Η τέχνη της ομορφιάς

Το μακιγιάζ είναι συναίσθημα. Δεν ακολουθεί στερεότυπα. Δεν έχει κανόνες. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος στο συναίσθημα. Το μόνο που υπάρχει είναι απεριόριστη ελευθερία.

Έτσι είναι και το μακιγιάζ για κάθε γυναίκα. Παράλογο ακούγεται. Κι όμως κάθε φορά που το πινέλο πλησιάζει στο πρόσωπο κάτι αλλάζει, κάτι διορθώνει, κάτι προβάλλει. Είναι το μέσω για να μπορέσουμε να εκφραστούμε. Να δείξουμε αυτό που είμαστε ή ακόμα και αυτό που θα θέλαμε να είμαστε. Να προβάλλουμε αυτό που αγαπάμε περισσότερο επάνω μας ή και να κρύψουμε αυτό που δεν μας αρέσει. Είμαστε ελεύθερες να δημιουργήσουμε ότι εμείς θέλουμε. Το μακιγιάζ είναι άποψη.

Είναι η άποψη που έχουμε για τον εαυτό μας. Λέμε ότι η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας. Όταν νιώθουμε όμορφες τότε είμαστε και όμορφες. Η λογική του νυφικού μακιγιάζ είναι μια. Νυφικό μακιγιάζ σημαίνει φυσικό μακιγιάζ. Προσπαθούμε να τονίσουμε τα χαρακτηριστικά της νύφης χωρίς να αλλοιώνεται η έκφρασή της. Στόχος είναι να αναδείξουμε τα όμορφα χαρακτηριστικά της στο σύνολό τους κρατώντας μια ομοιομορφία στο αποτέλεσμα. Αυτή η λογική αποτελεί την πιο ασφαλή οδό για ένα νυφικό μακιγιάζ, όμως επειδή στο μακιγιάζ δεν υπάρχει λογική, δεν υπάρχει και κανένας περιορισμός. Ένα νυφικό μακιγιάζ μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Μπορεί να είναι ό,τι επιθυμεί η νύφη. Εκκεντρικό, glamour, κλασικό, ρομαντικό, κτλ. 

Για ένα επιτυχημένο νυφικό μακιγιάζ

Το πρώτο βήμα είναι να κάνετε πρόβες νυφικού μακιγιάζ. (έχουν κάποιο κόστος όμως καλό είναι να μην αφήνουμε τίποτα στην τύχη)

Tips: Όσο καλές και αν είστε στο μακιγιάζ, είναι προτιμότερο να σας περιποιηθεί ένας επαγγελματίας, αλλιώς κινδυνεύετε να πάτε αμακιγιάριστη στην εκκλησία.

Σκοπός της πρόβας:

Να βρούμε τον/την make up artist που μας ταιριάζει (αυτό μπορεί να συμβεί από το πρώτο ραντεβού, μπορεί και όχι)
Κατά την διάρκεια της πρόβας πρέπει να βοηθήσουμε τον/την make up artist να καταλάβει κάποια πράγματα για τον χαρακτήρα μας γιατί αυτά αποτυπώνονται στο μακιγιάζ
Πρέπει να εξηγήσουμε τι αποτέλεσμα περιμένουμε. Αν δεν έχουμε σκεφτεί κάτι μπορούμε απλά να πούμε στον make up artist ποια χαρακτηριστικά μας μας αρέσουν και ποια όχι.
Πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι να μοιραστούμε κάποιες πληροφορίες που αφορούν τον γάμο. Όπως το θέμα του γάμου, αν θα υπάρχουν ασπρόμαυρες φωτογραφίες, τι φωτισμός θα υπάρχει, εάν η νύφη θα φορέσει κάποια τουαλέτα στην δεξίωση ή το νυφικό της, κτλ.


Το δεύτερο βήμα είναι να βοηθήσετε και εσείς στο μακιγιάζ.

Πως θα το κάνετε αυτό; Στόχος είναι να δημιουργήσετε έναν τέλειο καμβά για τον make up artist. Αυτός ο καμβάς είναι η επιδερμίδα σας. Αυτό σημαίνει σωστή διατροφή, πολύ νερό, καλή ξεκούραση. Επίσης μπορείτε να κάνετε και μια περιποίηση προσώπου.


Tips: Να καθαρίζεται το πρόσωπό σας πρωί και βράδυ και να χρησιμοποιείται ενυδατική κρέμα.
Εάν κάνετε κάποια περιποίηση προσώπου, όπως μάσκα, πίλινγκ, κτλ θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον τρείς μέρες πριν τον γάμο
Σε περίπτωση που θέλετε να απαλλαγείτε από τρίχες που υπάρχουν στο πρόσωπο ή ακόμα και να κάνετε αποτρίχωση στα φρύδια, φροντίστε να είναι δύο μέρες πριν τον γάμο σας.

 

Νυφικό μακιγιάζ

Βάση

Η βάση που θα χρησιμοποιήσουμε για το μακιγιάζ μας εξαρτάται από την εποχή που γίνεται ο γάμος. Κάποια προϊόντα δεν έχουν διάρκεια και σωστή εφαρμογή όταν υπάρχει ζέστη. Η βάση μας τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πάντα πιο ελαφριά. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε σε όλες τις περιπτώσεις είναι να μην έχουν διχρωμίες. Το αποτέλεσμα πρέπει να φαίνεται φυσικό. Οι φωτοσκιάσεις μας πρέπει να είναι απαλές και να μην γίνονται αισθητές στο μάτι.
Tips: Το πρόσωπο με το σώμα μας πρέπει να έχουν το ίδιο χρώμα, διαφορετικά θα φαίνεται σαν να φοράμε μάσκα (βάφουμε και το σώμα)
Εάν ο γάμος γίνει το καλοκαίρι και η πρόβα νυφικού μακιγιάζ γίνει πριν μαυρίσουμε από τον ήλιο θα πρέπει να επαναληφθεί μια εβδομάδα πριν τον γάμο. Υπάρχει περίπτωση τα χρώματα και στην βάση και στο μακιγιάζ να πρέπει να αλλάξουν.

Must: Πάντα στο τέλος της βάσης χρησιμοποιούμε πούδρα. Προτιμήστε πούδρα σε σκόνη και διάφανη.

 

Μάτια

Αποφεύγουμε τα μαύρα έντονα μολύβια. Στην θέση τους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαύρη σκιά. Σε περίπτωση όμως που αγαπάμε το μαύρο μολύβι καλό είναι να το σβήσουμε με ένα πλάγιο πινέλο. Το eyeliner σε υγρή μορφή και το μασκαρά μας πρέπει να είναι αδιάβροχα. Οι σκιές είναι προτιμότερο να είναι σε απαλές αποχρώσεις και όχι έντονες (κανένας δεν μας εμποδίζει να χρησιμοποιήσουμε και σκούρες και έντονες σκιές- αυτό βέβαια εξαρτάται από το αποτέλεσμα που θέλουμε να επιτύχουμε) Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε ματ σκιές γιατί έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, είναι πιο σταθερές και γράφουν καλύτερα στο φλας τον φωτογραφιών και στο video. Τα φρύδια πρέπει να είναι καλοσχηματισμένα και βάφονται στο χρώμα των μαλλιών.

Tips: Δεν χρησιμοποιούμε χρυσόσκονη πουθενά στο πρόσωπο, υπάρχουν άλλα προϊόντα που μπορούν να μας δώσουν την λάμψη που θέλουμε.
Μην προσπαθήσετε να ακολουθήσετε τις τάσεις της μόδας στο μακιγιάζ σας. Η μόδα αλλάζει τάσεις κάθε μήνα και σπάνια αυτές οι τάσεις αφορούν το νυφικό μακιγιάζ.


Ρουζ


Το ρουζ τοποθετείται ανάλογα με την μορφολογία του προσώπου της νύφης σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε. Προτιμήστε απαλά χρώματα.

Tips: Το καλοκαίρι αποφύγετε ρουζ με κρεμώδη υφή, χρησιμοποιήστε ρουζ σε σκόνη-compact.
Το καλοκαίρι χρησιμοποιήστε λιγότερη ποσότητα γιατί ήδη έχουμε κοκκίνισμα από τον ήλιο.
Μην επιλέξετε έντονα χρώματα για ρουζ –ανεξαρτήτως εποχής- γιατί θα είστε ήδη πολύ αγχωμένη και τα μαγουλά σας θα έχουν από μόνα τους κάποιο χρώμα.

 

Χείλη

Σβήνουμε τα χείλη με foundation, τοποθετούμε μια βάση για χείλη και στην συνέχεια βάζουμε λίγη πούδρα. Δημιουργούμε το περίγραμμα που θέλουμε με μολύβι. Εάν θέλουμε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια βάφουμε και τα χείλη με το μολύβι και μετά βάζουμε κραγιόν. Αφαιρούμε το περιττό κραγιόν από τα χείλη και βάζουμε λίγη διάφανη πούδρα. Προτιμάμε τα κραγιόν που έχουνε κάποια ένταση και όχι αυτά που φαίνονται άχρωμα

Tips: Η πιο σωστή εφαρμογή του κραγιόν γίνεται με πινέλο.
Για περισσότερη λάμψη μπορούμε να φωτίσουμε στο κέντρο με ανοιχτόχρωμο foundation ή και με λευκή σκιά και μια σταγόνα lip gloss
Δεν χρησιμοποιούμε ανεξίτηλα κραγιόν γιατί αφυδατώνουν τα χείλη και τα ξηραίνουν. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τέτοια προϊόντα, πρέπει να γίνει πολύ καλή ενυδάτωση στα χείλη από πριν και κατά την διάρκεια που τα φοράμε.

Λίγο πριν τον γάμο

Ζητάμε από τον/την make up artist να έρθει τρεις με τέσσερις ώρες πριν τον γάμο.
Πρώτα φτιάχνουμε τα μαλλιά και μετά το μακιγιάζ.
Δεν φοράμε το νυφικό. Φοράμε μια μπλούζα με μεγάλο άνοιγμα στον λαιμό ή με κουμπιά.
Είναι προτιμότερο την ώρα που γίνεται το μακιγιάζ και χτενίζονται τα μαλλιά να μην υπάρχουν άλλα άτομα στο δωμάτιο (το άγχος μεταδίδεται).

 

Cynthia Liz
Make up artist
Καθηγήτρια Επαγγελματικού μακιγιάζ
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Mob: 6970 129954

Pin It


* required
/ /
 


* required
/ /