Γιώργος Παπαδόγαμβρος: O μάστερ του γαμπριάτικου κοστουμιού

Τα καλοραμμένα κοστούμια του ντύνουν μερικούς από τους πιο διάσημους άντρες της Ελλάδας αλλά και του κόσμου. Ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο Μάρκο Κέσελ, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, ο ποδοσφαιριστής Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ, ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο Γρηγόρης Μάκος, ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας αλλά και τον Σάκη Ρουβά, τον Γιαννη Λάτσιο, τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο κ.α.

  

Τι τον έκανε διάσημο; Η αγάπη για το ύφασμα και το ρούχο ήταν γραμμένη στο γονίδιό του καθώς είναι γόνος της γνωστής οικογενείας δημιουργών ανδρικών ενδυμάτων υψηλής ποιότητας “Γιαννέτος”, που μετράει σήμερα 100 χρόνια ζωής. Όμως ο Γιώργος τόλμησε να ξεχωρίσει και να σπάσει κάθε κατεστημένο στο αντρικό κοστούμι. Είναι ο άνθρωπος που καθιέρωσε τα καρό κοστούμια στον Τζιμπρίλ Σισέ και τα slim fit σακάκια στις ομάδες ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού και μπάσκετ του Ολυμπιακού.

sak1.jpg

Η μοναδικότητα κάθε δημιουργίας του έγκειται στο γεγονός ότι ακολουθεί τη φιλοσοφία των ραφτών της Savile Row, της ιστορικής οδού στο Λονδίνο όπου στεγάζονται οι κορυφαίοι οίκοι κοστουμιού επί παραγγελία (bespoke). Μάλιστα, εισάγει τα υφάσματα ο ίδιος, ώστε να προσφέρει στους πελάτες του υλικό πρώτης ποιότητας με την υπογραφή οίκων όπως Ermenegildo Zegna, Vitale Barberis Canonico, Holland & Sherry, Scabal.

Αποτέλεσμα εικόνας για παπαδόγαμβρος

Με έμφυτο το ταλέντο του ράφτη και σπουδές αρχικά στη Σχολή Βελουδάκη και κατόπιν στο Istituto Marangoni στο Μιλάνο, ο Γιώργος Παπαδόγαμβρος αποφάσισε γρήγορα να στήσει τη δική του επιχείρηση με κινητήριο μοχλό το όραμά του για την ανδρική μόδα. Ο ίδιος κατάφερε να κάνει τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη να φαίνεται τουλάχιστον 50 κιλά πιο αδύνατος στη γαμήλια τελετή του. “Ενας καλός ράφτης έχει μυστικά για να λεπταίνει τους άντρες”, λέει. Τα γαμπριάτικα κοστούμια τους έραψαν στο ατελιέ Παπαδόγαμβρος ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και ο Δημήτρης Μακαλιάς.

Αποτέλεσμα εικόνας για παπαδόγαμβρος

Στο ατελιέ του Γιώργου επίσης ράβονται αμέτρητοι γαμπροί, οι οποίοι τον προτιμούν για το κοστούμι του γάμου τους. Με παππού και πατέρα ράφτη, ο Γιώργος Παπαδόγαμβρος μεγάλωσε μέσα σε τόπια με υφάσματα και ψαλίδια, καθώς αποτελεί την τρίτη γενιά μιας οικογενειακής παράδοσης που γράφει ιστορία στο ανδρικό ρούχο επί δεκαετίες.

Δεν σταμάτησε να καινοτομεί από την πρώτη στιγμή που άνοιξε. Απέναντι στα κλασικά ραφτάδικα, εκείνος σχεδίαζε και έραβε τα δικά του κοστούμια ακολουθώντας τα πρότυπα του εξωτερικού. Ο μέσος πελάτης του αγοράζει πέντε με έξι κοστούμια κάθε χρόνο. Ενα κοστούμι του μπορεί να έχει διάρκεια ζωής μέχρι και πέντε χρόνια. Οι πελάτες του πλέον ράβονται αποκλειστικά σε εκείνον. “Η εμπιστοσύνη κερδίζεται με τα χρόνια, βλέποντας τη δουλειά σου. Υπάρχει ένας μύθος ότι τα bespoke κοστούμια κοστίζουν μια περιουσία. Η τιμή εξαρτάται από το ύφασμα που θα διαλέξει ο πελάτης”.

Αποτέλεσμα εικόνας για παπαδόγαμβρος

Στο ατελιέ του άλλωστε βρίσκει κάποιος επιλεγμένα πουκάμισα, παπούτσια και όλα τα αξεσουάρ, τα οποία χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο ντύσιμο. Το ιδανικό κοστούμι για αυτόν, όπως μας λέει, προκύπτει από έναν συνδυασμό προσωπικού στυλ και άριστης ποιότητας υφάσματος. “Η καλύτερη διαφήμισή μου ήταν από στόμα σε στόμα. Από την άλλη, ποτέ δεν επαναπαύομαι. Ταξιδεύω διαρκώς και ενημερώνομαι. Αναζητώ οτιδήποτε καινούριο”, εξηγεί.

Αποτέλεσμα εικόνας για παπαδόγαμβρος

Αποτέλεσμα εικόνας για papadogamvros george

Το κατάστημα του κ. Παπαδόγαμβρου βρίσκεται στην οδό Κυριαζή 9, στην Κηφισιά (1ος όροφος, τηλ. 210 8082127), http://www.papadogamvros.gr

Pin It