Tie the knot στη Μύκονο

Πώς φαντάζεστε το γάμο σας; Κοσμοπολίτικο; Παραδοσιακό;
Με πολλούς καλεσμένους ή λίγους κοντινούς φίλους;
Σε ένα ναό λουσμένο στο φως ή σ’ ένα μικρό ξωκλήσι;
Με μια δεξίωση σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο ή ένα πάρτι στην παραλία;
Η Μύκονος μπορεί να πραγματοποιήσει όλες σας τις επιθυμίες.

Αν και η Μύκονος είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά νησιά της Μεσογείου από τη δεκαετία του ’50, διατηρεί ακόμα και σήμερα πολλά παραδοσιακά της στοιχεία αναλλοίωτα. Τα ολόλευκα κυβόσχημα σπιτάκια της με τις γαλάζιες πόρτες καλοδέχονται τους επισκέπτες του νησιού και τους παρασύρουν σε ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο μέσα από τα δαιδαλώδη ασβεστωμένα λιθόστρωτα σοκάκια. Οι αναρίθμητες εκκλησιές με τους κόκκινους τρούλους που στολίζουν κάθε λοφάκι προσκαλούν τους ερωτευμένους να ανταλλάξουν όρκους πίστης και αγάπης. Όποιες κι αν είναι οι επιθυμίες σας, στο νησί υπάρχουν γραφεία διοργάνωσης εκδηλώσεων που μπορούν να τις ικανοποιήσουν.

Γάμος στα λευκά

Γάμος στα λευκάΗ φήμη του λευκού νησιού έχει οδηγήσει στις εκκλησιές του ερωτευμένα ζευγάρια από τα πέρατα του κόσμου προκειμένου να δεχθούν τις γαμήλιες ευχές τους στο μαγικό σκηνικό της Μυκόνου. Δεν είναι δύσκολο να το καταφέρετε κι εσείς αν το επιθυμείτε. Η αλήθεια είναι ότι όταν σκεφτόμαστε τη Μύκονο υπερισχύει η κοσμοπολίτικη πλευρά της. «Η Μύκονος είναι το νησί που συνδυάζει τα πάντα» λέει ο Πολύκαρπος Βορρέας της εταιρείας εκδηλώσεων ‘Chora’, « γι αυτό μπορεί κάποιος να κάνει ένα παραδοσιακό γάμο σε ένα γραφικό εκκλησάκι ή ένα ρομαντικό γάμο στην αμμουδιά υπό το φως των κεριών ή ένα κοσμοπολίτικο στους ξέφρενους ρυθμούς του νησιού.» Η οργάνωση όμως απαιτεί το χρόνο της. Ο Τάκης Καφαντάρης, ιδιοκτήτης της ynot-events, πιστεύει ότι για να οργανωθεί σωστά ένας γάμος στο πολυσύχναστο νησί είναι καλύτερα να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες ένα χρόνο πριν ή έστω εννέα μήνες πριν. «Αν και τα ξωκλήσια είναι πολλά, οι ιερείς δεν είναι πάντα εύκαιροι μια και όλες οι νύφες ονειρεύονται ένα γάμο το ηλιοβασίλεμα, οπότε καλό είναι να μην πιστέψετε ότι θα μπορέσετε να κλείσετε ένα ναό τελευταία στιγμή» λέει ο διοργανωτής. Ο Τάκης Καφαντάρης μας περιγράφει τον ιδανικό γάμο όπως τον φαντάζεται ο ίδιος στη Μύκονο: « Εγώ προτείνω πάντα λιτό γάμο. Ένα βαρκάκι φέρνει τη νύφη στην παραλία, στο ξωκκλήσι, ένας απλός απογευματινός μπουφές περιμένει τους καλεσμένους… δεν χρειάζονται πολλά λεφτά για να γίνει ένας γάμος στη Μύκονο. Αρκεί να έχεις κοντά στου λίγους καλούς φίλους και τους ανθρώπους που αγαπάς. Σας προτείνω τον Άγιο Γιάννη που είναι πάνω στο κύμα, τον Άγιο Χαράλαμπο ή το απόγευμα με ηλιοβασίλεμα την Αγία Σοφιά με θέα το Αιγαίο».

11


Οργάνωση

1. Ορίστε την ημερομηνία και την ώρα
ΟργάνωσηΠριν κλείσετε συγκεκριμένη μέρα και ώρα βεβαιωθείτε για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες όσον αφορά τα δρομολόγια των πλοίων και των αεροπλάνων ώστε να υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για εσάς και τους καλεσμένους σας. Υπολογίστε ότι εσείς θα χρειαστεί να πάτε στο νησί κάποιες ημέρες πριν το γάμο κι ενδεχομένως –ειδικά αν μείνετε εκεί για ταξίδι του μέλιτος- μετά. Ο Τάκης Καφαντάρης της ynot events πιστεύει ότι το ζευγάρι είναι σκόπιμο να επισκεφτεί το νησί τουλάχιστον δύο φορές, τρεις-τέσσερις μήνες πριν το γάμο ώστε να δει όλες τις επιλογές που έχει και να αποφασίσει. Μην παραλείψετε να διαλέξετε την καταλληλότερη ώρα, δηλαδή το ηλιοβασίλεμα για το γάμο ή τη δεξίωση. Τα χρώματα θα σας αποζημιώσουν και οι φωτογραφίες σας θα είναι ατμοσφαιρικές. Αποφύγετε τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες που ο ήλιος είναι δυνατός. Επίσης υπολογίστε τον καιρό, όσο αυτό είναι δυνατόν! Τέλος, πόσο θα διαρκέσει ο γάμος; Μία ή περισσότερες ημέρες;

12

 

 


2. Που, πώς και πότε;

Εκκλησία ή ξωκλήσι, στη Χώρα ή κάπου πιο μοναχικά, στη θάλασσα πάνω σε ένα γιοτ ή στην παραλία; Θα πάτε με βαρκούλα, γαϊδαράκο ή με τα πόδια; Θα έχει ή δεν θα έχει σκαλιά; Και η δεξίωση που θα γίνει; Σε κάποιο πολυτελές ξενοδοχείο, σε κάποια βίλα ή σ’ ένα γραφικό ταβερνάκι; Πόσο θα κοστίσει; Και οι δυο διοργανωτές που μας δίνουν τα φώτα τους, συμφωνούν ότι στη Μύκονο έχεις τη δυνατότητα να κάνεις έναν εξαιρετικά ακριβό και πλούσιο γάμο αλλά μπορείς και να συμβιβαστείς με πιο απλές και ρομαντικές λύσεις που δεν θα εκτοξεύσουν το κόστος. « Όλα εξαρτώνται από το ποσό που θέλει το ίδιο το ζευγάρι να διαθέσει. Οι επιλογές ποικίλουν ανάλογα τις ανάγκες και το budget» διευκρινίζει ο Πολύκαρπος ενώ ο Τάκης υπολογίζει πως ένα γάμος με 100 καλεσμένους με ξενοδοχείο, μεταφορικά και εκκλησία δεν πέφτει εύκολα κάτω από 15.000 ευρώ ανάλογα όμως και με την περίοδο. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχάσετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται ανάλογα με το γάμο που θα επιλέξετε.
Πολιτικός γάμος
Γίνεται συνήθως στο Δημαρχείο της Μυκόνου και διαρκεί 15-30 λεπτά. Υπάρχει η δυνατότητα να διακοσμήσετε το χώρο ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Ορθόδοξος γάμος
Περισσότερες από 100 πανέμορφες μικρές εκκλησίες είναι διαθέσιμες και υπόσχονται ένα υπέροχο σκηνικό για το γάμο σας. Ανάλογα με τον αριθμό των προσκαλεσμένων η τελετή μπορεί να λάβει χώρα μέσα ή έξω από το ναό. Η τελετή διαρκεί περίπου 45 λεπτά.
Καθολικός γάμος
Η Καθολική Εκκλησία της Μυκόνου είναι αφιερωμένη στην Παναγία του Ροδαρίουκαι χρονολογείται από το 1668. Η Καθολική εκκλησία βρίσκεται στην πλατεία της Αλευκάνδρας κοντά στους γραφικούς ανεμόμυλους.

 

3. Στείλτε τις προσκλήσεις

Στείλτε τις προσκλήσειςΕιδικά αν παντρεύεστε τους καλοκαιρινούς μήνες, τα προσκλητήρια πρέπει να φθάσουν αρκετά νωρίς στους παραλήπτες τους. Χρειάζονται αρκετό χρόνο για να κανονίσουν τα καλοκαιρινά τους σχέδια και να ετοιμαστούν για ένα τέτοιο ταξίδι. Σιγουρευτείτε για τα άτομα που θα παραβρεθούν ώστε να κανονίσετε τη διαμονή τους. Σύμφωνα με τον Πολύκαρπο Βορρέα της Chora όλες οι εποχές είναι κατάλληλες για γάμο στο νησί των ανέμων κι όχι μόνο το καλοκαίρι ενώ ο Τάκης Καφαντάρης προτείνει σε όσους θέλουν να αποφύγουν τον πανικό του Ιουλίου και Αυγούστου, τον Μάιο, τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. «Εκτός» όπως λέει « κι αν είναι ο ‘πανικός’ που ζητάει κανείς…»

14

4. Shopping hours

Αφού τα βασικά κανονίστηκαν ήρθε η ώρα για shopping therapy. Το νυφικό, το γαμπριάτικο κοστούμι, τα παπούτσια, τα στέφανα, τα αξεσουάρ, οι βέρες και τα στέφανα θα σας κάνουν να διανύσετε αρκετά χιλιόμετρα. Όλα αυτά όμως θα μπορούσατε να τα βρείτε και στην κοσμική αγορά της Μυκόνου που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει το Κολωνάκι.
Το νησί και η ιστορία του
Ο μύθος θέλει τους Γίγαντες, που εξόντωσε ο Ηρακλής κατά τη Γιγαντομαχία, θαμμένους κάτω από τους επιβλητικούς βραχώδεις σχηματισμούς της Μυκόνου. Σύμφωνα με την μυθολογία, το όνομα Μύκονος το πήρε από τον εγγονό του Απόλλωνα. Ο Μύκονος ήταν γιος του βασιλιά της Δήλου Άνιου που είχε πατέρα τον Απόλλωνα και μητέρα τη νύμφη Ροϊό. Οι ιστορίες που διηγούνται τα σοκάκια πολλές. Αν πάρετε το καραβάκι, σ’ ένα τέταρτο μπορείτε να θαυμάσετε τον υποβλητικό ερειπιώνας της αρχαίας Δήλου. Μια ολόκληρη πόλη με τους δρόμους και τις αγορές της, τα δημόσια κτίρια και ιερά της, τα πολυτελή σπίτια και τα μαγαζιά, τις στέρνες, τις κολώνες, τα ψηφιδωτά, τα αρχαία πηγάδια.

Πώς θα φθάσετε

Με πλοίο ή δελφίνι από Πειραιά ή Ραφήνα.
Με αεροπλάνο σε 30 λεπτά από το Ελευθέριος Βενιζέλος.
Ημερήσια εκδρομή στη Δήλο
Τα καΐκια αναχωρούν γύρω στις 8.30 π.μ. από τη Χώρα, την Ελιά, την παραλία Paradise και την παραλία Super Paradise.


Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες:

Chora
EXLUSIVE HOME DESIGN
Χώρα Μυκόνου
Φλώρου Ζουγανέλη 43
(Πάνω Ματογιάννι)
22890 79363
mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ynot
events kai catering
6988611267

Pin It


* required
/ /
 


* required
/ /