ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ : Το άμεσο και εμφανές αποτέλεσμα

Ίσως τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να διώξετε μια και καλή την επίμονη κυτταρίτιδα. Έχετε όλο το χρόνο μπροστά σας για να την πυρπολήσετε με τη μέθοδο της μέσοθεραπείας. Εσείς, θα περιμένετε το επόμενο καλοκαίρι;

Η oμορφιά και η ευεξία δεν εξαρτώνται από την ηλικία και τη φύση μόνο. 

Η μεσοθεραπεία αποτελεί μέθοδο κατά την οποία διοχετεύουμε μικρές ποσότητες φαρμακευτικών και ομοιοπαθητικών ουσιών όπως βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, κι ένζυμα σ'ένα ορισμένο σημείο του σώματος. Αυτό επιτυγχάνεται με ανώδυνες μικρο-ενέσεις στο χόριο, σ το μεσαίο στρώμα του δέρματος (εξ ου και ο όρος ‘’ μεσοθεραπεία’’), με σκοπό τη θεραπεία παθήσεων, τον εξωραϊσμό ή την ανανέωση του δέρματος.

Αναφερόμαστε σε ‘’παθήσεις ‘’ όπως είναι η κυτταρίτιδα, η χαλάρωση, το τοπικό πάχος, και η ελλιπής ενυδάτωση του δέρματος. Τα οφέλη από τη μεσοθεραπεία είναι άμεσα, ελεγχόμενα, με ταχύτατης όσο και μεγάλης διάρκειας τοπική δράση των ουσιών. Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε ουσίες και υλικά που εισάγονται στο δέρμα, ανάλογα με το πρόβλημα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε και με βάση την εξατομικευμένη ανάγκη του κάθε προσώπου αλλά και του σώματος.

Μερικές από αυτές είναι: Υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες Α, C, E, Ρετινοικό οξύ, Ιντεμπενόνη (ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά), DMAE, αμινοξέα, αυξητικοί παράγοντες και πολλές άλλες. Επιτυγχάνεται έντονη βελτίωση της υφής της επιδερμίδας και απάλυνση των ρυτίδων, λόγω του ότι το ίδιο το δέρμα ξεκινάει από μόνο του τη διαδικασία επούλωσής του. Επιπλέον αυξάνεται η σφριγηλότητα της επιδερμίδας, καθώς και η ενδογενής ενυδάτωση του δέρματος, χαρίζοντας λάμψη και νεανική όψη, αφού η συγκεκριμένη θεραπεία ενεργοποιεί την κυτταρική αναγέννηση και τον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών και κατά συνέπεια του κολλαγόνου. Εκτός από το πρόσωπο, ενέσιμες εγχύσεις μπορούν να γίνουν και στην περιοχή του λαιμού, στο ντεκολτέ, στη ράχη των χεριών, στην κοιλιά, στους μηρούς για την κυτταρίτιδα, σε συνδυασμό με λιποδιαλυτές ουσίες.


Τι είναι η κυτταρίτιδα και πως αντιμετωπίζεται

Ως κυτταρίτιδα ορίζεται η εναπόθεση λιποκυττάρων κατά σωρούς σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος (γλουτούς, μηρούς, γόνατα κλπ) σε συνδυασμό με λιπώδη διήθηση και ίνωση, που έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση του δέρματος στα σημεία αυτά με τη μορφή «φλοιού πορτοκαλιού». Στη δημιουργία κυτταρίτιδας συμβάλλουν γενετικοί, οργανικοί, ορμονικοί και αγγειακοί παράγοντες, που επιδεινώνονται λόγω της καθιστικής ζωής, του άγχους και των ανθυγιεινών διατροφικών συνηθειών.

Μια από τις πιο πρόσφατες εναλλακτικές μεθόδους για την αντιμετώπιση του τοπικού λίπους είναι η λιποδιάλυση, με την έγχυση ήπιων φαρμακευτικών ουσιών και ενζύμων στις περιοχές που έχουν πρόβλημα. Οι χημικές αυτές ουσίες διασπούν το λίπος το οποίο στη συνέχεια αποβάλλεται από τον οργανισμό μέσω της διούρησης. Το πρωτόκολλο εφαρμογής της βασίζεται στην μικροέγχυση μιας φυτικά προερχόμενης ουσίας (λεκιθίνη σόγιας) που ονομάζεται phosphatidylcholine. Παράλληλα με τη φωσφατιδοχολίνη, τα υπόλοιπα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι κυρίως φυτικά σκευάσματα (εκχυλίσματα βοτάνων που αυξάνουν την λιπόλυση και διευκολύνουν την απελευθέρωση των λιποκυττάρων) με αποτέλεσμα την σύσφιξη και ανάπλαση του προβληματικού δέρματος σε συνδυασμό με φαρμακευτικές ουσίες (καφεΐνη, προκαίνη, πεντοξυφιλίνη, υαλουρονιδάση,φωσφατυδοχολίνη κλπ) που έχουν λιπολυτικές αγγειοσυσταλτικές, συσφικτικές και αποιδηματικές ιδιότητες, βελτιώνοντας έτσι την μικροκυκλοφορία και την αποδόμηση των λιποκυττάρων.

Η θεραπεία εφαρμόζεται συνήθως κάθε 15 με 20 ημέρες, ανάλογα με το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ο αριθμός των συνεδριών είναι συνήθως 6-8. Μετά τη θεραπεία εμφανίζεται ένα ερύθημα καθώς και ήπιο οίδημα στην περιοχή που εφαρμόστηκε η θεραπεία, το οποίο υποχωρεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή από την πρώτη θεραπεία κ μάλιστα σε 16 ώρες από την εφαρμογή της.

Υαλουρονικό οξύ : κύριο συστατικό του συνδετικού ιστού υπεύθυνο για την ελαστικότητα και την ενυδάτωση του δέρματος. Τα πιο συχνά είδη εμφυτευμάτων μέχρι πρόσφατα ήταν το κολλαγόνο και το λίπος ενώ τα τελευταία χρόνια μεγάλη ανάπτυξη έχει το υαλουρονικό οξύ. Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό του δέρματος και η πιο σημαντική λειτουργία του είναι να δέχεται και να συγκρατεί το νερό. Είναι συνήθως προϊόν βιοτεχνολογίας ή λαμβάνεται ως εκχύλισμα φυσικών ουσιών. Έτσι ως φυσικό προϊόν δεν δημιουργεί πρόβλημα αλλεργίας (παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις) ή άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες σε όποια μορφή και αν χρησιμοποιείται. Αποτελεί μια πολύ καλή λύση για την αύξηση του όγκου των χειλιών, των ζυγωματικών καθώς και στο «γέμισμα» των βαθιών ρυτίδων.

Αμινοξέα : Οργανικά μόρια που αποτελούν τα συστατικά των πρωτεϊνών . Παρεμβαίνουν στη σύνθεση των απαραιτήτων πρωτεϊνών για την αντιμετώπιση της κυτταρικής ανανέωσης του οργανισμού .

DMAE : Ρυθμιστής σύσφιξης, ανάλογος της χολίνης της βιταμίνης Β. Η Dmae αυξάνει τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας .
Βιταμίνες : Το σύμπλεγμα πολυβιταμινών παίζει ενεργό ρόλο στο μεταβολισμό των κυττάρων του ιστού κ έχει αναζωογονητική δράση. Είναι απαραίτητο για μια ισορροπημένη δομή της επιδερμίδας. Προσφέρουν νεανική εμφάνιση κ αντιμετωπίζουν τα πρώτα σημάδια της γήρανσης.

Το ΒΟΤΟΧ είναι μια φυσική, επεξεργασμένη πρωτεΐνη που παράγεται από το βακτήριο Clostridium Botulinum. Πολύ μικρές δόσεις του φαρμάκου χορηγούνται στον μυ, αναστέλλοντας την μετάδοση του νευρικού ερεθίσματος και έτσι ο μυς ακινητοποιείται και δεν κάνει σύσπαση. Η εφαρμογή της ένεσης δρα τοπικά και το φάρμακο δεν απορροφάται από τον οργανισμό. To ΒΟΤΟΧ χρησιμοποιείται ως θεραπεία για ορισμένες παθήσεις όπως είναι ο βλεφαροσπασμός, το σπαστικό ρεβόκρανο κ.α. Εδώ και πολλά χρόνια πλέον εφαρμόζεται και στην Αισθητική Ιατρική.

Το "Παγωμένο Πρόσωπο" ανήκει στο παρελθόν. Η Φυσική Εικόνα & Έκφραση είναι το απαιτούμενο.

Περισσότερες πληροφορίες στον ειδικό ιατρό σας.

Γεώργιος Α Ντουρουντάκης M.D.
Υπεύθυνος Ιατρός ενέσιμων θεραπειών
Ομάδας safesurgery του Δ.Θ.Κ.ΥΓΕΙΑ

Pin It