Η βάπτιση του πρίγκιπα Louis και οι παραδόσεις των βασιλικών βαπτίσεων

Η βάπτιση του πρίγκιπα Louis, τρίτου παιδιού του δούκα και της δούκισσας του Cambridge, πραγματοποιήθηκε μόλις 11 εβδομάδες μετά τη γέννησή του και ήταν ένα πολυαναμενόμενο γεγονός. Ο πρίγκιπας Louis, ο οποίος γεννήθηκε στις 24 Απριλίου 2018, είναι πέμπτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου και το έβδομο δισέγγονο της βασίλισσας Ελισάβετ.

vasilikes vaptiseis 03

Ο μικρός πρίγκιπας, ο αδελφός του πρίγκιπας George 4 ετών, και η αδελφή του πριγκίπισσα Charlotte 3 ετών, έφτασαν μαζί τους γονείς τους στο βασιλικό παρεκκλήσι του St’ James στο Λονδίνο. Παρόντες στη βάπτιση ο πατέρας του William, ο Πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, ο Πρίγκιπας Harry και η σύζυγός του Meghan, οι γονείς της Kate και τα αδέλφια της και φυσικά οι έξι νονοί του Louis.

vaptisi cake
Μετά την τελετή, ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ παρέθεσαν μια μικρή δεξίωση στο Clarence House, στην οποία σύμφωνα με την παράδοση προσφέρθηκε στους καλεσμένους μέρος της τούρτας που προσφέρθηκε και στο γάμο τους το 2012.

Όλα τα παραπάνω ίσως και να τα γνωρίζετε όμως υπάρχουν μερικές παραδόσεις στα βασιλικά βαπτίσια που δεν είναι και τόσο γνωστές, όπως οι παρακάτω:

1. Χρησιμοποιείται συγκεκριμένη κολυμπήθρα
Τα «βασιλικά» μωρά βαπτίζονται σε μία ασημένια κολυμπλήθρα, που ονομάζεται Lily Font και κατασκευάσθηκε το 1840 με χρηματοδότηση της βασίλισσας Victoria και του πρίγκιπα Albert για την βάπτιση του πρώτου τους παιδιού, πριγκίπισσας Victoria.

2. Το νερό της κολυμπήθρας έχει έρθει από τον ποταμό Ιορδάνη
Ο μικρός πρίγκιπας βαφτίστηκε με νερό από τον ποταμό Ιορδάνη, όπως και τα αδέλφια του.

vasilikes vaptiseis 02

3. Όλα τα «βασιλικά» μωρά φορούν το ίδιο βαπτιστικό ρούχο
Το βαπτιστικό του πρίγκιπα είναι το ίδιο με αυτό που φόρεσαν στη βάπτισή τους και τα δύο αδέλφια του. Πρόκειται για ένα αντίγραφο του φορέματος, το οποίο φτιάχθηκε για τη βάπτιση της πριγκίπισσας Βικτόρια από μετάξι και δαντέλα το 1840. Το αυθεντικό χρησιμοποιήθηκε για 163 χρόνια, σε όλες τις βασιλικές βαφτίσεις, μέχρι που έγινε ακατάλληλο για χρήση το 2004 και αντικαταστάθηκε με ένα ακριβές αντίγραφο.

4. Η πριγκίπισσα Eugenie ήταν το μοναδικό μέλος της βασιλικής οικογένειας η οποία βαπτίστηκε δημόσια
Σε ένα διάλειμμα από την παράδοση, ο δούκας και η δούκισσα του York αποφάσισαν να βαπτίσουν την κόρη τους Eugenie σε μία Κυριακάτικη λειτουργία στο St Mary Magdalene Church στο Sandrigham το 1990. Η Eugenie είναι το μοναδικό εγγόνι της βασίλισσας που δεν έχει βαπτιστεί στο Lily Font.

5. Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' δεν βαπτίστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο του Canterbury
Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο μεγαλύτερος επίσκοπος της Εκκλησίας της Αγγλίας πραγματοποιεί τις βαπτίσεις, έτσι ο πρίγκιπας Louis θα βαπτιστεί από τον Αρχιεπίσκοπο Justin Welby. Ωστόσο, η πριγκίπισσα Elizabeth βαπτίστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο του York, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος επίσκοπος της Εκκλησίας της Αγγλίας.

 

Pin It


* required
/ /
 


* required
/ /