Γάμος και Χρώμα - Οι ομορφότεροι συνδυασμοί χρωμάτων για φθινοπωρινούς γάμους

Η επιλογή των χρωμάτων του γάμου όπως και οποιασδήποτε άλλης εκδήλωσης μπορεί να μοιάζει αρχικά εύκολη υπόθεση αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου.

 

PALETES C1H γαμήλια χρωματική παλέτα είναι μια προέκταση της προσωπικότητας του ζευγαριού και τα χρώματα που θα επιλεγούν θα επηρεάσουν σημαντικά τα υπόλοιπα στοιχεία του γάμου, από το χρώμα του προσκλητηρίου και τις μπομπονιέρες μέχρι τα λουλούδια, την όλη διακόσμηση της δεξίωσης ακόμη και την γαμήλια τούρτα. Η ποικιλία των χρωμάτων, των αποχρώσεων, των συνδυασμών κ.λπ. μοιάζει ατελείωτη και τόσο η σωστή επιλογή όσο και το ταίριασμά τους μπορεί να εξελιχθούν σε πραγματικό πονοκέφαλο. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να σας ανησυχεί καθόλου, καθώς παρακάτω θα βρείτε πρακτικές συμβουλές και έξυπνα tips ώστε να κάνετε τη σωστή επιλογή και να οργανώσετε έναν γάμο που θα τον θυμούνται όλοι!

 

1. Αγαπημένα χρώματα

Ο πιο εύκολος και απλός τρόπος είναι να επιλέξετε τα αγαπημένα σας χρώματα. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια να ταιριάζουν μεταξύ τους! Εάν για παράδειγμα το δικό σας αγαπημένο χρώμα είναι το κόκκινο και του μέλλοντα συζύγου σας το λαχανί, δεν θα ταιριάζουν αρμονικά μεταξύ τους αλλά με λίγη έρευνα μπορεί να πετύχετε έναν ταιριαστό συνδυασμό αποχρώσεων. Πριν αποκλείσετε λοιπόν εντελώς ένα αγαπημένο χρώμα, ρίξτε μια προσεκτική ματιά στις αποχρώσεις του, ενδεχομένως να βρείτε κάποια που θα ταιριάζει με τα υπόλοιπα χρώματα εάν όχι, συνεχίστε την έρευνα.

 

PALETES C2

2. Δείγματα χρωμάτων κάθε φύσης

Άλλος ένας εύκολος τρόπος για να συγκρίνετε και να ταιριάξετε χρώματα είναι το χρωματοπωλείο! Ναι πολύ σωστά διαβάσατε... το χρωματοπωλείο. Επισκεφθείτε το κοντινό σας χρωματοπωλείο, προμηθευτείτε τα ειδικά χρωματολόγια και ξεκινήστε τους συνδυασμούς. Όσο αστείο και αν σας φαίνεται, αυτά τα χρωματολόγια είναι πολύ χρήσιμα γιατί όχι μόνο προσφέρουν μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων αλλά δείχνουν και τις αποχρώσεις τους, από την πιο ανοικτή στην πιο σκουρόχρωμη και έτσι με μια ματιά μπορείτε να τα δείτε όλα.

 

 

3. Αγαπημένες δραστηριότητες

Υπάρχουν κάποιες δραστηριότητες που σας αρέσει να κάνετε μαζί; Καμιά φορά οτιδήποτε μας αρέσει να κάνουμε μπορεί να αποτελέσει έμπνευση όχι μόνο για τα χρώματα του γάμου αλλά και για το ύφος του. Εάν λοιπόν σας αρέσει η θάλασσα, μπορείτε να επιλέξετε κάποια απόχρωση του μπλε. Αν από την άλλη πλευρά αγαπάτε την εξοχή, την φύση και τα βουνά μπορείτε να διαλέξετε αποχρώσεις του πράσινου και του καφέ. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να επιλέξετε εύκολα τα βασικά χρώματα του γάμου σας και στη συνέχεια να ταιριάξετε γύρω από αυτά τα συμπληρωματικά τους και τις αποχρώσεις τους.

 

4. Χρώματα γενέθλιων πετρών (Birthstones)

PALETES C3

Οι γενέθλιες πέτρες (πέτρες γέννησης, birthstones) είναι ένας πολύτιμος λίθος, ένα προσωπικό κόσμημα και ένας διασκεδαστικός τρόπος για να γιορτάσουμε το μήνα γέννησής μας καθώς κάθε μήνας έχει το δικό του πολύτιμο λίθο. Κάθε πέτρα παραδοσιακά συνδέεται με διάφορες ιδιότητες οι οποίες συμβολίζουν το μήνα της γέννησης και θεωρείται ότι φέρνει καλή τύχη σε όποιον το φορά. Τι καλύτερο λοιπόν από το να εντάξετε στη γαμήλια χρωματική παλέτα σας, τα χρώματα των γενέθλιων πετρών σας.

 

5. Εμπνευστείτε!

Ο πιο διαδεδομένος τρόπος για να αποφασίσετε για τα χρώματα του γάμου σας είναι να εμπνευστείτε από άλλους γάμους. Εγχώριους ή του εξωτερικού δεν έχει σημασία, σημασία έχει να βρείτε αυτόν που θα μπορούσε να είναι ο δικός σας ή που να σας αντιπροσωπεύει κατά το μεγαλύτερο μέρος του. Με άλλα λόγια, εμπνευστείτε και συνδιάστε στοιχεία από γάμους οι οποίοι είναι κοντά στο προσωπικό σας στυλ.

 

Επιλέξτε ανάλογα με την εποχή

Ακριβώς όπως κάνουμε και με τα ρούχα μας έτσι και η έμπνευση της γαμήλιας χρωματικής παλέτας μπορεί να έρθει από την εποχή στην οποία θα λάβει χώρα το χαρμόσυνο γεγονός. Οι αποχρώσεις του ροζ είναι ιδανικές για έναν ανοιξιάτικο γάμο ενώ για το καλοκαίρι το κοραλί είναι ιδανικό. Στον χειμώνα ταιριάζει το χρυσό, το ασημί καθώς και blush αποχρώσεις ενώ τα πιο σκούρα χρώματα όπως μπορντώ, μπλε σκούρο σε συνδιασμό με παστέλ στοιχεία μοιάζουν ιδανικά για τους φθινοπωρινούς γάμους. Προσοχή όμως, μην απαρνηθείτε αγαπημένα χρώματα μόνο και μόνο λόγω εποχής. Σημασία έχει να βρείτε τα χρώματα που αγαπάτε.

 PALETES C4

 

Επιλέξτε τον συνδυασμό χρωμάτων που σας ταιριάζει

Για τον φθινοπωρινό σας γάμο προσπαθήστε να αποφύγετε πολύ προφανείς συνδυασμούς χρωμάτων. Για παράδειγμα το πορτοκαλί μπορεί να ταιριάζει υπέροχα με το σκούρο καφέ αλλά δεν σας θυμίζει κάτι από κολοκύθες και Halloween;
Aποφύγετε λοιπόν συνδυασμούς που μοιάζουν πολύ θεματικοί και αντ' αυτού ρίξτε μια προσεκτική ματιά στις αποχρώσεις του ταμπά, του μπορντό αλλά και του χαλκού. Τα πιο συνήθη χρώματα για φθινοπωρινούς γάμους είναι οι αποχρώσεις του κόκκινου, του πορτοκαλί, του κίτρινου και του χρυσού. Εάν όμως θέλετε κάτι διαφορετικό, τολμήστε
έναν μοναδικό, πρωτότυπο συνδυασμό χρωμάτων. Το φθινόπωρο άλλωστε είναι η εποχή που το επιτρέπει.
Σας προτείνουμε έξι διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων, οι οποίοι ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα...

 

Κίτρινο + Γκρί + Ασημί για μοντέρνο γάμο

Card image


Κομψές λεπτομέρειες σε συνδυασμό με καθαρές γραμμές και graphic μοτίβα δίνουν μια μοντέρνα πινελιά σε αυτόν τον κλασικό χρωματικό συνδυασμό. Χρησιμοποιήστε το κίτρινο ως κεντρικό χρώμα για τη διακόσμησή σας και ισορροπήστε το με γκρι λεπτομέρειες. Για επιπλέον λάμψη στα τραπέζια σας χρησιμοποιήστε ασημένια στοιχεία όπως κορνίζες και κηροπήγια.

Μοβ + Μπορντώ + Πορτοκαλί για ρομαντικό γάμο σε κτήμα

Card image


Τα πλούσια αυτά χρώματα σε συνδυασμό με το πράσινο του κτήματος είναι ιδανικά για να δώσουν μια ιδιαίτερη φθινοπωρινή νότα στο γάμο σας. Θυμηθείτε ότι δεν χρειάζεται να τα συνδυάσετε παντού όλα μαζί, χρησιμοποιήστε το μπορντώ και το πορτοκαλί για το νυφικό σας μπουκέτο, το οποίο θα δένει αρμονικά με την διακόσμηση σε μοβ τόνους. Για τους πιο τολμηρούς, ένα σκούρο μπορντώ γαμπριάτικο κουστούμι ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο τη γενική εικόνα.

 

Σμαραγδί + Κρέμ + Χρυσό για έναν boho-glam γάμο

PALETES 02


Το σμαραγδί δίνει μια νότα φρεσκάδας, το κρεμ προσθέτει το δικό του στοιχείο παράδοσης ενώ το χρυσό την απαραίτητη λάμψη. Ανάλογα με το ύφος του γάμου σας, επιλέξτε ποιο θα είναι το κεντρικό σας χρώμα. Για έναν γάμο σε κλειστή αίθουσα επιλέξτε εντυπωσιακά runners για τα τραπέζια και λουλούδια στους τόνους του κρέμ, ενώ για ανοικτούς χώρους επιλέξτε εντυπωσιακές ανθοσυνθέσεις με πρασινάδες και λουλούδια ή μεγάλα κασπό.

Μπλέ Σκούρο + Μελιτζανί + Χρυσό για art-deco γάμο

Card image


Δώστε έναν Gatsby αέρα στο γάμο σας, χαρίζοντας στους καλεσμένους σας μια μοναδική βραδιά βγαλμένη από τις παλιές, ένδοξες εποχές του Holywood. Ανακατέψτε διάφορα μεταλλικά στοιχεία στη διακόσμηση, τα οποία θα χαρίσουν την λάμψη τους σε μελιτζανί ανθοσυνθέσεις ενώ τη γαμήλια τούρτα επιλέξτε να την διακοσμήσετε με χρυσές λεπτομέρειες.

 

Κανελί + Κίτρινο + Μπέζ για all-time classic γάμο

PALETES 04


Το σπυρτόζικο κανελί μαζί με το φρουτώδες κίτρινο και το κλασικό μπέζ, συνθέτουν την ιδανική χρωματική παλέτα για έναν κομψό γάμο αλλά “with a twist” δε! Ανάλογα με τον βαθμό πρωτοτυπίας και δημιουργικότητας που θέλετε να επιτύχετε, δημιουργήστε μοναδικές ανθοσυνθέσεις για τον στολισμό του χώρου και των τραπεζιών. Τολμήστε να εντάξετε ακόμη και μερικά φρούτα στη διακόσμηση.

Βελούδινο Κόκκινο + Ροδακινί + Πράσινο του φασκόμηλου για rustic shabby chic γάμο

PALETES 06


Τα πλούσια, γήινα χρώματα αυτής της χρωματικής παλέτας αντικατοπτρίζουν με τον καλύτερο τρόπο την μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο. Προσθέστε ξύλινα διακοσμητικά στοιχεία και «παίξτε» με τις αναλογίες των χρωμάτων. Επιλέξτε το βαθύ κόκκινο ως κεντρικό χρώμα για μια πιο έντονη, επιβλητική διακόσμηση ή το πράσινο του φασκόμηλου για κάτι πιο γήινο. Τι θα λέγατε να συνδυάζατε μια γαμήλια τούρτα με γεύση red velvet cake;

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /