Ονειρεμένος γάμος στην Άνδρο σε κυκλαδίτικες αποχρώσεις

Συνδυάζοντας το μπλε του Αιγαίου με το καταπράσινο τοπίο και προσφέροντας τη δυνατότητα για μία άψογη διοργάνωση από αξιόπιστους επαγγελματίες, η Άνδρος δικαίως έχει εξελιχθεί στον απόλυτο νησιώτικο γαμήλιο προορισμό.

Γάμος & Honeymoon στην Άνδρο

 

Μόλις δύο ώρες με το συμβατικό πλοίο από το λιμάνι της Ραφήνας, η Άνδρος είναι ένα πανέμορφο νησί των Κυκλάδων με αρχοντική αύρα και μεγάλη ναυτική παράδοση σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Ένας επίγειος, νησιώτικος παράδεισος, η «Μικρά Αγγλία» όπως την έλεγαν οι καπεταναίοι, που αν και βρίσκεται τόσο κοντά στην πρωτεύουσα έχει καταφέρει να κρατηθεί ακόμα και σήμερα μακριά από τον μαζικό τουρισμό, προσφέροντας στιγμές ουσιαστικής γαλήνης και ηρεμίας. Εξάλλου, το σκηνικό που συνθέτουν οι άφθονες πηγές, τα πράσινα τοπία (ακόμα και το καλοκαίρι, σπάνιο για κυκλαδονήσι), οι χαρακτηριστικές ξερολιθιές, τα βραχώδη ακρωτήρια, οι αμμουδερές παραλίες, τα ορεινά και παραθαλάσσια χωριά μόνο ονειρεμένο μπορεί να χαρακτηριστεί. 

 

aandrosthema01

 

androsopenoingimag

 

aandrosthema02

 

Η Χώρα, το Γαύριο, το Μπατσί και το Κόρθι είναι τέσσερα σημεία αναφοράς της Άνδρου, που μπορούν να αποτελέσουν τόσο τον τόπο αυτό καθ’ αυτό για τη διοργάνωση του γάμου σας, όσο και τη βάση για να μεταβείτε σε όμορα χωριά που διαθέτουν επίσης εξαιρετικές επιλογές για τη γαμήλια τελετή και δεξίωση, όσο και για το honeymoon. 

 

androsthema03

 

MS 26

 

androsthema25

 

Παραλία της Γριάς το Πήδημα

 

Εκκινώντας από το Γαύριο, το πολυσύχναστο λιμάνι, γραφικό μέσα στο άνυδρο τοπίο, όπως αυτό που συναντάται κατεξοχήν στις Κυκλάδες, το βλέμμα είναι αδύνατον να μην πέσει πάνω στον επιβλητικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου με την πανοραμική θέα, καθώς και στην κατάφυτη περιοχή του Άνω Γαυρίου, που θυμίζει έντονα την πυκνή βλάστηση του Πηλίου. Εκεί, ανάμεσα σε ελαιώνες και αμπελώνες, στέκει υπερήφανη η λευκή εκκλησία της Αγίας Σοφίας με τον μπλε τρούλο.

 

aandrosthema04

 

Γάυριο

 androsthema17

 

androsthema19

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου

 

Φεύγοντας από το Γαύριο, από το οποίο ξεκινάει ουσιαστικά η υπέροχη ακτογραμμή του νησιού και παίρνοντας τον παραλιακό του δρόμο πέφτουμε πάνω στο πιο κοσμοπολίτικο και ζωντανό σημείο του νησιού, μετά τη Χώρα. 

 

aandrosthema05

 

Μπατσί 

 

Το Μπατσί με τη βραβευμένη παραλία της Χρυσής Ακτής, το τοπόσημο της πηγής Πίσω Βρύση και τον παλιό οικισμό με τις ενετικές επιρροές, πάνω από τον οποίο δεσπόζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Φιλίππου. 

 

aandrosthema06

 

Μπατσί (Λιμάνι)

 

aandrosthema08

 

Αρχιτεκτονική της Άνδρου

 aandrosthema09

 

Παραλία Ανερούσσα 

 

Σε κοντινή απόσταση από το Μπατσί βρίσκεται η Παλαιόπολη, που υπήρξε η αρχαία πρωτεύουσα της Άνδρου και η μοναδική πόλη στο νησί κατά την Κλασική Εποχή. Η εκκλησία του Αγίου Πέτρου αποτελεί μνημείο μεσαιωνικής εποχής και ένα σκηνικό ιδανικό για φωτογράφιση κινηματογραφικής αισθητικής.

 

androsthema106

 

 Παλαιόπολη

 

androsthema108

 

Εκκλησία Αγίου Πέτρου

 

Παρόμοια είναι η αίσθηση που αποπνέει και η εκκλησία του Ταξιάρχη Μιχαήλ στην ορεινή Μεσαριά. Απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από τη Χώρα και είναι ένα από τα πολλά πανέμορφα χωριά της ενδοχώρας, με το πιο ξακουστό αξιοθέατό του να είναι το πέτρινο γεφύρι που συνέδεε τον οικισμό με το χωριό Φάλλικα. 

 

ANDROSTHEMA107

 

 Το Γεφύρι της Αγάπης

 

Μπαίνοντας στη Χώρα με την επιβλητική αρχιτεκτονική, τα πέτρινα αρχοντικά των εφοπλιστών, τα καλντερίμια, την πολιτιστική κληρονομιά, τις όμορφες πλατειούλες και την αγέρωχη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η ατμόσφαιρα αποκτά αυτομάτως αριστοκρατική αίγλη.

 

androsthema20

 

 Χώρα Άνδρου

 

aandrosthema10

 

Σοκάκια της Χώρας

 

aandrosthema11

 

Ναός Αγίου Γεωργίου στη Χώρα της Άνδρου

 

 

Φωτογραφίσεις στην πλατεία του Αφανούς Ναύτη με την απεραντοσύνη του Αιγαίου, αλλά και στο Ενετικό Κάστρο με φόντο τον Φάρο Τουρλίτη, τον μοναδικό στην Ευρώπη χτισμένο πάνω σε βράχο, είναι απαράμιλλης ομορφιάς. Εκεί, βρίσκεται και το εκκλησάκι της Παναγίας Θαλασσινής, από τα πιο ειδυλλιακά σημεία.

 

aandrosthema12

 

Πλατεία Αφανούς Ναύτη

 

aandrosthema13

 

Φάρος Τουρλίτης

 

androsthema309

 

Παραλία Άχλα

 

Αρκετά χιλιόμετρα έξω από την «καρδιά» της Άνδρου, δίπλα στον δρόμο Κορθίου – Γαυρίου μετά την Καππαριά και πριν το χωριό Ζαγανιάρι, μία περιοχή που είναι γεμάτη με πηγές, στέρνες και τεράστια πλατάνια, ξεπροβάλλει ο Άγιος Γεώργιος Φαράλης, ένα ακόμα γραφικό εκκλησάκι. Σαν τα πολλά που θα συναντήσετε και στο Κόρθι με τα δεκάδες ξωκλήσια, τους βυζαντινούς ναούς και τον όρμο που τον αποκαλούν το «στολίδι της Άνδρου». Μία στάση επιβάλλεται στο Κάστρο Φανερωμένης, τη μεγαλύτερη μεσαιωνική πόλη του νησιού, για ξεχωριστές φωτογραφίες που θα μείνουν για πάντα.

 

 androsthema16

 

Πηγές Μαινήτων

 

aandrosthema14

 

Καμάρα- Ενετική Γέφυρα

 

androsthema15

 

 Κάστρο Φανερωμένης

 

 

 

Επιλεγμένοι επαγγελματίες σε πρώτο πλάνο

Η Άνδρος είναι χωρίς υπερβολή ο απόλυτος προορισμός για να ζήσετε τον νησιώτικο γάμο των ονείρων σας και όχι μόνο λόγω της ξεχωριστής της ομορφιάς. Λόγω του μεγάλου της μεγέθους - είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Κυκλάδων, μετά τη Νάξο- διαθέτει πολλούς και εξαιρετικούς χώρους, καθώς και κορυφαίους επαγγελματίες διαθέσιμους να σας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με επαγγελματισμό και φαντασία, αφουγκραζόμενοι τα θέλω και τις ανάγκες σας.

Από γάμο σε πετρόχτιστο οινοποποιείο μέχρι δεξίωση σε παραδοσιακό ανδριώτικο εστιατόριο εκεί που σκάει το κύμα και παραμυθένιο γαμήλιο ταξίδι σε κάστρο στους πρόποδες αρχαίας πόλης, η Άνδρος καλύπτει κάθε επιλογή και είναι έτοιμη να περάσει τις επιθυμίες σας από τη σφαίρα της φαντασίας στην πραγματικότητα.

 

 

 

VENUES

 

AEGEAN CASTLE BOUTIQUE HOTEL

 

Με τις βεράντες του μετέωρες ανάμεσα σε γη και ουρανό, σύννεφα και κρυστάλλινη θάλασσα, το Aegean Castle Boutique Hotel είναι ένα κάστρο στην αρχαία πόλη της Παλαιόπολης, πολύ κοντά στο κοσμοπολίτικο Μπατσί. Σχεδιασμένο βάσει της παραδοσιακής ανδριώτικης αρχιτεκτονικής, υπόσχεται την πιο εντυπωσιακή γαμήλια δεξίωση ή/και το πιο παραμυθένιο γαμήλιο ταξίδι.

 

androsthemavendors01

 

 

AGIOS KYPRIANOS RESTAURANT

 

Με τις αγνές πρώτες ύλες του τόπου σε πρώτο πλάνο, το εστιατόριο Άγιος Κυπριανός σε έναν απάνεμο κολπίσκο στο Κυπρί, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι του Γαυρίου, σερβίρει παραδοσιακή ανδριώτικη κουζίνα με σύγχρονη ματιά σε ένα ονειρεμένο σκηνικό, ειδικά την ώρα του δειλινού.

 

androsthemavendors02

 

 

KOURTESIS WINE ESTATE

 

Μόλις 10 λεπτά από τη Χώρα της Άνδρου, εκεί όπου η μαγευτική θέα στον υδάτινο ορίζοντα και το πράσινο της φύσης γαληνεύουν το βλέμμα, το Kourtesis Wine Estate, ένα παραδοσιακό πετρόχτιστο οινοποιείο αποτελεί την ιδανική πρόταση για ζευγάρια που ονειρεύονται έναν ρομαντικό, ρουστίκ γάμο, μία οινογαστρονομική εμπειρία υψηλού επιπέδου, αλλά και αξέχαστες honeymoon στιγμές, στην αναπαλαιωμένη σουίτα Παλιό Πατητήρι. 

 

androsthemavendors03

 

 

ΠΑΡΑΠΟΡΤΙ ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Καταπράσινο με αιγαιοπελαγίτικη αύρα, με την πέτρα και το κυκλαδίτικο λευκό, την ποιοτική παραδοσιακή του κουζίνα που ικανοποιεί όλες τις γευστικές και οικονομικές προτιμήσεις, το Παραπόρτι έχει εξελιχθεί σε ένα φιλόξενο κτήμα με κλειστό χώρο (χωρητικότητας 300 ατόμων) και υπαίθριο με ανοιγόμενο αίθριο (έως 500 άτομα). Ένα πλήθος παροχών (άνετο πάρκινγκ, υπαίθριο μπαρ, service ή μπουφέ, ωράριο χωρίς περιορισμό) σας περιμένει για να γίνει το πάρτι της ζωής σας πραγματικότητα.

 

androsthemavendors05

 

 

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

Εκεί όπου η φύση μεγαλουργεί και δημιουργεί ένα ανεκτίμητο σκηνικό βρίσκεται ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου, έτοιμος να φιλοτεχνήσει για εσάς ένα πανέμορφο γαμήλιο σκηνικό. Η μοναδική του τοποθεσία στη Χώρα της Άνδρου, κοντά στα πιο ρομαντικά ξωκλήσια του νησιού όπως αυτό της Αγίας Τριάδας, με θέα που κόβει την ανάσα αποτελεί μια ιδιαίτερη νότα νησιώτικης φιλοξενίας και αισθητικής πολυτελείας. Απολαύστε δημιουργικά μενού που αποκαλύπτουν το μεγαλείο της μεσογειακής κουζίνας με δυνατότητα προσαρμογής του στα μέτρα σας.

 

androsthemavendors07

 

 

 

WEDDING PLANNERS

 

VENTALIA EVENTS

 

Είτε επιθυμείτε μια ηλιόλουστη τελετή στην παραλία, είτε μία ρομαντική τελετή σε μία παραδοσιακή εκκλησία, η Ventalia Events προσφέρει μία ολοκληρωμένη διοργάνωση (από την επιλογή της τέλειας τοποθεσίας μέχρι τη διακόσμηση, τον φωτισμό, τη μουσική επένδυση και την επιλογή του μενού), εναρμονισμένη με το φυσικό τοπίο και την επιμελώς ατημέλητη κυκλαδίτικη αισθητική. 

 

androsthemavendors06

 

 

FLORISTS & FLORAL DESIGNERS

 

KIVOTOS ANDROS- ΕΙΡΗΝΗ ΓΑΡΔΕΛΗ

 

Με γνώμονα την άριστη ποιότητα, τη φαντασία και την επιμονή στη λεπτομέρεια, το ανθοπωλείο Kivotos της Ειρήνης Γαρδέλη στη Χώρα της Άνδρου  συνδυάζει τις εμπνευσμένες ιδέες της δημιουργικής ομάδας με τις δικές σας επιθυμίες για να φέρει εις πέρας από τον πιο φυσικό μέχρι τον πιο απαιτητικό στολισμό (αψίδες, ταβάνια με κρεμαστά λουλούδια) για τη γαμήλια τελετή και δεξίωση. 

 

androsthemavendors08

 

 

PASTRY SHOPS & CATERING

 

ZAIRIS PATISSERIE

 

Παράγει από τοπικά γλυκίσματα (αμυγδαλωτά, σουμάδα, καλτσούνια) μέχρι γαμήλιες τούρτες και cake pops και στήνει ευφάνταστα candy bars, που παντρεύουν την ανδριώτικη παράδοση και τα φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα με τη σύγχρονη αισθητική. Το ζαχαροπλαστείο Ζαΐρη στη Μεσαριά υπόσχεται να γλυκάνει τις πιο όμορφες στιγμές σας.

 

androsthemavendors09

 

 

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /