Βέρες Γάμου - καινούριες και λαμπερές για πάντα!

 

 H λάμψη τους αντανακλά τη δική σας γαμήλια ιστορία αλλά και τις τάσεις της μόδας της εποχής! Φυσικό είναι, λοιπόν, να θέλετε οι βέρες του γάμου σας, ο προσωπικός σας θησαυρός, να παραμείνει λαμπερός και αναλλοίωτος στο πέρασμα των χρόνων.

 Μπορεί η έμπνευση του δημιουργού να δίνει «ζωή» στο άψυχο μέταλλο, ωστόσο είναι η φροντίδα που θα διατηρήσει για πάντα τις βέρες σας σαν καινούριες.

Ο χρυσός και η πλατίνα δεν οξειδώνονται, ούτε διαβρώνονται εύκολα κι έχουν απερίγραπτη λάμψη. Ιδιάτερα η πλατίνα είναι πιο ανθεκτική, «αγνή» αντιαλλεργική και πιο ακριβή, ενώ ο χρυσός είναι διαχρονικός. Με την καθημερινή χρήση, όμως, η λάμψη μειώνεται και το παιγνίδιασμα του φωτός μέσα από τους πολύτιμους λίθους που μπορεί να διαθέτουν οι βέρες δε χαρίζει το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα.

Η πιο απλή λύση για να διατηρήσετε «σαν καινούριες» τις χρυσές ή πλατινένιες βέρες σας είναι να αποφύγετε την επαφή με θειάφι, υδράργυρο ή σκληρές χημικές ουσίες, διαφορετικά μπορεί να δείτε να αλλάζει επιφανειακά ακόμα και το χρώμα του χρυσού. Για το λόγο αυτό, όποτε ασχολείστε με τις δουλειές του σπιτιού, να βγάζετε τη βέρα σας ή να φοράτε γάντια.

Ασφαλώς το ίδιο ισχύει και για το σύζυγο, όταν καταπιάνεται με βαριές χειρονακτικές εργασίες. Μάλιστα, όσο πιο περίτεχνο είναι το σχέδιο, τόσο μεγαλύτερη προσοχή χρειάζεται για να αποφευχθούν χτυπήματα και αλλίωση στα σκαλίσματα ή ακόμα να κινδυνέψετε να «χάσετε» τα πετράδια που τις κοσμούν. Για διαμάντια, ρουμπίνα και ζαφείρια η για τις πιο λιτές, χρυσές και πλατινένιες βέρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό και κάποιο μαλακό σαπούνι.Αφήστε τις να «μουλιάσουν» μέχρι να κρυώει το νερό και στη συνέχεια βουρτσίστε τις με μια μαλακή βουρτσα ή ονδοντόβουρτσα ή ένα κομμάτι σαμουά και ξεπλύνετέ τις καλά με καθαρό νερό.

Στην περίπτωση όμως που οι βέρες είναι «δεμένες» με σμαράγδια, απευθυνθείτε καλύτερα σε κάποιον ειδικό γιατί είναι ευαίσθητα στην υψηλή θερμοκρασία ή χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό και απαλό σαπούνι και τρίψτε τις με μαλακό ύφασμα.

Αν παρόλα αυτά οι βέρες σας δεν καθαρίζουν, δε διατηρούν τη λάμψη τους ή εσείς δεν αισθάνεστε ασφαλείς με την ιδέα της «κατ’οίκον» φροντίδας, απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό ή στο κοσμηματοπωλείο απ’όπου τις αγοράσατε. Οι υπεύθυνοι του κοσμηματοπωλείου θα χειριστούν σωστά το θέμα και θα σας κατευθύνουν.

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /