Γαμήλια τούρτα: H γλυκιά πρωταγωνίστρια της δεξίωσης

Στολίζει το κεντρικό τραπέζι κάθε γάμου, συγκεντρώνει τα βλέμματα των καλεσμένων, ενώ το ζευγάρι την μοιράζεται όπως νωρίτερα μοιράστηκε την κοινή του ζωή! Η γαμήλια τούρτα αποτελεί την πιο γλυκιά ανάμνηση τωννεονύμφων…κυριολεκτικά! Ανακαλύψτε μαζί μας όλα τα τελευταία trends στο χώρο του weddingcakeκαι προσαρμόστε τα στη δική σας ιδιαίτερη ημέρα!

 

 

Αναμφίβολα το πιο εντυπωσιακό γλυκό του dessert table ενός γάμου και ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της δεξίωσης που οφείλει να ευχαριστήσει τους καλεσμένους σας όχι μόνο γευστικά αλλά και αισθητικά. Η γαμήλια τούρτα είναι ασφαλώς μία υπέροχη δημιουργία που θα διακοσμεί με τον πιο όμορφο τρόπο το χώρο και θα τραβά τα βλέμματα με την ιδιαίτερη εμφάνισή της.Άλλωστε, μετά από μια συναισθηματική ημέρα, η ώρα της δεξίωσης και η κοπή της γαμήλιας τούρτας είναι μια στιγμή που περιμένουν όλοι με πολλή ανυπομονησία.

Ανατρεπτικά χρώματα, ευφάνταστα σχήματα και ιδιαίτεροι στολισμοί, μπορούν να αναβαθμίσουν το πρώτο γλυκό που θα μοιραστεί το νεόνυμφο ζευγάρι ενώ οι εκλεπτυσμένες γεύσεις και τα αρώματα θα αφήσουν τη πιο γλυκιά ανάμνηση σε όλους, που θα μετανιώνουν που δεν ζήτησαν και... δεύτερο κομμάτι!

CAKES_FRONT_FINAL_1.jpg

Όπως ήδη φάνηκε από την εξέλιξης της ζαχαροπλαστικής τα τελευταία δύο χρόνια, η τούρτα γάμου έχει φτάσει σε νέα επίπεδα, όπου αντισυμβατικά υλικά και εμπνευσμένοι ζαχαροπλάστες κάνουν τα weddingcakes να μοιάζουν με μικρά έργα τέχνης. Φρέσκα λουλούδια, εντυπωσιακές ζαχαρόπαστες, γεωμετρικά σχήματα ή και λεπτομέρειες σχεδιασμένες στο χέρι επιστρατεύονται από τους maîtres της ζάχαροπλαστικής και δημιουργούν συγκλονιστικά γευστικά και οπτικά αποτελέσματα!

Σας καλούμε λοιπόν να γίνεται δημιουργικοί και να επιλέξετε τη γαμήλια τούρτα σας με προσοχή αλλά και φαντασία ώστε να ανταποκρίνεται και να ταιριάζει στο στυλ και στηνχρωματική παλέτα του γάμου σας. Εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς τα τελευταία trends στις γαμήλιες τούρτες για κάθε εποχή και στυλ γάμου και εσείς μένει να εμπνευστείτε από αυτά, να αναλογιστείτε το ύφος της δεξίωσης και να επιλέξετε με κριτήριο «την τέλεια γαμήλια τούρτα για τον δικό σας γάμο»! Με αυτό τον τρόπο θα παρουσιάσετε στους καλεσμένους σας μια τούρτα που δε θα χορταίνει κανείς να βλέπει, πόσο μάλλον να γεύεται!

