Γαμήλιο ταξίδι στη Σαντορίνη: Ο απόλυτος προορισμός για να γιορτάσετε το ξεκίνημα της νέα σας ζωής!

Κάλλος και δέος: δύο έννοιες που θα σε συνοδεύουν για την υπόλοιπη ζωή σου όταν πατήσεις το πόδι του στην πέτρινη αυτή γη, στον τόπο αυτό, που από το κατάστρωμα κιόλας του πλοίου, αντικρίζοντας τον, θα νιώσεις να σου κόβει την ανάσα και να κάνει την καρδιά σου να χτυπά δυνατά. Πολύ δυνατά. Η Σαντορίνη σε μαγεύει, προκαλεί και προσκαλεί τις αισθήσεις σου, σε σαγηνεύει, σε πλανεύει και με την ένταση των χρωμάτων και των αρωμάτων της σου κλέβει την καρδιά. Για πάντα.

santo honeymooners 002 700

Δύσκολα θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ιδανικότερο προορισμό, σκηνικό που να αποπνέει περισσότερο ρομαντισμό για την ομορφότερη μέρα της ζωής του, για την ημέρα του γάμου του, από αυτό το μοναδικό νησί που όμοιο του δεν υπάρχει στον κόσμο όλο. Η Σαντορίνη, ως άλλη Ιθάκη, θα σου δώσει το υπέροχο ταξίδι, θα κερδίσει την καρδιά σου και θα την κρατήσει για πάντα εκεί, τρυφερά φυλαγμένη στη θαλασσοξυπνημένη και αγέρωχη αγκαλιά της.

santorini thema two bynight

Αυτός είναι και ο λόγος που το νησί έχει γίνει ο νούμερο ένα  προορισμός,  είτε για το γαμήλιο ταξίδι, είτε για έναν destination γάμο  είτε και για τα δύο, για Έλληνες και ξένους.
Το πανέμορφο και ξακουστό ανά το κόσμο κυκλαδίτικο νησί υποδέχεται κάθε χρόνο ερωτευμένους, κυριολεκτικά από κάθε γωνιά του πλανήτη και μετατρέπεται στο ιδανικό σκηνικό για να γιορτάσουν την ένωση τους ή για  ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης και αφοσίωσης στην καλντέρα με φόντο το ηφαίστειο.
Οι στατιστικές είναι απολύτως σαφείς καταγράφοντας τη Σαντορίνη ως τον πρώτο προορισμό γάμου στην Ευρώπη και ως τον τρίτο στον κόσμο. Υπολογίζεται παράλληλα ότι κάθε σεζόν πραγματοποιούνται στο νησί πάνω από 1000 γάμοι ανθρώπων που έρχονται από όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Και εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτός είναι μόνο ο επίσημος αριθμός των θρησκευτικών και πολιτικών γάμων που τελούνται στην Σαντορίνη, καθώς δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς ακριβώς, πόσα ζευγάρια φθάνουν στο νησί, όχι για να παντρευτούν, αλλά για να ανανεώσουν τους όρκους τους ή για να κάνουν ένα συμβολικό γάμο, είτε μόνοι τους, είτε μεταξύ λίγων καλών φίλων.

santo honeymoon 1

Ό,τι και να επιλέξετε, η Σαντορίνη θα σας το ανταποδώσει και με το παραπάνω. Εσείς και οι καλεσμένοι σας θα θυμάστε για πάντα τις μέρες που θα περάσετε εδώ, αφού όλα όσα θα ζήσετε στο υποβλητικό αυτό τοπίο δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ. Και να θυμάστε ότι όλα όσα θα ζήσετε εδώ, δε θα μπορούσατε να τα ζήσετε πουθενά αλλού.
Και αν αναρωτιέστε γιατί να επιλέξετε τη Σαντορίνη για γαμήλιο ταξίδι  ας δούμε μερικούς καλούς λόγους :
Το ηφαίστειο της Σαντορίνης έχει δημιουργήσει μια μοναδική ρομαντική αύρα γύρω από το νησί που μόνο έντονα συναισθήματα γεννά στον επισκέπτη και κάνει τις αισθήσεις να ξυπνούν.
Ο προαιώνιος φόβος της έκρηξης του ηφαιστείου και η μύχια σκέψη ότι το νησί μπορεί να μη βρίσκεται για πάντα εκεί μας αναστατώνει και παράλληλα μας προκαλεί.

santo honeymoon 2

Στη Σαντορίνη όλα θα τα βιώσετε στον υπερθετικό βαθμό, με ένταση και πάθος : τα συναισθήματα, την ομορφιά, τις εικόνες, το λευκό, το γαλάζιο, τα χρώματα, τα αρώματα, την ίδια τη ζωή που πάλλεται και διεκδικεί.

Πρόκειται για τον απόλυτο προορισμό που τα έχει όλα :
- τυρκουάζ νερά που σμιλεύουν καθημερινά ακούραστα τη γκρι πέτρα
- μικρά λευκά σπιτάκια που χωρίς φόβο αιωρούνται στο κενό
- εκατοντάδες εκκλησάκια με χαρακτηριστικούς μπλε τρούλους
- τη μοναδική θέα της μεγαλύτερης καλντέρας στον κόσμο με 4000 χρόνια ιστορίας
- το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα που μπορεί να δει κανείς σε ολόκληρη τη ζωή του
- εξωτική ατμόσφαιρα που αναδύεται από τα αρχαία χρόνια
- αμμώδεις παραλίες
- θολωτά μοναστήρια
- αρχαιολογικές τοποθεσίες εξαιρετικής σημασίας και ενδιαφέροντος (Ακρωτήρι)
- κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα
- μοναδικά τοπικά προϊόντα και κρασιά
- μία διαρκώς εξελισσόμενη γαστρονομία
- υπέρπολυτελείς χώροι διαμονής υπηρεσίες και υποδομές υψηλού επιπέδου για το  τέλειο γαμήλιο ταξίδι

santo honeymoon 4

Όπου και να δει το μάτι, η ομορφιά και η δύναμη του τοπίου κυριαρχεί. Από το ηφαιστειακό τοπίο της Καλντέρας, μέχρι τα αρχοντικά και τα καπετανόσπιτα του νησιού, μέχρι τις ανακαλύψεις στην ενδιαφέρουσα ενδοχώρα, το νησί αυτό μαγεύει τον επισκέπτη του. Όσο για τα χαμηλοφωτισμένα εστιατόρια, τα ρομαντικά ξενοδοχεία ή τα άκρως ατμοσφαιρικά κοκτέιλ μπαρ, τι θα μπορούσε να πει κανείς : μοιάζουν σα να έχουν φτιαχτεί σε μεγάλο βαθμό για να δεχτούν ζευγάρια και ερωτευμένους. Τόσο η Καλντέρα η οποία αποτελεί και τον υπ’ αριθμόν ένα τόπο των εξελίξεων και αντικείμενο του πόθου όλων των επισκεπτών, όσο και η ενδοχώρα, αλλά και οι παραλίες(από το γυαλιστερό μαύρο βότσαλο του Περίβολου στα λευκά γλυπτά βράχια της Βλυχάδας)και τα χωριά(από τον υπόσκαφο Βόθωνα στην ανατολίτικη Φοινικιά) έχουν μια ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, έξω από τις κλασικές κυκλαδίτικες προδιαγραφές που κυριολεκτικά θα σας εντυπωσιάσουν.
Και να θυμάστε ότι το ηλιοβασίλεμα είναι η καλύτερη ώρα της Καλντέρας. Τα Φηρά το απολαμβάνουν από τα κοκτέιλ μπαρ του Φρυδιού, η Οία από τα ερείπια του κάστρου, το Ημεροβίγλι από τις βεράντες των πολυτελών ξενοδοχείων. Τα Φηρά είναι η κοσμική φασαριόζικη πρωτεύουσα, η πιο δυνατή πιάτσα του nightlife,. Αγαπημένος προορισμός των jet set και celebrities, δεν είναι καθόλου απίθανο να δείτε κάποιον από τους διάσημους να περπατάνε στα σοκάκια του νησιού! Ο τόπος διαμονής όσων θέλουν να βρίσκονται στο κέντρο των εξελίξεων. Τα κοσμηματοπωλεία της «gold street», τα κλαμπ της «bar street», ο χαμός της κεντρικής πλατείας, οι ήσυχοι νωχελικοί ρυθμοί των Καθολικών, της πιο ατμοσφαιρικής γειτονιάς, είναι οι all time classic εικόνες των Φηρών.

santo thema 12 santorini pool at nightwedding sadorini

Η Οία, από τους πιο καλοδιατηρημένους παραδοσιακούς οικισμούς στην Ελλάδα, είναι η χώρα των αργών ρυθμών, η αγαπημένη των σοφιστικέ και των ερωτευμένων. Πέρα από το κλασικό ηλιοβασίλεμα στο Κάστρο(με τα πλήθη των τουριστών σκαρφαλωμένα στις στέγες να χειροκροτούν), περπατήστε στο Σιδερά, τη γειτονιά με τα εντυπωσιακά καπετανόσπιτα. Το Ημεροβίγλι έχει εξελιχθεί στο πιο περιζήτητο ξενοδοχειακό χωριό του νησιού και κάθε χρόνο επεκτείνεται περισσότερο εκτός των ορίων του παραδοσιακού οικισμού.
Στις παραλίες της Σαντορίνης, με επίκεντρο το Καμάρι, υπάρχουν πιο κλασικά νησιώτικα παραθεριστικά θέρετρα, με μεγάλα ξενοδοχεία και μπαρ. Το πιο δυνατό σημείο της αγοράς της Σαντορίνης είναι τα έργα τέχνης, οι αντίκες και τα έθνικ αντικείμενα και ρούχα που θα βρείτε σε μικρά και προσωπικά ως επί το πλείστον καταστήματα στα Φηρά και στο κεντρικό καλντερίμι της Οίας.
Σταθερά χαρτογραφημένα είναι τα πράγματα και στο nightlife, με τα Φηρά να κρατούν τα σκήπτρα: meeting point η πλατεία και κεντρικός πυρήνας της ατέλειωτης διασκέδασης η «bar street» με τα mainstream clubs. Πιο ήρεμα τα πράγματα στην Οία, all-day beach parties στις παραλίες.
Τι να πει κανείς για το νησί αυτό και τι να αφήσει εκτός. Ας αρκεστούμε στο στίχο του ποιητή που μέσα σε εννέα μόλις λέξεις περικλείει όλα όσα θα βιώσετε στον ξεχωριστό αυτό τόπο: Ρήγισσα των παλμών και των φτερών του Αιγαίου...

santorini 7

santorini hotel chromata suites hotel with view of caldera

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /