Σαντορίνη - Γάμος με νησιώτικη αύρα

Οι εποχές που οι γάμοι γινόταν κατά παράδοση στο μέρος καταγωγής της νύφης έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τα σύγχρονα ζευγάρια συνδυάζουν το γάμο τους με μια απόδραση στο αγαπημένο τους νησί.

 

Ίσως κάποιοι να θεωρούν υπερβολή ένα γάμο μακριά από τον τόπο καταγωγής ή το μέρος που ζουν. Ενδεχομένως επειδή θα χρειαστεί να μετακινήσουν καλεσμένους από οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας. Ή επειδή νιώθουν ότι θα δυσκολευτούν πολύ στην οργάνωση. Αυτό ωστόσο που δεν αμφισβητεί κανείς είναι ότι το να παντρευτείς σε ένα ελληνικό νησί και κυρίως στην άγρια και άκρως ερωτική Σαντορίνη, είναι μία μοναδική εμπειρία.

Τα δεδομένα μιλάνε

Δεν είναι τυχαίο ότι η Σαντορίνη αποτελεί τον πρώτο προορισμό στην Ευρώπη και τον τρίτο στον κόσμο, για εκείνους που θέλουν να παντρευτούν ή ακόμη και να ανανεώσουν τους όρκους τους. Κάθε σαιζόν εδώ πραγματοποιούνται πάνω από 700 γάμοι ανθρώπων που έρχονται απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ο αριθμός αυτός μάλιστα αναφέρεται μόνο στου Πολιτικούς και Ορθόδοξους γάμους καθώς δεν υπάρχει αρχείο για τους συμβολικούς γάμους και τις ανανεώσεις όρκων. Η μοναδική θέα του Ηφαιστείου, το βαθύ μπλε της Κυκλαδίτικης θάλασσας, η μεγαλύτερη καλντέρα στον κόσμο, η πρωτόγνωρη ομορφιά όλων αυτών των παραδοσιακών κτιρίων που κυριολεκτικά κρέμονται στην άκρη της καλντέρας, είναι τα ισχυρότερα κίνητρα για να πείσουν κάποιον να παντρευτεί και να κάνει το γαμήλιο πάρτι του στη Σαντορίνη.

 

Τα τελευταία χρόνια στη Σαντορίνη έχουν γίνει τεράστια βήματα για τη βελτίωση των υπηρεσιών που αφορούν στη γαμήλια τελετή και στη δεξίωση. Υπηρεσίες και εξοπλισμός που παλαιότερα δεν υπήρχαν στο νησί, τώρα όχι μόνο υπάρχουν, αλλά είναι υψηλών προδιαγραφών και καλύπτουν όλους τους τομείς. Αυτό σημαίνει ότι οι σκέψεις του τύπου: «… που θα βρω αυτά που χρειάζομαι;….», «…πόσο σίγουρος είμαι για την σωστή οργάνωση του γάμου και της δεξίωσης;…» έχουν ελαχιστοποιηθεί.
Το μοναδικό μειονέκτημα, αν μπορεί να το πει κάποιος έτσι, είναι η απόσταση. Ένα σαββατοκύριακο όμως αρκετό καιρό πριν το γάμο, αρκεί ώστε ο άμεσα ενδιαφερόμενος να δει τα σημεία που υπάρχουν για τελετή και δεξίωση και να έρθει σε επαφή με κάποιον οργανωτή γάμου. Τα πάντα κατόπιν είναι πανεύκολα. Η οργάνωση της ομορφότερης στιγμής της ζωής του γίνεται πανεύκολα μέσω τηλεφώνου και email.

g2


Κόστος, μενού και διαμονή

Λέγεται ότι οι γάμοι στη Σαντορίνη κοστίζουν. Αυτό όμως δεν είναι απόλυτη αλήθεια. Ασφαλώς και η απομάκρυνση από την έδρα μας και η μεταφορά καλεσμένων δεν έχει το ίδιο κόστος με την περίπτωση που θα παντρευόμασταν στην εκκλησία της γειτονιάς μας. Ένα ρεπορτάζ θα σας αποδείξει ότι οι χρεώσεις των επαγγελματιών που ασχολούνται με την «αγορά» του Γάμου, είναι αντίστοιχες με εκείνες των μεγαλουπόλεων. Οι διαφορές στις τιμές είναι από μικρές έως ελάχιστες.
Τα εστιατόρια που διατίθενται για γαμήλιες δεξιώσεις διαθέτουν αξιοπρεπέστατα γαμήλια Menu, οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 30 ευρώ ανά άτομο. Το κόστος φυσικά ανεβαίνει όταν ο ενδιαφερόμενος θέλει ο χώρος αυτός να είναι στην καλντέρα και το menu να συμπεριλαμβάνει σφυρίδα, αστακό και άλλα τέτοια gourmet εδέσματα.
Όσον αφορά στα δωμάτια, μπορεί να βρει από 20-30 ευρώ ανά άτομο, σε ξενοδοχεία Γ’ ή Δ’ κατηγορίας.
Η οργάνωση είναι το ήμισυ του παντός

g3

Η Σαντορίνη διαθέτει άπειρες επιλογές. Το καλύτερο για ένα ζευγάρι που ετοιμάζεται για το Γάμο του είναι να απευθυνθεί σε κάποιον οργανωτή που έχει την επιχείρησή του στο νησί – ιδανικά ο οργανωτής θα πρέπει να μένει στο νησί ΟΛΟ το χρόνο, για να μπορεί να δίνει απαντήσεις και να λύνει απορίες ΑΜΕΣΑ.
Βέβαια εάν κάποιος έχει επαφές στο νησί, καλό θα είναι να τις χρησιμοποιήσει για να βρει τους κατάλληλους επαγγελματίες που έχουν εμπειρία και «καλό» όνομα.
Γενικά η Σαντορίνη διαθέτει τα πάντα γύρω από το γάμο και το κυριότερο, διαθέτει πολλά που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΥ. Άρα σίγουρα είναι ο ομορφότερος και ο καταλληλότερος προορισμός για μία ονειρεμένη γαμήλια τελετή και μια αξέχαστη δεξίωση.

WEDDING IN SANTORINI
MESSARIA, 84700
SANTORINI, GREECE
Tel. 0030 22860 34233
0030 22860 34288
Fax. 0030 22860 34287
www.wedding-in-santorini.com
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Pin It