Elena Moraiti Photography

K. Kostelenou 48
POROS ISLAND -ΑTTICA
+30 22980 22311
+30 6984108302
Contact Elena Moraiti Photography

H δημιουργική κουλτούρα και το καλλιτεχνικό στοιχείο αποτελούν πηγές έμπνευσης για την φωτογράφο γάμου Έλενα Μωραϊτη.

Η Έλενα Μωραΐτη είναι φωτογράφος γάμου και εδρεύει στον Πόρο (μια ώρα από την Αθήνα). Δραστηριοποιείται στα νησιά του Σαρωνικού, στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Όντας γόνος οικογένειας φωτογράφων είναι εξαιρετικά δημιουργική, ενώ έχει γαλουχηθεί με τη δημιουργική κουλτούρα αλλά και με το καλλιτεχνικό στοιχείο.

Η ίδια μοιράστηκε μαζί μας, τόσο τις κορυφαίες στιγμές της επαγγελματικής της πορείας αλλά και το ασίγαστο πάθος της για τη φωτογραφία:

«Προέρχομαι από οικογένεια φωτογράφων καθώς και ο παππούς και ο πατέρας μου ήταν φωτογράφοι. Μεγαλώνοντας μέσα σε σκοτεινούς θαλάμους, με φιλμ και φωτογραφικές μηχανές, αγάπησα την τέχνη της φωτογραφίας από νεαρή ηλικία. Σπούδασα Γραφικές Τέχνες στην σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών της Αθήνας και στη συνέχεια Φωτογραφία στην Leica Academy, μια από τις καλύτερες σχολές φωτογραφίας στην Ελλάδα. Πήρα μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και το 2015 έκανα την δικιά μου ατομική έκθεση φωτογραφίας στην Photo Vision, την μεγαλύτερη πανελλήνια έκθεση για φωτογράφους. Εργάστηκα σε στούντιο δίπλα σε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα φωτογράφων μόδας και περιοδικών, αποκτώντας έτσι πολύτιμη εμπειρία και γνώση στο τομέα αυτό, κάτι που μου είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην φωτογραφία γάμου καθώς πιστεύω πως την ημέρα του γάμου, η νύφη και ο γαμπρός πρέπει να αισθάνονται και να δείχνουν εκθαμβωτικοί!

Για εμένα η εικόνα δίνει μεγάλη αξία στο παρελθόν καθώς ζωντανεύει στην μνήμη μας γεγονότα που συνέβησαν και δεν θα ξανασυμβούν. Κοιτάζοντας μια φωτογραφία, μπορούμε να ξαναζήσουμε νοερά όμορφες στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα, με την ίδια σχεδόν ένταση που τις ζήσαμε και τότε που συνέβησαν. Για αυτό, το να αποτυπώνω φωτογραφικά όλες αυτές τις μοναδικές στιγμές χαράς, συγκίνησης και τρυφερότητας ενός γάμου, είναι για εμένα κάτι πολύ σημαντικό. Δουλεύοντας με ζευγάρια από όλο τον κόσμο, μου δίνεται η δυνατότητα να γνωρίζω καταπληκτικούς ανθρώπους και να δημιουργώ για αυτούς, μέσα από τις εικόνες μου, μοναδικές αναμνήσεις που θα τους συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή. Και αυτό είναι ανεκτίμητο!

Όπως είχε πει και ένας από τους μεγαλύτερους φωτογράφους στην Ιστορία, ο Ansel Adams: «δεν βγάζουμε μια φωτογραφία, την δημιουργούμε».

«Αυτός λοιπόν είναι ο σκοπός μου...».

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /