέντο της στην επικοινωνία την έσπρωξαν στο St George Commercial College όπου σπούδασε διαφήμιση και δημόσιες σχέσεις. Ανέλαβε για μια σειρά ετών τη διεύθυνση πωλήσεων γνωστής ποτοποιίας και στη πορεία η τύχη της επιφύλαξε μία πολύ δυνατή συνεργασία με τη διοργάνωση των πρώτων εκθέσεων μόδας στην Ελλάδα. Από εκεί και μετά, η ενασχόληση της ήταν μόνο με τη μόδα και τη κλωστουφαντουργία. Εκδίδει τα πρώτα και μοναδικά περιοδικά προβολής, απαραίτητα στους κατασκευαστές ρούχων ενώ παράλληλα διοργανώνει τις αντίστοιχες εκθέσεις τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη αλλά και πάρα πολλές επιδείξεις μόδας.

Από το 2000-2007 είναι διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας ORGANICA EXPO A.E, και από το 2007 – 2012 της Fashion News A.E . Το 2012, μεσούσης της κρίσης αποφασίζει να ανοίξει τα δικά της φτερά και πιστεύοντας ότι οι οικονομικές δυσκολίες θα έστρεφαν τον καταναλωτή στη μοναδικότητα και στην ποιότητα που είχε χαθεί τα χρόνια της υπερκατανάλωσης, ξεκίνησε στο Ζάππειο την Bridal Expo και τη Bridal Fashion Week, με μεγάλη επιτυχία. Συγχρόνως, κάθε Άνοιξη και Φθινόπωρο διοργανώνει το NGFL, το απόλυτο fashion event, που προβάλλει τη νέα γενιά των σχεδιαστών και τους φέρνει κοντά στην αγορά εργασίας και στον κόσμο που αγαπά τη μόδα και τα νέα ταλέντα. Μέχρι σήμερα παραμένει πιστή σε αυτό που αφιέρωσε όλα τα χρόνια της επαγγελματικής καριέρας, στη προσπάθεια της αναβάθμισης της προβολής της μόδας.

 

BeFunky collage 5

BRIDAL EXPO - BRIDAL FASHION WEEK - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

 

Pin It