Bridal Fashion Week 2020 - All about the Catwalks Day 1

Στο πλαίσιο της Bridal Expo, διοργανώνεται στο Ζάππειο Μέγαρο και η Bridal Fashion Week, η μοναδική στην Ελλάδα Εβδομάδα Μόδας του Γάμου, με παραμυθένια catwalks νυφικών ιδιαίτερης αισθητικής.

Eξαιρετικά catwalks υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του fashion and style expert, Μιχάλη Πάντου, παρουσιάζουν ένα τριήμερο αφιέρωμα αποκλειστικά για τα μελλόνυμφα ζευγάρια. Νυφικά με δυνατές σχεδιαστικές υπογραφές, βραδινά φορέματα και ανδρικά κοστούμια θα παρελάσουν από μπροστά σας σε επιδείξεις μόδας υψηλών προδιαγραφών. Πιο αναλυτικά την πρώτη ημέρα της Bridal Fashion Week, και συγκεκριμένα το Σάββατο 11 Ιανουαρίου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις επιδείξεις των ακόλουθων κορυφαίων δημουργών:

Ώρα: 17:00

NIKOS-TAKIS HAUTE COUTURE

nikos takis

 

Η Nikos-Takis Haute Couture, με 50 και πλέον χρόνια επιτυχημένης πορείας στο Ελληνικό και Διεθνές στερέωμα της μόδας, έχει την αίσθηση της δημιουργίας και προσαρμόζει την ποιότητα και το ιδιαίτερο ύφος του, στις σημερινές προσταγές της μόδας. Το διεθνές δίδυμο, Nikos-Takis, στα πρώτα του βήματα, στόχευε απλά στην προβολή της ελληνικής μόδας διεθνώς. Με συνδυασμούς υφασμάτων, όπως υφαντά με μοντέρνα κα πολυτελή υφάσματα, παρουσίασαν δημιουργίες οι οποίες έγιναν αποδεκτές για την ποιότητα και την άψογη εφαρμογή τους. Στα Διεθνή Καλλιστεία που έγιναν στην Αθήνα το 1973, αναλαμβάνουν να ντύσουν τις 74 καλλονές που συμμετείχαν και σχεδιάζουν μια εντυπωσιακή extra βραδινή τουαλέτα, δώρο, για τη νικήτρια του διαγωνισμού, τη Miss Φιλιππίνες. Οι καριέρα τους εκτοξεύτηκε αμέσως. Ακολούθησε μια σειρά από επιδείξεις σε όλο τον κόσμο, καθώς και πολλά βραβεία και διακρίσεις που τους δόθηκαν στο Λος Άντζελες, Σικάγο, Φιλαδέλφεια, Alpen Town, Σουηδία, Φιλανδία, Γερμανία, Άμστερνταμ, Ιταλία, Λίβανο, Καιρό και Τεχεράνη. Περιοδικά με παγκόσμια εμβέλεια, όπως το L’ Officiel και το Vogue φιλοξένησαν στις σελίδες τους το ελληνικό δίδυμο. Τα ενδυματολογικά μουσεία του Σικάγο και της Φιλαδέλφειας φιλοξενούν μέχρι και σήμερα δημιουργίες υψηλής ραπτικής των δύο σχεδιαστών. Στο διεθνές πελατολόγιο του συμπεριλαμβάνονται αυτοκράτειρες, βασίλισσες, πριγκίπισσες και ένας μεγάλος αριθμός από διεθνή ονόματα του jet-set, του κινηματογράφου και της τέχνης. Ανάμεσα σε αυτά τα ονόματα, η Margot Fontein, Jane Mansfield, Gigi Rogers, Liz Taylor, Jackie Onasis, Ursula Andres, Linda Evans, Αυτοκράτειρα Farah Deba, Ornella Mouti, Leticia Calderon, Geraldine Chaplin, Μαρία Κάλλας και οι σταρ του ελληνικού κινηματογράφου Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τζένη Καρέζη, Ρένα Βλαχοπούλου, Ειρήνη Παππά, οι αδελφές Καλουτά και η Μαίρη Χρονοπούλου.

Η Nikos-Takis Haute Couture έχει στο πρόσφατο παρελθόν σχεδιάσει και παράγει τις στολές της Athens Airways, ενώ με την έναρξη λειτουργίας του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος τις στολές του προσωπικού ασφαλείας.

Οι συλλογές της Nikos-Takis Haute Couture είναι οι ακόλουθες:

Νυφικά Υψηλής Ραπτικής (ενοίκιο & αγορά)
Βραδινές Δημιουργίες Υψηλής Ραπτικής
Γυναικεία Prêt-a-Porter De Lux (φορέματα κοκτέιλ, ταγιέρ και κοστούμια, παλτό και ζακέτες)
Ανδρική Συλλογή (κοστούμια γαμπριάτικα και business και αξεσουάρ)
Βαφτιστικά Σύνολα και Αξεσουάρ

FAIRYMADE

fairymade site

Μυρτώ Κλιάφα είναι το όνομα της !! Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σπούδασε στο τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όμως η αγάπη της για την Μόδα και ειδικά το παπούτσι και φυσικά επηρεασμένη από το Παρίσι και τα παραμύθια την οδήγησε σε σπουδές σχεδιασμού μόδας και υποδημάτων. Σε ποια γυναίκα δεν αρέσουν τα παραμύθια; Ποια γυναίκα δεν θέλει να ζήσει το όνειρο; Όλες! Από τα πιο μικρά κοριτσάκια μέχρι και την πιο μεγάλη κυρία. Αυτό έκανε πραγματικότητα η σχεδιάστρια της Fairymade, πραγματοποιώντας κάθε ευχή από κάθε παραμύθι, και ένα παραμυθένιο παπούτσι! 

Σπουδές και Παραμύθι πήραν μορφή με αποτέλεσμα τα παπούτσια της Fairymade να είναι ρομαντικά, από άλλες δεκαετίες και φυσικά με Άρωμα Παρισιού.Το brand name ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2014, με χειροποίητα υποδήματα και την πρώτη σειρά της εταιρίας. Το 2016 άνοιξε το πρώτο φυσικό κατάστημα-Atelier στο Αιγάλεω, βγαλμένο από παραμύθι, ακολούθησε το 2017 το δεύτερο κατάστημα στην γενέτειρα της την Κέρκυρα, και το Δεκέμβριο του 2018 άνοιξε και το τρίτο φυσικό κατάστημα - Atelier “Fairymade” στην οδό Τσακάλωφ 16, στο Κολωνάκι. Όπως αναφέρει και η ίδια : “Το Fairymade είναι το πιο γλυκό, το πιο Παραμυθένιο και Νεραιδένιο κομμάτι από εμένα ..!!”

NYMPHI DESIGN

dimitrea nymphi designer site

Η δημιουργός της Nymphi γεννήθηκε στο Σικάγο των ΗΠΑ, και έζησε τα παιδικά της χρόνια μεταξύ Σικάγου και Αθήνας. Τα καλοκαίρια ήταν αφιερωμένα στην ελευθέρια, το παιχνίδι και την εξερεύνηση στην Καρδαμύλη, το χωριό καταγωγής του πατέρα της. Σε ένα πέτρινο σπίτι διακοσίων ετών, αντικείμενα, άνθρωποι και παράδοση ήταν πρωταγωνιστές της φαντασίας της. Επέστρεψε και σπούδασε στο Σικάγο τη δεκαετία του 90. Πριν 18 χρόνια πραγματοποίησε το όνειρο της και επέστρεψε στην Ελλάδα, με βάση την ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Μεσσηνιακή Μάνη. Το άγριο τοπίο της Μάνης, οι θρύλοι και οι παραδόσεις του τόπου και το άπλετο φως, αποτέλεσαν την έμπνευση για τη δημιουργία του label Nymphi, από την σχεδιάστρια Βαρβάρα Δημητρέα. Οι νύφες για τη Βαρβάρα μοιάζουν με αέρινες Νύμφες της Ελληνικής μυθολογίας, σύμβολα απαράμιλλης ομορφιάς, δύναμης, ζωής και ανεμελιάς.

Χάρη στη φαντασία και την τόλμη με την οποία διαχειρίζεται τα εξαιρετικής ποιότητας υφάσματα και υλικά, η Nymphi ταξιδεύει με μεγάλη επιτυχία εδώ και 7 χρόνια σε Ευρώπη και Αμερική. Έχοντας ήδη διαγράψει αξιοσημείωτη πορεία στο χώρο του νυφικού αξεσουάρ στο εξωτερικό, η Nymphi παρουσίασε πριν 3 χρόνια τη συλλογή νυφικών και βραδινών φορεμάτων BaChDi. Το κεντρικό ατελιέ που φιλοξενεί τη συλλογή βρίσκεται στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς.Το όραμα της σχεδιάστριας είναι το νυφικό να αντανακλά το πώς αισθάνεται μια γυναίκα όταν βρίσκεται δίπλα σε αυτόν που αγαπά, τα όνειρα, την αισιοδοξία, τη χαρά. Θέλει η γυναίκα που το φοράει να νιώθει ελεύθερη, όμορφη όσο ποτέ και απόλυτα ο εαυτός της. Πιστεύει πως η εμπειρία επιλογής και δημιουργίας ενός νυφικού θα πρέπει να είναι απολαυστική και μοναδική.

Ώρα: 19:00

SPOSA MODA

80851473 2655505157865375 624150265271943168 o

Η SPOSA MODA διαγράφει μία επιτυχημένη πορεία από το 1950 παρουσιάζοντας νυφικά στην Ελληνική αγορά και το 2000 ιδρύεται μία μεγάλη εταιρία με τίτλο SPOSA MODA HAUTE COUTURE, με δικές της δημιουργίες τις οποίες προωθεί και σε διεδνείς αγορές. Συγχρόνως εξασφαλίζει την αποκλειστική διάθεση και προώθηση των μεγαλύτερων Bridal Βrands παγκοσμίως όπως Roberto Cavalli, Blumarine, Randy Fenoli, MINA KARAN Haute Couture, CrystalDesign, Dominiss, Evalendel. 

Ώρα: 21:00

ATELIER ZOLOTAS

zolotas e1544790907399 295x305

Όλα ξεκινούν συναρπαστικά. Με επιθυμία για ζωή, για ζωή γεμάτη δημιουργία. Με δίψα για πρωτοπορία, για το καινούργιο. Πέρα από το συνηθισμένο, το συμβατικό. Τα ξηλώματα, τα ραψίματα, το moulage, τα πατρόν… οι εναλλαγές συναισθημάτων. Είναι σαν ένα γαργαλητό που νιώθεις στην ψυχή. Σαν μια κλωστή που ξεπηδά από μέσα σου και σχηματίζει κάθε ρούχο, χαρίζοντάς του τη δική του ιστορία. Μια ιστορία που θα μένει ανεξίτηλη στο χρόνο. Μια αίσθηση που σου κόβει την ανάσα με τον πιο γλυκό τρόπο. Που σε ανεβάζει ψηλά, πιο ψηλά από ποτέ. Σε μια ζωή, συναρπαστική!

Αν λοιπόν θέλετε να συναντήσετε από κοντά τους καλύτερους επαγγελματίες που θα σας βοηθήσουν να διοργανώσετε τον γάμο των ονείρων σας, να συλλέξετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες αλλά και να ενημερωθείτε πλήρως για τις τελευταίες τάσεις της μόδας στο γάμο και τη βάπτιση, τότε δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την φετινή Bridal Expo, την κορυφαία Έκθεση Γάμου και Βάπτισης στις 12 – 13 – 14 Ιανουαρίου 2019, στο πιο classy σημείο της Αθήνας, το Ζάππειο Μέγαρο.

Για περισσότερες πληροφορίες 

Bridal Expo

80392004 1466276736853223 2372383799364288512 o

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /