Γαμήλιο μενού - Πρακτικές συμβουλές για μενού με ... νου!

Αν ετοιμάζεστε να παντρευτείτε τους επόμενους μήνες, πιθανότατα βρίσκεστε μπροστά σε ένα βουνό προετοιμασιών χωρίς τέλος. Σχετικά με το μενού που θα επιλέξετε για την αξέχαστη ημέρα σας, εμείς σας έχουμε όλες τις συμβουλές που χρειάζεστε ώστε να κάνετε τη σωστή επιλογή.

VenueKtima 48  photoGeorgeKossieris

1. Πρώτα από όλα θα χρειαστεί να αποφασίσετε με ποιο catering θα συνεργαστείτε αλλά και πάνω σε ποιο μενού θα«δουλέψετε». Τα περισσότερα κτήματα αλλά και χώροι είτε έχουν σταθερή συνεργασία με συγκεκριμένα catering είτε σας αφήνουν ελεύθερα να φέρετε αυτό που έχετε επιλέξει. Η αλήθεια είναι πως τα συνεργαζόμενα catering γνωρίζουν το χώρο καλύτερα και συνεπώς το πώς θα στήσουν αλλά και τους χρόνους που απαιτούνται. Εξάλλου και ο χώρος από την πλευρά του εγκρίνει το επίπεδο των υπηρεσιών, οπότε η καθιερωμένη συνεργασία είναι τελικά προς όφελός σας.

2. Αποφασίστε το κεντρικό υλικό του μενού σας (ψάρι ή κρέας) και σε ποια ποικιλία. Να έχετε υπόψη σας ότι το ψάρι και τα θαλασσινά κρύβουν το φόβο αλλεργιών και σας δεσμεύουν αρκετά, καθώς δεν αγαπούν όλοι τα θαλασσινά. Το κρέας μαζί με μερικές χορτοφαγικές λύσεις είναι μία ασφαλής επιλογή. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποκλείσετε το ψάρι και τα θαλασσινά απλώςσυνιστούμε προσοχή στις επιλογές.

3. Η εποχή  αλλά και το μέρος όπου θα πραγματοποιηθεί η δεξίωση είναι επίσης βασικά στοιχεία για την επιλογή του γαμήλιου μενού καθώς οι γεύσεις και τα πιάτα αλλάζουν ανάλογα με αυτά. Αν επιλέξετε να παντρευτείτε χειμώνα, τότε μπορείτε να συμπεριλάβετε στο μενού σας περισσότερα ζεστά πιάτα και χειμωνιάτικες σαλάτες με εσπεριδοειδή, ρόδι κλπ. αλλά και κάποια σούπα βελουτέ. Αντίθετα, το καλοκαιρινό μενού απαιτεί πιο ελαφριές και δροσερές γεύσεις και είναι μια καλή ευκαιρία να εντάξετε μερικά bbq κρεάτα και θαλασσινά αλλά και παγωμένα κοκτέιλ, γρανίτες και παγωτά. Τέλος, αν ο γάμος γίνει στην επαρχία ή σε κάποιο νησί μπορείτε να εντάξετε στο μενού παραδοσιακές γεύσεις και τοπικά προϊόντα.

4. Απλές, καθαρές.  δημοφιλείς γεύσεις, οι οποίες δεν θα διχάσουν τους καλεσμένους σας και θα αφήσουν την καλύτερη εντύπωση σε όλους είναι οι καλύτερες επιλογές για ένα γαμήλιο μενού.

5. Εμπιστευθείτε τον σεφ, ο οποίος πάντα γνωρίζει περισσότερα. Ζητήστε τις εναλλακτικές γεύσεις των μενού και συζητήστε μαζί του για τις διάφορες επιλογές.

6. Μην υπερβάλετε με την ποικιλία του φαγητού και τις εναλλακτικές γεύσεις κάθε κατηγορίας. Φροντίστε να έχετε ποικιλία αλλά και ισορροπία γεύσεων και επιλογών. Εκτός από γλυκά καλό είναι να έχετε και φρούτα εποχής. Ο χρυσός κανόνας για ένα γαμήλιο buffet είναι 4-5 σαλάτες, 3-4 ορεκτικά, 3 συνοδευτικά και 3-4 κρέατα.

7. Το μενού της δεξίωσης είναι ένα κομμάτι του γαμήλιου budget που μπορεί να ξεφύγει πολύ εύκολα. Αποφασίστε μέχρι ποιο ποσό ανά άτομο είστε διαθετημένοι να δώσετε και μείνετε σταθεροί σ’ αυτό κάνοντας φυσικά μικρές αλλαγές στο μενού ώστε να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό που μετρά είναι να ικανοποιηθούν γευστικά οι καλεσμένοι σας και να διασκεδάσουν, χωρίς να τους βαραίνει το στομάχι. Οι υπερβολές εκτός του ότι δεν κάνουν ποτέ καλή εντύπωση, δεν έχουν χώρο σε ένα γαμήλιο μενού.

8. Μην παραλείψετε ποτέ και σε καμία περίπτωση να κάνετε μια γευστική δοκιμή. Δεν είναι όλα τα catering ίδια, ούτε ένα catering που έχει «καλή» φήμη είναι και καλό. Μπορεί να εκπλαγείτε σε αυτά που θα δοκιμάσετε. Έχετε υπόψη σας ότι η παρουσίαση ενός πιάτου είναι εξίσου σημαντική με τη γεύση του. Η παρουσίαση όλων των πιάτων πρέπει να τόσο εντυπωσιακή όσο και η γεύση τους. Ένα ωραίο και κομψό food styling είναι εξίσου απαραίτητο με την νοστιμιά των πιάτων. Επιπλέον είναι πολύ σημαντικό να τα δείτε όλα στημένα στον χώρο ώστε να γνωρίζετε πως θα είναι και στη δική σας δεξίωση. Για το λόγο αυτό επιλέξτε να κάνετε την γευστική δοκιμή στο χώρο που έχετε κλείσει για τη δεξίωσή σας.

9. Η πρώτη εντύπωση πάντα μετράει γι’ αυτό μην παραλείψετε να προσφέρετε στους καλεσμένους σας κάποιο welcome drink ως καλωσόρισμα μαζί με κάποια ορεκτικά, τα γνωστά και ως «περαστά». Αυτά τα περαστά είναι η πρώτη εντύπωση που θα δώσετε στους καλεσμένους σας όσον αφορά το μενού που έχετε επιλέξει. Φροντίστε να τρώγονται εύκολα και να υπάρχει ποικιλία.

10. Αν σκοπεύετε  να το γλεντήσετε μέχρι αργά όπου το κέφι και το αλκοόλ θα ρέουν άφθονα, τότε πρέπει απαραίτητα να προσθέσετε και κάποιο after menu. Ακόμα και ένα πιάτο είναι αρκετό, αρκεί να είναι γρήγορο, χορταστικό και γεμάτο υδατάνθρακες όπως ένα νόστιμο cheeseburger ή ένα hot dog με φρέσκιες πατάτες τηγανιτές είναι ιδανική λύση για τέτοιες στιγμές.

 

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /