Ο δεκάλογος μίας επιτυχημένης δεξίωσης

Μια βαρετή δεξίωση με τους καλεσμένους να την εγκαταλείπουν πριν καν σερβιριστεί το γλυκό είναι το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε για τη μέρα του γάμου σας. Η αλήθεια είναι ότι μια πρόσκληση σε γαμήλια δεξίωση μπορεί να αποτελεί προνόμιο όμως μερικές φορές αυτό το προνόμιο δεν συνοδεύεται από ευχαρίστηση. Το κλειδί για μια επιτυχημένη δεξίωση είναι πρώτα από όλα η ευχαρίστηση των καλεσμένων και μετά η δική σας. Παρακάτω θα βρείτε μερικές μικρές συμβουλές που όμως παίζουν μεγάλο ρόλο στην επιτυχία της δεξίωσής σας.

DEKALOGOS 13

1. Φέρτε κοντά φίλους και στενούς συγγενείς πριν τη «μεγάλη μέρα»

Ένας γάμος φέρνει κοντά δύο οικογένειες και πλήθος φίλων, γεγονός το οποίο συνήθως σημαίνει ότι μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που δεν γνωρί­ζονται μεταξύ τους θα προσ­πα­θήσουν, αδέξια ίσως, να πιάσουν ψιλοκουβέντα.

Η λύση; Καλέστε συγγενείς και φίλους, ακόμα και αυτούς που ενδεχομένως θα έρθουν στο γάμο σας από μακριά, σε ένα δείπνο λίγο πριν την ημέρα του γάμου με σκοπό να «σπάσει ο πάγος» και συστήστε αυτούς που θεωρείτε ότι έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Έτσι, ως το γάμο, οι προσκεκλημένοι σας θα έχουν ήδη συναντηθεί σε μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα, κάτι που θα κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα την επίμαχη μέρα.

2. Σεβαστείτε το πρόγραμμα της ημέρας

Κανείς δεν περιμένει τα γεγονότα να τρέξουν με στρατιωτική ακρίβεια (κυρίως σε σχέση με τους μεγαλύτερους σε ηλικία συγγενείς), αλλά σίγουρα δε θα θέλατε να πιέσετε τους καλεσμένους σας να περιφέρονται άσκοπα όσο εσείς βγάζετε τις «επίσημες» γαμήλιες φωτογραφίες σας. Εδώ είναι που έρχεται η ώρα του κοκτέιλ. Στήστε έναν άνετο χώρο ή μια σκιερή αυλή για τους καλεσμένους σας, κάτι που θα τους δώσει την ευκαιρία να κινηθούν ελεύθερα και να συναναστραφούν μεταξύ τους και εφοδιάστε την περιοχή με σνακ, ποτά, αρκετά καθίσματα, ακόμα και με λίγη μουσική, ώστε να προετοιμάστε σιγά – σιγά την ατμόσφαιρα για την γαμήλια δεξίωση που θα ακολουθήσει.

DEKALOGOS BRIDE WITH BOUQUET

3. Περιποιηθείτε τους καλεσμένους σας

Μία λέξη και μόνο : ορεκτικά. Ακόμα και αν σχεδιάζετε να προσφέρετε ένα πλήρες δείπνο στη γαμήλια δεξίωση, είναι μια πολύ καλή ιδέα να έχετε προβλέψει κάτι για τσιμπολόγημα για τους προσκεκλημένους σας – μήπως και βαρεθούν ή αρχίσουν να γκρινιάζουν – όσο θα περιμένουν εσάς και τον σύζυγο σας να κάνετε τη μεγάλη θεαματική σας είσοδο. Μικρά καναπεδάκια διαφόρων γεύσεων, κεφτεδάκια, ψωμάκια με σολομό, φουά γκρά, ροκφόρ, είναι μερικές μόνο εξαιρετικές επιλογές για την περίσταση. Οι αγαπημένοι σας θα «αναζωογονηθούν» και θα σας ευγνωμονούν που τους φροντίσατε.

4. Φροντίστε την μετακίνηση και την διαμονή των καλεσμένων σας

Αν πραγματικά θέλετε οι καλεσμένοι σας να είναι σε θέση να διασκεδάσουν στη γαμήλια δεξίωση, φροντίστε – αν αυτό κριθεί απαραίτητο λόγω της σύνθεσης της λίστας των συγγενών και φίλων- για την ασφαλή μεταφορά τους στα σπίτια τους μετά τη δεξίωση. Κάποια ζευγάρια, αν χρειαστεί, κλείνουν ακόμα και δωμάτια για τους καλεσμέ­νους τους, αν αυτοί έχουν φθάσει από μακριά ή μεριμνούν για την ασφαλή μεταφορά τους, με τακτικά δρομολόγια ταξί ή πούλμαν. Οι διαδικασίες αυτές προσφέρουν στους αγαπημένους σας τη δυνατότητα και την ελευθερία να χαλαρώσουν και να πιουν χωρίς να ανησυχούν για το πώς θα φτάσουν ασφαλείς σπίτι όταν η γιορτή φτάσει στο τέλος της.

DEKALOGOS COUPLE DANCING

5. Επιλέξτε τον σωστό χώρο για τους καλεσμένους σας

Ο προϋπολογισμός σας θα είναι φυσικά ο σημαντικότερος παράγοντας που θα καθορίσει το που θα κάνετε τη γαμήλια σας δεξίωση, το να διαλέξετε όμως ένα ξεχωριστό χώρο για αυτή μπορεί στο να σας βοηθήσει σημαντικά στη διασκέδαση των δικών σας ανθρώπων. Ενημερωθείτε κατάλληλα ώστε να επιλέξετε το καλύτερο, αυτό που θα εκπλήξει ευχάριστα τους καλεσμένους σας και θα κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον τους μέχρι να σβήσουν τα φώτα της γιορτής.

6. Δώστε σημασία στο πως θα καθίσουν οι καλεσμένοι σας

Δεν υπάρχει τίποτα πιο άβολο για ένα ζευγάρι από το να βρίσκεται σε ένα τραπέζι όπου δεν γνωρίζει πρακτικά κανέναν απολύτως, ενώ όλοι οι υπόλοιποι συνδαιτυμόνες πχ πήγαιναν όλοι μαζί στο ίδιο γυμνάσιο, ειδικά μάλιστα όταν μερικά τραπέζια πιο πέρα κάθονται και γελούν οι φίλοι του. Το να εξετάσετε με προσοχή τη σύνθεση των τραπεζιών της δεξίωσης αποτελεί τον πλέον ανέξοδο τρόπο ώστε να εξασφαλίσετε το ότι οι συγγενείς και οι φίλοι σας θα διασκεδάσουν μαζί με τους ανθρώπους που γνωρίζουν και με τους οποίους περνούν καλά μαζί.

DEKALOGOS CHAMPAGNE GLASSES

7. Μην το παρακάνετε με τις προπόσεις

Σίγουρα είναι πολύ όμορφο να ακούς όμορφα λόγια ενθάρρυνσης και εμψύχωσης, αλλά και όμορφες ευχές, μια υπερβολικά μακρόσυρτη πρόποση όμως, μπορεί πολύ εύκολα από κάτι πολύ γλυκό, τρυφερό και συναισθηματικό να γίνει κάτι αφόρητο και ανιαρό. Για το λόγο αυτό περιορίστε τον αριθμό και τη διάρκεια των προπόσεων και αρκεστείτε στις προπόσεις ανθρώπων – κλειδιά για εσάς, π.χ. γονείς, κουμπάροι επιτρέποντας έτσι στους αγαπημένους σας να επιστρέψουν σύντομα πίσω στη γιορτή.

8. Επιλέξτε τους σωστούς επαγγελματίες για τη δεξίωσή σας

Αν σκέφτεστε να προσλάβετε επαγγελματίες που θα αναλάβουν να διασκεδάσουν τους καλεσμένους σας, ενημερωθείτε σωστά σχετικά με τις επιλογές που έχετε αναφορικά με τους επαγγελματίες διασκεδαστές σε γαμήλιες δεξιώσεις. Η σωστή επιλογή θα κάνει τη βραδιά αξέχαστη σε εσάς αλλά και στους αγαπημένους σας, ενώ στην αντίθετη περίπτωση, κάτι παράταιρο, θα χαλάσει την όμορφη ατμόσφαιρα.

DEKALOGOS RECEPTION TABLE

 

9. Μην μείνετε μόνο στην γαμήλια τούρτα

Οι γαμήλιες τούρτες αποτελούν ακόμα την κυρίαρχη, αν όχι τη μοναδική τάση. Θα μπορούσατε όμως, αν φυσικά το επιτρέπει ο γαμήλιος προϋπολογισμός σας, να επεκτείνετε τις γλυκές επιλογές των καλεσμένων σας πέρα από την κλασσική γαμήλια τούρτα. Γλυκές νόστιμες πίτες, τρουφάκια, cupcakes, σοκολατάκια, καραμέλες, μαρόν γλασέ, cookies και πολλές άλλες γλυκές λιχουδιές, σε έναν υπέροχα διακοσμημένο μπουφέ, είναι μερικές μόνο ιδέες που μπορεί να κάνουν τη διαφορά και να προσφέρουν έξτρα απόλαυση στους αγαπημένους σας. Μία έξτρα απόλαυση που βάζει τρίποντο, αφού χάρτινα σακουλάκια ή κουτάκια με τις γλυκές αυτές νοστιμιές θα μπορούσαν να «συνοδεύσουν» τους συγγενείς και φίλους που θα φεύγουν από τη γαμήλια δεξίωση.

10. Χαλαρώστε και απολαύστε το

Ο σχεδιασμός ενός γάμου μπορεί να αποδειχθεί κάτι το αγχωτικό, αλλά όταν φτάσει η μεγάλη μέρα, όλοι θα διασκεδάσουν πολύ περισσότερο αν θα καταφέρετε να παραβλέψετε όποια μικρή αναποδιά (πάντα υπάρχει κάτι που πηγαίνει ελαφρώς ανάποδα και στραβώνει). Σκεφτείτε το: διασκεδάζετε πραγματικά στα πάρτι όπου η οικοδέσποινα είναι διαρκώς με τα νεύρα τεντωμένα; Για να αποφύγετε το σαμποτάζ της καλής σας διάθεσης, αναθέσετε τα καθήκοντα της τελευταίας στιγμής σε κάποιον συγγενή, στην κουμπάρα, στον υπεύθυνο της οργάνωσης του γάμου σας και ζητήστε από ένα καλό φίλο ή φίλη να σας εφοδιάσει με ένα κοκτέιλ, αν παρατηρήσει ότι αρχίζετε να αγχώνεστε επικίνδυνα.

DEKALOGOS TABLE W FLOWERS

DEKALOGOS 12

cake dekalogos

Pin It