Νυφικά Παπούτσια 2019- Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η επιλογή των κατάλληλων νυφικών παπουτσιών είναι μια απόφαση που απαιτεί πολύ σκέψη. Ποιά είναι τα βασικά κριτήρια με τα οποία θα επιλέξετε τα νυφικά αας παπούτσια, πως θα εντοπίσετε το ένα και μοναδικό κομμάτι που είναι ιδανικό για τη δική σας μοναδική ημέρα; Όλα αυτά τα ερωτήματά σας, θα απαντηθούν διάβαζοντας αυτόν τον οδηγό, ο οποίος έχει σκοπό να σας βοηθήσει να επιλέξετε τα ιδανικά νυφικά παπούτσια, που πάντα οι μέλλουσες νύφες αφήνετε για το τέλος. Τα βασικά κριτήρια θα μπορούσαν να είναι «λευκό» και «όμορφο» όμως γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν είναι έτσι. Υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Η εποχή, η θερμοκρασία αλλά και το ύψος του μέλλοντα συζύγου είναι μερικά από τα κριτήρια που θα πρέπει να σκεφτείτε. 

 

1. Η εποχή του γάμου σας

Μπορεί να είναι απογοητευτικό, αλλά το μόνο πράγμα που δεν μπορείτε να ελέγξετε την ημέρα του γάμου σας, είναι ο καιρός. Αυτό όμως που μπορείτε να ελέγξετε είναι τα παπούτσια σας, γι’ αυτό φροντίστε να μην σας καταστρέψουν τη ημέρα. Το καλοκαίρι, αποφύγετε το πρήξιμο των ποδιών, με ένα ζευγάρι πέδιλα. Άλλωστε θα είναι κρίμα να μην φανεί το νυφικό σας πεντικιούρ.

collection delicate 33

Savrani Creations

2. Η τοποθεσία του γάμου σας

Ανάλογα με τον χώρο που έχετε επιλέξει για τον γάμο σας, θα πρέπει να επιλέξετε και τα παπούτσια σας. Ένας γάμος σε παραλία, απαιτεί σανδάλια ή μπορείτε να είστε ακόμα και ξυπόλητοι ενώ αντίθετα ένας γάμος στην πόλη, σας επιτρέπει να επιλέξετε όποιο στυλ θέλετε. Όποια και αν είναι η επιλογή σας, φροντίστε να έχετε μαζί ένα εφεδρικό ζευγάρι για κάθε έκτακτη ανάγκη.

collection delicate 36 1024x709

Savrani Creations

3. Το ύψος των τακουνιών

Αυτό το συγκεκριμένο απαιτεί μεγάλη προσοχή και αρκετή σκέψη. Αρχικά, ας ξεκαθαρίσουμε ότι το ύψος των τακουνιών σας θα πρέπει να εξαρτηθεί από δύο βασικά πράγματα: α) να μπορείτε να περπατάτε με αυτά (ιδανικά με χάρη!) και β) το ύψος του γαμπρού. Το δεύτερο δεν θα είναι πρόβλημα αν ο μέλλοντας σύζυγός σας, είναι ψηλός, αλλά αν δεν είναι,  τότε επιλέξτε ένα χαμηλό ύψος τακουνιών ώστε να μην φαίνεστε ψηλότερη από αυτόν, πράγμα που ίσως επηρεάσει όχι μονο τις φωτογραφίες σας αλλά και την ψυχολογία του μέλλοντα συζύγου σας. Τέλος, επειδή τα προφανή δεν είναι και αυτονόητα, θα πρέπει να είστε σε θέση να τα περπατάτε με χάρη και άνεση και όχι σαν «βάρκα στο γυαλό», επομένως επιλέξτε ένα ύψος στα τακούνια που έχετε συνηθίσει. Τα 10ποντα και 12ποντα, πέρα του ότι δεν είναι όσο άνετα φαίνονται, δεν είναι για όλες  Μια σοφή επιλογή είναι να επιλέξετε 6-8 εκ. τακούνι.

4. Διαχρονικότητα

Μια σοφή επιλογή είναι να μπορέσετε να εντάξετε τα νυφικά σας παπούτσια στην γκαρνταρόμπα σας και να μπορέσετε να τα φορέσετε ξανά και ξανά, όχι μόνο για να αποσβέσετε το κόστος αλλά και για να τα απολαύσετε. Βέβαια από την άλλη, υπάρχει και η επιλογή να τα κρατήσετε στο κουτί τους ως ενθύμιο και να μπορέσετε στο μέλλον να τα χαρίσετε στην κόρη σας. Η επιλογή είναι δική σας. 

savrani real brides shoes

Savrani Creations

5. Μικρές χρήσιμες συμβουλές

 Όποια νυφικά παπούτσια και αν επιλεξετε, έχετε υπόψη σας ότι και οι μικρές λεπτομέρειες συμβάλλουν σημαντικά στο να κάνουν την ημέρα σας μοναδική. Έτσι λοιπόν, αν και γνωρίζουμε όλες πόσο πολύ γλιστρούν τα ολοκαίνουργια παπούτσια (ειδικά αυτά με την δερμάτινη σόλα) και ο φόβος να βρεθούμε ξαπλωμένες είναι μεγάλος, αποφύγετε να τρίψετε τις σόλες με γυαλόχαρτο ή ακόμα και να τις χαρακώσετε ελαφρά με ένα μαχαίρι, αν σκοπεύετε να γράψετε τα ονόματα των φιλενάδων σας από κάτω.

→ Μιλώντας για λεπτομέρειες, μπορείτε εκτός από τα ονόματα των φιλενάδων σας να προσωποποιήσετε τις σόλες των παπουτσιών σας, γράφοντας την ημερομηνία του γάμου ή οτιδήποτε άλλο εσείς θέλετε.  

→ Επειδή την ημέρα του γάμου σας θα είστε «στο πόδι» όλη μέρα αλλά και όλη νύχτα, βεβαιωθείτε ότι τα πόδια σας θα είναι απαλλαγμένα από κάθε είδους πόνους. Εκτός από τα σχετικά επιθέματα για φουσκάλες κλπ. φροντίστε να έχετε ένα εφεδρικό, πιο άνετο, ζευγάρι παπούτσια. Αυτό μπορεί να είναι είτε ένα ζευγάρι σανδάλια, είτε ένα ζευγάρι λευκά Converse ή άλλα αθλητικά παπούτσια, που θα σας επιτρέψουν να διασκεδάσετε μέχρι το πρωί.

→ Δεδομένου ότι ο γάμος δεν είναι μόνο για εσάς και τον γαμπρό, αλλά θα πρέπει να σκεφτείτε και τους καλεσμένους σας, φροντίστε να υπάρχει δίπλα στην πίστα ένα καλάθι με οικονομικές σαγιονάρες.

Δείτε εδώ περισσότερα νυφικά παπούτσια

 

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /