It's party time

Ο σκοπός της δεξίωσης είναι να διασκεδάσετε, τόσο εσείς όσο και οι καλεσµένοι σας. Μην το ξεχνάτε. Η καλύτερη λύση είναι να αφήσετε αυτό το άγχος στους ειδικούς κι εσείς να φροντίσετε για τη διασκέδασή σας. Νοµίζετε ότι τα οικονοµικά σας δεν το επιτρέπουν; Μια έρευνα αγοράς ίσως σας αποδείξει ότι δεν είναι ακριβώς έτσι. Πολλές φορές η άγνοια µας κάνει να ξοδεύουµε πολλά περισσότερα αφού δεν είµαστε σε θέση να κάνουµε τα deals που επιτυγχάνει κάποιος πιο ειδικός. Ζητήσαµε από την εταιρεία Fevronia Luxury Concepts και την εταιρεία Exclusive Events να «ρίξουν φως» στο ωραιότερο πάρτι της ζωής σας.

«Πρώτα από όλα για να είναι επιτυχηµένη η δεξίωση θα πρέπει αν απευθύνεσαι σε επαγγελµατίες του χώρου για να είσαι σίγουρος ότι θα λάβεις το αποτέλεσµα που θέλεις από πλευράς ποιότητας, αισθητικής και οργάνωσης» συµβουλεύει η Fevronia Luxury concepts. «Τα ζευγάρια θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά στις επιλογές τους για να µην εξαπατώνται από εικονικές προσφορές- πακέτα στα οποία κρύβονται πολλές παγίδες, µε αποτέλεσµα την ηµέρα του γάµου τους, που είναι µια από τις πιο σηµαντικές µέρες της ζωής τους, να εισπράξουν σαν αποτέλεσµα αυτό που είχαν ονειρευτεί». 

Συζητήστε µε τον υπεύθυνο τις προτιµήσεις σας, τις ιδιαιτερότητες που θέλετε να έχει το γαµήλιο πάρτι σας αλλά κάποια happenings που θα βοηθήσουν το κέφι να απογειωθεί. Το πιο σηµαντικό –όπως σε όλες τις σηµαντικές σχέσεις – είναι η εµπιστοσύνη. Αν οι άνθρωποι που θα επιλέξετε σας πείσουν να τους εµπιστευτείτε, όλα τα άλλα θα γίνουν εύκολα κι απλά χωρίς άγχος και οικονοµικές σπατάλες.


Οργάνωση

Για να είστε σίγουροι για τις συµφωνίες που θα κάνετε, πάρτε χαρτί και µολύβι. Σηµειώστε κάθε προσφορά ξεχωριστά και γράψτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία που αναφέρονται, τόσο στο κοµµάτι της οργάνωσης όσο και τις τιµές. Μην παραλείψετε να επισηµάνετε µε µια βαθµολογία ή ένα σχόλιο την εντύπωση που σας έκαναν οι διοργανωτές ώστε στο τέλος η επιλογή σας να είναι ευκολότερη. «Νοµίζω ότι πια είναι καιρός για εναλλακτικούς χώρους δεξίωσης που θα δηµιουργήσουν µια ευχάριστη έκπληξη στους καλεσµένους σας» λέει η Fevronia. «Επίσης προτείνουµε ανεπιφύλακτα πρωινούς ή µεσηµεριανούς γάµους, όπως γίνονται σε όλο το εξωτερικό, που φαίνονται όλα τα χρώµατα των λουλουδιών ιδανικά, που µπορεί να ακολουθήσει ένα πολύ ωραίο φαγητό µε λίγους συγγενείς και πολύ αγαπηµένους φίλους». Υπάρχει κάποιος βασικός κανόνας που είναι απαράβατος; Που αν δεν ακολουθηθεί, η δεξίωσή µας κινδυνεύει να µετατραπεί σε φιάσκο; Η Κατερίνα Αλεξάκη της εταιρείας Exclusive Events απαντά πώς ‘όχι’ αν όλα είναι οργανωµένα τουλάχιστον ένα µήνα πριν το γάµο και λάβουµε κάποια προληπτικά µέτρα:

• Λίστα µε στοιχεία επικοινωνίας (κινητό είναι απαραίτητο) για όλους του προµηθευτές (dj,catering, ανθοπωλείο, κλπ) - αυτή τη λίστα πρέπει να την έχει ο υπεύθυνος στο χώρο δεξιώσεων και κάποιος από τους δικούς σας ανθρώπους που εµπιστεύεστε.
• Να σταλεί σε όλους τους προµηθευτές ένα πρόγραµµα για την ηµέρα του γάµου µαζί µε στοιχεία επικοινωνίας για τον υπεύθυνο του χώρου δεξιώσεων.
• Μην αφήνετε πράγµατα για την τελευταία στιγµή. Ξεκινήστε το seating arrangement αρκετά νωρίς για να έχετε µόνο µικρές αλλαγές λίγες ηµέρες πριν το γάµο.
Ο χώρος
Βουνό ή θάλασσα; Μέσα ή έξω; Πολυτέλεια ή άνεση; Οι επιλογές γίνονται κάθε χρόνο και περισσότερες αφού οι ιδέες πια είναι αστείρευτες. Το που γίνεται ο γάµος θα αποτελέσει ένα βασικό στοιχείο για να αποφασίσετε. Στην πόλη, στο χωριό ή στο νησί; Κι ακόµα, ποιο είναι το γενικό στιλ; Casual chic ή glamorous; Ανάλογη πορεία θα ακολουθήσετε και για την δεξίωση.
Η µουσική
Είναι τόσο µα τόσο σηµαντική. Πρέπει να δώσετε τις σωστές κατευθύνσεις. Πρέπει να σας εκφράζει απόλυτα, η playlist να περιλαµβάνει όλα τα αγαπηµένα σας τραγούδια αλλά και το είδος της µουσικής που ακούνε οι περισσότεροι καλεσµένοι σας. Προσοχή. Αν οι καλεσµένοι δεν ξεσηκωθούν, το πάρτι θα τελειώσει νωρίς και κανείς δεν θα το θυµάται. Ακόµα κι αν δεν «τρελαίνεστε» για κάποια είδη µουσικής που ξέρετε ότι θα κάνουν την πλειοψηφία να σηκωθεί από το τραπέζι για να χορέψει, θα πρέπει να το υπολογίσετε.
Γαµήλια τούρτα
Το κόψιµο της γαµήλιας τούρτας αποτελεί παράδοση αλλά τελευταία υπάρχουν αρκετά ζευγάρια που το αποφεύγουν. Όπως και να έχει πάντως, σίγουρα θα σερβίρετε µετά το φαγητό κάποιο γλυκό. Διαλέξτε το κατάλληλο ανάλογα µε την ώρα του γεύµατος αλλά και τη σύνθεση των καλεσµένων σας. Αν έχετε καλέσει πολλά παιδιά για παράδειγµα, καλύτερα να αποφύγετε τους ξηρούς καρπούς.
It's party timeΟ χορός
Και δεν εννοούµε το χορό του Ησαΐα. Αυτόν θα τον έχετε ήδη χορέψει. Όλα τα βλέµµατα θα είναι στραµµένα επάνω σας και θα σας περιµένουν να σας δουν να χορεύετε τον πρώτο χορό. Κι εσείς; Θα ιδρώνετε και ξεϊδρώνετε; Για να µην νιώθετε δυσάρεστα αλλά αντίθετα να έχετε αυτοπεποίθηση και χαρά ζητήστε τη βοήθεια ενός ειδικού. Δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε σχολή χορού για να µάθετε το χορό που θα επιλέξετε. Και µην το φοβάστε; Είδατε πόσο γρήγορα µάθαιναν τα βήµατα οι αστέρες του Dancing with the stars; Πιστεύετε ότι είναι καλύτεροι από εσάς;


Ο στολισµός

«Το χρώµα που προτείνουµε και που λατρεύουµε» λέει η Fevronia «είναι το απόλυτο λευκό µια all time classic επιλογή. Από εκεί και πέρα σηµαντικό ρόλο παίζει ο χώρος της δεξίωσης και ο περιβάλλοντος χώρος, τι αισθητική βγάζει, ποιο είναι το κυρίαρχο χρώµα του χώρου, και τότε πολύ προσεκτικά µπορούµε να επιλέξουµε ένα συνδυαστικό χρώµα όπως το lime fresh ή το λιλά ή το παλ ροζ. Ούτως ώστε να έχουµε ένα ονειρεµένο αποτέλεσµα ανάλογο της φήµης µας και της υψηλής αισθητικής µας!»
Η Fevronia πιστεύει ότι ειδικά φέτος πρέπει να αποφύγουµε τις προκλήσεις. «Και όταν µιλάω για πρόκληση εννοώ τον πολύ µεγάλο αριθµό καλεσµένων στην δεξίωση» εξηγεί. «Το µεγαλύτερο budget σε ένα γάµο είναι το φαγητό. Δεν ταιριάζουν και είναι και δυσανάλογο το να θέλεις να κάνεις µποµπονιέρα που να στοιχίζει 1,00€ προκειµένου να έχεις 500 καλεσµένους. Ή να µην διακοσµήσεις τα τραπέζια της δεξίωσης και να αφήσεις το οποιοδήποτε Κτήµα να τοποθετήσει ένα άσχετο και κακόγουστο center piece πάνω στα τραπέζια θέλοντας απλώς να κάνεις οικονοµία για να µπορέσεις να έχεις πολλούς καλεσµένους. Πάντα τα πιστεύω µας ήταν ότι θα πρέπει να επανέλθουµε στα δεδοµένα του «µέχρι εκεί που µπορούµε να απλώσουµε το χέρι µας» και αυτό να το κάνουµε σωστά, µελετηµένα και καλόγουστα.»
Οι µικρές λεπτοµέρειες που κάνουν τη διαφορά σύµφωνα µε την Κατερίνα Αλεξάκη είναι:
• τυπωµένα µενού στα τραπέζια
• Welcome cocktail & hors d’oeuvres
• τυπωµένα seating cards (αντί για τον σερβιτόρο µε την λίστα)
• Μέχρι και 2 µήνες µετά το γάµο να σταλούν handwritten “Τhank you cards» από το ζευγάρι σε όλους όσους ήρθαν στο γάµο τους.
Το µενού
Ίσως είναι αυτό που θα σας προβληµατίσει περισσότερο. Ακολουθήστε µερικές απλές αλλά βασικές συµβουλές:
• Δια της ατόπου απαγωγής –αποκλείστε τα φαγητά που δεν σας αρέσουν.
• Το ύφος του γάµου ίσως σας βοηθήσει.
• Έπειτα εξαρτάται από το χώρο που έχετε επιλέξει. Αν πρόκειται για µια παραδοσιακή ταβέρνα το φαγητό θα είναι διαφορετικό από την τραπεζαρία ενός πολυτελούς ξενοδοχείου.
• Θα είναι µπουφέ ή καθιστό; Τα άτοµα που έχει καλέσει –οι ηλικίες και οι συγγένειες- παίζουν ένα ρόλο στην επιλογή σας. Το σηµαντικότερο όµως είναι το κόστος.
• Ειδικές συγγένειες: Χορτοφάγοι, αλλεργικοί και µικρά παιδιά πρέπει να ληφθούν υπόψη…. Όσο αυτό είναι δυνατόν.
• Θα πρέπει, οπωσδήποτε, να δοκιµάσετε πιο πριν το µενού που σκοπεύετε να σερβίρετε στους καλεσµένους σας. Ζητήστε από τους διοργανωτές να σας ετοιµάσει τα πιάτα του µενού ώστε να τα δοκιµάσετε
• Φροντίστε να έχετε γραπτώς όλο το µενού που θα συµφωνήσετε µε τον υπεύθυνο τροφοδοσίας, καθώς και ποιος θα είναι ο διαχειριστής του µενού εκείνη την ηµέρα, προς αποφυγή µετέπειτα προβληµάτων.

Το θέμα µάλλον σας αγχώνει. Η αρχική σκέψη όμως δεν ήταν αυτή.
Η δεξίωση η το πάρτι του γάμου σας γίνεται για να επισφραγίσει µε τον πιο χαρούμενο τρόπο ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής σας: το γάμο σας!
It’s Party time!

Pin It