Vivienne Westwood: η νυφική κολεξιόν του 2022, ωδή στη γυναίκα του σήμερα

Η εμβληματική σχεδιάστρια μόδας, VivienneWestwood, υπογράφει την νυφική της κολεξιόν για το 2022, ενώ, οι πρώτες εικόνες που βγήκαν στη δημοσιότητα, κόβουν ήδη την ανάσα. 

Συγκεκριμένα, η συλλογή παρουσιάζει ένα σύνολο δεκαπέντε νυφικών δημιουργιών, μαζί με εννέα ξεχωριστά κομμάτια που χαρακτηρίζονται από τα πολυτελέστατα τους υφάσματα και τις ιδιαίτερες πινελιές στα τελειώματα των φορεμάτων. Αξίζει να σημειωθεί, η περιβαλλοντική ευαισθησία που δείχνεται, αφού υπάρχει veganεναλλακτική σε μετάξι, σατέν και φιλντισένιο τούλι από ανακυκλώσιμα υλικά.

 001

 007

Τα σχέδια αποπνέουν « μια αίσθηση ανανέωσης και νέας αρχής», σύμφωνα με την Brigitte Stepputis, επικεφαλή των νυφικών δημιουργιών και της haute couture, στη Vivienne Westwood. Το τελικό αποτέλεσμα της συλλογής, περιγράφεται ως « εξωπραγματικό», «νυφικά που θυμίζουν γλυπτά και είναι αντάξια θεάς». Τα υφάσματα με διάχυτο το παραμυθένιο στοιχείο, κλέβουν την παράσταση για έναν ακόμη λόγο. Βάσει σχεδίου, τα νυφικά φορέματα, μεταμορφώνονται, δίνοντας την αίσθηση μιας τρισδιάστατης σιλουέτας.

 

 002

 008

Κρύσταλλα, μαργαριτάρια, η μοναδική δαντέλα Chantilly, οι κεντημένες λεπτομέρειες στο πέπλο από πέρλα και φτερό στρουθοκαμήλου, αποτελούν ορισμένα από τα διακοσμητικά στοιχεία που απογειώνουν τα bridal looks της κολεξιόν. Παράλληλα, η προσθήκη του κορσέ και το τούλι που εμφανίζεται σε στρώσεις, βγάζουν έναν απαράμιλλο ρομαντισμό. Eπίσης, από τη συλλογή δεν απουσιάζουν και τα statement κομμάτια, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα jackets και τα κοστούμια.

 006003

 

Η bridal κολεξιόν της Westwood, αντλεί την έμπνευση της από δυναμικές γυναίκες στο χώρο της τέχνης και της λογοτεχνίας, με εμφανείς επιρροές από την αρχαία Ελλάδα. Από το κλασικό look της Marilyn Monroe στα 50s έως κάποιο από τα φορέματα της Μαρίας Αντουαννέτας που άφησε εποχή στις Βερσαλλίες, τα σχέδια αποπνέουν έναν μοντέρνο αέρα, συνδυάζοντας έξυπνα το ιστορικό παρελθόν με το σήμερα. Φόρος τιμής, απονέμεται και στη σύγχρονη γυναίκα- ηρωίδα, μέσα από τις εκρηκτικές δημιουργίες της σχεδιάστριας.

Τέλος, η ομάδα της Westwood, δηλώνει πως προσφέρει και τη δυνατότητα, μεταποίησης του νυφικού, μετά το γάμο.

 004

 005

009

 

010

 

011

 

 

 

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /