Γάμος - Οι λεπτομέρειες που δεν πρέπει να ξεχάσεις

Είναι μια ημέρα που θα θυμάσαι για πάντα για πολλούς λόγους. Όλα θες να είναι στην εντέλεια, προσεγμένα μέχρι την τελευταία τους λεπτομέρεια.

Ο γάμος – ιδίως αν γίνει σε ανοιχτό κύκλο στην Ελλάδα- δεν είναι μια τόσο απλή υπόθεση. Ακόμα κι αν έχετε βρει εκκλησία, χώρο δεξίωσης, νυφικό (και γαμπριάτικο κοστούμι) και τον κατάλληλο στολισμό, υπάρχουν τόσες μικρές, σημαντικές λεπτομέρειες που περιμένουν για να διευθετηθούν και να τελειοποιήσουν τις προετοιμασίες. Τι κι αν έχεις κάνει έρευνα αγοράς, τι κι αν έχεις δεχτεί συμβουλές, έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε βοηθούν, σίγουρα υπάρχουν πράγματα που δεν έχεις σκεφτεί ότι θα χρειαστούν και δεν τα έχεις υπολογίσει στο πλάνο σου. Είτε ονειρεύεσαι αυτή την ημέρα, είτε όχι, είτε παντρεύεσαι κάποιον που αγαπάς είτε όχι, είτε θα έχεις κοντά σου ανθρώπους που θες είτε όχι, ένα είναι σίγουρο: ότι θες εκείνη την ημέρα όλα να πάνε καλά. Ακολουθούν μικρές λεπτομέρειες της τελευταίας στιγμής που υπάρχει πιθανότητα να σου έχουν ξεφύγει και δεν θες να παραλείψεις.

1) Η playlist: Είτε ακολουθήσει κάποιο μικρό πάρτυ μετά την τελετή είτε κάποια μεγάλη δεξίωση, η μουσική που θα ακούγεται παίζει σημαντικό ρόλο και δημιουργεί ατμόσφαιρα. Κάντε μια λίστα με αγαπημένα σας κομμάτια που θα ακούγονται και θα σας κάνουν να νιώθετε όμορφα (Ρωτήστε και τον γαμπρό, βέβαια – Σεβαστείτε τις προτιμήσεις και εκείνου).

2) Βοηθός: Είναι σημαντικό να έχετε κοντά σας συνεχώς έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης που θα μπορεί να σας βοηθήσει σε κάθε δυσκολία τελευταίας στιγμής που μπορεί να προκύψει και θα μοιραστεί μαζί σας τα βάρη.

3) To τελικό dress fitting: Μια ημέρα πριν την τελετή κανόνισε να κάνεις την τελευταία δοκιμή για το νυφικό σου φόρεμα, έτσι ώστε να σου εφαρμόζει άψογα.

4) Λουλούδια – μπομπονιέρες- γλυκά: Προγραμμάτισε την ακριβή ώρα παραλαβής τους και την ώρα που θα φτάσουν στην εκκλησία.

5) Αποτρίχωση... εγκαίρως: Φρόντισε να κάνεις αποτρίχωση λίγες μέρες πριν την τελετή και όχι τελευταία στιγμή ώστε να αποφύγεις κάποια κοκκινίλα ή δερματική αντίδραση.

6) Τα πάντα έτοιμα για το γαμήλιο ταξίδι: Το τελευταίο πράγμα που θες είναι να επιστρέψεις κατάκοπη από τον γάμο και να έχεις να ετοιμάσεις βαλίτσα. Ετοίμασέ τα όλα εγκαίρως, κάποιες μέρες πριν την τελετή.

7) Τα δώρα: Όρισε ένα πρόσωπο που θα σας βοηθήσει στην μεταφορά των δώρων από την εκκλησία και γενικότερα θα είναι υπεύθυνο για όλα αυτά που θα σας στείλουν οι καλεσμένοι.

8) Μανικιούρ – Πεντικιούρ: Η περιποίηση στα άκρα πριν την τελετή. Κανόνισέ τα μια μέρα πριν και όχι... τελευταία στιγμή όπως συνήθως γίνεται. Απόλαυσε την διαδικασία και χαλάρωσε. Είναι σημαντικό να νιώθεις όμορφα τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών χωρίς να βιάζεσαι να τελειώσει η διαδικασία γιατί έχεις σημαντικότερα πράγματα να κάνεις.

Πηγή: http://www.bovary.gr/

Pin It


* required
/ /
 


* required
/ /