Ο μυστικός γάμος της πριγκίπισσας Βεατρίκης

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη, παντρεύτηκε τον καλό της στον πιο κλειστό βασιλικό γάμο των τελευταίων 235 ετών.

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη ήταν προγραμματισμένο να παντρευτεί τον αγαπημένο της Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι, τον περασμένο Μάιο, όμως ο γάμος ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας. Τελικά η πριγκίπισσα παντρεύτηκε πριν από λίγες ημέρες με 15 μόνο καλεσμένους ανάμεσα στους οποίους ήταν οι γονείς, τα αδέλφια και οι παππούδες της, η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππο.

princess beatrice gamos vasilissa elisavet filippos

Ο γάμος έγινε στο βασιλικό παρεκκλήσι των Αγίων Πάντων στο Royal Lodge του κάστρου Γουίνδσορ με δανεικό φόρεμα της βασίλισσας Ελισάβετ αλλά και την τιάρα που φορούσε η Αυτού Μεγαλειότητα στον δικό της γάμο. Η νύφη έκανε την έκπληξη επιλέγοντας ένα vintage φόρεμα που σχεδίασε ο Νόρμαν Χάρτνελ, για την βασίλισσα Ελισάβετ, το οποίο το είχε φορέσει στην πρεμιέρα της ταινίας «Λόρενς της Αραβίας» στο Λονδίνο το 1962. Πρόκειται για μία πολύ συγκινητική επιλογή από την πλευρά της Βεατρίκης, καθώς ο σχεδιαστής είχε δημιουργήσει και το νυφικό της βασίλισσας Ελισάβετ αλλά και το στέμμα, όπως επίσης και το νυφικό της πριγκίπισσας Μαργαρίτας. Πρόκειται για ένα πανέμορφο φόρεμα-νυφικό με γεωμετρικό μπούστο, φτιαγμένο από ταφτά Peau De Soie σε αποχρώσεις του ιβουάρ, διακοσμημένο με ιβουάρ σατέν και μανίκια οργάντζας και στολισμένο με διαμαντένιες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με επίσημη δήλωση του παλατιού, το νυφικό αναδιαμορφώθηκε και προσαρμόστηκε για την πριγκίπισσα Βεατρίκη από την προσωπική βοηθό και στιλίστρια της βασίλισσας, Αντζελα Κέλι και τον πιστό της μόδιστρο Στιούαρτ Πάρβιν.

screenshot 2020 07 19 at 15 50 51 1595170272

vasilissa elisavet forema premiera lawrence arabia

Η βασίλισσα Ελισάβετ δάνεισε επίσης την τιάρα που φορούσε η ίδια στον γάμο της με τον πρίγκιπα Φίλιππο και την οποία είχε δανείσει ξανά στην κόρη της, πριγκίπισσα Άννα, στον γάμο της. Έκτοτε, η συγκεκριμένη τιάρα δεν είχε φορεθεί από κανένα άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Μοναδικό παρανυφάκι στο γάμο ήταν ο γιος του συζύγου της από τον πρώτο του γάμο. Η πριγκίπισσα Βεατρίκη και η μητέρα της ανέλαβαν την όλη οργάνωση του γάμου, σε μόλις 2 εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορούν να παρευρεθούν οι παππούδες της νύφης πριν μετακομίσουν στο κάστρο Μπαλμόραλ για το καλοκαίρι. Την νύφη συνόδευσε στην εκκλησία ο πατέρα της πρίγκιπας Άντριου (αδελφός του πρίγκιπα Καρόλου) και μάλιστα πήγαν περπατώντας από το σπίτι του στο RoyalLodge. Μετά την τελετή, δόθηκε μια μίνι δεξίωση στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού του πατέρα της νύφης.

prince beatrice wedding nifiko eisodos parekklisi

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα και οι αποστάσεις μεταξύ των καλεσμένων και του ευτυχισμένου ζευγαριού. Μεγάλος απών από τις γαμήλιες φωτογραφίες, είναι ο πατέρας της νύφης, πρίγκιπας Άντριου, καθώς το όνομά του έχει αναμειχθεί με το σκάνδαλο Τζέφρι Επστάιν και την σύλληψη της Γκισλέϊν Μάξγουελ. Επιλέγοντας έναν τόσο κλειστό γάμο, η Πριγκίπισσα Βεατρίκη θέλησε να προστατέψει τον πατέρα της από τα φώτα της δημοσιότητας και να αποφύγει να δώσει τροφή για νέα σχόλια σε βάρος του, σχόλια που πληγώνουν τον «θεσμό» που με τόσο πάθος και επιμέλεια προσπαθεί εδώ και δεκαετίες να προστατέψει η Ελισάβετ.

Ο τελευταίος μυστικός βασιλικός γάμος ήταν το 1785, όταν ο GeorgeIV παντρεύτηκε κρυφά την ερωμένη του MariaFitzherbert.

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /