Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το catering γάμου

Ένα από τα μεγαλύτερα έξοδα ενός γάμου είναι το catering. Είναι μάλιστα αυτό που ενδεχομένως θα θυμούνται κυρίως οι καλεσμένοι σας μια και τους αφορά άμεσα. Θα θαυμάσουν το νυφικό, την εκκλησία, τις μπομπονιέρες και το στολισμό αλλά οι ίδιοι θα γευθούν τα πιάτα που θα τους σερβίρετε. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν το valueformoney! Πώς όμως θα διαλέξετε σωστά; Αρχικά φροντίστε όταν κλείσετε ραντεβού, να υπάρχει η δυνατότητα να δοκιμάσετε το μενού που σας προτείνουν.

 Μην ξεχάσετε όμως να τους ρωτήσετε τα παρακάτω:

hero open uri20120706 1 zot4gf

Μήπως έχουν ειδίκευση σε ένα συγκεκριμένο είδος;

Κάθε σεφ έχει τη σπεσιαλιτέ του. Ρωτήστε ποια είναι και δοκιμάστε τη. Ίσως αξίζει να επενδύσετε σε αυτή ως κύριο πιάτο.

Πότε και πώς μπορείτε να δοκιμάσετε τα πιάτα;

Αν σας το αρνηθούν, δοκιμάστε σε κάποιο άλλο catering. Το ιδανικό είναι να παραβρεθείτε σε έναν άλλο γάμο και να δοκιμάσετε τα εδέσματα την ώρα ακριβώς που θα τα γευθούν αντίστοιχα και οι καλεσμένοι σας.

Ποια είναι το εύρος τιμών του catering;

Η τελική τιμή φυσικά θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες αλλά πρέπει να σας δώσουν μερικά παραδείγματα τιμών. Επίσης μην ξεχάσετε να ρωτήσετε αν χρεώνουν έξτρα τα τραπεζομάντηλα, τις τέντες κλπ.

Τι περιλαμβάνεται στο service;

Να ένας ακόμα λόγος για να παραβρεθείτε σε έναν άλλο γάμο, πριν αποφασίσετε. Το μενού μπορεί να είναι θαυμάσιο αλλά πώς συμπεριφέρεται το προσωπικό; Τηρούνται οι κανόνες υγιεινής;

Ποιο είναι το τυπικό της υποδοχής;

Καλό είναι να ενημερωθείτε εξ αρχής. Ποια είναι η σειρά που θα ακολουθηθεί; Πότε θα κόψετε την τούρτα; Ποιο τραπέζι θα σερβιριστεί πρώτο; Ζητήστε να προσαρμόσετε το πρόγραμμα στις δικές σας επιθυμίες.

Τι παρέχει το catering;

Θα έχει ο τροφοδότης σας εξασφαλίσει τραπέζια, καρέκλες, πιάτα, τραπεζομάντιλα, ασημικά, αλατοπίπερα κλπ; Βεβαιωθείτε ότι θα υπάρχει όλος ο εξοπλισμός που απαιτείται ή φροντίστε γι αυτό έγκαιρα.

tommy collins catering angie wills wedding photography by jesse maricic 10

Ποιος είναι ο επικεφαλής;

Για να μην μιλάτε συνεχώς με άλλο άνθρωπο με αποτέλεσμα να χαθείτε στη… μετάφραση, ζητήστε να ξεκαθαρίσετε από την αρχή ποιος θα είναι ο υπάλληλος που θα αναλάβει το δικό σας catering. Βεβαιωθείτε ότι θα παρευρίσκεται στο χώρο την ημέρα της δεξίωσης και θα επιβλέπει.

Θα αναλάβει το catering κι άλλο γάμο την ίδια ημέρα;

Είναι καλό να το γνωρίζετε ώστε να ξέρετε τις δυσκολίες που μπορούν να προκύψουν από καθυστερήσεις ή άλλα προβλήματα. Ίσως τελικά επιλέξετε ένα μικρότερης δυναμικής catering που όμως θα έχετε την αποκλειστικότητα εκείνη την ημέρα.

Πώς θα είναι ντυμένο το προσωπικό;

Ίσως να μη μοιάζει αρχικά τόσο σημαντικό αλλά τελικά η αισθητική του γάμου σας έχει μεγάλη σημασία.

Υπάρχει πρόβλεψη για ανθρώπους με ιδιαίτερα γούστα, vegetarian και αλλεργικά άτομα;

Συνεννοηθείτε για το πώς θα αντιμετωπίσετε τέτοιου είδους περιπτώσεις και ποια πιάτα θα είναι διαθέσιμα εναλλακτικά.

Μήπως υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πιάτο που θα θέλατε να σερβίρετε;

Το αγαπημένο πιάτο του παππού, ένα οικογενειακό πιάτο με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία ή το αγαπημένο γλυκό του γαμπρού… Ίσως επιθυμείτε το μενού να έχει το «άγγιγμα» σας. Μπορεί η εταιρεία να ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο αίτημα;

Οι πρώτες ύλες θα είναι φρέσκες ή κατεψυγμένες;

Βασικό ερώτημα που συνήθως δεν κάνουμε. Δεν θα θέλατε να το γνωρίζετε με σιγουριά;

Η επιχείρηση έχει τα απαιτούμενα πιστοποιητικά;

Η άδεια εξάσκησης της συγκεκριμένης υπηρεσίας, ένα αποδεικτικό για την τήρηση των κανόνων υγιεινής είναι σημαντικά έντυπα που αποδεικνύουν ότι η επιχείρηση έχει πρότυπα ασφαλείας που απαιτεί το αρμόδιο υπουργείο.

Pin It