Τα μυστικά για τέλειες φωτογραφίες γάμου: τρεις επαγγελματίες φωτογράφοι ρίχνουν φως και μοιράζουν συμβουλές

 

Φωτογραφίες από το γάμο σας, ο ιδανικότερος τρόπος να αποθανατίσετε τον εορτασμό της αγάπης σας. Η τελετή και η δεξίωση κάποια στιγμή ολοκληρώνονται, τα φώτα σβήνουν, η μουσική χαμηλώνει, μέχρι που αποχωρούν και οι τελευταίοι καλεσμένοι. Τα άλμπουμ, όμως, γεμάτα από τις ξεχωριστές αναμνήσεις που βιώσατε, θα σας συγκινούν κάθε φορά που θα τα ξεφυλλίζετε.

Κουβεντιάσαμε, με τρεις διακεκριμένους φωτογράφους από το χώρο και εκείνοι αντλώντας από την επαγγελματική τους εμπειρία, μοιράστηκαν αρκετά ενδιαφέροντα tips. Ποια είναι λοιπόν τα does and dont’s σε μια γαμήλια φωτογράφηση; Ο Ηλίας Γατής, η Έλενα Μωραΐτη και η Χαρά Γκοτσούλια, δίνουν τα φώτα τους και αποκαλύπτουν ότι σας χρειάζεστε για τις τέλειες γαμήλιες φωτογραφίες.

Προτού όμως, μοιραστούμε όλα όσα μας αποκάλυψαν και μας συμβούλευσαν, σας τους παρουσιάζουμε:

 

Ηλίας Γατής - Ιlias Gatis Photography

Επαγγελματίας φωτογράφος γάμου, από την Illias Gatis Wedding Photography, ο Ηλίας θεωρεί μοναδικό το κάθε ζευγάρι και ότι σε αυτή τη σπουδαία μέρα τους « αξίζουν μια πρωτότυπη αφήγηση» και τη δέουσα προσοχή στις επιθυμίες τους για την τέλεια καταγραφή της ιστορίας του γάμου τους.

 

Έλενα Μωραΐτη -Elena Moraiti Photography

Επαγγελματίας φωτογράφος γάμου, founder της Elena Moraiti Photography, με έδρα της τον Πόρο, δραστηριοποιείται σε όλη τη χώρα. Με το πάθος της για την τέχνη της φωτογραφίας και τη λαμπρή πορεία της, υπόσχεται να αποτυπώσει στις φωτογραφίες σας, όλες τις μοναδικές και συγκινητικές στιγμές του γάμου σας.


elena moraiti personal photo

Η Έλενα Μωραϊτη 

 

Xαρά Γκοτσούλια -PASSION for Art-Xara Gotsoulia

Επαγγελματίας φωτογράφος και ιδρύτρια της Passion for ART.-Xara Gotsoulia  Η Χαρά, ανέπτυξε την αστείρευτη αγάπη της για τη φωτογραφία από παιδί ακόμη και τη θεωρεί το « μαγικό χαρτί» ενάντια στη λήθη.

 xara gotsoulia personal photo

Η Χαρά Γκοτσούλια 

 

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

Η απορία είναι αν υπάρχει όντως το « περίφημο» μυστικό πίσω από τις συναρπαστικές λήψεις. Και πως προσεγγίζουν οι τρεις αυτοί επαγγελματίες τη φωτογράφηση ενός γάμου, σύμφωνα με το προσωπικό τους στυλ.

 Ο Ηλίας Γατής υπογραμμίζει τη σημαντικότητα του story telling: « βλέπουμε τη γαμήλια φωτογράφηση σαν μια ροή γεγονότων και όχι σαν μια σειρά στατικών πλάνων». Το ζευγάρι, οι αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές της ημέρας και σε συνεργασία με το φωτογράφο, συμβάλλουν στη δημιουργία μιας φανταστικής ιστορίας. Σημαντικό θεωρεί, οι νεόνυμφοι « να βιώσουν όλη την διαδικασία με τον πιο ευχάριστο τρόπο», κάτι που επιθυμεί και ο ίδιος ο φωτογράφος.

ilias gatis photos

Photos: Ilias Gatis Photography

 

Η Έλενα MωραΪτη από την άλλη, στράφηκε στις πολλές πλευρές που απαρτίζουν, μια πετυχημένη γαμήλια φωτογράφηση. Οι παράγοντες ποικίλλουν και συνήθως ο συνδυασμός τους καθορίζει το αποτέλεσμα, π.χ. η πείρα του φωτογράφου, η αισθητική του, όπως και η σχέση που αναπτύσσεται με το ζευγάρι κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης, συμβάλλουν άμεσα σε ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα. Η χειρότερη περίπτωση, προσθέτει .« να θέλει ο φωτογράφος να δημιουργήσει και να μην ανταποκρίνεται το ζευγάρι». Η διαδικασία της φωτογράφησης είναι κάτι το ανεπανάληπτο και ξεχωριστό και θα πρέπει ο φωτογράφος να αντιμετωπίζει με σεβασμό τόσο το ερωτευμένο ζευγάρι, όσο και τους επαγγελματίες που δημιούργησαν ένα όμορφο περιβάλλον.

elena moraiti photos

Photos: Elena Moraiti Photography

                                                         

 Η Χαρά Γκοτσούλια, αναφέρει πόσο απαραίτητη είναι η διακριτικότητα και ο σεβασμός στο ρόλο που της έχει ανατεθεί από το ζευγάρι, αλλά συγχρόνως θίγει και την ουσία του πράγματος. «Είμαστε εκεί ως φίλοι του ζευγαριού, γινόμαστε κομμάτι αυτής της οικογένειας». Καλό είναι, να μπαίνουν στην άκρη τα συναισθήματα της καταπίεσης ώστε το ζευγάρι να είναι παρόν στη στιγμή, ζώντας και νιώθοντας με όλες τις αισθήσεις του ότι συμβαίνει.

 

xaragots photos

Photos: Passion for Art- Xara Gotsoulia

ΤΙΜΕ ΜΑΝΑGEMENT
Κι ενώ οι φωτογράφοι, επιφορτισμένοι με το να φέρουν εις πέρας, το έργο που τους ανατέθηκε, έρχονται αντιμέτωποι με παραμέτρους που φέρνουν εμπόδια στη δουλειά τους. Η Έλενα Μωραΐτη, κάνει λόγο για κακό time management αλλά και την εσφαλμένη νοοτροπία που έχουν υιοθετήσει ορισμένοι επαγγελματίες, πως η δική τους δουλειά προηγείται των άλλων. Συνέπεια αυτής της συμπεριφοράς, εξηγεί η Έλενα, είναι να μην τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα, π.χ. όταν η μακιγιέζ, δεν ολοκληρώνει τη συμφωνημένη ώρα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται καθυστέρηση. Για όποιον ή όποια επαγγελματία, πρόκειται κάθε φορά, αυτό που έχει σημασία, είναι το ζευγάρι. Προτεραιότητα, παραμένει ο γαμπρός με τη νύφη να μείνουν ευχαριστημένοι στο τέλος της ημέρα τους.

ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Ο Ηλίας Γατής, αναφέρει τα απρόοπτα που προκύπτουν κάθε φορά, όσο εξονυχιστική και αν είναι η προετοιμασία που προηγήθηκε. Ένας ευέλικτος φωτογράφος, όμως, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Με τον κατάλληλο συντονισμό, το ζευγάρι απαλλάσσεται από τα άγχη και αφήνεται στο να απολαύσει τις στιγμές που ξεδιπλώνονται μπροστά του. Έτσι, ακόμη κι αν εμφανιστούν συγγενικά πρόσωπα παρεμβαίνοντας στην διαδικασία, όλα θα βρίσκονται υπό έλεγχο, οπότε δε θα υπάρχει λόγος ανησυχίας.

STRESS
Το στρες του γαμπρού και της νύφης εντοπίζεται και αυτό ως συχνό πρόβλημα μας λέει η Χαρά.. Σύνηθες φαινόμενο είναι και η επιθυμία για συνεχή έλεγχο όλων όσων συμβαίνουν. Αυτό δυστυχώς, συντελεί στο να απορροφάται τόσο το ζευγάρι σε βαθμό που να μην απολαμβάνει το γάμο.

ΠΑΓΙΔΕΣ – DO’S & DON’TS
Για μην πέσετε λοιπόν στις διάφορες « παγίδες», ρωτήσαμε τους επαγγελματίες ποια είναι τα σημεία κλειδιά για επιτυχημένες λήψεις.

MAKIΓΙΑΖ
Σε ότι αφορά το σκέλος κόμμωση και μακιγιάζ, οι επιλογές της νύφης θα πρέπει να της ταιριάζουν και να αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, προτιμώντας τη φυσικότητα. Όσο ελκυστική μπορεί να φανεί μια τυχαία φωτογραφία με bridal μακιγιάζ στο διαδίκτυο, πρώτα βεβαιωθείτε ότι είναι κάτι που είστε σε θέση να υποστηρίξετε, τονίζει η Έλενα. Η Χαρά, συμπληρώνει για τη σημαντικότητα ενός μακιγιάζ χωρίς γυαλάδες και ταιριαστό με τον τόνο δέρματος της νύφης. Παράλληλα, καθώς το make up, σαν ζωτικό κομμάτι προετοιμασίας της νύφης, είναι λογικό να προκαλέσει ανησυχία, η Χαρά καθησυχάζει τη μέλλουσα νύφη. Υπάρχει ο φόβος ότι όσο νωρίτερα ετοιμαστεί, αυξάνονται οι πιθανότητες ο ιδρώτας ή η ζέστη να καταστρέψει τα πάντα. Πλέον όμως, με την πάροδο του χρόνου, τα προϊόντα καλλωπισμού, ποιοτικά έχουν βελτιωθεί τόσο που διαρκούν περισσότερες ώρες από όσες θα πιστεύατε. Έτσι, η νύφη παραμένει λαμπερή και πανέμορφη ανάμεσα στις λήψεις.

ΧΤΕΝΙΣΜΑ
Το χτένισμα, από την άλλη, θα πρέπει να ταιριάζει στη νύφη αλλά και να είναι ανθεκτικό σε καιρικές συνθήκες, όπως οι υψηλές θερμοκρασίες ή η υγρασία. Κάτι που σίγουρα, είναι καλό να λάβετε υπόψιν, είναι τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης, να μην κάνουν σκιές στο πρόσωπο.

ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ
Η επιλογή του νυφικού, είναι απαραίτητο να γίνεται και με γνώμονα την άνεση μεταξύ άλλων. Οι ώρες που θα περάσει η νύφη μέσα στο νυφικό είναι αρκετές, θα κινείται πολύ, ενδεχομένως να χορέψει κι άλλο τόσο, οπότε η ταλαιπωρία είναι το τελευταίο που θα ήθελε.

ΕΝ ΟΛΙΓΗΣ

Χαρά Γκοτσούλια: Βασικό είναι η τήρηση ενός χρονοδιαγράμματος, ώστε να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις και συνεπώς το άγχος. Με έναν σαφή προγραμματισμό και μια σωστή συνεννόηση ανάμεσα σε φωτογράφο και νύφη, όλα θα βαίνουν καλώς. Κανονίσετε λοιπόν, τα ραντεβού με την κομμώτρια και μακιγιέζ να ξεκινήσεις αρκετά νωρίς ώστε να μην επιβραδύνουν τη ροή της φωτογράφησης.

Έλενα Μωραϊτου: Tα ζευγάρια που είναι βουτηγμένα στο άγχος, σκεπτόμενα συνεχώς για το αν οι καλεσμένοι τους περνούν ευχάριστα στο γάμο. Η συσσώρευση όλου αυτού του στρες, συχνά οδηγεί σε τσακωμούς . H καλύτερη συμβουλή, που δεν είναι άλλη φυσικά από το να συνειδητοποιήσουν ότι η μέρα του γάμου τους, τους ανήκει. Ζήστε λοιπόν, τη χαρά σας στο έπακρο και απολαύστε το θεσπέσιο αποτέλεσμα των κόπων σας.

Ηλίας Γατής: Η τάση για υπερβολή είναι επίσης κάτι που βλέπουμε συχνά.. Τονίζει ότι οι νύφη θα πρέπει να νιώθει άνετα με ότι φοράει και να αποφεύγει τις υπερβολές, ειδικότερα με το χτένισμα και το μακιγιάζ. Οι ακρότητες, προκαλούν ανασφάλεια στις ίδιες κάτι που στο τέλος φαίνεται και στις φωτογραφίες. Το ιδανικότερο; Ακολουθήστε το ένστικτο σας..

ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ & MIKΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΑΜΟΥ

Κι επειδή η φωτογράφηση είναι και αυτή αναπόσπαστο κομμάτι του γάμου, τόσο στο μυστήριο όσο και στη γαμήλια δεξίωση, ζητήσαμε από τους τρεις φωτογράφους να μοιραστούν μαζί μας ιστορίες και ευτράπελα που τους χαράχτηκαν στη μνήμη, από την επαγγελματική τους πορεία.

 

Ηλίας Γατής, Ilias Gatis Photography

Ο γάμος είναι μια από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής ενός ζευγαριού. Αυτή η ημέρα όμως έχει και ιδιαίτερο άγχος που συχνά γίνεται αφορμή για πολλά ευτράπελα. Συγγενείς σε κατάσταση υστερίας, στυλιστικά ατοπήματα και παραλήψεις της τελευταίας στιγμής δεν είναι καθόλου σπάνια και καταλήγουν άλλοτε σε γέλια και άλλοτε σε κλάματα. Όλα αυτά όμως είναι κατανοητά μέσα στο ιδιαίτερο κλίμα αυτών των στιγμών και πρέπει να αντιμετωπίζονται πάντα με κατανόηση και υπομονή..
Από αγάπη και σεβασμό σε όλα τα ζευγάρια που συνεργάστηκα θέλω να αναφέρω μια μόνο ιστορία που τελειώνει κάπως έτσι.. «...και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα».

Έλενα Μωραΐτη, Elena Moraiti Photography

Δεν θα ξεχάσω έναν γάμο στα Τζουμέρκα, τον οποίο σχεδιάζαμε μαζί με το ζευγάρι αρκετό καιρό πριν. Μάλιστα ήταν η δεύτερη φορά που τον ορνανώναμε καθώς η πρώτη είχε ακυρωθεί λόγω lockdown. Ο γάμος θα γινόταν σε ένα εξωκκλήσι στο δάσος, χωρίς ρεύμα και χωρίς θέρμανση, η θερμοκρασία ήταν στους 2 βαθμούς και την μέρα εκείνη έριχνε πέτρες!! Το ζευγάρι αρκετά εναλλακτικό και «φευγάτο» αποφασίζει ότι ο γάμος θα γίνει ακόμα και αν όλοι οι καλεσμένοι αποφασίσουν να παραμείνουν στο ξενοδοχείο. Φυσικά κανείς δεν έμεινε στο ξενοδοχείο, παρευρέθηκαν όλοι στο εκκλησάκι που με το ζόρι χώραγε 20 άτομα, κι εγώ αναγκάστηκα να τραβήξω τον γάμο κάτω από την ομπρέλα που κράταγε ο βοηθός μου, ο οποίος είχε γίνει όπως κι εγώ σε μεγάλο βαθμό, μούσκεμα! Το αποτέλεσμα τουλάχιστον βγήκε καλό, το ζευγάρι έμεινε πολύ ευχαριστημένο και η μέρα αυτή σίγουρα θα έμεινε σε όλους αξέχαστη!

Χαρά Γκοτσούλια, Passion for ART-Xzra Gotsoulia

« Θυμάμαι σε ένα γάμο της περσινής χρονιάς, με τους όλους τους καλεσμένους εκκλησία αλλά με τη νύφη να έχει καθυστερήσει. Ο γαμπρος ανήσυχος, μας ζήτησε να πάμε στο σπιτι της και να δούμε τι έχει συμβεί, καθώς κανείς στο σπίτι της νύφης δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Φτάνοντας εκεί, το θέαμα ήταν αν μη τι άλλο αστείο καθώς η νύφη μόλις ξεκινούσε το μαγιγιάζ. Με ψυχραιμία και χώρις ενδειασμούς μας ζήτησε, να πούμε στο γαμπρό να περιμένει, ο οποίος ήταν έτοιμος να εκραγεί απο το θυμό του! Το μόνο που τον συγκράτησε, ήταν η βάπτιση του παιδιού τους που θα ακολουθούσε μετά το γάμο.».
Γαμπρός χωρίς ανθοδέσμη
« Άλλη μια αμήχανη περίπτωση ήταν, όταν είδαμε το γαμπρό να καταφθάνει στην εκκλησία χωρις ανθοδέσμη. Από το άγχος του να μην αργήσει, την ξέχασε στο σπίτι ενώ η νύφη του είχε τονίσει πως πρέπει να είναι και οι δύο στην ώρα τους. Το σπίτι του γαμπρού ήταν αρκετά μακριά, κι έτσι στήθηκε όλοκληρη επιχείρηση για να καθυστερήσει η νύφη για να δώσει χρόνο σε έναν από τους συγγενείς να πάει στο σπίτι του γαμπρού και να φέρει την ανθοδέσμη. Όλα στο τέλος εξεληχθηκαν καλά και το πιο σημαντικό, η νύφη δεν κατάλαβε τίποτα.!

Φωτογράφηση μεσα στη βροχή
« Επίσης μια στιγμή που μας χάρισε γελιο μέχρι δακρύων, ήταν όταν κάποτε στο παρελθόν είχαμε γάμο μαζί με βάπτιση. Όλα κύλησαν μια χαρά, τα μυστήρια τελείωσαν και έφτασε η ώρα να πάμε στο χώρο της δεξίωσης η οποία γινόταν σε έναν χώρο δεξίωσης με 2 ξεχωριστές αίθουσες και όπου εκείνο το βράδυ λάμβαναν με΄ρος 2 δεξιώσεις ταυτόχρονα. Εμείς είμασταν στον εξωτερικό χώρο, έναν υπέροχο κήπο, όπου ήταν στολισμένος από το απόγευμα και κάποια στοιχεία από το στολισμό της εκκλησίας θα τα μετέφεραν εκεί μετά το τέλος του μυστηρίου. Αντί λοιπόν να μεταφερθούν στον δικό μας, εξωτερικό χώρο, οι διακοσμητές μπέρδεψαν τις αίθουσες με αποτέλεσμα ό ένας να έχει στολίσει την αίθουσα του άλλου. Στην εσωτερική αίθουσα που παντρεύονταν ένα άλλο ζευγάρι είχαν τοποθετήσει ένα τεράστιο καμβά ενός άγνωστου μωρού και άλλα παιδικά στοιχεία, και το αντίστροφο.. Όταν η νύφη αντιλήφθηκε το λάθος, αρνήθηκε να κάνει είσοδο με διαφορετικό στολισμό. Απαίτησε να γίνει η αλλαγή και να φέρουν τον δικό της στολισμό, με αποτέλεσμα, μία καθυστέρηση που διήρκησε περίπου μια ώρα. Μετά ευτυχώς η διασκέδαση συνεχίστηκε».

 

 

 

 

 

 

 

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /