Γάμος στη Σαντορίνη - ένας ατελείωτος έρωτας με το νησί των destination weddings!

Η κυβιστική ομορφιά των Κυκλάδων με την ακαταμάχητη Σαντορίνη στο επίκεντρο, εδώ και εκατοντάδες χρόνια σαγηνεύει τους ταξιδιώτες και αποτελεί σημείο αναφοράς για  παλιούς και νέους ρομαντικούς. Το White Wedding ανακαλύπτει την κρυφή γοητεία των θησαυρών του νησιού που αποτελεί τη μέκκα των καλοκαιρινών destination weddings.
Πλήθη διασημοτήτων, A-listers, ερωτευμένων, και γοητευμένων globetrotters συρρέουν κάθε καλοκαίρι στους πολύχρωμους ηφαιστειακούς βράχους που υψώνονται 300 μέτρα από τη βουτηγμένη στο κύμα καλντέρα. Στενά δρομάκια, λευκόγκριζα σκαλοπάτια, ογκώδεις γαλάζιοι τρούλοι, λάμπουν στο άπλετο φως της ημέρας. Τα κάτασπρα ακανόνιστα οικήματα και οι θολωτές εκκλησίες των Φηρών υποδέχονται καλαίσθητους ταξιδιώτες που καταφθάνουν με τα πόδια ή με γαϊδουράκι από το παλιό σκαλισμένο στο βράχο καλντερίμι, με τελεφερίκ ή με αυτοκίνητο από τον Αθηνιό.

santorini thema THREE wedding
Ανηφορίζοντας προς το Ημεροβίγλι, ένας οικισμός γνήσιας Kυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, χτισμένος στο ψηλότερο σημείο της καλντέρας, πιστός στο ελεύθερο πνεύμα του νησιού, προσφέρει απλόχερα τη μαγευτική του θέα.  Yπέρκομψα σανδάλια, πασμίνες που ανεμίζουν στην κυκλαδίτικη όστρια, και δροσερά signature cocktail υπό σκιάν στo εμβληματικό  Rocabella αποτελούν το πρώτο καλοσώρισμα.

santo thema FOUR trifonas trifonopoulos dream on photography 03
Στο Βορρά, τα πολύχρωμα οικήματα της Οίας κρέμονται κατά μήκος της καλντέρας πάνω από τη θάλασσα. Χαλαροί sun loungers απολαμβάνουν την ενεργειακή μαγεία της απόδρασης, ενώ ο χρόνος σταματά στα σοκάκια, όταν τα ροδαλά απογεύματα δίνουν τη θέση τους σέ ένα από τα πιο ξακουστά ηλιοβασιλέματα της Μεσογείου. Πανέμορφα γραφικά χωριά όπως ο Βόθωνας, με δύο υπόσκαφες εκκλησίες, η Μεσαριά, με το Αρχοντικό Αργυρού, και το Μεγαλοχώρι χτισμένα ανάμεσα σε αμπελώνες προσφέρουν το ιδανικότερο backdrop για δεκάδες ζευγάρια που αναζητούν την απόλυτη εμπειρία οινογνωσίας.

santo thema FIVE KAPETANAKIS STUDIOS 9
 

Η Grand Dame των Destination Weddings

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Σαντορίνη συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους παγκόσμιους προορισμούς για την ανταλλαγή όρκων αιώνιας αγάπης.
Η απαράμιλλη κομψότητα των luxury resorts και των boutique hotels (που πλέον αριθμούν τα 800) δεν στέκεται απλά στο να φιλοξενήσει την απόδραση του ζευγαριού. Πριβέ κατοικίες με concierge, chef, trainer and masseur στις υπηρεσίες των ερωτευμένων, πλάι σε pool terraces που αιωρούνται ανάμεσα στον ουρανό και τη θάλασσα, η κορυφή του κόσμου μοιάζει απτή πραγματικότητα. Μινιμαλιστικές σουίτες λαξεμένες στον ολόλευκο βράχο, εσωτερικές infinity pools με θέα το Αιγαίο, αιώρες και κούνιες που λικνίζονται κρεμασμένες από το ταβάνι, πολυτελή ρατάν και ολόφωτα interiors περιστοιχίζονται απο διακριτικά διακοσμητικά στοιχεία απογειώνοντας το ρομαντισμό και την αίσθηση χαλάρωσης και ιδιωτικότητας.

santorini THEMA SIX bridesmaids
Με περισσότερους από χίλιους γάμους ανά σεζόν (ανάμεσα τους και πολλών επωνύμων του εξωτερικού) wedding vendors και φωτογράφοι γάμου από όλο τον κόσμο βρίσκονται σε πυρετώδη δημιουργικό οίστρο ήδη από το μήνα Απρίλιο. Εlopements, ανανεώσεις όρκων, ταξίδια του μέλιτος, αρραβώνες, αλλά και εντυπωσιακοί ολοήμεροι γάμοι πραγματοποιούνται καθημερινά μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου, ενώ δεν είναι λίγες οι περιστάσεις όπου η Σαντορίνη φιλοξενεί το ρομαντισμό και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου.

SANTORINI thema SEVEN FYE
Ο σχεδιασμός ενός destination γάμου στη Σαντορίνη αποτελεί μια συνεχή γιορτή και μόνιμη πηγή έμπνευσης για εκατοντάδες wedding planners που ζουν για να πραγματοποιούν όνειρα. Από τους μεγαλειώδεις γαμήλιους εορτασμούς έως και τις μικρές, elegant πριβέ τελετές ο αέναος μυστηριακός αέρας της Σαντορίνης παραμένει άκρως δημοκρατικός στις απολαύσεις του.  Αkito, vendela, avalance και keira τριανταφυλλα, chic παιώνιες, μεγαλοπρεπή king protea και εκατοντάδες φρέσκα άνθη καταφθάνουν καθημερινά για να δεθούν αριστοτεχνικά με τις elegant επιλογές των ζευγαριών. Ονειρικά tablescapes με χρυσές και χάλκινες λεπτομέρειες, υπέρκομψα χειροποίητα menu, roman βάζα, περιζήτητα κρύσταλα και state of the art πορσελάνες λαμπυρίζουν κάτω από σκιερές πέργκολες φιλοξενώντας τα γέλια και τις τρυφερές ευχές των αγαπημένων. Καθώς το φως πέφτει στο νησί των Θεών, τα σινεματικά ηλιοβασιλέματα δίνουν τη θέση τους στα γλυκά πορτοκαλί φωτάκια που ανάβουν το ένα πίσω από το άλλο. Ατενίζοντας τον έναστρο ουρανό τις πρώτες πρωινές ώρες σίγουρα η ματιά σας θα συναντήσει κάποιο τρυφερό ζευγάρι νεονύμφων να χορεύει.

santorini 8

 

Η χαμένη Ατλαντίδα

santo thema minoiki ekriksiΣύμφωνα με τον μύθο, η Σαντορίνη αναδύθηκε από τα βάθη της θάλασσας – άποψη που δικαιολογείται από τη διαχρονική δραστηριότητα του υποθαλάσσιου ηφαιστείου και τη γεωλογική μορφολογία του νησιού. Ίχνη ζωής κάνουν την παρουσία τους από την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού, στα μέσα της τρίτης χιλιετίας π.Χ. Στην περιοχή του Ακρωτηρίου υπήρξε ένας προϊστορικός οικισμός με πολύ σημαντικό λιμάνι. Η μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου της Ύστερης Εποχής του Χαλκού (1600 π.Χ. περίπου) έθαψε τον οικισμό αυτόν κάτω από 30 μέτρα τέφρας.


Το μυστήριο του νησιού αγγίζει το μακρινό παρελθόν με τη συναρπαστική «Μινωική έκρηξη», που σύμφωνα με τα δεδομένα των ερευνητών είναι η δεύτερη σε μέγεθος ηφαιστειακή έκρηξη στην ιστορία, μετά από αυτή του ηφαιστείου Ταμπόρα, της Ινδονησίας, το 1825. Είναι η Σαντορίνη η Χαμένη Ατλαντίδα; Συνολικά πάνω από 200 τοποθεσίες σε όλη τη Γη διεκδικούν την «πατρότητα» της μυθικής πολιτείας. Η Σαντορίνη όμως, λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου και τον καταποντισμό μεγάλου τμήματος του αρχικού νησιού, συγκεντρώνει πολλές προτιμήσεις ως πιθανή Ατλαντίδα.

 

Φυσικό spa στη σκιά του Ηφαιστείου

Επισκεφθείτε τη Νέα Καμένη για έναν περίπατο μέχρι τον κρατήρα του ηφαιστείου. Η καλή φυσική κατάσταση των επισκεπτών και η κατάλληλη ενδυμασία είναι απαραίτητα, εφόσον το μονοπάτι είναι σε αρκετά σημεία ανηφορικό και το έδαφος σαθρό. Η μεγαλειώδης θέα προς την Καλντέρα και τους οικισμούς της από όλα τα σημεία της νησίδας, θα σας αποζημιώσει για τον κόπο σας.

santorini THEMA 10 wedding decoration 07

Μεταβείτε στην Παλαιά Καμένη με τις Θερμές Πηγές του Αγίου Νικολάου για ένα φυσικό spa στα ευεργετικά κίτρινα νερά, με θερμοκρασία 5 βαθμούς υψηλότερη από την υπόλοιπη θάλασσα και αισθητή την οσμή του θειαφιού. Οι έντονες εναλλαγές κρύων και ζεστών ρευμάτων κυλούν στο δέρμα αφήνοντας μια ανεπανάληπτα απαλή αίσθηση, ενώ τα ρηχά νερά της παραλίας είναι καλυμμένα από στρώμα ωχρής λάσπης, πλούσια σε θειάφι, μαγγάνιο, σίδηρο, και άλλα μέταλλα. Ένας χορός εκατοντάδων, μικροσκοπικών φυσαλίδων που πάσχιζουν να ελευθερωθούν θα σας αφήσει μια αίσθηση απόλυτης ευξεξίας.

Οι σπάνιες παραλίες

SANTO THEMA 11 SANTO winery SANTORINI GAMOI

Ένα γοητευτικό θέαμα ξεδιπλώνεται στις παραλίες της Σαντορίνης. Το ηφαιστειογενές περιβάλλον σε συνδυασμό με την σχεδόν απόκοσμη μορφολογία του εδάφους θυμίζει σεληνιακό τοπίο. Οι σπάνιες μαύρες παραλίες στο Καμάρι και την Περίσσα όπως και η κόκκινη παραλία στη Βλυχάδα αποτελούν σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες και τους  global nomads, ενώ θα θαυμάσετε το απαλό τους φως στις φωτογραφήσεις των destination wedding photographers όλου του κόσμου.

Διασκέδαση

SANTO THEMA 12 SANTORINI POOL AT NIGHTwedding sadorini

santorini THEMA 13 lounging 002

Βeach, lounge και sunset bars, boutique μαγαζάκια με βραδιές ελληνικής μουσικής, καλλιτεχνικά φεστιβάλ, συναυλίες, πανήγυρεις και νυχτερινά club με έντονη προσωπικότητα για χορό μέχρι τις πρωινές ώρες αποτελούν μερικά μόνο από τα είδη διασκέδασης που θα συναντήσετε στη Σαντορίνη. Θεάματα που εκπλήσουν συχνά θα καθυστερήσουν τα βήματά σας τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα. Ωστόσο πέρα από τις έντονες παρουσίες και τους ευχάριστους περισπασμούς θα ανακαλύψετε ένα υπέροχο θερινό σινεμά, ένα άψογο μικρο-ζυθοποιείο, υπόγειες στοές κρασιού διακοσμημένες με εντυπωσιακά έργα τέχνης, επιδείξεις μαγειρικής και μαθήματα που αποτελούν φόρο τιμής στην ολοένα αυξανόμενη κουλτούρα των foodies.

Οι αμπελώνες

santo thema vineyards

Όπως όλα στο ηφαιστειακό αυτό νησί του Αιγαίου, έτσι και ο αμπελώνας του είναι από τους πιο ιδιόρρυθμους στον κόσμο. Το αμπέλι ευδοκιμεί εδώ όχι μόνο επειδή αντέχει στην ξηρασία, αλλά και επειδή είναι ένα από τα λίγα ξυλώδη φυτά που οι ρίζες του καταφέρνουν να διαπεράσουν τη θηραϊκή γη.
Eπίκεντρο της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της Θήρας, τα σταφύλια των ντόπιων ποικιλιών παράγουν υψηλής ποιότητας κρασιά τα οποία χαρακτηρίζονται από το μοναδικό οικοσύστημα του νησιού.
Δεκάδες τοπικά οινοποιεία προσφέρουν δοκιμές οινογνωσίας, δελεαστικά γεύματα με μαγευτική θέα και τοπικό ευγενή ξηρό λευκό ή κεχριμπαρένιο οίνο. Ανακαλύψτε το ασύρτικο, το αθήρι και το αηδάνι αναγνωρισμένα παγκοσμίως με «Ονομασία Προελεύσεως Σαντορίνη Ανωτέρας Ποιότητας» και γνωρίστε την πηγή τους.

Πώς θα πάτε:
Με πλοίο, ταχύπλοο ή αεροπλάνο.
    • Λιμεναρχείο: +30 22860 22239
    • Aναχωρήσεις-αφίξεις: +30 22860 28702
    • Olympic Air: +30 22860 31525, www.olympicair.com
    • Aegean Airlines: +30 22860 28500, www.aegeanair.gr
    • Αερολιμένας Αθηνών (Ελ. Βενιζέλος): +30 210 3530000, www.aia.gr
    • Αερολιμένας Σαντορίνης: +30 22860 28400


Η Σαντορίνη με μία ματιά:

    • Η Σαντορίνη βρίσκεται μεταξύ της Ίου και της Ανάφης. Αποτελεί σύμπλεγμα των νησιών Θήρα, Θηρασιά, Ασπρονήσι, ηφαίστεια (Παλιά Καμένη και Νέα Καμένη, στην οποία βρίσκεται ο κρατήρας του ηφαιστείου).
    • Συγκαταλέγεται μαζί με τα Μέθανα, τη Νίσυρο και τη Μήλο στα ενεργά ηφαίστεια της Ελλάδας.
    • Το όνομα Σαντορίνη το έδωσαν στο σύμπλεγμα των νησιών οι Ενετοί και αναφέρεται από τον Άραβα γεωγράφο Εδρισή, το 1153. Είναι συνεκφορά των λέξεων Santa Irene (Αγία Ειρήνη), που το πήρε ή από την ομώνυμη εκκλησία στον κάμπο της Θηρασιάς, ή από την ομώνυμη παλαιοχριστιανική βασιλική στην Περίσσα, η οποία δεν σώζεται.
    • Η Θήρα, η Θηρασιά και το Ασπρονήσι, είναι υπολείμματα του προϊστορικού στρογγυλού νησιού. Περιβάλλουν μια βαθιά λεβητοειδή θαλασσινή λεκάνη, στο κέντρο της οποίας αναδύθηκαν η Παλιά και η Νέα Καμένη. Αυτή η λεκάνη είναι που ονομάζεται Καλδέρα ή Καλντέρα, σύμφωνα με τη διεθνή γεωλογική ορολογία. Έχει διαστάσεις 8Χ5 χλμ. και βάθος που φτάνει τα 370 μ.
    • Η Σαντορίνη είναι το μόνο σύμπλεγμα νησιών στο οποίο οι οικισμοί δεν έχουν κτιστεί στο επίπεδο της θάλασσας, αλλά στις άκρες των εσωτερικών τοιχωμάτων της Καλντέρας. Είναι, επίσης, ένα από τα ελάχιστα σημεία στον κόσμο όπου διατηρούνται αρχιτεκτονικά σύνολα υπόσκαφων σπιτιών στο ηφαιστειογενές έδαφος.

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /