Chopard: 164 χρόνια εμβληματικής υψηλής κοσμηματοποιίας

Most Desired Items- Κάτι παραπάνω από μια συλλογή κοσμημάτων

Υπεύθυνος των αγοραστικών συνηθειών της αριστοκρατικής Ευρώπης, εμπνευστής μερικών εκ των πιο εκθαμβωτικών εμφανίσεων στο κόκκινο χαλί και πρωτοπόρος στη νέαέννοια της«βιωσιμότητας στη υψηλή κοσμηματοποιία».Ο οίκος Chopard ορίζει την πολυτέλεια τα τελευταία 164 χρόνια,εκφράζοντας τη διαχρονική ανάγκη των γυναικών…για λίγη λάμψη ακόμη.

 CHOPARD BLUE DIAMOND NECKLACE

Υπάρχουν οι οίκοι υψηλής κοσμηματοποιίας και υπάρχει Chopard. Ξεπερνώντας τα cliché της λάμψης και της πολυτέλειας που προϋποθέτουν όλα τα κοσμήματα, ο ελβετικός οίκος είναι υπεύθυνος για δημιουργίες που λατρεύτηκαν από κινηματογραφικές stars, γαλαζοαίματες αλλά και από τις πιο επιδραστικές celebrities του πλανήτη. Καθόλου τυχαία καθώς διαχρονικά οι πιο σημαντικές ηθοποιοί, από την Ava Gardner έως την Jennifer Lawrence, επιλέγουν τις εξαιρετικά κομψές δημιουργίες υψηλής κοσμηματοποιίας του οίκου Chopard για τις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί.

 chopardcollag1

Και να σκεφτεί κανείς πως όλα ξεκίνησαν πριν 164 χρόνια  σε ένα μικρό χωριό της Ελβετίας όπου ο Louis-Ulysse Chopard πήρε το ρίσκο να δημιουργήσει την δική του επωνυμία ως ωρολογοποιός. Πολύ γρήγορα η φήμη για την τεχνογνωσία και την καλλιτεχνική του ματιά εξαπλώθηκε πέρα από τα σύνορα της Ελβετίας καθώς προσέθεσε πολύτιμα κοσμήματα στις αρχικές συλλογές με ρολόγια. Σήμερα ο οίκος Chopard είναι συνώνυμος με την αίγλη, την πολυτέλεια και την εξαιρετική αισθητική αφού καταφέρνει σε κάθε συλλογή του να μας παρουσιάζει ποιο μπορεί να είναι αποτέλεσμα, όταν συναντιούνται η δημιουργικότητα και η φινέτσα στο σχεδιασμό των κοσμημάτων.

 chopcollage2

Δημιουργίες εμπνευσμένες από την απαράμιλλη ομορφιά της φύσης αντανακλούν το φως μέσα από μία ευρεία χρωματική γκάμα που καθορίζεται από τα πολύτιμα πετράδια του κάθε κοσμήματος. Σμαράγδια, ρουμπίνια, ζαφείρια και διαμάντια δεσπόζουν στις πολυτελείς συλλογές του Ελβετικού οίκου συνδυάζοντας την κλασική γραμμή με τα μοντέρνα και καινοτόμα σχέδια.Tα τελευταία 6 χρόνια ο οίκος Chopard δε σταματά να εξελίσσεται συνεχώς, με σαφή κατεύθυνση το σεβασμό προς το περιβάλλον και τον πρεσβεύει τη βιώσιμη πολυτέλεια, τόσο στη δημιουργία κοσμημάτων,όσο και στη δημιουργία αρωμάτων.

 

chopcollextra

 

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο οίκος Chopard- πρώτος στον τομέα του- αποφάσισε να πάψει να χρησιμοποιεί χρυσό που δεν προέρχεται από βιώσιμές πηγές. Συγκεκριμένα από το 2018 χρησιμοποιεί μόνο 100% ηθικό χρυσό, πιστοποιημένο ότι πληροί τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά πρότυπα βέλτιστων πρακτικών. Εκτός από τις περιβαλλοντολογικές και κοινωνικές ευαισθησίες ο οίκος Chopard έχει αποδείξει την βαθιά του αγάπη για την έβδομη τέχνη μέσα από την εικοσαετή σχέση του με το φεστιβάλ των Καννών.

 chopcollage3

Όλα αυτά τα χρόνια, ο Ελβετικός οίκος ως επίσημος εταίρος του φεστιβάλ,δίνει το παρόν σε όλα τα επίπεδα. Ο περιζήτητος από όλους τους σκηνοθέτες Χρυσός Φοίνικας, η απόλυτη ανταμοιβή για την καλύτερη ταινία της επίσημης επιλογής κατά την τελετή λήξης του Φεστιβάλ, είναι μια δημιουργία της Chopard. Ανασχεδιάσθηκε το 1998 από την πρόεδρο και δημιουργική διευθύντρια του οίκου Caroline Scheufele, και από τότε έγινε το λαμπερό σύμβολο μιας ερωτικής ιστορίας ανάμεσα στη Chopard και το πιο λαμπερό κινηματογραφικό φεστιβάλ στον κόσμο. Φυσικά ο οίκος διοργανώνει κάθε χρόνο στις Κάννες και ένα θεματικό πάρτι όπου δίνουν το παρόν τα πιο δυνατά ονόματα του παγκόσμιου star system.

chopcollage4

Και μπορεί οι διάσημοι οίκοι μόδας στον κόσμο να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εμφάνιση των πιο εντυπωσιακών γυναικών στον πλανήτη, τα τελευταία χρόνια όμως οι celebrities δείχνουν να έχουν προτίμηση σε μία πολύ συγκεκριμένη μάρκα λαμπερών κοσμημάτων. Ίσως την πιο εμβληματική. Ίσως την πιο άρρηκτα συνδεδεμένη με την γοητεία ενός εκτυφλωτικού κοσμήματος. Ο οίκος Chopard είναι υπεύθυνος για μερικά από τα πιο εντυπωσιακά κοσμήματα που παρέλασαν ποτέ στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ, των Καννών, των βραβείων Emmy αλλά και σε επίσημες πρεμιέρες.

 chopcollage5

 

 

Η αφρόκρεμα του Ηollywood έχει επιλέξει να δανειστεί κάποια από τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια τα οποία κυριολεκτικά μας θάμπωσαν με τις εμφανίσεις τους. Ποιός θα ξεχάσει τη Rihanna στο 70ο φεστιβάλ Καννών όταν έδωσε ένα φρέσκο και μοντέρνο twist σε ένα look εξ ολοκλήρου από διαμάντια και σμαράγδια από τη συλλογή Υψηλής Κοσμηματοποιίας της Chopard; Μάλιστα η pop star συνεργάστηκε με τον ελβετικό οίκο και παρουσίασαν μια νεανική και urban chic συλλογή ονόματι «Rihanna Loves Chopard». Επίσης iconic παραμένει η Jennifer Lawrence που παρέλαβε το πρώτο της Όσκαρ το 2013 μέσα σε μια αιθέρια Dior τουαλέτα και ένα λεπτό περιδέραιο με διαμάντια Chopard φορεμένο ανατρεπτικά στην πλάτη.

 

 

chopcollage6

 

Μούσα του Chopard, η υπέροχη Julianne Moore εμφανίζεται πολύ συχνά στο κόκκινο χαλί με δημιουργίες του οίκου. Μια από τις πιο αξέχαστες εμφανίσεις της ήταν στο φεστιβάλ των Καννών 2021 με τα συγκλονιστικά σμαραγδένια σκουλαρίκια από τη συλλογή Red Carpet και το διαμαντένιο κολιέ των 48,84 καρατίων. Μια από τις πιο εντυπωσιακές της εμφανίσεις πραγματοποίησε η Γαλλίδα ηθοποιός Isabelle Huppert το 2018 και στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών απογειώνοντας μια custom made Chloe τουαλέτα με υπέρκομψα κοσμήματα Chopard.

 Fchopcoll

 

 

Ένα σερί ονειρικών εμφανίσεων έκανε η Cate Blanchett το 2014, θριαμβεύοντας στις Χρυσές Σφαίρες, τα βραβεία BAFTA και τα Screen Actors Guild awards για να φτάσει στην τελετή απονομής των Όσκαρ που κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο φορώντας απαστράπτοντα κοσμήματά της Chopard - συμπεριλαμβανομένων των σκουλαρικιών με 62 οπάλια, συν ένα βραχιόλι με διαμάντια και ένα δαχτυλίδι συνολικού κόστους 18 εκατομμυρίων δολαρίων.

chopcollage8

 

Μια ακόμη αιθέρια ηθοποιός που επιλέγει σταθερά τον διάσημο οίκο είναι η Marion Cotillard που όχι μόνο παρέλαβε το Όσκαρ καλύτερης ερμηνείας με ένα vintage ύφους μακρύ κολιέ με διαμάντια αξίας 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων αλλά και δημιούργησε με τον Chopard την οικολογικής συνείδησης Green Carpet capsule collection. Καμία γυναίκα, διάσημη ή μη δεν μπορεί να αντισταθεί στην γοητεία και την chic πολυτέλεια που εκπέμπει ένα κόσμημα Chopard. Από την femme fatale Charlize Theron στα Όσκαρ του 2017 μέχρι τη νεαρή Elle Fanning με τη νεραϊδένια εμφάνιση στο φεστιβάλ των Καννών, στις συλλογές του οίκου υπάρχουν κοσμήματα που ταιριάζουν σε κάθε look και κάθε ηλικία. Και γιατί όχι σε κάθε νύφη! Ακόμη και αν δεν μπορείτε να αποκτήσετε μια από τις μαγικές δημιουργίες Chopard θα μπορείτε πάντα να εμπνέεστε από τους maîtres της υψηλής κοσμηματοποιίας και φυσικά να ονειρεύεστε!

 

 chopcollage9

 

Photos: Getty Images, Chopard

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /