Πήλιο: Ειδυλλιακός γάμος στο βουνό των Κενταύρων

Εκεί όπου το βουνό κι η θάλασσα μπλέκονται αρμονικά ως ένα, ξεκινά το Πήλιο, ένας αγαπημένος Ελληνικός προορισμός που όλο και πιο συχνά επιλέγεται από τα ζευγάρια για τη γαμήλια δεξίωση ή το ταξίδι του μέλιτος.

Εκεί όπου το βουνό κι η θάλασσα μπλέκονται αρμονικά ως ένα, ξεκινά το Πήλιο, ένας αγαπημένος Ελληνικός προορισμός που όλο και πιο συχνά επιλέγεται από τα ζευγάρια για τη γαμήλια δεξίωση ή το ταξίδι του μέλιτος. Διασχίζοντας κανείς τα πέτρινα μονοπάτια στους ήχους της φύσης, με τη δροσιά του Πηλίου ένα απαλό χάδι, ανακαλύπτει χωριά ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, γαλαζοπράσινες παραλίες και μοναδικά κρυμμένους θησαυρούς, ανέγγιχτους από τον τουρισμό. Μεταξύ Αιγαίου και Παγασητικού Κόλπου, στο κέντρο της Ελλάδας, το Πήλιο αποτελούσε την κατοικία των Κενταύρων κατά την αρχαιότητα, αλλά και τόπο καταγωγής του Ασκληπιού, θεού της Ιατρικής. 

 

 

pelionthemabrid02 copy

 

 

Η φυσική ομορφιά, η αύρα του κι οι χιλιάδες ζεστές εικόνες σε όλη την έκτασή του, σίγουρα θα σας προσκαλέσουν να πραγματοποιήσετε έναν άκρως ρομαντικό γάμο. Εάν επιθυμείτε μια rustic, ανέμελη ατμόσφαιρα, έναν beach wedding κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ή μια πολυτελή γαμήλια δεξίωση μέσα στο πράσινο της άνοιξης ή στο χειμερινό λευκό, τότε το Πήλιο μπορεί να ξεπεράσει τις προσδοκίες σας. 

 

 

 

 

ΒΟΛΟΣ & ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ

 

Πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών κατά τη διάρκεια και των τεσσάρων εποχών, το Πήλιο, απέχει μόλις 1 ώρα από το Βόλο, ενώ σε όλη την έκτασή του βρίσκονται διάσπαρτα περίπου 70 χωριά ξεχωριστής ομορφιάς. Για την εξερεύνηση τού Πηλίου, απαραίτητο μέσο είναι το αυτοκίνητο. Μάλιστα, μπορείτε να φτάσετε εκεί οδικώς σε 3,5 ώρες από την Αθήνα και σε 2,5 ώρες από τη Θεσσαλονίκη. 

 

Βόλος

 

Πριν την άφιξή σας στο Πήλιο, σας περιμένει με αέρα θάλασσας, μυρωδιές τσίπουρου και τοπικών εδεσμάτων ο Βόλος, μια από τις δημοφιλεστερες πόλεις της Θεσσαλίας. Ανεπιφίλακτα σας προτείνουμε να περπατήσετε κατά μήκος της πεζοδρομημένης λεωφόρου των Αργοναυτών, που βρέχεται από τα νερά του Παγασητικού και ξεκινά από το Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Θα συναντήσετε μάλιστα και την ανακατασκευή της θρυλικής Αργούς του Ιάσονα. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε τις κρυστάλλινες παραλίες Άναυρος, Πλάκες κι Αλυκές, αλλά και να κάνετε μια στάση στα γνωστά τσιπουράδικα, με τους φιλόξενους Βολιώτες και τους θαλασσινούς μεζέδες. Πλούσιος σε τέχνη και πολιτισμό, ο Βόλος διαθέτει σημαντικά αξιοθέατα όπως το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, το Κάστρο του Βόλου και το κινηματοθέατρο «Αχίλλειον». Για μια πιο στενή επαφή με το πράσινο, υπάρχει το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου που «επιβλέπει» τον κόλπο. Στο Βόλο θα βρείτε σύγχρονες εγκαταστάσεις για μια άνετη διαμονή, μια πλειάδα ταβερνων κι εστιατορίων, καθώς κι έντονη νυχτερινή ζωή. 

 

pelionthemavolos

 

 

Πηλιορείτικα χωριά

 

Περιτριγυρισμένοι από αγέροχα πλατάνια, καταπράσινες οξιές και βελανιδιές, των οποίων τα φύλλα γλυκαίνουν κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, εισέρχεστε στην Πορταριά, την «πόρτα» του Πηλίου. Τα ιδιαίτερου κάλλους αρχοντικά, οι ξενώνες, τα λιθόκτιστα σπίτια και καλντερίμια, όλα φέρουν τα χαρακτηριστικά της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, με την πέτρα από τα ορυχεία του Πηλίου να δεσπόζει. Μέσα από τα στενά του χωριού μπορείτε να φτάσετε στο υψηλότερο σημείο του, εκεί όπου βρίσκεται ο μικρός καταρράκτης Κάραβος. Τοπικά προϊόντα κι αυθεντική ελληνική κουζίνα σας περιμένουν, ενώ οι εικόνες της Πορταριάς συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για έναν ρομαντικό destination γάμο. 

 pelionthemazagoraport

 

Συνεχίζοντας ανοδικά την πορεία σας συναντάτε το «μπαλκόνι του Πηλίου», τη Μακρινίτσα, η οποία χαρίζει άπλετη θέα στον Παγασητικό κόλπο και την πόλη του Βόλου. Στην καρτποσταλική Μακρινίτσα, ένα από τα πιο παραδοσιακά Πηλιορείτικα χωριά, εκτός από τους περιπάτους στα λιθόστρωτα σοκάκια, τολμήστε και την ορειβασία. Ύστερα από την επαφή με τη φύση απολαύστε ένα ζεστό καφέ και χαθείτε στο απέραντο γαλάζιο. Αντικρίζοντας αυτό το θέαμα μαζί με το σύντροφό σας, μεταφέρεστε νοερά σε μια άλλη εποχή. Στη Μακρυνίτσα βρίσκεται επίσης το, σύγχρονα οργανωμένο και με καλαίσθητους χώρους, Βυζαντινό Μουσείο, όπως και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας που αναδεικνύει άρτια την τοπική παράδοση. 

 

pelionthemazagoramakrinitsa

 

Κατευθυνόμενοι προς το Νότιο Πήλιο, εντοπίζετε τη Βυζίτσα και τις Μηλιές,δύο γραφικούς οικισμούς σκαρφαλωμένους στο βουνό. Στη Βυζίτσα, εκτός από ατμοσφαιρικές φωτογραφίες στα καλντερίμια ή κάτω από τους πλατάνους στην κεντρική πλατεία, μπορείτε να γευτείτε μια πανδαισία τοπικών πιάτων. Μην παραλείψετε, ωστόσο, να επισκεφθείτε τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, ο οποίος κοσμείται από περίτεχνες τοιχογραφίες.

 

pelionthemazagoravizitsa

 

 

Στις Μηλιές καταλήγει ο θρυλικός «Μουτζούρης» που ξεκινά από τα Άνω Λεχώνια και διασχίζει, πάνω στις στενότερες σιδηροδρομικές γραμμές πανελλαδικώς, μια καταπράσινη διαδρομή που χρονολογείται από τις αρχές του 20ου αιώνα. Στο αρχοντικό χωριό βρίσκεται ο Ιερός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ο οποίος χτίστηκε κατά τον 18ο αιώνα την εποχή της Τουρκοκρατίας- εποχή καταδίωξης του Χριστιανισμού- κι έτσι δε φέρει σταυρό και καμπάνα στο εξωτερικό του.  

 

pelionthemazagoramilies

 

Στην ανατολική πλευρά του Πηλίου, βρίσκεται η αμφιθεατρικά χτισμένη Τσαγκαράδα και το παραδοσιακό χωριό Ζαγορά, του οποίου το όνομα στις Σλαβικές γλώσσες σημαίνει «ο τόπος πίσω από το βουνό». Οι δύο οικισμοί προσφέρουν έντονη επαφή με τη φύση, ενώ δραστηριότητες όπως η πεζοπορία κι η ιππασία επιλέγονται από πολλούς επισκέπτες. Στα στενά και στους δρόμους σίγουρα θα αναγνωρίσετε τη γνήσια Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική.

 

pelionthemazagoratsagarada

 

 

Από τα μονοπάτια της Τσαγκαράδας, που φημίζεται για τις υπέροχες γεύσεις της και τον 800 ετών πλάτανο, μπορείτε μάλιστα να φτάσετε και στο Μούρεσι. Η ορεινή τοποθεσία προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στο Αιγαίο και μαγευτικές εικόνες αναπαλαιωμένων αρχοντικών, με φύλλα φλαμουριάς στις αυλές τους. 

 pelionthemazagoraf

 

Άλλα χωριά του Πηλίου που προτιμώνται για μοναδικές εξορμήσεις είναι τα Χάνια, κοντά στα οποία βρίσκεται το ένα, εκ των δύο, χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα, ο Άγιος Λαυρέντιος με την ομώνυμη μονή κι οι διατηρητέες Πινακάτες που σας ταξιδεύουν στο παρελθόν και χαμηλώνουν του ρυθμούς. 

 

pelionthemapinakates

 

Όποιο σημείο του Πηλίου κι αν επισκεφθείτε, σίγουρα θα μαγευτείτε από την πυκνή βλάστηση, την τοπική κουζίνα, το πνεύμα και τον πολιτισμό, καθώς και από τα παγωμένα στο χρόνο σαγηνευτικά τοπία. 

 

 

ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ

 

Οι δαντελωτές ακρογιαλιές τού «βουνού των Κενταύρων», με τα κρυστάλλινα νερά και την πυκνή βλάστηση γύρω τους, υπόσχονται να σας μαγέψουν. Η πιο γνωστή παραλία του Πηλίου είναι ο Μυλοπόταμος στο Μούρεσι, εκεί όπου τα τιρκουάζ νερά κι η χρυσή άμμος περιβάλλονται από επιβλητικούς ολόφυτους βράχους. Οι Άγιοι Σαράντα στη Ζαγορά κι ο Άγιος Ιωάννης στην ανατολική πλευρά κερδίζουν τις εντυπώσεις.

 

pelionthemamylop

 

 

Η Νταμούχαρη, εκτός από έναν  κρυμμένο επίγειο παράδεισο, αποτέλεσε και πλατό για το κινηματογραφικό υπερθέαμα «Mamma Mia!». Αξίζει όμως να γνωρίσετε και τις παραλίες Φακίστρα, Κάλαμος και Παπά Νερό για πιο ήρεμες στιγμές με το αγαπημένο σας πρόσωπο. Χρειάζεται ωστόσο προσοχή κατά την πρόσβασή σας, λόγω των στενών δρόμων. 

 

pelionthemadamouchari

 

ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΤΕ

 

Για όσους επιθυμούν έναν καλοκαιρινό γάμο με φόντο την έντονη βλάστηση του Πηλίου, οι μήνες από το Μάιο έως τον Σεπτέμβριο κρίνονται κατάλληλοι. Τον υπόλοιπο χρόνο η δροσιά γίνεται αισθητή κι η θερμοκρασία σταδιακά πέφτει. Τους μήνες Οκτώβριο και Απρίλιο αγγίζει τους 22℃, ενώ κατά τους άλλους, κυμαίνεται στους 17℃. Παρόλα αυτά το ορεινό Πήλιο με τα μοναδικά χρώματα του, συστήνεται ανεπιφύλακτα για έναν φθινοπωρινό ή χειμερινό γάμο. 

 

 xenia portarias 04

 

 

 

ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ: ΗΘΗ ΚΙ ΕΘΙΜΑ

 

Ο παραδοσιακός γάμος στο Πήλιο προσκαλούσε όλους τους καλεσμένους και κατοίκους του χωριού να συμμετάσχουν στα δρώμενα. Οι εορτασμοί και τα έθιμα ξεκινούσαν νωρίς, ενώ ο γάμος λάμβανε χώρα Κυριακή. Μια εβδομάδα, λοιπόν, πριν τη μεγάλη ημέρα 2-3 νέοι, φίλοι του ζευγαριού, οι οποίοι ονομάζονταν «μπρατίμια», ανακοίνωναν το ευχάριστο νέο. Την Τρίτη η πλευρά του γαμπρού άλεθε το αλεύρι για το γαμήλιο ψωμί, ενώ η πλευρά της νύφης προετοίμαζε τα προικιά. Την Τετάρτη γίνονταν τα «αλευρώματα» των μελόνυμφων: φίλοι τούς άσπριζαν με αλεύρι, έτσι ώστε να παραμείνουν οι δυό τους μαζί μέχρι τα γεράματα. Την Πέμπτη η νύφη με φίλες και συγγενείς έφτιαχνε, εκτός από το γαμήλιο ψωμί και τα γλυκά, τη θηκιαστή. Στη θηκιαστή, στολισμένη με χρωματιστά κεντήματα, στοιβάζονταν τα προικιά, τα οποία έραιναν λουλούδια, πέταλα, ρύζι και σιτάρι, σύμβολα της ευημερίας και της γονιμότητας. Γύρω από τα προικιά στινόταν χορός και τραγούδι. Την Παρασκευή μεταφέρονταν με συνοδεία από το πατρικό της νύφης στο νέο σπίτι των μελλόνυμφων. Μόλις μια ημέρα πριν το γάμο, το Σάββατο, πραγματοποιούνταν τα «Σταυροδείπνια» όπου νύφη και γαμπρός γιόρταζαν ξεχωριστά με τις οικογένειές τους, παρουσία άφθονης μουσικής και φαγητού. 

 pelionthemathikiasti

 

Ανήμερα του γάμου ξυριζόταν ο γαμπρός, ενόσω φίλοι και συγγενείς ρίχναν τουφεκιές. Οι τουφεκιές σηματοδοτούσαν την έναρξη του γεγονότος και τότε οι καλεσμένοι από κάθε πλευρά μαζεύονταν στο αντίστοιχο πατρικό σπίτι. Η νύφη ντυνόταν με την παραδοσιακή Πηλιορείτικη στολή και όχι με λευκό νυφικό. Ο γαμπρός έφτανε υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής με πομπή έξω από το σπίτι τής αγαπημένης του για να τη συνοδεύσει στην εκκλησία. Πρώτα όμως, εκείνη με τρεις μετάνοιες αποχαιρετούσε το σπίτι της. Μετά το μυστήριο ακολουθούσε μεγάλος χορός, είτε στον περίβολο του Ναού, είτε στην κεντρική πλατεία του χωριού. Μάλιστα, οι ανύπαντρες κοπέλες έβαζαν πριν την τελετή λίγα κουφέτα στην τσέπη του γαμπρού, ώστε να τα πάρουν ευλογημένα και τελικά να τα βάλουν κάτω από το μαξιλάρι τους. Αυτός που θα έβλεπαν στο όνειρό τους θα ήταν ο μελλοντικός τους σύζυγος.  Το μεγάλο γλέντι, με αναπόσπαστα στοιχεία το γαμοπίλαφο και την έντονη παραδοσιακή μουσική, γινόταν στο σπίτι του γαμπρού και άγγιζε τις πρώτες πρωινές ώρες. 

 

valeni14 2

 

 

 

 

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

 

Με φρέσκια ματιά, εμπειρία, δημιουργικότητα, προσοχή στη λεπτομέρεια κι έμφαση στην επικοινωνία, επιλεγμένοι επαγγελματίες θα κάνουν το γάμο σας πραγματικότητα. Ανακαλύψτε παραθαλάσσιους χώρους, πολυτελή ξενοδοχεία, κορυφαίους φωτογράφους και χαρισματικές wedding planners για το απόλυτο wedding party της ζωής σας!

