Κτήμα Κοκοτού – Εκεί που η φύση σφραγίζει την αγάπη σας

“Δέστε” την αγάπη σας πατώντας στη γη και πετώντας στ' άστρα! Ένα κτήμα, αληθινό καμάρι για τους ιδιοκτήτες του, φιλοδοξεί να στολίσει την πρώτη μέρα του κοινού σας βίου με εικόνες κι αρώματα που η φύση γενναιόδωρα χαρίζει στους επισκέπτες της.

Το Κτήμα Κοκοτού ξεκίνησε όταν η οικογένεια του Γιώργου Κοκοτού, σαράντα σχεδόν χρόνια πριν, αποφάσισε να εγκαταλείψει την αστική ζωή της μεγαλούπολης και να έρθει εδώ στην Σταμάτα, προκειμένου να χτίσει το σπίτι της και ν΄ασχοληθεί με την καλλιέργεια της γης.

Ktima Kokotou

Ktima Kokotou

Ktima Kokotou

Ktima Kokotou

Ktima Kokotou

Ktima Kokotou

Το Κτήμα Γ. Κοκοτού διαθέτει υπαίθριους και στεγασμένους χώρους για κοινωνικές & επαγγελματικές εκδηλώσεις (γάμος, βάπτιση, παιδικά πάρτι, corporate events κ.ά.). Η επιτυχία της εκδήλωσής σας είναι πολύ σημαντική για τους ιδιοκτήτες γι’ αυτό και βρίσκονται στη διάθεσή σας για κάθε λεπτομέρεια που θα κάνει την στιγμή μοναδική.

Ktima Kokotou

Ktima Kokotou

Ktima Kokotou

Ktima Kokotou

Στο κτήμα έχει αναπτυχθεί σχετικά πρόσφατα ένας βιολογικός ελαιώνας αποτελούμενος από τετρακόσια ελαιόδεντρα των ποικιλιών «Κορωναίικη» και «Μανάκι». Σε μια έκταση οκτώ περίπου στρεμμάτων, η οποία αποτελεί το διατηρητέο δασικό τμήμα του κτήματος, αναπτύσσεται ένας πρότυπος μελισσώνας από είκοσι διώροφες κυψέλες. Οι «ένοικοί» του όμως έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν, όχι μόνο το δασικό κομμάτι του κτήματος, αλλά και τους λουλουδιασμένους κήπους του, δρέποντας το νέκταρ τους. Σ’ ένα πολύχρωμο φουτουριστικό σπιτάκι με την ευρεία αυλή του, οι όρνιθες του κτήματος περνούν ζωή χαρισάμενη και σε ανταπόδοση κι έκφραση της ευγνωμοσύνης τους επιδίδονται στην αέναη γέννα των εξαιρετικών αυγών τους. Σε ειδικά επιλεγμένο υπήνεμο σημείο και σε μια έκταση δυο στρεμμάτων αναπτύσσεται ο βιολογικός λαχανόκηπος του κτήματος, στον οποίο καλλιεργούνται όλα τα γνωστά, ανά εποχή του έτους, είδη λαχανικών. Με τον τρόπο αυτό ο λαχανόκηπος βρίσκεται σε «δράση» κατά την διάρκεια ολόκληρου του χρόνου με συνέπεια οι επισκέπτες του κτήματος- κυρίως τα παιδιά- να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ή και να γευτούν ακόμη, τα προϊόντα του.

Αη Γιώργης, ο «Μεθυστής»

Ktima Kokotou

Το όνομα του παρεκκλησίου του κτήματος του Γιώργου Κοκοτού, κρητικού στην καταγωγή και οινοπαραγωγού. Φυσικό λοιπόν ήταν ο καθαρά κρητικός αυτός Άγιος ο οποίος γιορτάζει στις 3 Νοεμβρίου- όταν στην Κρήτη «ανοίγουν» τα βαρέλια με τα καινούργια κρασιά- να χαρίσει το όνομά του στην μικρή κατάλευκη εκκλησούλα του.
Ένα παρεκκλήσι που, πνιγμένο στο πράσινο των αμπελώνων, ξεπροβάλλει την απέριττη μορφή του, καλώντας τους επισκέπτες του κτήματος σε κατάνυξη και περισυλλογή.

Το Κτήμα Γ. Κοκοτού προσφέρει

Ktima Kokotou

 • Ανοικτό χώρο για 600 καθήμενους και 1200 όρθιους
 • Εσωτερικό χώρο για 400 καθήμενους για να μην αποτελέσει πρόβλημα ο τυχόν άστατος καιρός
 • Τις «Οινοδιαδρομές», τον κλειστό χώρο του κτήματος, δυναμικότητας 80 καθημένων.
 • Τον πανέμορφο ναϊσκο του Άη Γιώργη του Μεθυστή
 • Αποκλειστική συνεργασία με την Intercatering
 • Για την επιλογή του μενού www.intercatering.gr
 • Τα κρασιά παραγωγής του κτήματος
 • Valet parking εντός κτήματος
 • Χώρο φρεσκαρίσματος του ζεύγους
 • Τουαλέτες με προσωπικό καθαριότητας και για ΑΜΕΑ
 • Γεννήτρια για αυτόνομη λειτουργία
 • Ωράριο χωρίς περιορισμό

Επικοινωνία


Κτήμα Κοκοτού
Σταμάτα Αττικής
ΤΚ. 14575
Τηλ: 2108145113
Fax: 2106217669
Κιν: 6946068010
Κιν: 6948509580
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
http://www.ktimakokotou.gr

Pin It