Τι χρώμα θέλεις να έχει ο γάμος σου; Ξεκινήστε την κοινή σας ζωή με τα πιο όμορφα χρώματα...

Aναρωτιέστε ποια χρώματα θα κάνουν το γάμο σας να ξεχωρίσει; Aκολουθήστε τα παρακάτω tips και ανακαλύψτε τη σωστή παλέτα συμφωνα με την προσωπικότητα σας κα με εξίσου δυνατά κριτήρια όπως το ύφος, το στυλ και την τοποθεσία του γάμου σας.

Αντλήστε έμπνευση από τον χώρο του γάμου σας

Ας ξεκινήσουμε από τη λέξη – κλειδί : τοποθεσία. Ξεκινώντας την αναζήτηση του χώρου όπου θα πραγματοποιηθεί η γαμήλια τελετή και η γαμήλια δεξίωση, προσπαθήστε να έχετε στο μυαλό σας μια χρωματική παλέτα. Σκεφτείτε ποια χρώματα θα σας άρεσε να χρησιμοποιήσετε και αν θα θέλατε να δώσετε προτεραιότητα στην ανεύρεση του ιδανικού χώρου ή στο να έχετε την τέλεια χρωματική παλέτα. Αν βρείτε ένα χώρο που σας αρέσει, που δε μπορεί όμως να «λειτουργήσει» σωστά με τα χρώματα σας, αντικαταστήσετε μία ή δύο αποχρώσεις έτσι ώστε να μη χρειαστεί να διαλύσετε τον προϋπολογισμό σας προσπαθώντας να καλύψετε την «παραφωνία» ή να αποσπάσετε την προσοχή των καλεσμένων σας από το γεγονός ότι κάτι δε ταιριάζει και δε δένει αρμονικά με το υπόλοιπο σύνολο. Οι περισσότεροι χώροι υψηλών προδιαγραφών έχουν ως βάση τους χρώματα ως επί το πλείστον ουδέτερα, γεγονός που σας επιτρέπει να προσθέσετε όσα περισσότερα ή λιγότερα χρωματικά και όχι μόνο στοιχεία εσείς επιθυμείτε, προκειμένου να υλοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το όραμα και την ιδέα σας για χρώμα και φυσικά στυλ. Αν έχετε ήδη εντοπίσει την ιδανική τοποθεσία, χρησιμοποιήστε το χώρο έτσι που να σας βοηθήσει να καταλήξετε στο σωστό για εσάς χρωματικό σχήμα. Τα χρώματα του χώρου της δεξίωσης σας καθώς και ο περιβάλλων χώρος – και αυτό είναι πολύ σημαντικό – είτε πρόκειται για το vintage περσικό χαλί σε μια υπέροχη τραπεζαρία ξενοδοχείου, είτε για τη μαγική θέα της θάλασσας, πρέπει να είναι σε θέση να «πυροδοτούν» και να γεννούν μια ιδέα. Έτσι, δε θα χρειαστεί να εργαστείτε κόντρα σε μία αταίριαστη χρωματική παλέτα, ενώ παράλληλα τα χρώματα σας θα βελτιώσουν όλα όσα σας αρέσουν στο χώρο της εκδήλωσης.

7a6866187150ece6d3d4562cc0430a38.jpg

Κρατήστε τις προτεραιότητες σας στο μυαλό σας

Ενώ ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί η γαμήλια δεξίωση είναι συνήθως η πιο σημαντική επιλογή που θα χρειαστεί να κάνετε στα πλαίσια του γαμήλιου σχεδιασμού, μερικές φορές υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες που πρέπει να υπολογίσετε και οι οποίες ενδεχομένως να είναι απαραίτητο να προηγηθούν της επιλογής των γαμήλιων χρωμάτων σας. Αν εδώ και χρόνια έχετε ονειρευτεί το γάμο σας να «ξεχειλίζει» από υπέροχες μωβ ορχιδέες, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό ως αρχικό σημείο για τη δημιουργία της παλέτας σας, αντί να προσπαθήσετε να βρείτε τρόπο να χειριστείτε το θέμα αργότερα. Σίγουρα δε θέλετε να επιλέξετε ένα χρωματικό σχήμα μόνο και μόνο για να διαπιστώσετε στο τέλος ότι ένα αγαπημένο σας αντικείμενο, το οποίο επιθυμείτε να «συμμετέχει» στη χαρά σας, όπως πχ το υπέροχο ιβουάρ σεμέν της γιαγιάς σας, δείχνει αταίριαστο ή ίσως και να χάνεται μέσα στο όλο σκηνικό, αντί να δεσπόζει και να ξεχωρίζει όπως εσείς θα θέλατε.

8bd189c7e6d46dcab76d6e79256bf42d.jpg

 

Σκεφτείτε εποχιακά
 
Ακριβώς όπως συμβαίνει και με την γκαρνταρόμπα σας, το χρωματικό σχήμα του γάμου σας μπορείτε να το εμπνευστείτε από την εποχή του χρόνου που θα πείτε το «ναι». Σκεφτείτε τo χρώμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να τονίσετε την εποχή στη χρωματική σας παλέτα. Τo ρόδινο ροζ ( όχι το έντονο ροζ) είναι τέλειο για την άνοιξη, ενώ ένα φωτεινότερο κοραλλί είναι σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού. Για το φθινόπωρο, ένα πλούσιο φούξια δένει αρμονικά με άλλους έντονους χρωματικούς τόνους (σκεφτείτε τα χρώματα των πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων), ενώ οι αποχρώσεις του blush και το ασημί αποτελούν υπέροχους χρωματικούς συνδυασμούς για το χειμώνα. Μην αποφύγετε χρώματα που αγαπάτε μόνο και μόνο επειδή οι εποχιακοί κανόνες τα απορρίπτουν. Ακόμα και οι παστέλ αποχρώσεις, όπως πχ το ανοιχτό κίτρινο της ώχρας, είναι δυνατό να λειτουργήσουν μοναδικά σε ένα φθινοπωρινό ή χειμωνιάτικο γάμο. Το μυστικό βρίσκεται στο να επικεντρωθείτε στη υφή των υφασμάτων και ίσως ακόμα και στο να εισάγετε παράλληλα με τις παστέλ αποχρώσεις ένα εντονότερο χρώμα έμφασης.
 
4819b663c3a889357939b35c4006c517.jpg
 
 
Δημιουργείστε ατμόσφαιρα

Τα χρώματα του γάμου σας μπορούν επίσης να βοηθήσουν πολύ σε αυτό τη μεγάλη ημέρα. Αν στόχος σας είναι η δημιουργία θεατρικής ατμόσφαιρας, τότε κινηθείτε υιοθετώντας μια παλέτα σκούρων και έντονων χρωμάτων, όπως το κόκκινο του ρουμπινιού, το μαύρο, ή το σμαραγδί και το χρυσό, τα οποία αποτελούν καλύτερη επιλογή, από τις παστέλ αποχρώσεις. Σκεφτείτε το στυλ και την ατμόσφαιρα που θέλετε να έχετε, είτε αυτή είναι χαλαρή είτε νοσταλγική, καθώς και τα χρώματα που παραδοσιακά τη συνοδεύουν.

baaa93776bb96541f9af5e8d33f6fa8f.jpg

 

Κοιτάξτε αυτά που σας αρέσουν
 
Τα χρώματα που εμπνέουν τη διακόσμηση του σπιτιού σας είναι αυτά που γνωρίζετε ότι μπορείτε να ζείτε μαζί τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ανοίξτε την ντουλάπα σας : ποιο είναι το κυρίαρχο χρώμα στα ρούχα και τα αξεσουάρ σας ; Ποιο είναι το χρώμα που τραβάει περισσότερο την προσοχή σας ; Χρησιμοποιήστε τα στοιχεία αυτά ως σημείο εκκίνησης για να διαλέξετε τις γαμήλιες αποχρώσεις σας.
 
 

bb5f75942f56c27ecde3d8e948d63943.jpg

 

Κάντε την έρευνα σας

Περιοδικά, αίθουσες τέχνης, γάμοι φίλων, όλα αυτά αποτελούν σημαντικές πηγές έμπνευσης. Αν δε θέλετε να επιλέξετε ένα συνδυασμό χρωμάτων μόνο επειδή είναι της μόδας, το να ζητήσετε έμπνευση σε τομείς όπως η τέχνη και το design ενδεχομένως να σας βοηθήσει να δείτε χρώματα που ήδη αγαπάτε με ένα νέο πιο φρέσκο βλέμμα.

e6ebd8cb9da8187dce9c695932f8fd66.jpg

 

Συμβουλευτείτε το «χρωματικό κύκλο»

Δε χρειάζεστε πτυχίο από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών για να διαλέξετε τη γαμήλια χρωματική παλέτα σας, υπάρχουν όμως ορισμένες βασικές αρχές που πρέπει να ακολουθηθούν. Τυπικά, τα χρώματα που δένουν αρμονικά μεταξύ τους είναι αυτά που είναι αντίθετα. Και αυτό γιατί συνδυάζουν ένα ψυχρό και ένα θερμό χρώμα (ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε το πορτοκαλί και το γαλάζιο του ουρανού, αλλά και το τυρκουάζ και το κοραλλί).Άλλος χρωματικός συνδυασμός που λειτουργεί καλά είναι τα χρώματα- «γείτονες», αυτά δηλαδή που είναι παρόμοια μεταξύ τους και μοιράζονται ένα βασικό, ένα στοιχειώδες χρώμα (σκεφτείτε πχ το έντονο κίτρινο του ήλιου και το πορτοκαλί του πεπονιού ή το φούξια και το blush). Ένας κλασσικός τρόπος για να «χτίσετε» τη χρωματική σας παλέτα είναι το να ενώσετε ένα φωτεινό, πολύ δυνατό χρώμα με ένα ουδέτερο, όπως πχ το βιολετί με το γκρι ή το blush με το χρυσό.

wedding-colors-c73eeb92e106fb692b351a7b27a87023.jpg

Μην το σκέφτεστε υπερβολικά

Είναι πολύ εύκολο να παγιδευτείτε στην ιδέα ότι πρέπει να έχετε μια αυστηρή γαμήλια χρωματική παλέτα. Αν έχετε ξεκινήσει νωρίς τη διαδικασία σχεδιασμού του γάμου σας, είναι πιθανό να σας ρωτήσουν συγγενείς και φίλοι «Ποια είναι τα χρώματα σου;» και έτσι να σας ασκηθεί πίεση ώστε να διαλέξετε τις «σωστές» αποχρώσεις. Το χρώμα όμως δε χρειάζεται να έχει τελικά τον κυρίαρχο ρόλο τον οποίο κάποιες φορές λανθασμένα παρουσιάζεται ότι έχει. Όταν έρθει η στιγμή που η παλέτα σας θα καθορίσει πολλές αποφάσεις σας σχετικά με τα διαδικαστικά του γάμου, όπως πχ τα λουλούδια σας ή τα ρούχα που θα φορέσουν τα παρανυφάκια, καλό είναι να τη χρησιμοποιήσετε ως χρήσιμο οδηγό και όχι ως κανόνα.
Και να θυμάστε ότι στο γάμο σας δεν πρέπει απαραίτητα όλα να δένουν τέλεια μεταξύ τους, για το λόγο αυτό μην αγχώνεστε προκειμένου να έχετε τα πάντα χρωματικά εναρμονισμένα άψογα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Αντ’ αυτού, σκεφτείτε το σχεδιασμό του γάμου σας περισσότερο με όρους στυλ, επισημότητας, σκηνικού και ατμόσφαιρας και επιπροσθέτως, χρώματος.

 

 

 

Pin It