Atelier Νυφικών Kamelia Andrioti - Μια φρέσκια και δυναμική ματιά στη σύγχρονη νύφη

Ακόμη και αν το brand της νεαρής Κερκυραίας Καμέλιας Ανδριώτη μετράει μόνο τρία χρόνια, έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα του στο χώρο του bridal και κυρίως να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με νύφες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Η αυτοδίδακτη και ταλαντούχα σχεδιάστρια γνωστή για τα υπέροχα, υψηλής αισθητικής νυφικά, μας ξεδιπλώνει την ιστορία πίσω από το “Αtelier Kamelia”, το καλλιτεχνικό της όραμα για το «ιδανικό» νυφικό και μας εξηγεί γιατί δεν πρέπει να έχουμε το Pinterest και το Ιnstagram σαν κριτήριο επιλογής νυφικού!

atelier kamelia andrioti kerkyra1

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το χώρο του design και συγκεκριμένα με τα νυφικά;

Η αγάπη μου για την μόδα ήταν κάτι τόσο έμφυτο και υπήρχε εντελώς φυσικά από μικρή ηλικία στη ζωή μου. Αυτός είναι και ο λόγος που πιστεύω ότι περισσότερο με επέλεξε παρά το επέλεξα. Οι συνειδητές μου επιλογές ήταν άλλες, για αυτό και οι σπουδές μου στα οικονομικά δεν έχουν σχέση με αυτό τον χώρο. Στην δουλειά αυτή είμαι αυτοδίδακτη και αυτοδημιούργητη, κάτι που δεν το θεώρησα ποτέ ως μειονέκτημα παρά τις δυσκολίες που έχει. Ότι γνωρίζω και ότι δημιουργώ το έκανα ενστικτωδώς και το έμαθα εμπειρικά. Ακριβώς αυτό πιστεύω είναι που με κάνει να διαφέρω από το κυρίαρχο ρεύμα της μοδιστρικής! Δεν την ακολουθώ γιατί δεν την ξέρω, αντιθέτως βρίσκω δικούς μου δρόμους που μου ταιριάζουν αισθητικά και τεχνικά. Ακολούθησα την κατεύθυνση του νυφικού κυρίως γιατί με γεμίζει καλλιτεχνικά να ξέρω ότι δημιουργώ κάτι τόσο ξεχωριστό για κάποιον!

Τι χαρακτηριστικά έχει η νύφη που φοράει νυφικό “Kamelia Andrioti”;

Η νύφη "Kamelia Andrioti" είναι μια δυναμική, φρέσκια γυναίκα του σήμερα που γνωρίζει τι θέλει και δεν συμβιβάζεται. Εκπέμπει κομψότητα και σιγουριά χωρίς να χάνει την θηλυκή της πλευρά και τον ρομαντισμό της. Γνωρίζει ότι η δύναμη της είναι η γυναικεία της φύση και το εκφράζει χωρίς υπερβολές με σωστές δόσεις εκλεπτυσμένου αισθησιασμού.

atelier kamelia andrioti kerkyra5

Από τι εμπνέεσαι; Υπάρχει κάποιος σχεδιαστής που λειτούργησε ως πρότυπό σου;

Η έμπνευση μπορεί να έρθει από οτιδήποτε, έχεις τα μάτια και την ψυχή ανοιχτά και τα υπόλοιπα γίνονται αυτόματα. Δεν προσπαθώ ιδιαίτερα για να εμπνευστώ, είναι πηγαίο και τις περισσότερες φορές έρχεται φυσικά. Βέβαια, η υλοποίηση είναι το δύσκολο κομμάτι! Ωστόσο, η γυναίκα παραμένει πάντα ο κεντρικός μου πυρήνας. Σίγουρα θαυμάζω πολλούς σχεδιαστές τον καθένα για κάτι διαφορετικό. Εμπνέομαι από τους καλύτερους ως παράδειγμα και κινητήρια δύναμη, όμως αναζητώ το δικό μου στίγμα και την δική μου έκφραση. Ένας σχεδιαστής πρέπει να είναι ανοιχτός σε όλα τα ερεθίσματα γύρω του αλλά παράλληλα να παραμένει μια εγωκεντρική φύση με δικό του όραμα. Αν όχι, είναι απλά ένας μίμος.

atelier kamelia andrioti kerkyra4

Τι συμβουλεύεις τις νύφες που ετοιμάζονται να παντρευτούν ως προς την επιλογή του νυφικού τους;

Να ακούν την εσωτερική τους φωνή! Κανένας, όσο καλοπροαίρετος και αν είναι απέναντί τους δεν μπορεί να νιώσει αυτό που αισθάνονται φορώντας ένα νυφικό. Ο καθένας κρίνει και συμβουλεύει βάση των δικών του εμπειριών, αυτή όμως είναι μια στιγμή που η κάθε κοπέλα πρέπει να επιλέξει την δική της εμπειρία με τα προσωπικά της κριτήρια. Ούτε πάλι το Pinterest ή και το instagram είναι κριτήριο! Η εικόνα που βλέπει μια νύφη στον καθρέφτη, η αίσθηση φορώντας το νυφικό και ένας έμπειρος επαγγελματίας είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι για την σωστή επιλογή.

atelier kamelia andrioti kerkyra2

Φέτος ποια είναι η πιο δυνατή bridal τάση; Πώς μπορεί να την προσαρμόσει η κάθε νύφη στο προσωπικό της στυλ;

Προσωπικά με κάθε κοπέλα που συνεργάζομαι, έχω όλη μου την προσοχή στραμμένη στην ίδια και μόνο. Είναι ύψιστης σημασίας η κάθε νύφη να εκφράζει την δικιά της προσωπικότητα μέσα από την επιλογή της και όχι απλά να φορέσει μια τάση. Βέβαια αν και τα δυο συμπίπτουν είναι το ιδανικό, αλλά δεν είναι ο στόχος. Στις τάσεις που ξεχωρίζουμε φέτος στις bridal collections είναι όλων των ειδών τα μανίκια είτε με όγκο για πιο θεατρικό touch ή μακριά ή και αέρινα. Γενικά όλα τα μανίκια είναι must! Επίσης, οι περίτεχνοι γιακάδες, οι μεγάλες δώσεις λάμψης, οι minimal καθαρές γραμμές, οι 3D λεπτομέρειες και τα πούπουλα συνεχίζουν να κυριαρχούν και για το 2020. Σε γενικά πλαίσια, στο νυφικό μια τάση πρέπει να υπάρχει σε ισορροπημένες δόσεις έτσι ώστε να είναι ένα ρούχο του σήμερα χωρίς να χάνει την διαχρονικότητα του σκοπού του.

atelier kamelia andrioti kerkyra6

 

Εμπνέεσαι από τον τόπο καταγωγής σου την Κέρκυρα; Η Κερκυραία νύφη έχει κάτι που την ξεχωρίζει ως προς τις bridal επιλογές της;

Νιώθω ευγνώμων που γεννήθηκα σε αυτόν τον τόπο! Η ομορφιά, η ιστορία και η κουλτούρα που κουβαλάει είναι τόση που δεν αφήνουν κανέναν ανεπηρέαστο. Έτσι και η Κερκυραία νύφη αναζητάει το διαφορετικό και παίρνει ρίσκα ενώ παράλληλα αντιλαμβάνεται την ποιότητα και την επιλέγει. Προσαρμόζεται με ευκολία στο καινούργιο και εκτιμάει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει το brand ως εξειδικευμένο αποκλειστικά στο νυφικό. Όλα τα παραπάνω με κάνουν ιδιαίτερα χαρούμενη ως προς το αποτέλεσμα που πετυχαίνουμε μαζί.

atelier kamelia andrioti kerkyra7

Ποιά είναι τα σχέδια για το μέλλον του atelier Κamelia;

Έχουμε αρκετά σχέδια για το μέλλον του brand, όμως μια πρόσκαιρη επιτυχία είναι κάτι στο οποίο δεν αποσκοπούσαμε ποτέ. Παρόλο που για τα τρία χρόνια που είμαστε στην αγορά η ανταπόκριση είναι μεγάλη, προτιμάμε μικρά σταθερά βήματα με ανοδική πορεία. Αυτή είναι η πολιτική που έχουμε επιλέξει συνειδητά. Εξάλλου, η ακεραιότητα και η εμπιστοσύνη που χτίζουμε με τους πελάτες μας έρχεται ακριβώς μέσα από αυτό. Νιώθω τιμή και έκπληξη κάθε φορά που μια κοπέλα από το εξωτερικό ή από την υπόλοιπη Ελλάδα μπαίνει στην διαδικασία να ταξιδέψει μόνο και μόνο για το νυφικό της χωρίς να θεωρεί την απόσταση εμπόδιο ως προς το να φορέσει μια δημιουργία μας! Αυτό λοιπόν, μου προκαλεί έντονα το αίσθημα της ευθύνης. Κάθε βήμα έχει επιτευχθεί μέσα από πολύ δουλειά, μελέτη και εμπειρία και αυτό ακριβώς είναι που θα ήθελα να διασφαλίσω και για τις μελλοντικές μου νύφες, την αξιοπιστία αποτελέσματος! Αυτός άλλωστε είναι ο δρόμος με γεμίζει.

Kamelia Andrioti Bridal

Sevastianou 62, 1st fl.
Annunziata Square
Corfu
Tηλ. +30 6946117874

 

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /