Μαγευτικό γαμήλιο ταξίδι στην Κρήτη

Η Κρήτη  θεωρείται ένας από τους ιδανικότερους γαμήλιους προορισμούς στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως λόγω του ξεχωριστού ρομαντικού παλμού της και της ερωτικής της ατμόσφαιρας. Ρομαντικό, χαλαρωτικό, περιπετειώδες ή κοσμοπολίτικο, όπως κι αν επιλέξετε να είναι το γαμήλιο ταξίδι σας στην Κρήτη θα σας χαρίσει αναμνήσεις που θα κρατήσουν μια ζωή. Η ομορφιά της Κρήτης θα σας μείνει αξέχαστη και σίγουρα δε θα τη χορτάσετε όσες μέρες και να μείνετε.

 

Η μεγάλη συνάντηση

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο νησί της Ελλάδας και το πέμπτο σε έκταση μεγαλύτερο της Μεσογείου, μετά τη Σικελία, τη Σαρδηνία, την Κύπρο και την Κορσική. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της είναι το Ηράκλειο, το οποίο είναι έδρα της περιφέρειας Κρήτης που συμπεριλαμβάνει γειτονικά νησιά και νησίδες. Με πληθυσμό 623.065 κατοίκων, περίπου 160 χιλιόμετρα νότια της ελληνικής ηπειρωτικής χώρας και εκτεινόμενη από τα δυτικά προς τα ανατολικά, βρέχεται βόρεια από το Κρητικό και νότια από το Λιβυκό πέλαγος. Αποτελεί σημαντικό κομμάτι της οικονομίας και της πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας, διατηρώντας τα δικά της πολιτισμικά στοιχεία. Κατά τα έτη 3000 π.Χ.–1400 π.Χ. άκμασε στο νησί ο Μινωικός πολιτισμός, ένας από τους πρώτους πολιτισμούς της Ευρώπης, με κυριότερα κέντρα του την Κνωσό, τη Φαιστό, τα Μάλια, τη Ζάκρο και τα Γουρνιά όπου βρέθη­καν ανακτορικά συγκροτήματα. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Κρήτης είναι ημιαυτόνομη απαρτίζεται από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης και οκτώ Μητροπόλεις και είναι εξαρτώμενη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

crete 1

Πανέμορφη Κρήτη: Μοναδικό γαμήλιο σκηνικό

Τι να πρωτοπεί κανείς για το νησί αυτό; Όσα και να σκεφτεί, είναι δύσκολο να αποτυπω­θούν με λέξεις αφού η Κρήτη θα κλέψει την καρδιά σας από την πρώτη στιγμή. Το γαμήλιο ταξίδι στο νησί των τεσσάρων νομών που είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, θα σας προσφέρει μια ποικιλία εμπειριών, από περιπέτειες στη φύση έως χαλάρωση στην παραλία. Οι αμμουδιές εδώ είναι εντυπωσιακές, καθώς και τα ξενοδοχεία, τα σπα και η κουζίνα. Το νησί αυτό τα έχει όλα, είναι ευλογημένο, αφού μπορεί να συντηρηθεί μόνο του, όπως και αν το δει κανείς.

CRETE GASTRONOMY 3a8375b28c8a3087767101972adac39f

 

CRETE AXINOS ae56907fd677e07a4e853700f188a070

 

Στο γαμήλιο ταξίδι σας εδώ θα βρείτε όλα όσα επιθυμείτε: βουνό, θάλασσα, μοναδικά ειδυλλιακά τοπία, ρομαντικά ηλιοβασιλέματα, ηρεμία, κοσμοπολίτικη ζωή, έντονη νυχτερινή διασκέδαση, εξαιρετική κουζίνα με υπέροχα τοπικά πιάτα, καταπληκτικές παραλίες με πολύ κόσμο ή ερημικές για να κάνετε γυμνισμό ή για να απολαύσετε τον έρωτά σας.

CRETE ikaros aura spa 002 1024x680

 

Παράλληλα το νησί φημίζεται για τα μοναδικά luxury resorts and spa που διαθέτει, προσφέροντας στα νιό­παντρα ζευγάρια απίστευτες ανέσεις και μοναδικές φροντίδες wellness και περιποίησης. Η Κρήτη αποτελεί από τις ιδανικότερες επιλογές για γαμήλιο ταξίδι στην Ελλάδα, αφού δεν θα σας αφήσει σε καμία περίπτωση να πλήξετε με τα τόσα πράγματα που θα έχετε να κάνετε και με τα τόσα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε και να ανακαλύψετε.

CRETE GEORGIOUPOLI Ostria

 

Ο απόλυτος αυτός προορισμός για το ταξίδι του μέλιτος είναι ιδανικό για ζευγάρια που επιθυμούν να αποδράσουν και να βρεθούν σε μια όαση χαλάρωσης και γαλήνης ή ακόμα και για έναν εντυπωσιακό γάμο δίπλα στη θάλασσα, αλλά και για τους νεόνυμφους που αναζητούν ένα ειδυλλιακό και ρομαντικό σκηνικό για να δημιουργήσουν αξέχαστες αναμνήσεις για την πιο ξεχωριστή στιγμή της ζωής τους.

crete amirandes Wedding Honeymoon Crete 17

Εδώ, θα δείτε τον ήλιο να ανατέλλει και να δύει πάνω από την σαγηνευτική θάλασσα και θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε ένα νησί που Η Κρήτη, μια «κιβωτός» σπάνιας φυσικής ομορφιάς, μεσογειακού πολιτισμού και ιστορίας σας προσκαλεί να την γνωρίσετε και να απολαύσετε αποκλειστικά γαμήλια πακέτα τα οποία προσφέρουν μεταξύ άλλων, περιποιήσεις spa, ρομαντικά δείπνα με κεριά στην άνεση του δωματίου σας ή στην παραλία, σε ένα όμορφο μπαλκόνι με μαγευτική θέα στη θάλασσα ή στην ιδιωτική σας βεράντα αλλά και ένα πικνίκ σε ήσυχες ιδιωτικές παραλίες κάτω από το πέπλο των αστεριών.

Ομορφιά και πολιτισμός

Αν τώρα αναρωτιέστε τι θα πρέπει να δείτε κατά τη διάρκεια του γαμήλιου ταξιδιού σας στην Κρήτη, το σωστότερο θα ήταν να πείτε και τι να μην πρωτοθαυμάσει κανείς στο μοναδικό αυτό νησί. Ας δούμε λοιπόν κάποια από τα πιο σημαντικά σημεία που αποτελούν πόλο έλξης στον τόπο γέννησης του καλλιτέχνη El Greco, στον τόπο αυτό που αποτελεί το φυσικό όριο μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής.

Ευλογημένη από τη μητέρα φύση, η Κρήτη ευχαριστεί τις αισθήσεις με τις εύφορες κοιλάδες, τις αιχμές βουνών, τις ιερές σπηλιές, και το φρέσκο τοπικό τυρί, το βασιλικό, τα σύκα, και το κρασί της. Έχει μεγάλη έκταση που την εξερευνά κανείς με το αυτοκίνητο και που χαλαρώνει για όσο διάστημα μείνει εκεί.

brilliante rest lato crete 4

Θεωρήστε τα Χανιά ως την πόλη των παραλίων, όπου τα 700 έτη των Ενετών και του Τουρκικού ζυγού είναι γοητευτικά εμφανή στην λεγόμενη παλιά πόλη. Οι παραλίες της φανταστικές και η ζωή όσο έντονη θελήσετε. Ευτυχώς εκεί θα βρείτε τα πάντα.

crete rethymno crete tripadvisor 003

Το Ρέθυμνο επίσης καταληκτική πόλη, που σας δίνει την ευκαιρία να περπατήσετε στα σοκάκια με τα καταστήματα και στον παραλιακό δρόμο του λιμανιού με τα αμέτρητα καφέ και εστιατόρια. Στο ομορφότερο σημείο του λιμανιού, σε έναν μικρό κόλπο, απολαύστε φρέσκο ψάρι σε κάποιο εστιατόριο με ταράτσα από όπου θα απολαμβάνετε την καταπληκτική θέα. 

crete Knossos palace at Crete Greece Sothebys International Realty

Η πιο δραστήρια πόλη, το Ηράκλειο, είναι μια καλή βάση για πολλά ταξίδια στο εσωτερικό του νησιού, συμπεριλαμβανομένου του φανταστικού πα­λατιού στην Κνωσό, όπου ο βασιλιάς Μίνωας έζησε. Το σύνολο ανάμεσα στα δέντρα ελιών και κυπαρισσιών, το παλάτι, των δωματίων, των προαυλίων, και των κλιμακοστάσιων δημιουργούν ένα φανταστικό έργο τέχνης για την σύγχρονη εποχή που αξίζει να επισκεφθείτε και να δείτε από κοντά. 

crete taverna blue palace TP313298

Ο Άγιος Νικόλαος βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού που αξίζει να επισκεφθείτε. Περάστε από τα γραφικά χωριουδάκια και παραγγείλετε έναν ελληνικό καφέ σε κάποιο παραδοσιακό καφενείο. 

Crete crystal waters

Απέραντες ονειρεμένες παραλίες, ενετικές παλιές πόλεις, κάστρα και φοι­νικοδάση, άγρια φαράγγια και μοναδικοί αρχαιολογικοί χώροι, κοσμο­πο­λίτικα resorts και παραδοσιακές συνταγές που δεν έμειναν ποτέ στο χρονο­ντούλαπο, αλλά σκαρφαλώνουν στην κορυφή της πιο υγιεινής μεσογειακής δίαιτας, ξετρελαίνοντας τους food writers. Πιο ήσυχη, χρωματιστή και ιδανική για on the road εξορμήσεις σε διαδρομές με απίθανες εναλλαγές τοπίου την άνοιξη, γεμάτη ζωντάνια από χιλιάδες τουρίστες στον Βορρά και ανέγγιχτες γωνιές για "φευγάτες" διακοπές στον Νότο το καλοκαίρι. Στην Κρήτη θα βρείτε ό,τι κι αν ζητήσετε. Παραδοσιακό χρώμα στα εδώ και χρόνια απαράλλακτα χωριά της ενδοχώρας (Ανώγεια, Ζωνιανά, Σφακιά, Ασή Γωνιά), όπου οι sui generis Κρητικοί διατηρούν ευλαβικά τις παραδόσεις αλλά και τις χαρακτηριστικές κρητικές ενδυματολογικές πινελιές τους – ειδικά σ’ αυτούς μην αρνηθείτε την απλόχερη, ζεστή φιλοξενία τους, γιατί οι κοφτές κουβέντες τους θα σας αφοπλίσουν. 

crete agios nikolaos georgioupoli

Κοσμοπολιτισμός, πολυτέλεια και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα ωραιότερα θέρετρα της Μεσογείου (Ελούντα, Άγιος Νικόλαος, Λιμένας Χερσονήσου). Ονειρεμένοι λαβύρινθοι με εξαίσια αρχιτεκτονικά δείγματα της ενετοκρατίας και της τουρκοκρατίας στις παλιές πόλεις και στα λιμάνια των Χανίων και του Ρεθύμνου. 

HERSONISSOS Beach Photo by Gerd A. T. Muller

 

Οι παραλίες

Οι παραλίες της Κρήτης πρωταγωνιστούν στους μεγαλύτερους τουριστικούς οδηγούς για την Κρήτη παγκοσμίως, ενώ τα Φαλάσαρνα θεωρούνται από τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου.

crete matala beach crete

Το εξωτικό Ελαφονήσι είναι πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών. Η μεγαλύτερη παραλία της Κρήτης βρίσκεται έξω από το Ρέθυμνο με μήκος 12χλμ. Στον Νότο ξεχωρίζουν η εξωτική παραλία Πρέβελη, του Πλακιά, ο Άγιος Παύλος με τους θεόρατους αμμόλοφους, οι Λίγκρες, η Τριόπετρα. Στον νομό Ηρακλείου διάσημα στους νέους όλου του κόσμου είναι τα Μάλια και η Χερσόνησος. Ατέλειωτα χιλιόμετρα παραλιών με άμμο τριγυρίζουν την Ιεράπετρα, στον νομό Λασιθίου. Διάσημη είναι η παραλία στο Βάι με το εξωτικό φοινικόδασος, οι παραλίες στην Ελούντα και γύρω από τον Άγιο Νικόλαο.

CRETE XOXLIOUS 27CreteGastronomy5

Φαγητό

Είτε δοκιμάσετε ένα γκουρμέ γεύμα, είτε απλώς χειροποίητο κρίθινο παξιμάδι με χοντρό αλάτι, λάδι, ελιές, ωμή αγκινάρα και τυρί, στην Κρήτη θα μαγευτείτε από τις γεύσεις. Ανακαλύψτε τα μυστικά της κρητικής διατροφής – η κουζίνα άλλωστε της Κρήτης θεωρείται το καλύτερο παράδειγμα της μεσογειακής δίαιτας, διεθνώς αποδεκτής ως το πιο υγιεινό και πλήρες πρόγραμμα διατροφής. Διάσημα προϊόντα της Κρήτης είναι: η κρητική γραβιέρα, τα μυρωδικά και τα άγρια χόρτα που φυτρώνουν στην Κρητική γη, όπως το σταμναγκάθι, η πικραλίδα, τα διάφορα είδη άγριου ή γλυκού ραδικιού. Περίφημη είναι η στάκα, ένα είδος κρέμας από πρόβειο γάλα που τη χρησιμοποιούν κυρίως στο πιλάφι. Χαρακτηριστικά πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε είναι: ο ντάκος (παξιμάδι) με τομάτα, οι χοχλιοί μπουμπουριστοί, τα καλιτσούνια, τα μυζηθροπιτάκια, όλα τα είδη από τηγανητές μικρές τυρόπιτες, το αρνάκι με σταμναγκάθι ή αγκινάρες αυγολέμονο, το γαμοπίλαφο, η σφακιανή πίτα. Διάσημη είναι και η τσικουδιά. Θα σας την κεράσουν σε όλη την Κρήτη. Την πίνουν από νωρίς το μεσημέρι ως αργά το βράδυ στα καφενεία, στα σπίτια, στα γλέντια και στις γιορτές.

crete DeluxeSuite Blue Palace Crete 1


Διαμονή

  • Creta Maris 5* Χερσόνησος
  • Daios Cove Luxury Resort & Villas 5* Βαθύ, Αγ. Νικόλαος,
  • Elounda Peninsula All Suite Hotel 5* Κεντρικός δρόμος, Ελούντα,
  • Elounda Beach Hotel & Villas, a Member of the Leading Hotels of the World 5* Κεντρικός δρόμος, Ελούντα
  • Lato Boutique Hotel, Eπιμενίδου 15, Ηράκλειο

 

  • crete domes of elounda crete greece p

Αποχαιρετώντας την Κρήτη και ξεκινώντας την κοινή σας πορεία στον σαγηνευτικό αυτό τοπίο, θα ξέρετε πια καλά τι ήθελε να πει ο Νίκος Καζαντζάκης γράφοντας στο βιβλίο του “Αναφορά στον Γκρέκο”: «Όποιος πατήσει στο νησί τούτο νιώθει μυστηριώδη δύναμη, ζεστή, αγαθή να διακλαδίζεται στις φλέβες του, και τη ψυχή του να μεγαλώνει».

brilliante rest lato crete 4 1

 

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /