10 κανόνες καλής συμπεριφοράς για την αγορά νυφικού

Σε μια εποχή που το savoir vivre τείνει να εξαφανιστεί στο βωμό της απλότητας, καλό είναι να κρατάμε τους τύπους και να υπακούσουμε στους βασικούς κανόνες καλής συμπεριφοράς. Με αυτόν τον τρόπο κάνουμε καλό τόσο στον εαυτό μας όσο και στους γύρω μας, καθώς η τήρησή τους είναι δείγμα σεβασμού πρώτα απ' όλα απέναντι στον εαυτό μας και μετά απέναντι στους άλλους. Στο "βιβλίο" αυτών των κανόνων καλής συμπεριφοράς υπάρχουν πολλά κεφαλαία, αλλά προς το παρόν θα επικεντρωθούμε στο κεφάλαιο "Αναζήτηση νυφικού" και θα μιλήσουμε για τους κανόνες καλής συμπεριφοράς που πρέπει να τηρεί κάθε μέλλουσα νύφη κατά την επίσκεψή της σε έναν οίκο νυφικών.

bridal savoir vivre 1

1. ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΑΡΕΑ
Μην νοιώστε την υποχρέωση να προσκαλέσετε όλα τα μέλη των δύο οικογενειών, μαζί με τους κουμπάρους και τους φίλους σας κατά την επίσκεψή σας στον οίκο νυφικών. Επιλέξτε 2-3 άτομα, τη γνώμη των οποίων σέβεστε και εκτιμάτε. Οι μέλλουσες νύφες συνήθως προτιμούν την μητέρα, την κολλητή ή την αδελφή τους ενώ αρκετές είναι και αυτές που πηγαίνουν μόνες τους στο πρώτο ραντεβού. Αν παρόλ' αυτά προσφερθούν περισσότερα άτομα να σας συνοδέψουν στις εξορμήσεις σας, απλά αρνηθείτε ευγενικά. Εναλλακτικά, μπορείτε να τους ζητήσετε να σας συνοδέψουν σε κάποια μεταγενέστερη πρόβα, όταν θα έχετε επιλέξει το νυφικό σας. Με αυτό τον τρόπο, θα περιορίσετε τυχόν τσακωμούς μεταξύ των μελών της ευρύτερης οικογένειά σας.

2. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΣΑΣ
Τόσο απλό! Τα ραντεβού είναι για να τηρούνται. Μην καθυστερήσετε και φυσικά μην παρατείνεται ή καθυστερήσετε το ραντεβού σας πέρα από τη συμφωνημένη ώρα εις βάρος των επόμενων. Τα ραντεβού έχουν συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, κατά την οποία θα δοκιμάσετε συγκεκριμένο αριθμό νυφικών, εάν δεν είστε στην ώρα σας και καθυστερήσετε απλά οι επιλογές σας θα είναι περιορισμένες.

3. ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ BUDGET ΣΑΣ
Φροντίστε να είστε από την αρχή ειλικρινείς για το ποσό που μπορείτε να διαθέσετε για το νυφικό σας και προσπαθήστε να μείνετε εντός αυτού του ορίου. Δεν είναι ότι καλύτερο να "ερωτευτείτε" ένα νυφικό που δεν μπορείτε να υποστηρίξετε οικονομικά. Επιπλέον, γνωρίζοντας το ποσό που μπορείτε να διαθέσετε, η σύμβουλος του οίκου θα μπορέσει να σας προτείνει νυφικά που είναι εντός του προϋπολογισμού σας. Τέλος, μια καλή συμβουλή είναι να έχετε κάνει την ερευνά σας για τους οίκους και τα ατελιέ νυφικών και να απευθυνθείτε σε αυτά που ταιριάζουν στο στυλ αλλά και στον προϋπολογισμό σας.

4. ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
Να είστε ειλικρινείς και να λέτε την γνώμη σας για τα νυφικά που δοκιμάζετε, πάντα όμως με ευγενικό τρόπο. Δεν είναι κακό να μην σας αρέσει κάτι που σας προτείνει η σύμβουλος. Πείτε την γνώμη σας για το τι σας αρέσει και τι όχι. Με αυτό τον τρόπο θα την βοηθήσετε να επιλέξει κάτι που είναι πιο κοντά στα προσωπικά σας γούστα. Εάν είστε σε τέτοιο χρονικό σημείο που θα πρέπει να πάρετε κάποια απόφαση, μην πιεστείτε να αγοράσετε κάτι που δεν σας αρέσει, το μόνο που πρέπει να κάνετε απλά να είστε ειλικρινείς.

bridal savoir vivre 2

5. ΜΗΝ "ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ" ΟΛΑ ΤΑ ΝΥΦΙΚΑ
Ο οίκος νυφικών δεν είναι κατάστημα ρούχων, πράγμα που σημαίνει ότι απαγορεύεται να ξεκρεμάμε τα νυφικά (αυτό ισχύει και για τους συνοδούς της νύφης) εκτός φυσικά και η σύμβουλος σας ζητήσει να το κάνετε. Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάποιο συγκεκριμένο, μπορείτε απλά να το ζητήσετε. Θυμηθείτε όμως ότι είναι δουλειά της συμβούλου να σας προτείνει ότι πιστεύει ότι ταιριάζει καλύτερα σ' εσάς και τον σωματότυπό σας, οπότε αφήστε την να κάνει τη δουλειά της.

6. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΦΟΡΕΜΑΤΑ
Μπορεί τα νυφικά στις κρεμάστρες να είναι δείγματα και πιθανότατα να μην είναι προς πώληση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είστε προσεκτικές με αυτά. Δώστε λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή κατά την πρόβα σας τόσο στο νυφικό όσο και στα ιδιαίτερα κεντήματα, δαντέλες, χάντρες και πολύτιμες πέτρες που το στολίζουν. Σεβαστείτε τόσο τις νυφικές δημιουργίες όσο και τις άλλες μέλλουσες νύφες που θα το δοκιμάσουν μετά από εσάς.

7. ΝΤΥΘΕΙΤΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ
Κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας θα δοκιμάσετε αρκετά νυφικά, μερικές φορές μάλιστα μπροστά στη σύμβουλο. Επιλέξτε λοιπόν άνετα ρούχα που μπαίνουν και βγαίνουν εύκολα και εσώρουχα στο χρώμα του δέρματος, ώστε να έχετε καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα. Επιπλέον φροντίστε να μην είστε έντονα βαμμένες και παραλείψτε εντελώς το κραγιόν για να μην λερώσετε τα νυφικά. Τέλος καλό θα ήταν να μην φοράτε πολλά κοσμήματα και αξεσουάρ μαλλιών ώστε να μην καταστρέψετε τα φορέματα.

bridal savoir vivre 3

8. ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΣΑΣ
Ένα είναι σίγουρο, όταν ξεκινήσετε να ψάχνετε για νυφικό θα έχετε ήδη "κλείσει" την ημερομηνία και τον χώρο του γάμου και της δεξίωσης (αν δεν τα έχετε οριστικοποιήσει, τότε είναι πολύ νωρίς για να ψάχνετε για νυφικό). Ενημερώστε λοιπόν την σύμβουλο γιατί ανάλογα με την εποχή αλλά και τον χώρο οι επιλογές σας διαφέρουν.
Τους χειμερινούς μήνες τα υφάσματα είναι πιο βαριά ενώ τους καλοκαιρινούς πιο αέρινα. Αντίστοιχα, διαφορετικές είναι και οι επιλογές σας ανάλογα με το μέρος που θα λάβει χώρα ο γάμος σας. Ένα λιτό, αέρινο νυφικό μπορεί να μοιάζει ιδανικό για έναν καλοκαιρινό γάμο σε κυκλαδίτικο νησί αλλά ενδεχομένως να φαίνεται «φτωχό» για μια δεξίωση σε πολυτελή αίθουσα μεγάλου ξενοδοχείου.

9. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΣΑΣ
Μπορεί να ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας αλλά μερικά πράγματα πρέπει να τα κρατάμε για τον εαυτό μας μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή για να αποκαλυφθούν. Δεν είναι λοιπόν μόνο ο μέλλοντας σύζυγός σας που δεν πρέπει να δει το νυφικό σας αλλά και οι καλεσμένοι σας. Μην στερήσετε λοιπόν το στοιχείο του εντυπωσιασμού από τον γάμο σας. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες για προσωπική σας χρήση (π.χ. για το μελλοντικό σας άλμπουμ), φροντίστε όμως να ενημερωθείτε για την πολιτική φωτογραφιών καθώς διαφέρει από οίκο σε οίκο.

10. ΑΠΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΣΑΣ
Είτε έχετε βρει το νυφικό των ονείρων σας, είτε όχι μην παρατείνετε την παραμονή σας στο οίκο. Μπορεί να σας αρέσει το περιβάλλον και να θέλετε να περάσετε εκεί όλη την ημέρα δοκιμάζοντας νυφικά, αλλά υπάρχουν και άλλες νυφούλες που περιμένουν την σειρά τους.

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /