THE WEDDING EΧPRESS! Πώς να σχεδιάστε τον γάμο σας σε 30 μέρες

Ας δούμε ποια είναι τα μυστικά όπλα που θα σας βοηθήσουν να οργανώστε έναν πανέμορφο γάμο μέσα σε έναν μόλις μήνα...

Και αν σκέφτεστε πως δε γίνεται, ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξτε γνώμη, αφού το κλειδί για να στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια, είναι να ξεχάσουμε λέξεις όπως πανικός, αναποφασιστικότητα, δισταγμοί και να επικεντρωθούμε σε αυτά που πρέπει να διεκπεραιώσουμε άμεσα. Και με την σωστή οργάνωση, θα δείτε ότι όλα είναι δυνατά και το όλο εγχείρημα απλούστερο από όσο τελικά πιστεύατε. Και η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά...

 

shutterstock 179256668 


30 ημέρες


 1.Επίθεση στα τρία κύρια μέτωπα: budget, λίστα καλεσμένων και στυλ.


Πώς έχετε φανταστεί τη γαμήλια δεξίωση σας ; Ένα όμορφο δείπνο με τους στενούς σας συγγενείς και φίλους στο αγαπημένο σας εστιατόριο ; Παράλληλα, σκεφτείτε πόσα χρήματα θέλετε να ξοδέψτε. Λάβετε υπόψη σας ότι το budget ενός γάμου σχετίζεται άμεσα με το εύρος της λίστας των καλεσμένων σας. Όσο περισσότερους καλεσμένους θα έχετε, τόσο περισσότερο θα σας κοστίσει. Έχοντας ένα σύντομο χρονικό διάστημα στη διάθεση σας, μην αγνοείστε το γεγονός ότι οι πιθανοί καλεσμένοι σας ενδέχεται να έχουν προγραμματίσει κάτι άλλο μέσα στον μήνα, με αποτέλεσμα ο τελικός αριθμός τους να είναι μικρότερος.


2. Βρείτε και κλείστε χώρο για την γαμήλια δεξίωση και ορίστε ημερομηνία.


Οι δημοφιλείς χώροι φιλοξενίας της γαμήλιας δεξίωσης(ξενοδοχεία, κτήματα, αίθουσες δεξίωσης...) είναι πιθανό να είναι όλοι ήδη κλεισμένοι Σάββατο και Κυριακή βράδυ. Αν αυτό συμβεί, ελέγξτε μήπως βρείτε κάτι την Παρασκευή το απόγευμα ή το βράδυ και αν δεν τα καταφέρετε ούτε τότε,  εναλλακτικά αναζητήστε λύση σε ένα όμορφο εστιατόριο που θα διαθέτει άνεση χώρου ώστε να φιλοξενήσει τους καλεσμένους σας.


3. Ενημερώστε άμεσα τους καλεσμένους σας.


Μην ξεχνάτε ότι ο χρόνος που έχετε στη διάθεση σας για να ενημερώστε συγγενείς, φίλους και γνωστούς είναι σχετικά μικρός. Κατά συνέπεια, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήστε κάτι πολύ πιο γρήγορο από το ταχυδρομείο για να τους ενημερώστε. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα ηλεκτρονικά μηνύματα, είναι μία καλή ενδεχομένως ιδέα, αλλά και η προσωπική τηλεφωνική πχ επαφή, παράλληλα με την αποστολή των προσκλητηρίων σας, αποτελούν αξιόπιστες και ταχύτερες λύσεις.

 

disasters wedding cake


4. Βρείτε νυφικό.


Ο χρόνος σας πιέζει, δεν θα έχετε την άνεση για πολλές πρόβες, για επιλογή νυφικού ενδεχομένως κομμένου και ραμμένου στα μέτρα σας, αλλά αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν έχετε επιλογές. Κάντε έρευνα αγοράς και απευθυνθείτε στον οίκο που έχετε επιλέξει και συζητήστε μαζί τους και σίγουρα θα τα καταφέρετε. Υπάρχει δε περίπτωση να βρείτε αυτό που σας αρέσει στο μέγεθος σας ή ακόμα κι αν χρειάζεται κάποια μετατροπή αυτή να γίνει χωρίς πρόβλημα στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τον γάμο. Υπάρχει δε πάντα η λύση της επιλογής ενός υπέροχου λευκού ή εκρού πχ βραδινού φορέματος που θα φορεθεί ως νυφικό και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.


5. Διαλέξτε κοστούμι για τον γαμπρό.


Όπως ακριβώς και με το νυφικό, αν και εδώ τα πράγματα είναι μάλλον ευκολότερα, καθώς αναμφίβολα πρωταγωνίστρια της ημέρας είναι η νύφη, δε θα έχετε ίσως πολλά περιθώρια για να ράψετε κοστούμι sur mesure. Μπορείτε όμως, είτε να αγοράστε ένα κοστούμι από κάποιον οίκο που θα σας εξασφαλίσει αγορά υψηλής ποιότητας, είτε να αναζητείστε κάτι πιο προσιτό σε ένα από τα καταστήματα ανδρικών ενδυμάτων. Υπάρχει βεβαίως και η δυνατότητα ενοικίασης, αν το επιθυμείτε.


6.Φτιάξτε τη λίστα με τους επαγγελματίες που θα χρειαστείτε και επικοινωνήστε μαζί τους.


Με την ημερομηνία του γάμου στο χέρι, κάντε τις απαραίτητες επαφές με τους ειδικούς που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη. Ίσως αυτό το κομμάτι της προετοιμασίας να είναι το δυσκολότερο καθώς θα χρειαστεί να συντονίσετε περισσότερους του ενός ειδικούς. Στην καλύτερη περίπτωση θα χρειαστείτε ανθοπώλη, φωτογράφο, caterer που θα φροντίσει και για την γαμήλια τούρτα σας και έναν DJ για την μουσική. Φυσικά, ο ένας επαγγελματίας μπορεί να σας συστήσει τον άλλον έτσι ώστε να μη χαθείτε αναζητώντας τον κατάλληλο. Φυσικά, αν θέλετε να κερδίστε χρόνο, μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον διοργανωτή γάμου που θα αναλάβει τα πάντα (σύμφωνα με όσα θα συμφωνήσετε) και θα σας προτείνει τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Συγκρίνετε τις τιμές και αποφασίστε!

 

thank you wedding favors homes play amazing favors for wedding guests


25 ημέρες...


7. Κλείστε φωτογράφο.


Αν τελικά αποφασίστε να προσλάβετε μεμονωμένα τους ειδικούς για τον γάμο σας, ζητήστε συστάσεις ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων και αναζητήστε στο διαδίκτυο δείγματα γραφής της δουλειάς τους. Αυτό ισχύει για όλους τους επαγγελματίες. Πριν δεσμευτείτε μαζί τους, κάντε τις απαραίτητες ερωτήσεις ώστε να γνωρίζετε έγκαιρα όσα είναι απαραίτητα για το άρτιο τελικό αποτέλεσμα. Αυτό ισχύει για τις γαμήλιες φωτογραφίες σας, αλλά και για το βίντεο του γάμου σας. Το ότι οργανώνετε τον γάμο σας ακολουθώντας ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα, σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι δεν θα ζητήστε διευκρινίσεις όπου αυτό χρειάζεται.


8. Κλείστε caterer.


Εδώ χρειάζεται προσοχή, καθώς θα πρέπει με σαφήνεια να εξηγήστε τι ακριβώς θέλετε και πώς θέλετε να περιποιηθείτε και να ευχαριστήστε τους φίλους και συγγενείς που θα σας τιμήσουν με την παρουσία τους. Εδώ θα πρέπει να επιλέξτε τα πιάτα, τα γλυκά, τη γαμήλια τούρτα, τα ποτά, αλλά θα πρέπει να ασχοληθείτε και με τον γαμήλιο στολισμό του χώρου της δεξίωσης. Σημειώστε με ακρίβεια τι ακριβώς θα συμφωνήστε, το ακριβές κόστος έτσι ώστε να μην προκύψουν απρόοπτα. Μην θεωρήστε τίποτα δεδομένο, ζητήστε πχ να δείτε τα σερβίτσια, τα μαχαιροπήρουνα και τα ποτήρια που θα χρησιμοποιηθούν. Πολύ σημαντικό επίσης είναι να διευκρινίστε πώς θα σερβιριστούν τα ποτά που θα επιλέξτε, πώς θα πληρώστε για αυτά, τι επιλογές έχετε σχετικά με το είδος των ποτών, το πώς θα σερβιριστεί η γαμήλια τούρτα και αυτές είναι μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνετε.

9. Επιλέξτε ανθοπώλη.


Αν έχετε απευθυνθεί σε επαγγελματίες διοργάνωσης γάμων δε θα χρειαστεί να αναζητήστε εσείς ανθοπώλη, αφού το γραφείο θα φροντίσει τόσο για τα λουλούδια όσο και για τον στολισμό της εκκλησίας αλλά και του χώρου της γαμήλιας δεξίωσης. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα σας παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σε σχέση με την επιλογή των λουλουδιών η οποία θα είναι απολύτως συνδεδεμένη με το στυλ του γάμου σας, την εποχή, τα χρώματα που θα επιλέξετε για τον στολισμό του χώρου και φυσικά με το budget σας. Για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, φροντίστε να εξηγήστε με σαφήνεια τι ακριβώς θέλετε και τι ακριβώς περιμένετε. Υπολογίστε επίσης ότι περίπου 8-10% του συνολικού σας κόστους για τον γάμο θα πάει στον στολισμό.

Thank You Cards


10. Επιλέξτε κομμωτή και make up artist.


Σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα, ό,τι κι αν επιλέξτε για το χτένισμα και το νυφικό μακιγιάζ σας,  να μη μείνετε στο θεωρητικό κομμάτι. Η λέξη- κλειδί είναι η πρόβα, η δοκιμή. Δοκιμάστε στην πράξη και δείτε πώς θα είναι τα μαλλιά και το μακιγιάζ σας την ημέρα του γάμου σας. Εξάλλου, η πρόβα, συμπεριλαμβάνεται στο τελικό κόστος.


11. Κλείστε DJ ή ορχήστρα.


Εδώ ισχύει ότι και για τα λουλούδια και τον στολισμό. Αν έχετε απευθυνθεί σε εταιρεία διοργάνωσης γάμων, το κομμάτι της μουσικής θα το αναλάβουν εκεί. Αν δεν έχετε τον χρόνο να ακούστε ζωντανά τους μουσικούς, αν φυσικά επιλέξτε ζωντανή ορχήστρα, ακούστε demos. Αν τώρα θα έχετε DJ φροντίστε να μιλήστε εκτενώς μαζί του με στόχο να γνωρίζει ακριβώς πώς θα κινηθεί μουσικά στη γαμήλια σας δεξίωση, αλλά και για να ακούσετε αναλυτικά τις προτάσεις του ως ειδικού.

shutterstock 327261683 Αντιγραφή Αντιγραφή


   20 ημέρες...


12. Σχεδιάστε τη γαμήλια τελετή βήμα-βήμα.


Ενημερωθείτε από την εκκλησία ή το δημαρχείο όπου θα τελεσθεί ο γάμος για τη διαδικασία της τελετής και για το τυπικό που θα ακολουθηθεί. Αν θέλετε, μπορείτε να επιφορτίστε κάποιον συγγενή ή φίλο με το να παρακολουθεί τη μεγάλη ημέρα αν όλα κυλούν ομαλά. Μερικές ημέρες πριν τον γάμο, οργανώστε μια μικρή πρόβα ώστε να καλύψτε παν ενδεχόμενο.


13. Αποφασίστε για το ταξίδι του μέλιτος και κλείστε αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχείο.


Κινηθείτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε ώστε να βρείτε τις καλύτερες τιμές, φθηνότερους ναύλους και φθηνότερο δωμάτιο σε ξενοδοχείο. Έρευνες έδειξαν ότι μέχρι πρότινος η καλύτερη μέρα για να κάνει κάποιος την κράτηση του ηλεκτρονικά ήταν η Τρίτη, ενώ τα τελευταία χρόνια κερδίζει πόντους η Κυριακή, με τη Δευτέρα να θεωρείται η πλέον ακατάλληλη ημέρα, εκτός κι αν πρόκειται για προσφορές της τελευταίας στιγμής. Αν δεν έχετε την υπομονή να κάνετε την κράτηση σας μέσω ενός ταξιδιωτικού site, μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα αξιόπιστο ταξιδιωτικό γραφείο που θα σας προτείνει τις καλύτερες λύσεις, έγκυρα και έγκαιρα, χωρίς πρόσθετο κόστος.


14. Επιλέξτε βέρες και κάντε την παραγγελία σας.


Φροντίστε να κάνετε έρευνα αγοράς και να παραγγείλετε έγκαιρα, ώστε οι βέρες σας να είναι έτοιμες στην ώρα τους. Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία, διαφορετικές τιμές, ενδεχομένως προσφορές, αλλά αν θέλετε την ημέρα του γάμου σας να προλάβετε να φορέστε τις βέρες ακριβώς που θέλετε και όχι κάποιες άλλες που ενδεχομένως θα βρείτε  έτοιμες στο μέγεθος σας, θα πρέπει να κινηθείτε γρήγορα.

 

disasters wedding flowers 5ed3bfd143c3a36988e5101f9e954aa6

  

  15 ημέρες...


15. Τελευταίο τσεκάρισμα με τους υπεύθυνους διοργάνωσης του γάμου σας και οριστικοποίηση σχεδίων με τον καθένα χωριστά.


Πολύ σημαντικό το στάδιο αυτό καθώς εδώ θα κριθεί η δυνατότητα του να πάνε όλα ρολόι τη μεγάλη ημέρα. Ελέγξτε ό,τι σχετίζεται με την εκκλησία ή το δημαρχείο, προβάρετε βήμα-βήμα τη γαμήλια δεξίωση, έως και την παραμικρότερη λεπτομέρεια, καταλήξτε στο είδος των λουλουδιών που θέλετε, στο μενού, τη γαμήλια τούρτα. Φτιάξτε σε συνεργασία με τον DJ τη λίστα με τα τραγούδια που θέλετε να ακουστούν στη γαμήλια δεξίωση, αλλά ενημερώστε τον και για αυτά που δε θα θέλατε να συμπεριληφθούν σε καμία περίπτωση στην play list.Παράλληλα, σκεφτείτε πώς θα θέλατε να είναι οι γαμήλιες φωτογραφίες σας, αλλά και το look σας αναφορικά με το νυφικό χτένισμα και το μακιγιάζ σας.


16. Έχοντας επιλέξει πια νυφικό, ολοκληρώστε τη νυφική σας εμφάνιση.


Με δεδομένο πια το νυφικό, το σημαντικότερο ίσως κομμάτι όλης της ημέρας, ασχοληθείτε τώρα με όλα τα υπόλοιπα αξεσουάρ της νυφικής σας εμφάνισης, ώστε να βρείτε τα κατάλληλα, καθώς αυτά, το πέπλο, η κουάφ, τα παπούτσια, τα κοσμήματα, είναι δυνατόν να απογειώσουν, αλλά και να καταστρέψουν  τη συνολική σας εικόνα.


17. Ελέγξτε την τελική λίστα των καλεσμένων σας, δείτε ποιοι θα έρθουν στον γάμο και οριστικοποιήστε το πλάνο των τραπεζιών της γαμήλιας δεξίωσης.


Γνωρίζοντας ποιοι θα έρθουν και πώς θα καθίσουν στα τραπέζια, μπορείτε πλέον να έχετε σαφή εικόνα της ημέρας του γάμου, αλλά και του τελικού κόστους, αφού ο αριθμός των καλεσμένων καθορίζει, όπως ήδη έχουμε αναφέρει, το συνολικό κόστος του γάμου. Παράλληλα, αν θέλετε να διορθώστε κάτι, τώρα μπορείτε να το κάνετε.

shutterstock 267066041 Αντιγραφή


    10 ημέρες...


18. Επιβεβαιώστε όλα τα χρηματικά ποσά, τις ημερομηνίες και τους τόπους παράδοσης με τους διοργανωτές του γάμου.


Αν έχει μείνει κάποια σχετική εκκρεμότητα, φροντίστε να τακτοποιηθεί τώρα, αφού αυτό θα σας βοηθήσει να μην αγχωθείτε τελευταία στιγμή προσπαθώντας να βρείτε λύσεις σε προβλήματα που ενδεχομένως θα προκύψουν και θα σας κάνουν τη ζωή δύσκολη.


19. Αγοράστε δώρα για τους καλεσμένους, τους κουμπάρους, τους γονείς, το έτερον σας ήμισυ.


Αν κινηθείτε εντός του τελευταίου δεκαημέρου, θα έχετε όλο τον χρόνο να επιλέξτε για τους αγαπημένους σας αυτό που πραγματικά θα τους αρέσει, λέγοντας, με τον τρόπο αυτό, το δικό σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή τους στη χαρά σας.

disaster flowers Rose wedding centerpiece 1024x680 flowers perfect wedding decor ideas Αντιγραφή


20. Ψωνίστε και ετοιμάστε βαλίτσες για το ταξίδι του μέλιτος.


Κάντε μία λίστα με τα απαραίτητα, ανάλογα πάντα με τον ταξιδιωτικό προορισμό, την εποχή του χρόνου που θα ταξιδέψτε, τη διάρκεια του ταξιδιού. Η έγκαιρη κινητοποίηση θα σας απαλλάξει από το άγχος και την άχρηστη σπατάλη χρόνου.

    5 ημέρες...


21. Καταρτίστε ένα ημερήσιο πρόγραμμα και μία λίστα επαφών με συγγενείς, φίλους, διοργανωτές.


Εδώ πλέον, μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές, ώστε να είστε απολύτως σίγουρες και σίγουροι ότι δεν έχετε ξεχάσει κάτι. Το ημερήσιο αυτό πρόγραμμα θα σας επιτρέψει, σε απόσταση αναπνοής πια από την ημέρα του γάμου σας, να κάνετε τον τελικό σας προγραμματισμό και ενδεχομένως να λάβετε πρόσθετη βοήθεια, αν αυτό χρειαστεί, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά.


22. Κανονίστε τις τελευταίες πληρωμές και φροντίστε τους φακέλους με τα φιλοδωρήματα και βρείτε τον άνθρωπο που θα φροντίσει να φτάσουν στα σωστά χέρια.

 

shutterstock 373749139


Έχοντας τακτοποιήσει και τις τελευταίες πληρωμές και έχοντας ευχαριστήσει με ένα φιλοδώρημα όσους σας βοήθησαν τον τελευταίο μήνα για να φτάστε ως εδώ, μπορείτε πια να πάρετε μια βαθιά ανάσα και να ετοιμαστείτε για να απολαύστε τη δική σας μέρα.


Η ώρα η καλή!

Pin It