 

 

 pelionthemazagoraopentsilog

 

 

 

 

WEDDING VENUES

 

 

Xenia Palace Portaria

 

Αριστοκρατικό κι επιβλητικό, το Xenia Palace Portaria ατενίζει αγέρωχα τον Παγασητικό, αποκαλύπτοντας προηγμένες υπηρεσίες και παροχές υψηλών προδιαγραφών. Ο χώρος με την καλαίσθητη διακόσμηση και τις elegant πινελιές από φυσικά υλικά, εναρμονίζεται πλήρως με το φυσικό περιβάλλον, ενώ προσφέρει παράλληλα μια μοναδική εμπειρία διαμονής. Ό,τι τύπος ζευγαριού και αν είστε, στο Xenia Palace θα οργανώσετε την δεξίωση που σας ταιριάζει, με εκλεκτό menu και luxurious χώρους, κατάλληλους για το event σας. Υποδεχτείτε τους καλεσμένους σας στον εσωτερικό χώρο του ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια του χειμώνα, στην μαγική βεράντα με την πανοραμική θέα, ή διοργανώστε ένα glamorous pool party!

 

xeniaportaria03b 2

xeniaportaria02 2

 

 

Valeni Boutique Hotel 

 

Μόλις 11 χιλιόμετρα από το Βόλο, γεμάτο φως, λάμψη και ζεστά χρώματα, βρίσκεται το Valeni Boutique Hotel. Σε ένα καταπράσινο, ρομαντικό σκηνικό με θέα στον Παγασητικό κόλπο, το προσωπικό του Valeni Boutique Hotel θα διοργανώσει και θα υλοποιήσει το γάμο των ονείρων σας. Ο εντυπωσιακός εξωτερικός χώρος μπορεί να φιλοξενήσει έως και 200 καλεσμένους, ενώ στη διάθεσή σας βρίσκεται και εσωτερική αίθουσα. Εκλεκτές γεύσεις για το γαμήλιο μενού σχεδιάζονται από έμπειρους chef, για να χαρίσουν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία σε εσάς και τους καλεσμένους σας. 

 

 

valeni16 2

 

valeni12 2

 

 

Damma Mia Beach House

 

 

Εάν ονειρεύεστε έναν μαγευτικό κι ιδιαίτερο beach wedding, μια ανάσα από το νερό, τότε το Damma Mia - Beach House στο Πήλιο αποτελεί την ιδανική επιλογή. Το γραφικό λιμανάκι της Νταμούχαρης, τα σμαραγδένια νερά στην παραλία και οι τοπικές Πηλιορείτικες γεύσεις δημιουργούν το τέλειο σκηνικό, βγαλμένο από ταινία. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι εδώ φιλοξενήθηκαν τα γυρίσματα της χολιγουντιανής κινηματογραφικής επιτυχίας «Mamma Mia». Η γαμήλια τελετή, μπορεί να λάβει χώρα στον καταπράσινο κήπο του Damma Mia, ακολουθούμενη από μια γνήσια ποικιλία εδεσμάτων κι Ελληνικών κρασιών με θέα το Αιγαίο.

 

 

damma mia pelion sunset 1024x683 2

 

Fdamma01 2

 

 

 

 

 WEDDING PHOTOGRAPHERS

 

Athanasios Papageorgiou - Weddingreece

Με 14 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της φωτογραφίας γάμου και με αντίστοιχες σπουδές, όντας ο ιδρυτής της Weddingreece Art Group, που εδρεύει στον Βόλο και δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο, ο Αθανάσιος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους wedding photographers. Κυρίως όμως είναι ένας φωτογράφος με ιδιαίτερο βλέμμα και καλλιτεχνική αισθητική. Είναι σαν οι αυθόρμητες, ζωντανές στιγμές που αρέσκεται να συλλαμβάνει με τον φακό του να μπαίνουν στη σειρά και να διηγούνται το love story της ζωής σας, σαν να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σας μία μικρού μήκους ταινία με πρωταγωνιστή τι άλλο, την αγάπη σας.

papageorgcollagepelion

 

 

Dimitris Barbayannis Photography

 

Για τον Δημήτρη Μπαρμπαγιάννη, κάθε γάμος αποτελεί την κοινή αρχή του ζευγαριού, η οποία ξεκινά με μια μέρα γεμάτη μικρές στιγμές. Στιγμές γεμάτες γέλιο, χαρά, συγκίνηση. Μέσα από τη ματιά του, με δημιουργικότητα, συνέπεια κι επαγγελματισμό, αποτυπώνονται όλα τα αυθόρμητα συναισθήματά σας, ώστε να παραμείνουν αναλλοίωτα στο χρόνο. «Σκοπός μας είναι κάθε φωτογραφία να είναι ξεχωριστή και να αποτυπώνει την πραγματική αίσθηση της ιδιαίτερης σας ημέρας» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

pelionthemabarba

 

Kostas Tsilogiannis- Shoot Me Photography

 

Ο επαγγελματίας φωτογράφος γάμου Κώστας Τσιλογιάννης δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην αισθητική και την σύνθεση, αποτυπώνει με επιτυχία τις ξεχωριστές στιγμές σας, δημιουργώντας μια μοναδική φωτογραφική εμπειρία. Τα χρώματα της φύσης και οι απαλοί τόνοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της δουλειάς του, τα οποία και αποτελούν το σήμα κατατεθέν του. Άλλωστε, όπως δηλώνει και ο ίδιος «Οι φωτογραφίες πρέπει να έχουν την δυναμική αξία να κρατούν ζωντανές τις αναμνήσεις στον χρόνο. Κάθε στιγμή είναι μοναδική, όπως και εσείς». 

 

pelionthematsilo

 

 

 

 

WEDDING PLANNERS

 

 

VK Events & Lifestyle

 

Η Βασιλική Κοντονάτσιου, οργανωτική και τελειομανής αγαπάει τα χρώματα, τη μόδα, τη διακόσμηση, τα ταξίδια και τα λουλούδια, όσο αγαπά και τη δουλειά της. Για εκείνη και την VK Events & Lifestyle, κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό. Αντλώντας έμπνευση από τα όνειρά του, υλοποιεί την πιο όμορφη εμπειρία της ζωής τους. Επικοινωνιακή κι επινοητική, βρίσκεται κοντά στο ζευγάρι και βρίσκει τις καλύτερες προσφορές, λύνει προβλήματα και δίνει ιδέες που κάνουν την εκδήλωση ξεχωριστή. Για την VK Events & Lifestyle οι μικρές λεπτομέρειες μπορούν να μεταμορφώσουν την εικόνα όλου του γάμου. Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και συνθέτει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

 

pelionthemavkevents

 

 

 

 

FLORISTS

 

 

Floral Events

 

Σε μία από τις πιο ζωντανές ελληνικές πόλεις, στον Βόλο, που ξαπλώνει στους πρόποδες του Βουνού των Κενταύρων, στο Πήλιο, λειτουργεί από το 1973 το διακεκριμένο ανθοπωλείο της περιοχής και ένα από τα πιο ποιοτικά της χώραςΤο Floral Events του Μάξιμου Ζάντζου λειτουργεί ταυτόχρονα και ως εταιρεία wedding planner, σχεδιάζοντας και οργανώνοντας -πάντα σε απόλυτη επικοινωνία και συνεννόηση μαζί σας- από την τελετή μέχρι τη δεξίωση. Κι όχι μόνο, στον Βόλο. Δραστηριοποιείται και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και φυσικά σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και στο εξωτερικό. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι η πλειοψηφία των γάμων που γίνονται από ξένους στη Μαγνησία φέρουν την υπογραφή του, τόσο στη διακόσμηση, όσο και στην οργάνωση.

 

zantoscollagepelionth

 

 

 

CATERING

 

Me Mostra Catering

 

Η ομάδα του Με Μόστρα Catering φροντίζει την πιο ξεχωριστή σας ημέρα με  «surmesure» σχεδιασμό για κάθε γαμήλια εκδήλωση.  Με γνώμονα τις δικές σας  γαστρονομικές γεύσεις και προτιμήσεις το αποτέλεσμα είναι πάντα μοναδικό. Η επιλογή αγνών υλικών και τοπικών προϊόντων συνδυάζονται με την δημιουργική μαγειρική και  εξασφαλίζουν ένα γευστικό αποτέλεσμα που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Ο σύγχρονος εξοπλισμός, οι καινοτόμες ιδέες του ΜeMostraμπορούν να σας προσφέρουν έναν μοναδικό μπουφέ αλλά και πιάτα με ιδιαίτερο και ξεχωριστό στυλ. Η κάθε εκδήλωση διακρίνεται με την δημιουργικότητα που χαρίζει κάθε φορά ένα διαφορετικό αποτέλεσμα ανάλογα με το γούστο και τις απαιτήσεις του οικοδεσπότη της εκάστοτε εκδήλωσης. Με έδρα το πανέμορφο Πήλιο το ΜeMostraCateringέχει καλύψει μερικές από τις πιο ξεχωριστές και κορυφαίες εκδηλώσεις της περιοχής.

 

 

memostracollagepelionth

 

 

 

 

 

 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

 

 

Εντυπωσιακοί ναοί μέσα στη φύση ή ακόμη και γραφικά παρεκκλήσια με έντονο το στοιχείο της τοπικής πέτρας, μπορούν να φιλοξενήσουν το μυστήριο του γάμου. Ακολουθούν ορισμένες ενδεικτικές μας προτάσεις. 

 

Ι.Ν. Αγ. Νικολάου (Πορταριά)

Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στην Πορταριά φέρει εξωτερικά τα χαρακτηριστικά των κτισμάτων του Πηλίου, ενώ περιβάλλεται από ένα ολάνθιστο τοπίο, γεμάτο με ορτανσίες όλων των αποχρώσεων. Είναι ευρύχωρος και έχει φιλοξενήσει πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις.

 

pelionthemaagiosnikolaosportaria

 

Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων (Πορταριά)

Ο λευκός Ναός των Αγίων Αναργύρων, ο οποίος χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα, είχε δεχτεί συχνά επισκέψεις από τον σπουδαίο συγγραφέα Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Στη βόρεια και στη νότια πλευρά του αντίστοιχα βρίσκονται δύο παρεκκλήσια. 

 

Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής (Βυζίτσα)

Ο πετρόκτιστος ναός, ήταν ο πρώτος που κατασκευάστηκε στη Βυζίτσα στα μέσα περίπου του 18ου αιώνα. Λιτά διακοσμημένος εσωτερικά, περιβάλλεται από έντονο πράσινο και εντυπωσιάζει με την ομορφιά του. Αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για την τέλεση του μυστηρίου. 

 

pelionthemazoodoxospigi

 

Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου (Μακρινίτσα)

Ο Ναός αυτός κτίστηκε αρχικά το 13ο αιώνα, ωστόσο, ύστερα από σεισμούς τη δεκαετία του 50’ καταστάφηκε κι ανοικοδομήθηκε το 1963. Δεν διαθέτει τρούλο, αλλά το μεγάλο εσωτερικό του είναι επιβλητικά διακοσμημένο.

 

pelionthemaassumptionofthevirgin

 

Ι.Ν. Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής (Μακρινίτσα)

Ο Ιερός Ναός Αγία Μαρίας Μαγδαληνής προσφέρει μια άκρως εντυπωσιακή θέα στον Παγασητικό κόλπο, ενώ παράλληλα βρίσκεται μέσα στη φύση. Απέχει μόνο 5’ οδικώς από το κέντρο της Μακρινίτσας κι ο μεγάλος του αυλόγυρος είναι ιδανικός για ένα γάμο με μεγάλο αριθμό καλεσμένων. 

 

Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης (Βόλος)

Ο Ναός της Αγίας Ειρήνης, σε απόσταση 10 λεπτών από το κέντρο του Βόλου, βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κύμα, στην παραλία Αλυκές.  Εξωτερικά είναι λευκός με νότες τερακότα και στην αυλή του υπάρχει ένα μικρό εκκλησάκι που τιμά τον Άγιο Φανούριο. Συνιστά μια υπέροχη επιλογή για όσους επιθυμούν μια παραθαλάσσια γαμήλια τελετή.

 

Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης (Βόλος)

Δίπλα στα νερά του Παγασητικού Κόλπου, βρίσκεται ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης που χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Ψηφιδωτές και μη αγιογραφίες κοσμούν το εσωτερικό του που προκαλεί δέος στον επισκέπτη. Η πέτρινη επένδυση εναρμονίζεται πλήρως με το περιβάλλον. 

 

pelionthemavoloskonstelenis

 

Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου (Βόλος)

Κατασκευασμένος στα μέσα του 20ου αιώνα, ο ναός διαθέτει μεγάλο αυλόγυρο και ιδιαίτερο εσωτερικό διάκοσμο. Είναι κεραμιδί στην όψη και μπορεί να τον φτάσει κανείς από την πεζοδρομημένη λεωφόρο των Αργοναυτών σε 15 λεπτά περπατώντας.

 

Αγία Κυριακή (Ζαγορά)

Η Εκκλησία της Αγίας Κυριακής στη Ζαγορά, χτισμένη το 1740, βρίσκεται κοντά στη κεντρική πλατεία του χωριού και χαρίζει απρόσκοπτη θέα στο γαλανό Αιγαίο. Πλαισιωμένη από φλαμουριές, διαθέτει μια επιβλητική είσοδο, πάνω από την οποία δεσπόζει το καμπαναριό. 

 

pelionthemaagiakiriakizagora

 

 

Αγία Τριάδα (Μούρεσι)

Ντυμένος στα λευκά, ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση, ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδας βλέπει τα νερά της Νταμούχαρης. Ανακαινίστηκε το 1776 και απέχει μόλις 800μ. από το κέντρο του χωριού.

 

Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας (Κισσός) 

Χτισμένος το 1650, ευρύχωρος και περίτεχνα στολισμένος στο εσωτερικό, ο Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Κισσού εντοπίζεται στην πλατεία του χωριού Κισσός, στην ανατολική πλευρά του Πηλίου. Είναι ο πιό γνωστός Ναός της περιοχής.

 

pelionthemaagiamarinakissos

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Θαλάσσια σπορ, ιστιοπλοΐα, καταδύσεις, ακόμη και μια ιδιωτική βόλτα με σκάφος για την εξερεύνηση του τοπίου δια θαλάσσης, αποτελούν ιδανικές επιλογές για το ζευγάρι που θέλει να ζήσει κάθε στιγμή τού γαμήλιου ταξιδιού στο μέγιστο. Ανεβείτε στο ποδήλατο ή στο αυτοκίνητο και ανακαλύψτε τα ιδιαίτερα Πηλιορείτικα χωριά. Η πεζοπορία ανάμεσα στα στενά τους μαζί με μια φωτογραφική κάμερα είναι must. Για τους περιπετειώδεις νεόνυμφους συστήνεται η οριβασεία, όπως και η διάσχιση του φαραγγιού Γαλανόρεμα.

 

pelionthemahoneydamma

 

Εάν βέβαια η εξερεύνηση πεζοί δεν σας δελεάζει, δοκιμάστε να περιπλανηθείτε στο Πήλιο πάνω σε άλογο. Μπορείτε επίσης να επιβιβαστείτε στο Μουτζούρη και να απολαύσετε μια καταπράσινη διαδρομή διάρκειας 90 λεπτών.  Εάν επισκέπτεστε το «βουνό των κεντάυρων» κατά το χειμώνα, μην παραλείψετε να κάνετε σκι στο χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου ή να γευτείτε ένα ζεστό ρόφημα στο καταφύγιο. Μη διστάσετε όμως να ενδώσετε και στον πολιτιστικό κι εκκλησιαστικό τουρισμό, καθώς αυτή η μαγευτική τοποθεσία κουβαλά σημαντική ιστορία και πνεύμα.  

 pelionthemazagoramoutzouris

 

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /