Γάμος και δεξίωση με εαρινή αύρα στην Τήνο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Ο λιτός χαρακτήρας του Τηνιακού τοπίου, το μπλε της θάλασσας, το λευκό της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, η καλοκαιρινή διάθεση κι η εκλεπτυσμένη αισθητική του νησιού διαμορφώνουν το ιδανικό περιβάλλον για μία γαμήλια εκδήλωση με στυλ!

Ο λιτός χαρακτήρας του Τηνιακού τοπίου, το μπλε της θάλασσας, το λευκό της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και η καλοκαιρινή διάθεση ταιριάζουν στις πιο χαρούμενες στιγμές της ζωής σας ενώ η εκλεπτυσμένη αισθητική του νησιού διαμορφώνει το ιδανικό περιβάλλον για μία γαμήλια εκδήλωση με στυλ και άποψη. Η άγρια ομορφιά του νησιού συνεπαίρνει όλους τους επισκέπτες. Βράχοι σμιλεμένοι από τον άνεμο, σεληνιακά τοπία, οι περίφημοι περιστεριώνες, παραλίες με βαθιά μπλε νερά, κυκλαδίτικα χωριά σκαρφαλωμένα στις πλαγιές, το ιερό του Ποσειδώνα, όπου εξαγνίζονταν οι προσκυνητές πριν περάσουν στο ιερό νησί της Δήλου αλλά και 750 ξωκκλήσια και εκκλησίες (ορθόδοξες αλλά και καθολικές) σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Η Τήνος είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων, μετά τη Νάξο, την Άνδρο και την Πάρο. Σύμφωνα με τους αρχαίους ιστορικούς, το νησί έλαβε το όνομα του πρώτου οικιστή της, του Τήνου, αρχηγού Ιώνων αποίκων από την Καρία της Μικράς Ασίας που εγκαταστάθηκαν πρώτοι στο νησί.

tinosthemaopening

 

ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

Πύργος, Καρδιανή, Υστέρνια, Κτικάδο, Τριαντάρος-Μπερδεμιάρος, Φαλατάδος, Λουτρά, Τριπόταμος. Τα χωριά της Τήνου μοιάζουν με λευκά στολίδια στις πλαγιές και τους κάμπους και προσκαλούν τους επισκέπτες τους να τα εξερευνήσουν. Κοινός παρονομαστής όλων, το μάρμαρο! Μάρμαρο παντού ... στις πλατείες, τους φεγγίτες, τις κρήνες. Μην παραλείψετε να κάνετε την απαραίτητη στάση στα παραδοσιακά καφενεία και να απολαύσετε κάτω από τη σκιά του πλατάνου, καφέ και μεζέ με τηνιακό τυρί, λούζα και ρακή.

pirgostinosthema

Πύργος (Πάνορμος)

tripotamostinosthema

 Χωριό Τριπόταμος

 

ΟΙ ΜΑΡΜΑΡΟΓΛΥΠΤΕΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

Λέγεται ότι ο ίδιος ο Φειδίας δίδαξε τη γλυπτική στους Τηνίους. Στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, τα μουσεία Μαρμαροτεχνίας και Τηνίων Καλλιτεχνών στον Πύργο και στο μουσείο της Ευαγγελίστριας, θα θαυμάσετε αθάνατα έργα νεοελληνικής γλυπτικής αλλά και θα μάθετε τα μυστικά της τέχνης τους. Κορυφαίοι γλύπτες όπως οι Γιαννούλης Χαλεπάς, Δημήτρης Φιλιππότης, Λάζαρος Σώχος, Γεώργιος Βιτάλης και πολλοί άλλοι, έχουν αφήσει εκεί την κληρονομιά τους.

 marblescollagetinosthema

 Γλυπτά του Γιαννούλη Χαλεπά

 

ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΕΣ 

Οι περιστερώνες αποτελεί το σήμα-κατατεθέν του νησιού αλλά και από τα πιο εντυπωσιακά «έργα τέχνης» των Κυκλάδων. Πρόκειται για 600 περίτεχνους περιστερώνες φτιαγμένους με σχιστόλιθο, πέτρα και ασβέστη, γεμάτοι «λιθοκεντήματα» με τα περιστέρια να πετούν ολόγυρα

peristeronestinosthema

 

ΒΩΛΑΞ, ΕΝΑ ΣΕΛΗΝΙΑΚΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γύρω από το χωριό Βωλάξ, οι επισκέπτες αντικρίζουν με έκπληξη ένα οροπέδιο με τεράστια βότσαλα. Τόσο τεράστια, σαν να τα πέταξε κάποιος μυθικός γίγαντας. Οι στρογγυλοί γρανίτες εκατομμυρίων ετών, σε διαφορετικά μεγέθη, δεν είναι βέβαια ούτε μετεωρίτες ούτε φυσικά τα απομεινάρια κάποιας μυθικής Τιτανομαχίας. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα γεωλογικό φαινόμενο σφαιρικής αποσάθρωσης.

volaxcollagetinosthema

 

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΞΩΜΠΟΥΡΓΟΥ

Ο βράχος του Ξώμπουργου, 640 μέτρα πάνω από τη γη, ξεχωρίζει σε όλο το νησί! Στη ρίζα του βρίσκεται ένα από τα αξιοθέατα του νησιού, η καθολική μονή της Ιεράς Καρδίας ενώ στην κορυφή του. το άπαρτο κάστρο του Ξώμπουργου. Κάποτε ήταν το πιο ψηλό κάστρο του Αιγαίου, το οποίο μετά από προδοσία έπεσε το 1715 στα χέρια των Τούρκων, οι οποίοι το κατέστρεψαν. Από εκεί ψηλά μπορείτε να δείτε όχι μόνο ολόκληρη την Τήνο, αλλά και τη Σάμο, την Ικαρία, τη Νάξο, τη Δήλο και γεμίσετε τα ρουθούνια σας με … Αιγαίο.

kardianitinosthema

 

Χωριό Καρδιανή 

 

ΓΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

Aν αγαπάτε την ηρεμία, σας σαγηνεύουν τα νησιώτικα τοπία και επιθυμείτε έναν νησιώτικο γάμο με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας, το λευκό-μπλε των σπιτιών και με το φως του ήλιου να φωτίζει τα βήματά σας προς το πιο όμορφο ξεκίνημα του έγγαμου βίου σας, τότε μην διστάσετε να οργανώσετε τον γάμο σας στην Τήνο, τον κρυφό θησαυρό των Κυκλάδων. Η μεγάλη ποικιλία επιλογών που παρέχει η Τήνος, τόσο από την άποψη των τοποθεσιών όσο και των επαγγελματιών, καθιστούν το πανέμορφο αυτό νησί ιδανικό για τον γάμο σας.

tinosbridalopening

Επαγγελματίες με εμπειρία και αισθητική, θα σας βοηθήσουν να υλοποιήσετε το όνειρό σας για έναν παραμυθένιο γάμο με θέα στο Αιγαίο. Επιπλέον τα τηνιακά έθιμα μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και να προσδώσουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο γάμο σας ενώ η τηνιακή γαστρονομία και τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα του νησιού θα εμπλουτίσουν μοναδικά τη γαστρονομική ταυτότητα του γάμου σας.

bridalcollagetinosthema

Diles & Rinies Luxury Hotel VillasAnthea Boutique Hotel & Spa

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ο Γάμος στο νησί τις περισσότερες φορές μεταφράζεται σε σύντομες διακοπές και απόδραση από την Αθήνα. Παραλία, ηλιοβασίλεμα, beach party, κοκτέιλ και χαλαρή διάθεση. Στην Τήνο θα σας μαγέψει η χειροποίητη ομορφιά του το πίου με τις ξερολιθιές και τα ξωκλήσια, οι αμέτρητες παραλίες και η λαχταριστή τοπική κουζίνα, η καλλιτεχνική της αύρα και οι αυθεντικοί της κάτοικοι. Ξεκινήστε αρκετά νωρίτερα 12 με 9 μήνες. Κρατήστε τα πάντα απλά, όχι στρας, όχι τακούνια, όχι βαρύ μακιγιάζ, εξάλλου, γι’αυτό δεν έρχεστε στο νησί; Εντάξτε νότες από παράδοση, βιολί και λάουτο να συνοδεύσουν τη νύφη, μια λευκή άμαξα, παραδοσιακά γλυκά και φαγητά άλλωστε η Τήνος είναι γνωστός γαστρονομικός προορισμός. Προτιμήστε τοπικούς επαγγελματίες, ξέρουν όλα τα μυστικά, όπως ποια λουλούδια ταιριάζουν και αντέχουν την ζέστη και τον αέρα του νησιού, που είναι το καλύτερο σημείο για after wedding φωτογράφιση και που θα βρεις καθαριστήριο, μοδίστρα ή τσαγκάρη την τελευταία στιγμή!

 02 tinos beach ammos 05

Tinos Beach Hotel

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  1. Η Τήνος δεν διαθέτει αεροδρόμιο αλλά υπάρχει ελικοδρόμιο. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι αυτό της Μυκόνου, η οποία απέχει 11ναυτικά μίλια( 20-40 λεπτά ακτοπολοϊκώς).
  2. Στην Τήνο θα φτάσετε από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Πειραιά. Ανάλογαμε το επιλέξιμο μέσο το ταξίδι διαρκεί 1,5-4 ώρες και 2,5-5 ώρες αντίστοιχα. Η Τήνος συνδέεται ακτοπλοϊκά και με τανησιά: Άνδρος, Μύκονος, Σύρος, Πάρος, Σαντορίνη.
  3. Συστήνουμε ανεπιφύλακτα την χρήση αυτοκινήτου για να ανακαλύψετε τις διάσπαρτες ομορφιές του νησιού.
  4. Συνιστάται η κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού.
  5. Ο χειμώνας είναι ήπιος ενώ το καλοκαίρι στην Τήνο είναι δροσερό, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των μελτεμιών.Οι θερμοκρασίες που επικρατούν στο νησί όλο τον χρόνο κυμαίνονται μεταξύ 10°και35°.

 Tinosthemapanagiaevangelistria

Παναγία Ευαγγελίστρια

 

ΒΑΠΤΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

Η Τήνος είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός για βάπτιση. Η Παναγία Τήνου, συγκεντρώνει πλήθος πιστών που επιθυμούν να βαφτίσουν το παιδί τους στο ναό που ο συμβολισμός και η ουσία προσδίδουν μοναδική σημασία. Ανεξάρτητα με το αν πραγματοποιήσετε την βάπτιση του παιδιού σας στο Ναό της Παναγίας ή σε μία από τις εκατοντάδες γραφικές εκκλησίες των χωριών και της Χώρας, η κατάνυξη και η πνευματικότητα που προσδιορίζει το νησί, χαρακτηρίζει την τέλεση του μυστηρίου της βάπτισης.

tinosbaptcollagethema

Κερασό Events

 

Η Τήνος σας περιμένει όχι μόνο για να την ανακαλύψετε αλλά και για να σας οδηγήσει στα σκαλιά μιας από τις αμέτρητες εκκλησίες της, αφήνοντας σας στην πόρτα της νέας σας ζωής με την καρδιά σας γεμάτη όμορφα συναισθήματα.

 

 

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /