13 αναποδιές στη γαμήλια τελετή και δεξίωση: προβλήματα και λύσεις

...Και ενώ όλα πηγαίνουν καλά, ξαφνικά κάποια αναποδιά, κάποιο απρόοπτο, απειλούν να τα τινάξουν όλα στον αέρα...Κι όμως, σας έχουμε τη λύση...

 • 1. Νύφη…στη βροχή

 bride_in_rain.jpg

Το πρόβλημα : Ξημέρωσε η μεγάλη μέρα και ναι, δυστυχώς…βρέχει. Ακόμα και αν η γαμήλια τελετή και η δεξίωση έχει προγραμματιστεί να τελεσθούν σε εσωτερικό χώρο, θα χρειαστεί να φτάσετε στην εκκλησία χωρίς να καταστρέψετε το νυφικό και το χτένισμα σας. Επιπλέον με τη βροχή, δε θα μπορέσετε να βγάλετε τις γαμήλιες φωτογραφίες στο αγαπημένο σας σημείο, όπως είχατε αρχικά σχεδιάσει.

Η λύση : Αποδεχτείτε και δείτε θετικά τη βροχή. Στείλτε κάποιον από τα αγαπημένα σας πρόσωπα, τους γονείς, τους κουμπάρους ή τους στενούς σας φίλους, να αγοράσουν μια δωδεκάδα ομπρέλλες μικρές ή μεγαλύτερες, για εσάς και τους καλεσμένους σας. Αν μπορείτε, επιλέξετε ομπρέλες στα χρώματα του γάμου σας. Για να μην χαλάσει το χτένισμα σας, φροντίστε να ειδοποιήσετε τον κομμωτή/κομμώτρια σας ώστε, αν αυτό είναι εφικτό, να σας συνοδεύσει στην τελετή για ένα «φρεσκάρισμα» της τελευταίας στιγμής. Όταν τώρα φτάσει η στιγμή των γαμήλιων φωτογραφιών, επιλέξτε ένα σημείο όπου η βροχή δε θα αποτελεί εμπόδιο και κάτω από μία όμορφη ομπρέλα ποζάρετε με τον καλό σας, αλλά και με τους γονείς, τους κουμπάρους και τους φίλους σας, βγάζοντας μερικές υπέροχες ρομαντικές φωτογραφίες.

 

 • 2. Παιδί εκτός ελέγχου

 disasters_kids.jpg

Το πρόβλημα : Τα παρανυφάκια, τα νεαρά ξαδελφάκια και ανιψάκια, τα μικρά παιδιά των φίλων. Πραγματικά αγγελούδια κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής, «τρελαίνονται » ξαφνικά έχοντας υπερκαταναλώσει από τη γαμήλια τούρτα. Τα παιδιά είναι παιδιά, αλλά αυτό δε σημαίνει, σε καμία περίπτωση, ότι θα πρέπει να ουρλιάζουν, να κλαίνε, να φωνάζουν και να κάνουν αγώνες ταχύτητας περνώντας ανάμεσα από τα τραπέζια των καλεσμένων σας.

Η λύση : Αν προσκαλέστε παιδιά στον γάμο και τη γαμήλια δεξίωση, θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν μπορείτε να τα υποχρεώσετε να υποστηρίξουν όπως οι ενήλικες μια επίσημη εκδήλωση. Για να τα αποτρέψετε από το να κάνουν φασαρία, φροντίστε να τους προσφέρετε εναλλακτικές, κρατώντας τα απασχολημένα. Καταρχήν, προβλέψτε ώστε να έχουν το δικό τους τραπέζι. Αντί για το διακοσμητικό στοιχείο στο κέντρο του τραπεζιού, καλύψτε το τραπέζι τους με ένα χάρτινο λευκό τραπεζομάντιλο και τοποθετήστε μπροστά από κάθε σερβίτσιο ένα κουτί κηρομπογιές. Αντί για ένα γεύμα πέντε αστέρων που μάλλον δε θα τους αρέσει, προτιμήστε ένα από τα αγαπημένα γεύματα των παιδιών( burger, κοτομπουκιές, πίτσα) που σίγουρα θα το εκτιμήσουν περισσότερο. Αν το κρίνετε απαραίτητο, εξασφαλίστε ένα χώρο όπου θα μπορούν να δουν μία παιδική ταινία, ή προσλάβετε έναν κλόουν ή ταχυδακτυλουργό για να τα διασκεδάσει. Σίγουρα, οι γονείς τους, αλλά και πολλοί από τους καλεσμένους σας, θα το εκτιμήσουν δεόντως.

 

 • 3. Ποτό και οδήγηση

 disasters_methismenos_o-DRUNK-WEDDING-facebook.jpg

Το πρόβλημα : Ξέρετε ότι η γαμήλια σας δεξίωση πέτυχε όταν σιγά-σιγά τα αποθέματα αλκοόλ μειώνονται. Όλοι έχουν περάσει τέλεια, όλοι όμως δεν είναι σε θέση να οδηγήσουν φεύγοντας. Και τώρα τι κάνουμε ;

Η λύση : Αν είναι εφικτό, προβλέψτε για ένα ή δύο πούλμαν, ανάλογα με τον αριθμό των καλεσμένων σας, ώστε όλοι να επιστρέψουν σπίτι τους ασφαλείς.

 

 • 4. Τα λουλούδια του στολισμού αρχίζουν να μαραίνονται

disasters_flowers.jpg

Το πρόβλημα : Το κυρίως πιάτο δεν έχει ακόμα σερβιριστεί και τα λουλούδια σας αρχίζουν ήδη να μαραίνονται. Συμβαίνει και στα καλύτερα λουλούδια, συχνότερα απ’ όσο φαντάζεστε.

Η λύση : Το «καφέ» μπορεί να είναι ένα όμορφο γαμήλιο χρώμα, όχι όμως για λουλούδια. Όταν κάνετε έρευνα αγοράς, εστιάστε σε ανθεκτικά άνθη που δεν «μαυρίζουν» εύκολα και μπορούν να διατηρηθούν, ειδικά αν παντρεύεστε σε ιδιαίτερα ζεστή ή υγρή περιοχή. Ηλιοτρόπια, ζέρμπερες, μαργαρίτες, κρίνα και ντάλιες αποτελούν ασφαλείς επιλογές, ενώ λουλούδια όπως γαρδένιες, κρίνα του αγρού και τουλίπες έχουν την τάση να μαραίνονται ευκολότερα. Σε κάθε περίπτωση, αποφύγετε τα λουλούδια σας να βρίσκονται κοντά σε πηγές θερμότητας (πχ καλοριφέρ) ή κοντά σε παράθυρα όπου θα βρίσκονται άμεσα εκτεθειμένα στον αέρα ή τη ζέστη.

 

 • 5. Άλλα συμφωνήσαμε, αλλά βρήκαμε, άλλα πληρώνουμε

Το πρόβλημα : Όταν επιλέξατε τους συνεργάτες σας στην οργάνωση και υλοποίηση της γαμήλιας σας τελετής και δεξίωσης, μαζί τους τα συμφωνήσατε όλα γραπτώς. Όλα ή…σχεδόν όλα, εκτός ίσως από εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες που συζητήσατε και κλείσατε τηλεφωνικώς μαζί με εκείνες τις μικρές αλλαγές που αποφασίσατε την τελευταία στιγμή. Και την ώρα που έρχεται ο λογαριασμός… προσπαθείτε να θυμηθείτε τι ακριβώς είχατε πει προφορικά.

Η λύση : Να τελειώνετε αυτό που αρχίσατε. Όσο μικρό κι αν είναι, όσο ασήμαντο κι αν φαίνεται, ζητήστε να τα έχετε όλα γραπτώς. Τι παραγγείλατε, τι θα σας φέρουν, τι θα ετοιμάσουν και πόσο ακριβώς θα στοιχίσουν όλα αυτά. Στείλτε μέιλς, ζητήστε έγγραφη επιβεβαίωση πχ για το κόστος του φαγητού, για το κόστος των λουλουδιών και κρατήστε αντίγραφα, ώστε την στιγμή της πληρωμής να είναι όλα ξεκάθαρα.

 

 • 6. Μπλάκ άουτ

Το πρόβλημα : Η τελετή του γάμου έχει ξεκινήσει, όλα είναι υπέροχα και ξαφνικά…σβήνουν τα φώτα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και κατά τη γαμήλια δεξίωση.

Η λύση : Δεν χρειάζεται πανικός. Καλό θα ήταν να είχατε ενημερωθεί εγκαίρως για το αν σε μια τέτοια περίπτωση υπάρχει γεννήτρια στο χώρο, αλλά ακόμα και αν δεν το είχατε σκεφτεί, υπάρχει λύση. Μπορείτε να ανάψετε πολλά κεράκια μέσα στην εκκλησία, κάτι που θα δημιουργήσει μια εξαιρετικά ρομαντική ατμόσφαιρα. Το ίδιο ακριβώς μπορεί να κάνετε και στο χώρο της γαμήλιας δεξίωσης. Αν τώρα η διακοπή ρεύματος δημιουργήσει πρόβλημα καθώς δεν θα υπάρχει κλιματισμός, φροντίστε να υπάρχουν κάποιες κομψές ξύλινες βεντάλιες που θα δροσίσουν τις καλεσμένες σας δίνοντας άλλον αέρα στον γάμο σας.

 

 1. Ένα κατεστραμμένο νυφικό

disasters_vroxi_2.jpg

Το πρόβλημα : Πανέμορφη, ξεκινάτε για την εκκλησία και μόλις ετοιμάζεστε να βγείτε από το αυτοκίνητο, μπλέκει το τακούνι του παπουτσιού σας στο νυφικό… και καταστροφή…

Η λύση : Φροντίστε σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί να έχετε μαζί σας ένα όμορφο λευκό δαντελένιο πουγκί…έκτακτης ανάγκης. Εκεί μπορείτε να έχετε βελόνα, κλωστή, ένα κουμπί , αλλά και τα είδη μακιγιάζ σας σε μικρή συσκευασία ταξιδιού για ένα γρήγορο «φρεσκάρισμα», αν χρειαστεί. Δώστε το πουγκί στη μαμά σας ή αδελφή σας να το κρατάει για παν ενδεχόμενο.

 

 1. Το τακούνι…έσπασε..

Το πρόβλημα : Και ξαφνικά εκεί που όλα είναι τέλεια, κάτι γίνεται και το τακούνι σπάει.

Η λύση : Σίγουρα είναι από τα πιο δυσάρεστα που μπορούν να συμβούν, αφού πρακτικά αυτό εμποδίζει την κίνηση και σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Δεν χρειάζεται να αγχωθείτε. Απλά, μαζί με τα νυφικά σας παπούτσια, αγοράστε ακόμα ένα ζευγάρι και μην ξεχάστε να το πάρετε μαζί σας φεύγοντας για την εκκλησία.

 

 1. 9. Απρόσμενος καιρός

disasters_vroxi_4.jpg

Το πρόβλημα : Ο υπέροχος εξωτερικός χώρος για δεξίωση αποτελεί μοναδική επιλογή. Η χλωρίδα, η πανίδα…και ξαφνικά ανοίγουν οι ουρανοί και αρχίζει να βρέχει καταρρακτωδώς λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η τελετή. Έχετε ήδη εφοδιαστεί με ομπρέλες, τι γίνεται όμως με τις υπόλοιπες «επιπλοκές» ; Αναφορικά με τη διοργάνωση ενός γάμου και μιας γαμήλιας δεξίωσης σε ανοιχτό χώρο το να έχεις plan B είναι εξίσου σημαντικό με το να έχεις plan A. Το κακό δε σταματά με το να καλύψετε με μία μεγάλη τέντα τον χώρο, αφού οι καλεσμένοι που θα μπαινοβγαίνουν στη βροχή θα μεταφέρουν μέσα μαζί τους …λάσπη.

Η λύση : Σε περίπτωση πρόγνωσης βροχερού καιρού, φροντίστε να έχετε χαλάκια ή πατάκια που θα Τοποθετήστε περιμετρικά του χώρου, τα οποία θα επιτρέπουν στους προσκεκλημένους σας να σκουπίζουν τα παπούτσια τους μπαίνοντας. Έτσι η πίστα χορού θα παραμείνει καθαρή.

 

 1. Λιωμένα κεριά

Το πρόβλημα : Κάποιος χαμηλώνει τον φωτισμό στη γαμήλια ρομαντική σας δεξίωση υπό το φως των κεριών; Όχι, απλά τα κεριά έχουν λιώσει…

Η λύση : Όταν οργανώνετε τη γαμήλια δεξίωση με τους προμηθευτές σας, μη διστάσετε να δοκιμάσετε διαφορετικά κεριά ώστε να διαπιστώσετε έγκαιρα, ανάβοντας τα ταυτόχρονα, πόσο διαρκεί το καθένα. Επιλέξτε αυτά που κρατούν περισσότερο και αγοράστε αρκετά από αυτά ώστε η ποσότητα να είναι επαρκής.

 

 1. Επιδρομή κουνουπιών

Το πρόβλημα : Η γαμήλια δεξίωση έχει ξεκινήσει και νιώθετε να πετούν γύρω σας κουνούπια που απειλούν να καταστρέψουν τη βραδιά σας. Σενάριο πιθανό, ειδικά αν βρίσκεστε κοντά σε θάλασσα ή πισίνα.

Η λύση : Και εδώ υπάρχει λύση. Πέρα από τις γνωστές σε όλους μας εντομοαπωθητικές συσκευές για τις οποίες θα έχετε εγκαίρως συνεννοηθεί με τους υπεύθυνους του χώρου της δεξίωσης, μια όμορφη ιδέα είναι να υπάρχει ένα εντομοαπωθητικό σε μορφή υγρού ή κρέμας σε mini συσκευασία για την προστασία των καλεσμένων σας. Το τοποθετείτε στην είσοδο ή στα τραπέζια, ώστε ο καθένας με ευκολία να πάρει το δικό του.

 

 1. H γαμήλια τούρτα δεν στέκεται στο ύψος της

Αποτέλεσμα εικόνας για wedding disaster

Το πρόβλημα : Αν ο γάμος σας γίνει καλοκαίρι είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε, λόγω υψηλών θερμοκρασιών το θλιβερό θέαμα μιας τούρτας που λιώνει. Η διαφορά της θερμοκρασίας από το ψυγείο στον εξωτερικό χώρο της δεξίωσης, θα κάνει τη ζωή σας δύσκολη.

Η λύση : Προτείνουμε η τούρτα που θα κόψετε και θα παρουσιάσετε στους καλεσμένους σας να είναι «faux». Τουλάχιστον, το κάτω μέρος της. Το επάνω μέρος ή και ολόκληρη, μπορεί να είναι φτιαγμένα από παντεσπάνι και αμυγδαλόπαστα που αντέχουν στη ζέστη. Έτσι, η τούρτα που θα γευτείτε και θα απολαύσετε με τους αγαπημένους σας, θα σας περιμένει , σε ιδανικές συνθήκες, στο ψυγείο.

 

 1. Απρόσκλητοι καλεσμένοι

Το πρόβλημα : Οι καρέκλες είναι λιγότερες από τους καλεσμένους.

Η λύση : Αν μερικοί από τους προσκεκλημένους σας εμφανιστούν φέρνοντας μαζί και κάποιο φίλο τους, μην πανικοβληθείτε. Ο υπεύθυνος της οργάνωσης, ο συντονιστής της δεξίωσης μπορεί να συνεννοηθεί με τον υπεύθυνο του catering ώστε να επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει αρκετό φαγητό ή αν χρειαστεί να μεταφερθεί λίγο ακόμα στο χώρο. Παράλληλα, θα φροντίσει και για μερικές καρέκλες ακόμα. Αν δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος, τον ρόλο αυτό μπορεί να τον αναλάβει κάποιος από τους κουμπάρους ή τους φίλους σας. Όπως και να’χει, μην αφήστε μερικούς έξτρα καλεσμένους να χαλάσουν την υπέροχη βραδιά. Μην ξεχνάτε ότι έχουν έρθει με τις καλύτερες των προθέσεων.

Pin It