 

Naked ή Νude Cakes

Από το 2014, που πρωτοεμφανίστηκαν στο προσκήνιο των γαμήλιων μενού, εμπνευσμένα από τη διάσημη pastry chef Christina Tosi, τα naked cakes έχουν καταλάβει την υψηλότερη θέση στη λίστα των trends των γάμων. Μπορεί να είναι πιο διαδεδομένες οιυπερστολισμένες γαμήλιες τούρτες με βουτυρόκρεμες και ζαχαρόπαστες, ωστόσο τα naked cakes με τη «γυμνή» ομορφιά των συστατικών αλλά και η φυσικότητα των προϊόντων κερδίζουν όλο και περισσότερα ζευγάρια. Οι συγκεκριμένες τούρτες δεν έχουν επένδυση από κρέμες για την εξωτερική τους διακόσμηση, αντιθέτως έχουν ένα πιο rustic και «ακατέργαστο» στυλ. Προφανώς δίνεται λιγότερο έμφαση στην εμφάνιση και περισσότερο στο περιεχόμενο και την ποιότητα, ενώ στολισμός τους γίνεται κατά κύριο λόγο με εποχιακά υλικά όπως πραγματικά λουλούδια, φρούτα, κουκουνάρια και μπαχαρικά. Αποτελούν την ιδανική επιλογή για τον γάμο κάθε foodie ζευγαριού και ταιριάζει αρμονικά σε country, boho και εναλλακτικούς γάμους.

CAKES NUDEOR NAKED FINAL 1

 


FloralCakes

Τα λουλούδια σε μια γαμήλια τούρτα δεν είναι κάτι πρωτοποριακό αφού ανέκαθεν οι pâtissier τα επέλεγαν για την διακόσμηση της. Ωστόσο, η προσέγγιση στην floral τούρτα έχει αλλάξει όσο οι επαναστικές τεχνικές στην κουζίνα κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος. Κάπως έτσι με μεθόδους όπως η συμπίεση και η κρυστάλλωση βρώσιμων λουλουδιών, ένα απλό floralweddingcakeμετατρέπεται σε τέχνη. Επιλέγοντας αληθινά βρώσιμα λουλούδια, το weddingcake σας θα αποκτήσει περισσότερη ένταση και θα δείχνει σαν έναολάνθιστο αριστούργημα. Για τις πολύ ρομαντικές αλλά και για τις boho νύφες, η floral τούρτα με τις επίκαιρες τεχνικές θα δώσει ένα πραγματικά ανθισμένο touch στο γάμο.

CAKES FLORAL FINAL 1

 


WatercolorCakes

Mια τούρτα που μοιάζει με πίνακα ενός ιμπρεσιονιστή ζωγράφου… αλλά αφήνει μια πιο γλυκιά γεύση από ότι ένας πίνακας του Monet! Το τελευταίο trend της ζαχαροπλαστικής εμπνέεται από το εφέ που αφήνει η νερομπογιά στο λευκό καμβά μόνο που αντί του καμβά έχουμε μια παραδοσιακή, λευκή τούρτα γάμου. Οι απαλές πινελιές χρώματος ζαχαροπλαστικής προσθέτουν την αίσθησητης χαράς και δημιουργούν μια μοναδική οπτική εμπειρία που θυμίζει αυτή ενός πίνακα ζωγραφικής. Οι pâtissier συχνά συνδυάζουν το χρώμα που έχετε επιλέξει με την απόχρωση των λουλουδιών στην κορυφή, για να δημιουργήσουν την κομψή ψευδαίσθηση ότι το ένα είναι συνέχεια του άλλου. Πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη και καλλιτεχνική γαμήλια τούρτα και είναι η καλύτερη επιλογή σε ένα εναλλακτικό ή και σύγχρονο concept γάμου.

CAKE WATERCOLOR FINAL

 

 

Τετράγωνες τούρτες

Παρότι οι περισσότερες γαμήλιες τούρτες είναι στρογγυλές, εσείς τολμήστε να κάνετε τη διαφορά με μία ανατρεπτική τετράγωνη τούρτα! Μια γαμήλια τούρτα σε κάθετες γραμμές μπορεί να ακούγεται υπερβολικά αυστηρή, αλλά πλέον οι γωνίες και οι γεωμετρίες συναγωνίζονται σε δημοφιλία τις πιο κλασσικές καμπύλες.Γιατί να φοβηθείτε ότι το edgy σχήμα της δεν θα ταιριάζει σε μια γαμήλια δεξίωση;Αφού με τον κατάλληλο ανθοστολισμό, η τετράγωνη τούρτα θα φαίνεται πολύ όμορφη, «απαλή» και κομψή. Μια elegant παλέτα χρωμάτων εξισορροπεί τις «γωνίες», και έτσι η γαμήλια τούρτα δείχνει σύγχρονα ρομαντική. Αν είστε μια μοντέρνα και δυναμική νύφη μην περιοριστείτε στα σταθερά όρια και τις συμμετρικές γραμμές, αλλά επιλέξτε μία ασύμμετρη γαμήλια τούρτα σε τετράγωνα.

CAKES SQUARE

 

 

MarbleCakes

Μία από τις καυτές τάσεις για το 2019 είναι οι τούρτες με ανάγλυφα σχέδια, που αναπαριστούν μάρμαρα. Εξάλλου, το εφέ του μάρμαρου το έχουμε δει στην πασαρέλα, στο interiordesign και στα κοσμήματα οπότε ήταν μόνο θέμα χρόνου να ενσωματωθεί και στη γαμήλια τούρτα. Τα marblecakes μοιάζουν με μικρά έργα γλυπτικής σε διάφορους χρωματισμούς αν και οι αποχρώσεις του λευκού αποτελούν την πρώτη επιλογή των ζευγαριών. Οι bold αποχρώσεις αλλά και τα μεταλλικά χρώματα κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος, ενώ το τελικό αποτέλεσμα φωνάζει από μακριά πολυτέλεια και κομψότητα. Οι γαμήλιες τούρτες με το εφέ του μαρμάρου πλαισιώνουν υπέροχα αριστοκρατικούς και glam γάμους αλλά μπορούν να στηρίξουν και ένα πιο minimal στυλ δεξίωσης.

CAKES MARBLE FINAL 1

                                                                                                                                                                                                                     MARBLE CAKE by ALEXANDRA MIMIKOU

 

Μεταλλικές τούρτες

Οι μεταλλικές αποχρώσεις σίγουρα δεν είναι μια νέα τάση, ωστόσο το 2019 το χάλκινο εφέ επικράτησε των πιο κλασσικών χρυσαφένιωντουρτών. To χάλκινο είναι συνώνυμο του chic και γι΄αυτό σας προτείνουμε να κατευθυνθείτε σε μία τούρτα αυτής της παλέτας, αν ο γάμος σας είναι minimal. Βέβαια, οι αποχρώσεις του μπρούντζου δένουν τέλεια και με το rustic στοιχείο, επομένως αυτές οι γαμήλιες τούρτες διακοσμούνται υπέροχα με κουκουνάρια αλλά και χειμερινά φυτά για ένα countrychicγάμο. Από την άλλη αν είστε λάτρεις τoυ glam, η αίγλη του χρυσού θα κάνει την τούρτα σας να διαφέρει και σίγουρα θα συγκεντρώσει θετικά σχόλια. Ιδανικά η χρήση των χρυσών μεταλλικών στοιχείων θα πρέπει να περιοριστεί σε ένα από τα επίπεδα της τούρτας, διαφορετικά η λάμψη θα είναι υπερβολική ακόμη και για ένα weddingcake!

CAKES METALLIC FINAL

 


AlternativeCakes

Ο γαμήλιες τούρτες σε μια δεξίωση είναι λίγο πολύ συνηθισμένες. Δύο, τρία ή και περισσότερα επίπεδα με λουλούδια, όμορφα σχέδια από ζαχαρόπαστες ή και το διακοσμητικό της νύφης και του γαμπρού στην κορυφή. Μήπως ήρθε η ώρα να κάνετε την διαφορά; Από τη τούρτα μεcupcakes στον «πύργο», από την τούρτα από macarons, ή την γαλλική και elegant croquembouche σε τριγωνικό πύργο, από τη σύνθεση με ατομικές μινιατούρες τούρτες στην «τούρτα» από -πραγματικά- τυριά, υπάρχουν τόσες επιλογές που σας προκαλούν να ξεχάσετε την ιδέα της παραδοσιακής τούρτας! Οι ιδέες είναι ανεξάντλητες και περιορίζονται μόνο από την φαντασία του ζευγαριού και το προσωπικό του γούστο. Απαραίτητη προϋπόθεση η διάθεση πειραματισμού των νεόνυμφων και το εναλλακτικό ύφος της γαμήλιας δεξίωσης! Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι ένα:Όλοι οι καλεσμένοι θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό!

CAKES ALTERNATIVE FINAL

 

 Δείτε περισσότερα εδώ:

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /