Flower crowns: Η αγαπημένη επιλογή για νύφες ανά τους αιώνες

Υπάρχουν γυναίκες που έχουν ονειρευτεί έναν ρομαντικό γάμο με παραμυθένιο σκηνικό, χωρίς υπερβολές. Είναι εκείνες που θέλουν για τη ιδιαίτερη αυτή ημέρα χαμηλό φωτισμό από κεριά ή λαμπάκια, ένα minimal νυφικό με απλές γραμμές, ένα απαλό μακιγιάζ και φυσικά ένα χτένισμα σε ανάλογο ύφος.

 

Το νυφικό χτένισμα σε μια νύφη αποτελεί μέρος της εμφάνισης και ολοκληρώνει το bridal look. Ενώ αγαπάμε τα πέπλα, δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την αδυναμία μας στα flower crowns που ολοκληρώνουν υπέροχα την εμφάνιση μιας νύφης.

flowercrown4

Τα flower crowns είναι η ιδανική επιλογή για το νυφικό χτένισμα καθώς χαρίζουν στυλ, χρώμα και ζωντάνια.

Είτε ονειρεύεστε ένα ρομαντικό γάμο δίπλα στη θάλασσα, είτε έναν λιτό γάμο σε νησί, είτε έναν γάμο σε ένα καταπράσινο δάσος, ένα flower crown στα μαλλιά θα αναδείξει το look σας.

flowercrown2

Κόκκινα τριαντάφυλλα, παιώνιες, κλαδιά ελιάς ή συνθέσεις από διάφορα λουλούδια είναι μόνο μερικές από τις αμέτρητες επιλογές που έχετε.
Προτιμήστε χρώματα που αναδεικνύουν τα όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Φυσικά ο χειμώνας δεν αποτελεί πρόβλημα καθώς μπορείτε να επιλέξετε ή και να φτιάξετε ακόμα ένα flower crown από ξηρά, εποχιακά λουλούδια, από πρασινάδα ή και βελανίδια.

flowercrown3

Παρά το γεγονός ότι τα flower crowns είναι πολύ δημοφιλή σήμερα, η ιστορία τους ξεκινάει από την αρχαία Ελλάδα και εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο καθώς μεγάλες προσωπικότητες όλων των εποχών τα υιοθέτησαν στο στυλ τους και δημιούργησαν τάσεις.

Στην αρχαία Ελλάδα και στην αρχαία Ρώμη οι γυναίκες φορούσαν τα χαρακτηριστικά λουλουδάτα στεφάνια για να τιμήσουν τους θεούς καθώς έτσι έδειχναν τον σεβασμό τους.

 ancientgreece


Στην αρχαία Κίνα χρησιμοποιούσαν πορτοκαλί άνθη κυρίως, στους γάμους καθώς το πορτοκαλί συμβόλιζε την καρποφορία και την γονιμότητα, ενώ στην μεσαιωνική Ευρώπη τα χρησιμοποιούσαν σε διάφορες θρησκευτικές τελετές και κοσμούσαν τα αγάλματα των θεών που είχανε κατηγορηθεί για βλασφημία.

Αργότερα στην Ουκρανία οι κορώνες λουλουδιών ήταν μέρος της παραδοσιακής λαϊκής φορεσιάς τους ενώ συχνά διακοσμούσαν το κεφάλι της νύφης στους γάμους με αυτά.

ukrainetraditional

Κατά την Βικτωριανή εποχή η βασίλισσα Βικτωρία φόρεσε ένα στεφάνι με άνθη πορτοκαλιάς στα μαλλιά της, στο γάμο της με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο το 1840, ενώ στα τέλη της δεκαετίας του 1960 τα flower crowns είναι πια συνώνυμα με τον πολιτισμό καθώς έγιναν ένα αξεσουάρ μόδας που συσχετιζόταν με την ειρήνη και την αγάπη, όλα τα ιδεώδη του κινήματος των hippies.

VICTORIA AND ALBERT WED FINAL 1

Διάσημοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο υιοθέτησαν τα flower crowns στο στιλ τους ενώ η τάση αυτή δεν άφησε αδιάφορους και διάσημους ζωγράφους που κοσμούσαν τις γυναίκες στις δημιουργίες τους με αυτά.

Η τραγική ηρωίδα του Shakespeare, Ophelia

ophelianew

Karlie Kloss

karlienew

Jean Shrimpton

JEAN SHRIMPTON

Elizabeth Taylor, στον γάμο της με τον Richard Burton

Elizabeth Taylor and Richard Burton yellow dress

 

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /