Γαμήλιο ταξίδι στο Βιετνάμ: H εξωτική πλευρά των αντιθέσεων

To Βιετνάμ με την ανυπέρβλητη φυσική ομορφιά, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και αξεπέραστη luxury διαμονή, είναι ο νέος top προορισμός για ένα αξέχαστο γαμήλιο ταξίδι.

 

Σαν ντελικάτο φτερό που τη μια πλευρά του χαϊδεύουν τα κύματα του Ινδικού ωκεανού και την άλλη η θάλασσα της Κίνας, το Βιετνάμ με την ανυπέρβλητη φυσική ομορφιά και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, σάς υποδέχεται ανάμεσα στους ατελείωτες ορυζώνες και τις εξωτικές παραλίες για ένα πραγματικό ταξίδι ζωής.

Ξεκινώντας από το κοινότυπο «το γαλήνιο αποικιακό Βιετνάμ» και προχωρώντας στην ουσία «Βιετνάμ, ο πιο ανερχόμενος ταξιδιωτικός προορισμός», αυτή η συναρπαστική χώρα ακροβατεί ανάμεσα στη διάχυτη γαλήνη και τους ιλιγγιώδεις ρυθμούς, τα καρτποσταλικά νησάκια και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, τους καταπράσινους ορυζώνες και τις κατάλευκες αμμουδιές. Γεμάτη αντιφάσεις αυτή η χώρα, φέρνει στο νου κωνικά καπέλα, βουβάλια που περπατούν αργά κατά μήκος των ορυζώνων, γραφικά σπιτάκια παγωμένα στον χρόνο και οργιώδη φύση. Μία χώρα που ταξιδεύει αστραπιαία με τη δική της κουλτούρα και δεν μπορεί παρά να σας παρασύρει μαζί της. Αρκεί να τη δεχτείτε όπως είναι πολυσχιδής και μυστηριώδης. Σαν ένα αίνιγμα που καλείστε να λύσετε επιλέγοντας έναν ξεχωριστό, εξωτικό και -με τον τρόπο του- ρομαντικό προορισμό για ένα μοναδικό γαμήλιο ταξίδι. Αυτό είναι το Βιετνάμ!

 

                                       

viet 01vf honeymoon couple vietnam

 

 

 

ΑΝΟΪ,ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ

Μια υπέροχη πόλη του 19ου αιώνα περιτριγυρισμένη από νερό σε κάθε μορφή, κάτι που της προσδίδει μια πραότητα παρά τις εξάρσεις με τα θορυβώδη μηχανάκια. Σημείο ενδιαφέροντος και εκκίνησης στο Ανόι, είναι ασφαλώς η λίμνη Χοαν Κιεμ όπου σύμφωνα με το μύθο μια γιγαντιαία χελώνα σήκωσε το σπαθί του βασιλιά Le Loi αφού εκείνος απελευθέρωσε το Βιετνάμ από την κινέζική κατοχή. Εκεί θα γίνετε ένα με τους ντόπιους που επιδίδονται στο τάι τσι, παίζουν μπάντμιντον ή απλά απολαμβάνουν τον περίπατό τους στο πάρκο. Στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ συγκεντρώνονται τα περισσότερα μνημεία από οποιαδήποτε άλλη πόλη επομένως το πρόγραμμα είναι πλούσιο. Το μαυσωλείο του αρχιτέκτονα της ανεξαρτησίας και νίκης του Χο Τσι Μινχ, η πανέμορφη γαλλική αποικιακή συνοικία με τις κίτρινες βίλες, ο Ναός της λογοτεχνίας του πανεπιστημίου που ιδρύθηκε εδώ και σχεδόν 1000 χρόνια, είναι στα must. Αξίζει να βάλετε στο πρόγραμμα την παρακολούθηση μιας παράστασης με μαριονέτες μέσα στο νερό από το περίφημο κουκλοθέατρο της πόλης.

HOAN KIEM LAKE BRIDGE 1000

desde a calle

 

Όλη την γαλήνια ρετρό αίσθηση που σας έχει δημιουργηθεί θα την ανατρέψει η πολύβουη αγορά με τους τριάντα έξι δρόμους που οφείλουν τα ονόματά τους στον τύπο των μαγαζιών που έχει ο καθένας, ενώ ενδιάμεσα θα χαζέψετε τις αναρίθμητες μικρές καντίνες με street food και τα γουστόζικα κιόσκια με τα σουβενίρ. Τέλος μην παραλείψετε να περιηγηθείτε με ποδήλατα στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης του Ανόι για μια αυθεντική βιετναμέζικη εμπειρία.

HANOI STREET FOOD800

 

 

 

ΚΟΛΠΟΣ ΧΑΛΟΝΓΚ, ΤΟΠΙΑ ΑΛΛΟΚΟΣΜΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Ένα σκηνικό απίστευτη φυσικής γοητείας το κάνει να μοιάζει με την τελική πίστα κάποιας περιπέτειας του James Bond, κάπου στα βάθη μιας σεληνιακής εσχατιάς. Και όμως ο διάσημος κόλπος Χαλόνγκ, έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας φυσικής ομορφιάς της UNESCO και πλέον προσελκύει πάνω από 3 εκατ. επισκέπτες ετησίως. Σας πίνακας ζωγραφικής φαίνονται τα εκθαμβωτικά ασβεστολιθικά νησάκια που αγκαλιάζονται από σμαραγδένια νερά δημιουργώντας έναν σαγηνευτικό λαβύρινθο από διάφορους βραχώδεις σχηματισμούς σε τέμπο μυστηριακό. Ο κατάστικτος από χιλιάδες κατάφυτες βραχονησίδες κάθε μεγέθους, υποβλητικός κόλπος του Χάλονγκ Μπέι είναι το απόλυτο must ενός ταξιδιού στο Βιετνάμ. Όσο για τις επιλογές για κρουαζιέρες είναι πολλές ανάλογα με το χρόνο που διαθέτετε ενώ μπορείτε να διανυκτερεύσετε κιόλας. Η ξενάγηση συνεχίζεται επίσης σε ένα από τα μαγευτικά σπήλαια με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. 

vietnam opening sh 1a

HO CHI MINH, Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ
Με εμφανείς τις κομψές επαύλεις της γαλλικής αποικιοκρατίας, η πόλη Ho Chi Minh ή Saigon έχει ίχνη όσων πέρασαν -ειρηνικά ή και όχι- από πάνω της. Εδώ το παρελθόν βρίσκεται παντού γύρω σας, ακόμη και στο σύμβολο της πόλης που δεν είναι άλλο από την σορό του Ho Chi Minh σε ένα γυάλινο φέρετρο μέσα στο μαυσωλείο, που συγκεντρώνει ορδές τουριστών και ντόπιων που για να τη δουν. Χαθείτε στα γραφικά δρομάκια και κάντε στάση στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Παλάτι της Ενοποίησης (Dihn Thong Nat) και στην πολύβουη κινέζικη συνοικία (Cholon). Σε απόσταση μόλις 6 χλμ. από την πόλη βρίσκεται το διάσημο Cu Chi με τα 250 χλμ. υπόγειων τούνελ των Βιετκόνγκ.

Πρόκειται για ένα υπόγειο σύστημα επικοινωνίας που χρησιμοποιούσαν οι Βορειοβιετναμέζοι για να διεισδύσουν στις γραμμές του εχθρού. Τουλάχιστον συγκλονιστική είναι η εμπειρία του να περπατήσετε για μερικά λεπτά μέσα σε ένα σκοτεινό υγρό κομμάτι των τούνελ αν αντέχετε και δεν έχετε κλειστοφοβία.

HOI AN. ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
Το πρώτο στίγμα της αυθεντικότητας της πανέμορφης κωμόπολης δίνεται ήδη από την εικόνα των κατοίκων με τα κωνικά καπέλα να απλώνουν την πραμάτεια τους σε πολύχρωμες ψάθινες παλέτες μπροστά από τις παγόδες και τα χαριτωμένα βιετναμέζικα σπιτάκια. Άλλωστε, στο παρελθόν υπήρξε κέντρο των Γιαπωνέζων, Κινέζων, Ολλανδών και Ινδών εμπόρων μεταξιού, μπα­χαρικών, ελεφαντόδοντου, πορσελάνης και φαρμακευτικών βοτάνων.

 

HOI AN HAT AND LANTERNS

HOI LANTERN FEST 1000

HOI AN CARRIAGE 800

 

Δεν χρειάζεστε πρόγραμμα, απλώς χαθείτε πιασμένοι χέρι-χέρι στα σοκάκια του παραδοσιακού Hoi An ανάμεσα σε υπαίθρια εστιατόρια και μικροσκοπικά καφέ, γιαπωνέζικες παγόδες και αρχιτεκτονικά στοιχεία του παλαιού Κιότο που δίνουν στην πόλη ένα μοναδικό χαρακτήρα. Αφού διασχίσετε το χωριό κάντε μια παύση στην σκεπαστή γιαπωνέζικη γέφυρα και την οικία του εμπόρου Tan Ky για τις απαραίτητες φωτογραφίες.

TAN KY HOI AN 800

 

Με βάση το Χόι Αν εξερευνήστε, επίσης, τον ιερό αρχαιολογικό χώρο My Son, εξαιρετικό δείγμα θρησκευτικού συγκροτήματος του βασιλείου Champa. My Son σημαίνει «όμορφο βουνό» στα βιετναμέζικα και είναι γεγονός ότι το ομώνυμο σύμπλεγμα ινδουιστικών ναών και τάφων περιτριγυρίζεται από εντυπωσιακά βουνά. Τα μνημεία που έχτισε εδώ από τον 4ο έως και τον 14ο αιώνα η ινδικής καταγωγής φυλή των Champa είναι φτιαγμένα από κόκκινο τούβλο και ασβεστόλιθο, ενώ κάποια από τα διακοσμητικά μοτίβα των ναών είναι επίτηδες ασύμμετρα, ώστε να υπενθυμίζουν τις ανισότητες και τις ατέλειες που χαρακτηρίζουν τον φυσικό κόσμο.

my son sanctuary 1 8001692071512

 

 

HUE - ΒΑΡΚΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΙ
Ανάμεσα σε δύο νησιά στον ποταμό Perfume με τα βουνά τροπικής βλά­στησης ολόγυρα να την προστατεύουν, η πόλη Hue ήταν η πάλαι ποτέ πρωτεύουσα του Βιετνάμ. Η περιήγηση επικεντρώνεται στους μνημειώδεις αυτοκρατορικούς τάφους της δυναστείας των Nguyen, που βασίλεψαν στην περιοχή από το 1802 έως το 1945. Από την παλιά απαγορευμένη πόλη απομένει μόνο ένα μέρος του παλατιού και το τείχος του κάστρου, αλλά στα περίχωρα της Hue μπορείτε να δείτε το βουδιστικό ναό Thien Mu που έχει τη μορφή ενός οκτάγωνου πύργου, ύψους 21 μέτρων. Τις σκεπές του όμορφου βουδιστικού ναού, που πρωτοχτίστηκε το 1601, κοσμούν περίτεχνοι λευκοί δράκοι.  Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος να απολαύσετε και να γνωρίσετε τη Hue είναι κάνοντας μια ρομαντική βαρκάδα στο ποταμό Perfume.

Imperial City Hue Vietnam 1000

THIEN MU PAGODA 1000Hues Essence

 

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Θεωρείται ένα ταξίδι ζωής και όταν παίρνετε την απόφαση να φτάσετε ως την άλλη άκρη του κόσμου, σίγουρα θέλετε για τη διαμονή σας ό,τι καλύτερο υπάρχει στο συναρπαστικό Βιετ­νάμ.

 

1. Sofitel Metropole Legend Hanoi

Στο απόγειο του ξενο­δοχειακού highlife βρίσκεται το πεντάστερο Sofitel Metropole Legend στο Ανόι, που αποτελεί ένα ορόσημο την αποικιακής πολυτέλειας.
Προσφέρει ανατολίτικες και δυτικού τύπου θεραπείες, μασάζ και περιποιήσεις σώματος στο εντυπωσιακό σπα ενώ και το γαλλικό εστιατόριο του Le Beaulieu έγινε σήμα κατατεθέν του fine dining.

sofitel legend metropol 01F

sofitel legend metropol 02F

 

 

 

2. Hotel de l'Opera Hanoi

Διακριτική πολυτέλεια, σύγχρονη άνεση και boutiqueπεριποίηση συνθέτουν τα ατού του Hotel de l'Opera Hanoi, που απέχει μόλις 15 λεπτά από την παλιά συνοικία του Ανόι. Το εξαιρετικό spa, η εσωτερική πισίνα και η διάχυτη κομψότητα μετατρέπουν κάθε στιγμή σε αξέχαστη εμπειρία και σας εξασφαλίζει ηρεμία και ρομαντικά τετ α τετ.

 

HOTEL DEL OPERA 01F

HOTEL DEL OPERA 02F

 

 

 

 3. Hotel Majestic Saigon

Η διαμονή σας στην Σαιγκόν θα γίνει ένα ταξίδι στο χρόνο στο ξενοδοχείο Hotel Majestic Saigon με την αποικιακού τύπου αρχιτεκτονική του από 1920 να γοητεύει τις νοσταλγικές ψυχές.
Το κάθε δωμάτιο είναι διακοσμημένο με αρντεκό στοιχεία και vintage αναφορές χωρίς να λείπουν όμως οι τηλεοράσεις plasma και άλλες μοντέρνες ανέσεις που συνδέουν το παρελθόν με το μέλλον.

VIET 07 HOTEL MAJESTIC VIETNAM

Majestic Saigon Hotel 02 fjpg

 

 

 

 

 4. Icon Saigon - Life Style Design Hotel

Αφαιρετικές γραμμές και branded παροχές κυριαρχούν στο Icon Saigon - Life Style Design Hotel που εμπλουτίζεται από μια θεαματική infinityπισίνα ιδανική για ινσταγκραμικές φωτογραφίες όπως και το σικάτοbar στο rooftopμε εκπληκτικές βίστες προς την πόλη.

VIET 09 ICON SAIGON 1

VIET 08 ICON SAIGON 2

 

 

5. Vinpearl Resort & Spa Phu Quoc Hanoi

Μπροστά ακριβώς από τη ιδιωτική παραλία, το θέρετρο Vinpearl Resort & Spa Phu Quoc στο Hoi An σας υπόσχεται χαλάρωση σε τροπικό στυλ και μια απολαυστική ευζωική πτυχή στην εμπειρία cool πολυτέλειας που παρέχει μέσα από το σπα- υπερπαραγωγή.

 

VINPEARL 01F

VIET VIN PEARL 02F

 

 

 

6. Hoi An Four Seasons Villa

Στο Hoi An Four Seasons Villa τα αμερικάνικα πρότυπα με ασιατικό διάκοσμο εκφράζονται μέσα από μεγάλα και φωτεινά δωμάτια με king size κρεβάτια, εντυπωσιακά μπάνια και πανοραμική θέα στη λίμνη, προσφέροντας χορταστική και σπάνια εποπτεία της λίμνης.

VIET 02 4 SEASONS

VIET 03 4SEASONS SPA

 

 

 

7. Banyan Tree Lang Co Hue

Τέλος στη Hue, το πολυτελές συγκρότημα βιετναμέζικης βασιλικής αρχιτεκτονικής Banyan Tree Lang Co μέσα σε μια πανέμορφη πράσινη έκταση μοιάζει με ένα ζεν νησί μέσα σε νησί εξασφαλίζοντας μια εμπειρία απόλυτης ξεκούρασης και αποσυμπίεσης. Από όποιο σημείο και να γυρίσετε το κεφάλι σας θα έχετε οπτική επαφή με την θάλασσα αφού η εποπτική του τοποθεσία του είναι πραγματικά προικισμένη ενώ τα χαλαρωτικά δωμάτια με τα κεραμικά και τα παραδοσιακά βιετναμέζικα υφάσματα δημιουργούν το απόλυτο σκηνικό ρομαντικής απόδρασης.

VIET 05 BANYAN TREE

VIET 04 BAYAN TREE

 

                                                                      TAΞΙΔΕΨΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΜΕ ΤΗΝ SINGAPORE AIRLINES 

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /