Σάρωσε ο βασιλικός γάμος του πρίγκιπα Φίλιππου Γλύξμπουργκ και της Νίνα Φλορ στην Αθήνα».

Την αίγλη και τη λάμψη ενός ακόμη βασιλικού γάμου, γνώρισε η ελληνική πρωτεύουσα το περασμένο Σάββατο. Συγκεκριμένα, ο Φίλιππος Γλύξμπουργκ, ο νεότερος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, νυμφεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, Νίνα Φλορ.

Το μυστήριο έλαβε χώρα στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, στην ίδια εκκλησία που 57 χρόνια πριν, ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου οι γονείς του Φίλιππου. Το ζευγάρι είχε πραγματοποιήσει και πολιτικό γάμο στην Ελβετία με παρουσία των γονιών του.

bride with father NEW49548471 10123549 image a 48 1635008200910 002

 

phillip 01 wed bride arrives

Έτσι, σε ένα ολάνθιστο σκηνικό, βγαλμένο από τον παράδεισο, ο Φίλιππος Γλύξμπουργκ και η Νίνα Φλορ, βρέθηκαν να ανταλλάσουν όρκους αγάπης και πίστης. Την νύφη παρέδωσε ο πατέρας της, Ελβετός δισεκατομμυριούχος, Τόμας Φλορ. Η πριγκίπισσα Νίνα, ακτινοβολούσε μέσα στο νυφικό της, δημιουργία του οίκου μόδας Chanel. Μια εντυπωσιακή ουρά έντεκα μέτρων, ένας φιόγκος statement ραμμένος στη μέση του φορέματος όπως και το κομψό ντεκολτέ, αποτέλεσαν τολμηρά στοιχεία που απογείωσαν το νυφικό look.

anna maria and phillip FIN49548453 10123549 image a 44 1635008072604 3

 ANNA MARIA AND KING

 Το σικ της χτένισμα, συμπλήρωνε ένα σπουδαίο κειμήλιο της βασιλικής οικογένειας, η τιάρα της βασίλισσας Άννας Μαρίας. Μάλιστα, η τιάρα είχε ξαναφορεθεί στο παρελθόν από τη Μαρί Σαντάλ και την Τατιάνα Μπλάτνικ στους γάμους τους με τους άλλους δύο πρίγκιπες Γλύξμπουργκ. Πρόκειται για ένα κόσμημα- στολίδι με τεράστια ιστορία από πίσω, αφού χρονολογείται από την εποχή της βασίλισσας Βικτώριας της Σουηδίας, προγιαγιάς της Άννας Μαρίας, που ήταν και η πρώτη κάτοχος του.

PHILIP bride with TRAIN AT STEPS

PHILIP 03 NINA AT STEPS phillip wed bridal dress train

PHILIP AERIAL VIEW INSIDE CHURCH GettyImages 1236118823

Στο πλευρό της νύφης, τα τέσσερα παρανυμφάκια τράβηξαν κι εκείνα με τη σειρά τους τα βλέμματα. Τα δύο μικρά κορίτσια ήταν ντυμένα στα λευκά, με χρυσά λουλούδια να κοσμούν τα φορέματα τους. Ενώ τα νεαρά αγόρια ντυμένα κι αυτά στα λευκά, κρατούσαν ανθοδέσμες από μωβ άνθη.

PHILIP FIN AND NINA INSIDE CHURCH

PHILIP THE KISS VERTICAL 2021 1024 athens05

 

PHILIP COUPLE EXITING CHURCH

Μεταξύ των καλεσμένων που έκλεψαν τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις τους ήταν η Άννα Μαρία, μητέρα του πρίγκιπα Φίλιππου και η Τατιάνα Μπλάτνικ. Απαστράπτουσες και οι δύο, φορούσαν δημιουργίες της καταξιωμένης Ελληνίδας σχεδιάστριας, Σήλιας Κριθαριώτη.

Από τους γαλαζοαίματους καλεσμένους που εισήλθαν στον ναό για την παρακολούθηση του γαμήλιου μυστηρίου, ήταν και τα αδέρφια του πρίγκιπα Φίλιππου με τις οικογένειες τους. Ο Παύλος με τη Μαρί Σαντάλ και τα παιδιά τους, ο Νικόλαος με την Τατιάνα Μπλάτνικ, η Αλεξία με τον σύζυγο της, όπως και η μικρότερη της οικογένειας, Θεοδώρα. Παρούσα και η αδερφή της Άννας Μαρίας, βασίλισσα Βενεδίκτη της Δανίας. Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας με την αδερφή της πριγκίπισσα Ειρήνη κατέφτασαν και εκείνες λίγο πριν τον αδερφού τους, τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

 

PHILIP SOFIA IRENE PhilipposNinaWedding251021 2H2YGE9

Παρευρέθηκαν φυσικά και εκπρόσωποι άλλων βασιλικών οικογενειών όπως η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας. Ενώ η λίστα καλεσμένων περιείχε και τους βασιλικούς Σουηδίας,
Ολλανδίας, Ανόβερο, Βουλγαρίας και Γιουγκοσλαβίας.

Ανάμεσα στους διάσημους Έλληνες καλεσμένους που βρέθηκαν στο γάμο ήταν ο Σταύρος Νιάρχος με τη σύζυγο του Dasha Zhukova, οι κυρίες Μαριάννα Βαρδινογιάννη και Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη.

 

211023175925 santal main 002

Για όσους προσκεκλημένους δεν ήταν εφικτή η πρόσβαση στο εσωτερικό της εκκλησίας για τη γαμήλια τελετή, έγινε αναμετάδοση μέσω γιγαντοοθόνης σε εξέχον ξενοδοχείο, κεντρικά της Αθήνας.

Με την ολοκλήρωση του μυστηρίου, ακολούθησε και η προγραμματισμένη δεξίωση στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου στο Ζάππειο. Το τριήμερο των εορτασμών έκλεισε τον κύκλο του, με την παράθεση γεύματος στον Ναυτικό Όμιλο της Ελλάδας.

 

 

211023174851 gamos 22 002

PhilipposNinaWedding251021 2H2TEPY

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /