Τρεις expert wedding planners, συμβουλεύουν κι αποκαλύπτουν τα «top» wedding trends

Τρεις διακεκριμένες wedding planners μάς συμβουλεύουν για την οργάνωση ενός μοναδικού γάμου!

Η άνοδος νέων στυλιστικών trends στο χώρο του γάμου είναι πλέον γεγονός. Από τη χρωματική παλέτα της διακόσμησης μέχρι την ανθοδέσμη της νύφης, ένας αέρας ανανέωσης φαίνεται να πνέει. Έτσι, τρεις διακεκριμένες wedding planners μάς συμβουλεύουν για την οργάνωση ενός μοναδικού γάμου!

 

 

Η Γεωργία Χαλιάσου της Marriage in Style, η Σοφία Καττή της GingerLab Events και η Βασιλική Κοντονάτσιου από την VK Events & Lifestyle, συζήτησαν μαζί μας κι αποκαλύπτουν τις πιο «hot» τάσεις στους μελλόνυμφους. Η Γεωργία Χαλιάσου είναι ηιδιοκτήτρια της Marriage In Style, με μεγάλη αγάπη για τον ανθοστολισμό. Στην Marriage in Style, το πνεύμα της ομαδικότητας είναι διάχυτο, κι έτσι ο αμοιβαίος  σεβασμός εξασφαλίζει το τέλειο αποτέλεσμα. Η Βασιλική Κοντονάτσιου είναι η ιδιοκτήτρια της VK Events & Lifestyle, εταιρείας διοργάνωσης εκδηλώσεων, που αναλαμβάνει events σε Ελλάδα, Ιταλία κι ανά τον κόσμο. Διαχρονική κομψότητα χαρακτηρίζουν το γάμο ή την εκδήλωση σας, για μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία. Η Σοφία Καττή με γνώμονα τη δημιουργικότητα και το πάθος της για το σχέδιο και την κομψή αισθητική, δημιούργησε τη GingerLab Events, αναλαμβάνοντας βέβαια ρόλο Events Coordinator.

 

WPCOLFIN  Γεωργία Χαλιάσου- Marriage in Style                     Βασιλική Κοντονάτσιου- VK Events & Style                          Σοφια Καττή- GingerLab Events

 

 

 

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τα δημοφιλέστερα στυλιστικά trends και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε από τις ειδικούς:

 

Τα stylish χρώματα της χρονιάς

 

Η Γεωργία Χαλιάσου, κάνει λόγο για συνδυασμό μπλε και μωβ αποχρώσεων και ροπή προς την επιλογή γεωμετρικών σχημάτων την άνοιξη και το καλοκαίρι. Τόσο το floral όσο και το κομψό χρυσό, «το κάτι παραπάνω που θα δώσει φως», συνεχίζουν να παραμένουν στη μόδα. Η Σοφία Καττή, επιβεβαιώνει και εκείνη την επιστροφή του χρυσού στις διακοσμητικές τάσεις, το οποίο επικρατεί σε καθίσματα, σερβίτσια και σε άλλα σημεία της γαμήλιας δεξίωσης. Το ever chic χρυσό στα wedding trends, ανέφερε με τη σειρά της και η Βασιλική Κοντονάτσιου.Βέβαια, ύστερα από δύο χρόνια περιορισμών και με όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις να «μπαίνουν στον πάγο», η ανάγκη για περισσότερη τόλμη κι ενεργητικότητα είναι πιο έντονη από ποτέ. Ζωηρά χρώματα φαίνεται να παρελαύνουν. Σύμφωνα με την Βασιλική «από τη μια, έχουμε την επιστροφή των τολμηρών χρωμάτων βαθύ βιολετί, κόκκινο βουργουνδίας, πορτοκαλί ντάλιας, μπλε ορτανσίας, χρυσό ισορροπημένο με το πράσινο της φυλλωσιάς και με τις πιο ουδέτερες αποχρώσεις». Από την άλλη, πιο γήινοι τόνοι με ένα «twist» έρχονται στο προσκήνιο, όπως αναφέρει. Αποχρώσεις μπεζ, nude, ροζέ, κίτρου συνδυάζονται με πράσινο που θυμίζει τις φυλλωσιές των δέντρων και δημιουργούν έτσι, μια αισθητική που εμπνέει τη διοργάνωση ενός θεματικού γάμου με φόντο τον κήπο.

 

bluecolors1

ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΑ: 1. Διώροφη τούρτα γάμου, GingerLab Events  2. Center piece σε φούξια- βιολετί χρώματα, VK Events & Lifestyle 3. Χρυσό & μαύρο place- setting, GingerLab Events 4. Προσκλητήριο, VK Events & Lifestyle

 

chaliasou geometric final

 Εμφανή γεωμετρικά μοτίβα, Marriage in Style 

GOLDENCOL

Πινελιές χρυσού: 1. GingerLab Events 2. Marriage in Style

 

Ποιά είναι τα αγαπημένα χρώματα όμως που ξεχωρίζουν οι ίδιες; Η Σοφία, δηλώνει ιδιαίτερα γοητευμένη από το λεγόμενο “dramatic romance”  που έφερε το 2022 μαζί του. Χλωμό κίτρο, nude, αποχρώσεις ροδοκόκκινου, όπως και διάφορες παρεμφερείς αποχρώσεις, έχουν κερδίσει τη Βασιλική. Ευέλικτα χρώματα, όπως τα χαρακτηρίζει, αφού εναρμονίζονται σχεδόν με όλων των ειδών τα venues. Αποτελούν μια κομψή, διαχρονική και συνάμα αριστοκρατική επιλογή.

 

 

Νυφική ανθοδέσμη & art de la table

Αγαπημένα στυλ που αφορούν τόσο το νυφικό μπουκέτο, όσο και το de la table, αποτελούν η ρομαντική ατμόσφαιρα, τα γήινα χρώματα με φόντο φυσικά τοπία, όπως ένα οινοποιείο, μια παραλία ή ακόμη ένα χώρο ιστορικού χαρακτήρα. Η Σοφία Καττή εξηγεί πως οι παιώνιες αποτελούν ακόμη το all time classic μπουκέτο, ενώ δεν παραλείπεται η ισχυρή παρουσία του ευκαλύπτου, του pampas grass και των παχύφυτων.

bouquets

ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΑ: 1. Φούξια παιώνιες Marriage in Style 2. Λευκές παιώνιες με φυλλώματα, VK Events & Lifestyle 3. Μπουκέτο σε πορτοκαλί- σομόν αποχρώσεις, GingerLab Events

 

Η Βασιλική ανά τα χρόνια διαπιστώνει πως ορισμένα trends επιλέγονται κατ’ εξακολούθηση από τους πελάτες της. Σε ότι αφορά το φάσμα του art de table, αφιερώνεται ιδιαίτερη προσοχή στις πετσέτες. Λινό ύφασμα με δαχτυλίδια που το τυλίγουν, δίνουν μια νότα κομψότητας στο τραπέζι. Για τη διακόσμηση, το κρυστάλλινο στοιχείο ακόμη επικρατεί κι επιλέγεται από πολλά ζευγάρια. 

crystal1VK Events & Lifestyle

 

KRYSTALLA GEORGIA CHALIASOU MARRIAGE IN STYLE

Marriage in Style

 

Παράλληλα, μια περιποιημένη μπομπονιέρα ή ένα μικρό δωράκι αποτελούν ένα μικρό ενθύμιο για τους καλεσμένους σας, κι έναν όμορφο τρόπο να δείξετε την ευγνωμοσύνη σας για την παρουσία τους στην ξεχωριστή σας ημέρα.

 

BOBONIERESCOLLAGE

Μπομπονιέρες, ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΑ: 1. GingerLab Events 2. Marriage in Style 3. VK Events & Lifestyle

 

 

Τα don’ts του στολισμού 

Ποια είναι ωστόσο τα είδη του στολισμού που πρέπει να αποφεύγονται; Παρότι, το γούστο παραμένει υποκειμενική υπόθεση, οι τρεις planners υπογραμμίζουν τα dont’s στον στολισμό. Η Βασιλική Κοντονάτσιου και η Γεωργία Χαλιάσου, ομόφωνα, εκφράζουν τη διαφωνία τους με το να υπάρχει το τούλι ως διακοσμητικό στοιχείο: « …θυμίζει παλιές κλασικές εποχές. Όχι κακόγουστες, αλλά παλιές». Η Βασιλική προσθέτει να αποφεύγονται τα μπαλόνια, τα ψεύτικα λουλούδια και τα γυάλινα βαζάκια. 

 

Εκκλησία ή Παρεκκλήσι;

Η Γεωργία μάς πληροφορεί ότι πολλά ζευγάρια προτιμούν να παντρευτούν, σε παρεκκλήσια, μικρά και παραδοσιακά. «Παραμυθένια ομορφιά και ένα αίσθημα οικειότητας», μαςπεριγράφει. Συμπληρώνει, επίσης για τις υπαίθριες και γενικά τις εξωτερικές γαμήλιες τελετές, πως μια ανθοστολισμένη αψίδα ή ένας θόλος, αποτελούν το τέλειο background για φωτογραφίες.

 

EKKLISIA CHALIASOU MARRIAGE IN STYLE

 

Marriage in Style 

 

 

vk events lifestyle 5a

 

VK Events & Lifestyle

 

 

gingerevents 0008 low

 

GingerLab Events

 

 

 

O χώρος της δεξίωσης

 

Κατά το σχεδιασμό του γάμου σας, απαραίτητο είναι να εντοπίσετε και να επιλέξετε τα σημεία που θα εντυπωσιάσουν περισσότερο εσάς και τους καλεσμένους σας, ώστε να γίνει καλύτερα η κατανομή του budget. Ποια είναι ακριβώς η εμπειρία που επιθυμείτε να χαράξετε στη μνήμη σας και των αγαπημένων σας ατόμων; Η Γεωργία Χαλιάσου και η Σοφία Καττή, καθιστούν το χώρο της δεξίωσης ως ένα από τα πιο καθοριστικά σημεία για την έκβαση ενός γάμου. Ένας ξεχωριστός, ιδιαίτερος χώρος, συνδυαστικά με τον κατάλληλο στολισμό σίγουρα θα αναδείξει την επιλογή σας. Η Βασιλική δίνει επίσης βαρύτητα στον ιδανικό φωτισμό και τη διακόσμηση που θα επιλεγούν.

 

chaliasou table somon beach

 

Marriage in Style

 

XOROS VK KONTONATSIOU WED KATCHOUNI 03092016 4020

 

VK Events & Lifestyle

 

Gingerlab323 XΩΡΟΙ

 

GingerLab Events

 

 

Style & Culture Inspiration

 

Αρκετό ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, παρουσιάζει η διαφορετικότητα των προτιμήσεων ενός ζευγαριού από το εξωτερικό και ενός από την Ελλάδα. Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τη Σοφία, ο κλειστός γάμος αποτελεί σπάνιο φαινόμενο για ένα εγχώριο ζευγάρι. Στο εξωτερικό αντιθέτως, ένας περιορισμένος αριθμός καλεσμένων είναι πιο σύνηθες φαινόμενο. Μια από τις διαφορές, που παρατηρεί η Βασιλική, είναι η κατανομή του budget. Βέβαια, αυτή προκύπτει και από την ανάγκη να εκπληρωθεί ένα διαφορετικό όραμα, κάθε φορά. Ορισμένα ελληνικά ζευγάρια, δε θέλουν οι εορτασμοί να κρατήσουν παραπάνω από μια μέρα, σε αντίθεση με το εξωτερικό, όπου έχουμε διήμερα έως και τριήμερα. Σε ότι αφορά το κομμάτι της διασκέδασης, η Γεωργία κάνοντας μια σύνδεση μεταξύ της καταγωγής γαμπρού, νύφης και της αξίας που έχει η κουλτούρα, εξηγεί τις προτιμήσεις ορισμένων ζευγαριών: «Βλέπουμε πως οι Έλληνες από τις χώρες Αμερική, Καναδά, Αυστραλία έχουν μεγαλύτερη ανάγκη το παραδοσιακό κομμάτι της Ελλάδας, ενώ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ακολουθώνται οι ευρωπαϊκές ή οι αμερικάνικες τάσεις»

 

Τι να προσέξετε

 

Ο σχεδιασμός ενός γάμου, παρόλα αυτά, δεν απαιτεί μονάχα να γνωρίζουμε τις επιθυμίες μας και το πως να τις προσαρμόσουμε στην προσωπική μας αισθητική. Εξίσου χρήσιμο είναι να έχουμε γνώση και όλων όσων θα ήταν καλό να αποφύγουμε, ώστε να μην επαναλάβουμε τα λάθη των άλλων στην διοργάνωση του δικού μας event. Η Γεωργία Χαλιάσου και η Σοφία Καττή, μας εξηγούν πως η προσκόλληση σε μια συγκεκριμένη εκδήλωση που παρακολούθησε το ζευγάρι, είτε ως καλεσμένο, είτε εξερευνώντας στο διαδίκτυο, μπορεί να αποδειχθεί επιζήμια. Αφενός ενδέχεται να χαθεί το προσωπικό στίγμα των μελλόνυμφων, αφετέρου η προσπάθεια να συνδυαστούν πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους στοιχεία, πιθανόν να οδηγήσει σε ένα μη ομοιογενές αποτέλεσμα. 

Η Βασιλική Κοντονάτσιου, από την άλλη, έδωσε έμφαση στα πιο πρακτικά λάθη που γίνονται από το ζευγάρι, την περίοδο που σχεδιάζει το γάμο. Το να αγνοούμε τα χρώματα της αίθουσας ή του χώρου που θα φιλοξενήσει τη γαμήλια δεξίωση, όπως και το να στρεφόμαστε υπέρ της πολυχρωμίας σε ακραίο βαθμό, βλάπτει την αισθητική του event. Ένα ακόμη σημαντικό λάθος που γίνεται, είναι πως το ζευγάρι αμελεί να επικοινωνήσει σωστά στους αρμόδιους επαγγελματίες, το όραμα που έχει για το γάμο του. Υπάρχει πληθώρα online εργαλείων, όπως το Pinterest, που βοηθά σε αυτές τις περιπτώσεις. 

Φυσικά, παρόλες τις αναδυόμενες τάσεις, η wedding planner οφείλει να λάβει υπόψη της τόσο τις προσωπικές προτιμήσεις των μελλόνυμφων, όσο και τη διάθεσή τους να ακολουθήσουν τα γαμήλια trends. Προτεραιότητα, θα πρέπει να δίνεται, όπως μας ανέφεραν η Γεωργία Χαλιάσου και η Σοφία Καττή, στο ότι όποια τάση κι αν ενσωματωθεί, θα πρέπει να συμβαδίζει με τους χαρακτήρες και την αισθητική του ζευγαριού. Η Γεωργία θυμίζει «να μην ξεχνάμε πως το κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό, έχει το χαρακτήρα και την ιστορία του». 

 

 

Η Τελευταία λέξη

 

Για το τέλος, κάθε μια από τις weddings planners δίνει μερικές αρκετά χρήσιμες συμβουλές, που καλό θα είναι να λάβετε υπόψιν σας όταν θα ασχοληθείτε, εσείς και ο σύντροφός σας με το σχεδιασμό της πιο ξεχωριστής σας μέρας.

                                     

Γεωργία Χαλιάσου, Marriage in Style

«Αυτό που θα συμβούλευα τα ζευγάρια είναι να βρουν το σωστό επαγγελματία που θα τους εμπνεύσει και με τον οποίο θα αισθανθούν εμπιστοσύνη και χημεία στην επικοινωνία τους, στοιχεία πολύ βασικά για το μακρύ ταξίδι της κοινής τους πορείας.»

 

«Θα πρέπει ο γάμος τους να έχει από την αρχή ως το τέλος κοινό στυλ. Ξεκινώντας από τις προσκλήσεις και φτάνοντας στη μπομπονιέρα που παίρνουν μαζί τους, κάθε τι θα πρέπει να έχει το ίδιο ύφος στυλιστικά και χρωματικά.»

 

«Τέλος, σαν συμβουλή θα εδινα να μην καταφύγουν σε extreme λύσεις για να μπορεί η εικόνα του γάμου τους να είναι διαχρονική και να χαίρονται σε βάθος χρόνου, μέσα από τις φωτογραφίες και τα βίντεο, με αυτό που θα βλέπουν». 

Σοφία Καττή, GingerLab Events

«Εμπιστευτείτε το σωστό άνθρωπο για να επιμεληθεί το design εκείνη την ημέρα. Είναι σημαντικό να έχετε χημεία και κοινή αισθητική για να καταλάβει τι έχετε στο μυαλό σας και να σας κάνει τις κατάλληλες προτάσεις». 

 

«Αποφύγετε περιττές υπερβολές που μπορεί να κουράσουν στο μάτι ή ακόμα και να κάνουν το αποτέλεσμα να φανεί κακόγουστο». 

 

«Φροντίστε η διακόσμηση κι η γενική αίσθηση που αφήνουν όλες σας οι επιλογές (προσκλητήρια, μπομπονιέρες, λουλούδια κ.λ.π.) να έχουν μεταξύ τους μια συνάφεια, να πατάνε πάνω σε μια κεντρική ιδέα και μια κοινή χρωματική παλέτα». 

 

«Μην παρασύρεστε από τις τάσεις ή άλλα events που έχετε παρευρεθεί και μπείτε στη διαδικασία της αντιγραφής. Το κάθε event είναι ξεχωριστό και πρέπει να αποπνέει την αισθητική και το χαρακτήρα του κάθε ζευγαριού. Δώστε την προσωπική σας πινελιά και θα έχετε σίγουρα ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα».

 

 

Βασιλική Κοντονάτσιου, VK Events & Lifestyle



«Διαλέξτε  μια χρωματική παλέτα που θα αναδείξει το χώρο της δεξίωσης, δημιουργήστε ένα mood board». 

 

« Μην τα κάνετε όλα περίπλοκα. Από το να έχετε ένα φορτωμένο τραπέζι, προτιμήστε καλύτερα να επενδύσετε σε μερικά statement κομμάτια. Χρυσά μαχαιροπίρουνα, κρυστάλλινα ποτήρια και λινές πετσέτες με χρώμα». 

 

«Σκεφτείτε πιο πρακτικά. Οι όμορφες λεπτομέρειες στη διακόσμηση σίγουρα μετράνε, αλλά μη ξεχνάτε και την άνεση των καλεσμένων σας. Σίγουρα θέλετε τα τραπέζια να δείχνουν άψογα, αλλά πρέπει να είναι και λειτουργικά για τους καλεσμένους». 

 

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /