Πριγκίπισσα Ράγια της Ιορδανίας- Ο πρώτος βασιλικός γάμος στον καιρό του κορωνοϊού

Η πριγκίπισσα Ράγια της Ιορδανίας, τέταρτο παιδί της βασίλισσας Νουρ και του αείμνηστου βασιλιά Χουσεϊν της Ιορδανίας, παντρεύτηκε τον Βρετανό δημοσιογράφο Νεντ Ντόνοβαν στην Αγγλία.

 

Ο γάμος, που αρχικά είχε προγραμματισθεί να γίνει τον περασμένο Απρίλιο στην Ιορδανία, πραγματοποιήθηκε τελικά στην Αγγλία με ελάχιστους καλεσμένους. Η τελετή του πρώτου βασιλικού γάμου στον καιρό του κορωνοϊού είχε ελάχιστους καλεσμένους και δεν θύμιζε σε τίποτα την αίγλη και την χλιδή ανάλογων εκδηλώσεων του παρελθόντος. Ο γαμπρός επέλεξε ένα μαύρο σακάκι, γκρι ριγέ παντελόνι και μαύρα παπούτσια, ενώ η πριγκίπισσα Ράγια, φόρεσε ένα υπέροχο, μακρυμάνικο νυφικό με δαντέλα και μακρύ πέπλο το οποίο συνδύασε με ένα bandeau με ζαφείρι και διαμάντια, φτιαγμένο από μια καρφίτσα της Βασίλισσας Νουρ. Παρούσα στον λιτό γάμο ήταν και η μητέρα της πριγκίπισσας, βασίλισσα Νουρ της Ιορδανίας.

01

05

03

«Σας ευχαριστώ όλους για τα ευγενικά μηνύματα για τον γάμο μας» έγραψε λίγο μετά την τελετή η πριγκίπισσα Ράγια στον λογαριασμό της στο Twitter. «Ενώ ο γάμος είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Απρίλιο στην Ιορδανία, η πανδημία άλλαξε τα σχέδια και ήταν πιο ασφαλές για την οικογένεια του συζύγου μου να γίνει η τελετή στο Ηνωμένο Βασίλειο» πρόσθεσε, δημοσιεύοντας δύο φωτογραφίες από την τελετή. «Θεού θέλοντος ανυπομονούμε να γιορτάσουμε στην Ιορδανία, μόλις οι περιστάσεις το επιτρέψουν».

04

Η Βασίλισσα Νουρ της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη το 2005, φορώντας την καρφίτσα που μετατράπηκε σε νυφικό headpiece της Πριγκίπισσας Ράγια, μαζί με τον Sting και την Trudie Styler.

Η πριγκίπισσα Ράγια γνώρισε τον Νεντ Ντόνοβαν, εγγονό του γνωστού συγγραφέα παιδικών μυθιστορημάτων Ρόαλντ Νταλ, στην Ινδία το 2018 και αρραβωνιάστηκαν στις 26 Οκτωβρίου 2019. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις ιαπωνικές σπουδές από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στη Σκωτία, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην ιαπωνική λογοτεχνία από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια της Νέας Υόρκης και επί του παρόντος ολοκληρώνει ένα διδακτορικό στην προ-σύγχρονη ιαπωνική λογοτεχνία στο UCLA. Ο γαμπρός, ο οποίος είναι δημοσιογράφος, έχει εργαστεί ως ανεξάρτητος ξένος ανταποκριτής για την Daily Mail και τους The Times.

noor 3

Η Νουρ γνώρισε τον βασιλιά Χουσεϊν της Ιορδανίας στα μέσα της δεκαετίας του '70 και έγιναν φίλοι ενώ ο Βασιλιάς Χουσείν εξακολουθούσε να πενθεί το θάνατο της συζύγου του. Η φιλία τους εξελίχθηκε σε ειδύλλιο και το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1978. Η Νούρ γεννήθηκε στην Washington D.C. ως Lisa Najeeb Ηalaby. O πατέρας της, Συριακής και Χριστιανικής καταγωγής, γεννημένος στο Dallas, Texas ήταν διακεκριμένος πιλότος του Αμερικάνικου Ναυτικού και διατέλεσε CEO της Panamerican Airways. Προσλήφθηκε απο το Ιορδανικό κράτος για να επανασχεδιάσει και να αναπτύξει τις Ιορδανικές αερογραμμές , Αrab Air Services. Προσέλαβε την Lisa απόφοιτο της Columbia University,ως Director of Facilities Planning & Design. H Lisa γνώρισε τον Ηussein το 1977 στα εγκαίνια του Queen Alia International Airport. Παντρεύτηκαν στις 15 Ιουνίου 1978 στο Αμμάν και απέκτησαν μαζί 4 παιδιά με μκρότερη την Ράγια. Η Νουρ είναι η πρώτη Αμερικανίδα που έγινε βασίλισσα Αραβικού κράτους.

 

 

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /