Γάμος στην Κρήτη, τo νησί του ήλιου και της καρδιάς μας

Ο γάμος και το τελετουργικό του αποτελεί, όπως και να το δει κανείς, μια μοναδική εμπειρία στη ζωή τόσο των ανθρώπων που αποφασίζουν να ενώσουν τις ζωές τους χαράζοντας κοινή πορεία, όσο και των αγαπημένων τους ανθρώπων  που καλούνται να τη μοιραστούν μαζί τους.
Ο γάμος, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης είναι πάντα μια ευκαιρία για γιορτή. Στην Ελλάδα όμως η γιορτή έχει πάντα ένα άλλο, διαφορετικό, πολύ πιο ζεστό πρόσωπο : γίνεται γλέντι και ξεφάντωμα.
Όσο για τον γάμο στην Κρήτη τι να πρωτοπεί κανείς. Εδώ, η τόσο μοναδική αυτή εμπειρία, γίνεται για το ζευγάρι, αλλά και για τους καλεσμένους του μια  ξεχωριστή εμπειρία ζωής που θα τους μεταμορφώσει κυριολεκτικά σφραγίζοντας για πάντα με ανεξίτηλο χρώμα την τόσο ιδιαίτερη αυτή μέρα.
Ας ξεκινήσουμε όμως το αφιέρωμα αυτό από το ίδιο το νησί το οποίο αποτελεί μοναδικό στολίδι στον ελλαδικό χώρο, τόσο για τις φυσικές ομορφιές του, όσο και για τη ζεστασιά και τη φιλοξενία των ανθρώπων του. Η κρητική φιλοξενία, τα απαράμιλλης ομορφιά τοπία που εναλλάσσονται με μαγικό σχεδόν τρόπο θαμπώνοντας από την πρώτη στιγμή το βλέμμα, ο κρητικός πολιτισμός που υπάρχει διάχυτος, όχι μόνο στα εκπληκτικής σημασίας μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, αλλά και στην ίδια την καθημερινότητα των Κρητικών, τα κρητικά εδέσματα και οι υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχειακές υποδομές του νησιού, κάνουν την Κρήτη, σε λίγα μόνο λεπτά το νησί της καρδιάς μας.
Τα ρομαντικά τοπία, οι δαντελωτές ακρογιαλιές, το ιδιαίτερο χρώμα της θάλασσας και του ουρανού, το φως του ήλιου που εδώ δε μοιάζει με κανένα άλλο, περιμένουν θαρρείς το ερωτευμένο ζευγάρι για να το τυλίξουν στη ζεστή αγκαλιά τους, στο τρυφερό τους χάδι και από τα Χανιά ως το Ρέθυμνο, από το Ρέθυμνο ως το Ηράκλειο κι από εκεί ως το Λασίθι να το μαγέψουν και να το σαγηνέψουν σε ένα παιχνίδι εξουσίας και κυριαρχίας χρωμάτων, μυρωδιών,  γεύσεων, ήχων, αισθήσεων και συναισθημάτων.
wedding in crete 02wedding in crete 03

Pin It


* required
/ /
 


* required
/ /