Γάμος Romanov- Ο πρώτος βασιλικός γάμος στη Ρωσία μετά την πτώση του Τσάρου Νικόλαου Β'

100 χρόνια μετά την Επανάσταση είναι η μεγαλοπρέπεια που έσμιξε με την παράδοση της μοναρχίας

Ο Μέγας Δούκας George Michailovich Romanov, σε μια υπερπολυτελή τελετή νυμφεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, την ιταλικής καταγωγής συγγραφέα Rebecca Bettarini. Το μυστήριο του γάμου έλαβε χώρα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαάκ στην πάλαι πρωτεύουσα της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, Αγία Πετρούπολη.

Romanov royal wedding 01 bride and father

 

Russia4 1

RS WED 01 800

Η πτώση της δυναστείας των Romanov όπως και η άνοδος των Μπολσεβίκων στην εξουσία, σήμανε το τέλος μιας εποχής, με τη Ρωσία να αλλάζει ριζικά. Επομένως, η χώρα εδώ και εκατό χρόνια δεν είχε γνωρίσει την αίγλη ενός βασιλικού γάμου.

ROMANOV WEDDING STEPSIS 800 211001 russia wedding mb 1056

ROMANOV WEDDING 750X FAM PHOTO 211011120150 1024 George Mikhailovich wedding

rebeccachaumet1

ROMANOV WEDDING CEREMONY 800 X after 100 years a royal wedding in russia evokes days of the czars 1020x550

O 40χρονος απόγονος της τσαρικής οικογένειας των Romanov, δήλωσε πως επέλεξε την Αγία Πετρούπολη για να φιλοξενήσει το γάμο του λόγω της συναισθηματικής εγγύτητας που νιώθει με τηνβασιλικού γάμου.οικογένεια του για τη συγκεκριμένη πόλη. Στο πλευρό του και η μητέρα του, Μεγάλη Δούκισσα Ρωσίας, Maria Vladimirovna.

Romanov royal wedding8 trainjpeg

Έτσι, την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, μετά από δέκα χρόνια σχέσης, ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την 39χρονη σύντροφο του, η οποία μάλιστα βαφτίστηκε χριστιανή ορθόδοξη το περασμένο έτος. Το νέο όνομα που υιοθέτησε ήταν Victoria Romanovna.

H νύφη κατέφτασε στον εμβληματικό Καθεδρικό, με τη συνοδεία του πατέρα της, διπλωμάτη Roberto Bettarini. Η πριγκιπική της περιβολή μάγεψε τους ευγενείς παρευρισκόμενους και διόλου άδικα άλλωστε. Το νυφικό της σχεδιασμένο από την Reem Acra, έμοιαζε βγαλμένο από παραμύθι, μεταξωτό με μακριά μανίκια και με μια άκρως εντυπωσιακή, μεγάλου μάκρους, κεντημένη ουρά. Μια κλασσική αλλά πραγματικά κομψή επιλογή.

Τις εντυπώσεις έκλεψε και η διαμαντένια τιάρα που ολοκλήρωνε θεσπέσια το bridal look. Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν μάλιστα, ότι το εν λόγω κομψοτέχνημα ήταν μια έμμεση αναφορά προς τιμήν του πολεμικού ναυτικού της Αγίας Πετρούπολης. Αξίζει να αναφερθεί, πως ο οίκος κοσμημάτων Chaumet, που σχεδίασε την αστραφτερή αυτή τιάρα, είχε δημιουργήσει κάποτε κοσμήματα για λογαριασμό της αυτοκράτειρας Ιωσηφίνας και του Ναπολέοντα

 

romanov wedding 799 coming down stairs

Η γαμήλια τελετή θα μπορούσε να θεωρηθεί κάλλιστα ο ορισμός του υπερθεάματος. Νεαρές παράνυμφες, ντυμένες με πορτοκαλί παραδοσιακές ενδυμασίες, συνοδεύουν τη νύφη στο εσωτερικό του Ναού, κρατώντας παράλληλα το μακρύ της πέπλο. Τα καλύμματα κεφαλής για τον Μέγα Δούκα και τη Victoria Romanovna, πουχρησιμοποιήθηκαν στα πλαίσια της τελετής, ήταν φανταχτερά και πολυτελή αντικατοπτρίζοντας το μεγαλείο της δυναστείας των Romanov.

Το ζευγάρι, κατά την έξοδο του από τον Καθεδρικό Ναό δέχτηκε τους χαιρετισμούς της φρουράς, η οποία παρατάχτηκε σε δύο αντικριστές γραμμές, με τα μέλη της να ενώνουν τα ξίφη τους για να περάσουν από κάτω οι νεόνυμφοι.

romanov wedding cake and reception tables IMG 1037

RS WED 04 cake

Μετά το μυστήριο του γάμου ακολούθησε και το γαμήλιο δείπνο στο Ρωσικό Εθνογραφικό Μουσείο, ιδρυτής του οποίου ήταν ο τελευταίος τσάρος της χώρας Νικόλαος Β’. Εκεί η Victoria Romanovna, επιλέγει να αλλάξει σε μια τουαλέτα με κεντημένους κρυστάλλους, δημιουργία της ίδιας σχεδιάστριας.

Φυσικά, από έναν γάμο τέτοιου κύρους, δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν και οι ευγενείς της Ευρώπης.Τίμησαν λοιπόν τους νεόνυμφους με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο πρίγκιπας Rudolph με την πριγκίπισσα Tilsim από το Λιχτενστάιν, όπως και μέλη της βουλγαρικής αριστοκρατίας. Ενώ το παρόν έδωσαν και ορισμένες από τις πιο εξέχουσες βασιλικές οικογένειες από Βέλγιο, Ιταλία και Ισπανία. Δεν έλειψαν επίσης εκπρόσωποι της κρατικής εξουσίας όπως η Maria Zakharova, υπεύθυνη Τύπου και Τμήματος Πληροφοριών στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Την επομένη του γάμου, πραγματοποιήθηκε και ένα brunch στο Konstantinovsky Palace, με τους εορτασμούς για τη νέα αυτή ένωση να συνεχίζονται.

Ο γάμος αυτός, αναμένεται να αποτελεί θέμα συζήτησης για αρκετό καιρό ακόμη. Τι και εάν η μοναρχία έχει σβήσει προ πολλού; Ο πρώτος βασιλικός γάμος που έγινε, από την εποχή της Ρωσικής Επανάστασης, ήταν η μεγαλοπρέπεια προσωποποιημένη.

 

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /