Γάμος στα Σύβοτα Θεσπρωτίας - Ένας παράδεισος που πολλοί αποκαλούν «Καραϊβική της Ελλάδας»

Δεν έχουν χαρακτηριστεί τυχαία η «Καραϊβική της Ελλάδας», τα Σύβοτα είναι ένα πραγματικό κρυμμένο διαμάντι. Προσεγγίζοντάς τα από Ηγουμενίτσα βρίσκεται ο ομοιόμορφος πετρόκτιστος οικισμός, διάσπαρτος ακριβώς εκεί όπου το πράσινο συναντά το γαλάζιο του Ιονίου. Τα Σύβοτα που βρίσκονται ανάμεσα στις καταπράσινες βραχονησίδες Μαύρο Όρος, Άγιος Νικόλαος και Μουρτεμένο (ή Μπέλα Βράκα,  είναι προικισμένα με ένα μοναδικό τοπίο αποτελούμενο από μαγευτικές ακρογιαλιές,μικρούς κολπίσκους, σαν φιόρδ στην αγκαλιά του Ιονίου.

Σε μια γη μυθική, κάτω από ένα καταγάλανο ουρανό, περιτριγυρισμένη από σμαραγδένια νερά και κρυμμένους προορισμούς στην ενδοχώρα της,  η φιλοξενία εδώ είναι ιερή. Η γη της Θεσπρωτίας είναι η γη με τις άγριες ομορφιές, σκληροτράχηλη αλλά πράσινη, με ψηλούς κι απότομους ορεινούς όγκους αλλά και όμορφες πεδιάδες και ποτάμια όλο θρύλους, με πανύψηλα φαράγγια που καταλήγουν στην γαλαζοπράσινη αγκαλιά του Ιονίου. Ιστορικά μνημεία αφηγούνται τη ζωή του τόπου στο πέρασμα των χρόνων.

Τα Σύβοτα είναι ένας προορισμός που υπόσχεται νέες εμπειρίες. Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε οργανωμένες παραλίες και σε άλλες μικρότερες, που προσφέρουν με γενναιοδωρία την αίσθηση της γαλήνης και τη φυσική ομορφιά του θαλάσσιου τοπίου. Πολλά επίσης, είναι και τα μονοπάτια που δίνουν τη δυνατότητα περιήγησης και ανακάλυψης του ειδυλλιακού της στεριανού τοπίου.

sivota by night

sivota 2 big

Pin It


* required
/ /
 


* required
/ /