Φούλα & Παναγιώτης: Ένας λαμπερός γάμος στο Κτήμα Πέτρα στη Μονεμβασιά

Tον περασμένο Αύγουστο πραγματοποιήθηκε ένας υπέροχος και λαμπερός γάμος στο Κτήμα Πέτρα στην Μονεμβασιά!  Ένας γάμος υπερπαραγωνή με έντονο ύφος, ιδιαίτερο στυλ αλλά και με εμφανείς πινελιές ρομαντισμού!  Από την εκκλησία μέχρι και την ξέφρενη διασκέδαση στη δεξίωση, ήταν ένας γάμος που θα μείνει αξέχατος τόσο στο ζευγάρι όσο και στους 1000 καλεσμένους που παρευρέθηκαν για να γιορτάσουν μαζί τους και να απολαύσουν αυτό το εντυπωσιακό γεγονός!   

Ο γάμος του Παναγιώτη και της Φούλας ήταν ο ορισμός της διασκέδασης! Σκοπός του ζευγαριού ήταν να απολαύσει ένα μεγάλο πάρτυ μαζί με συγγενείς και πάρα πολλούς φίλους. Η επιθυμία τους πραγματοποιήθηκε, καθώς οι καλεσμένοι ξεπέρασαν τους 1000!

H wedding planner Iωάννα Βαμβακάρη επιμελήθηκε την οργάνωση αυτού του απαιτητικού και ξεχωριστού event και μας αφηγείται την εμπειρία της...

«Ο Παναγιώτης και η Φούλα, μου ανέθεσαν να σκηνοθετήσω και να οργανώσω το γάμο τους μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Ομολογώ πως τόσο χαλαρό ζευγάρι, δεν είχα ξανασυναντήσει. Μαζί αποφασίσαμε να μην ακολουθήσουμε κανόνες ή πρωτόκολλα...

Η τελετή του γάμου πραγματοποιήθηκε μέσα στο Κάστρο της Μονεμβάσιας. Το ζευγάρι περπάτησε στο Βυζαντινό καλντερίμι από την είσοδο της Καστροπολιτείας μέχρι την κεντρική πλατεία, με το παλιό κανόνι και την εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού.

Μετά το τέλος του μυστηρίου και της φωτογράφισης τους, ο Παναγιώτης και η Φούλα έκαναν μια πραγματικά εντυπωσιακή είσοδο κατά την άφιξη τους στην γαμήλια δεξίωση στο Κτήμα Πέτρα. Όλα τα φώτα ξαφνικά έσβησαν και προς έκπληξη των καλεσμένων το ζευγάρι εμφανίστηκε από μακριά, συνοδευόμενο από μία μόνο δέσμη φώτων. Περπάτησε ανάμεσα στους καλεσμένους και έφτασε στην πίστα παρασύροντας μαζί του συγγενείς και φίλους.

H πίστα αποτέλεσε ένα από τα πιο σημαντικά και κεντρικά στοιχεία της διακόσμησης του γάμου, εκεί κατασκευάστηκε ένας εντυπωσιακός ουρανός από λευκά λουλούδια και φυλλώματα που κρέμονταν. Το αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τον φωτισμό που διαθέτει το κτήμα Πέτρα ήταν μοναδικό, καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς. Το κέφι έφτασε στο αποκορύφωμα, καθώς το συγκρότημα Onirama, ξεσήκωσε τους καλεσμένους οι οποίοι σταμάτησαν να χορεύουν όταν πια ξημέρωσε.

Στην είσοδο του χώρου σε μεγάλα ταμπλό εναλλάξ δεξιά και αριστερά, τοποθετήθηκε βροχή από φυλλώματα και fairy lights, σε φόντο από λευκά υφάσματα.Εντυπωσιακοί πρωταγωνιστές του χώρου στάθηκαν τα σημεία του candy bar, του cigar and whisky bar, τα οποία διακοσμήθηκαν με συνθέσεις από λευκές ορτανσίες, hypericum, τριαντάφυλλα και φυλλώματα καθώς και από ψηλά βάζα με μπουκέτα γυψόφυλλου.

Έπιπλα διαφορετικού μεγέθους και ύψους δημιούργησαν ένα θεατρικό σκηνικό με παραδοσιακά και όχι μόνο, γλυκά αφού το έθιμο στη Λακωνία απαιτεί η νύφη και ο γαμπρός να γλυκαίνουν τους καλεσμένους τους! Ιδιαίτερα σκεύη από καθρέφτη, διάφανα αλλά και χρυσά, ξεχείλιζαν από χειροποίητες δίπλες, αμυγδαλωτά, σαμουσάδες, γλυκά του κουταλιού, μακαρόν, μπεζέδες, μπισκότα και κουφέτα σε διάφορες γεύσεις.

Ποικιλία από πούρα και cigarillos σε προθήκες με τα αξεσουάρ τους, εκλεκτές ετικέτες whisky και σαμπάνιας συνοδεύτηκαν από vintage ποτήρια όλα τοποθετημένα σε ένα μοναστηριακό τραπέζι, για εκείνους που θέλησαν να τα απολαύσουν μετά το δείπνο.

Ρομαντισμό και ειδυλλιακή αίσθηση έδιναν τα κεριά στις αμέτρητες γυάλες τοποθετημένες σε κάθε γωνιά! Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γυάλες με κεριά που χρησιμοποιήθηκαν για να στολιστεί ο γάμος, γύρω από την πισίνα, στα τραπέζια, στο μπαρ, την υποδοχή και τα υπόλοιπα σημεία ανήλθαν στις 700! .

Ένα ακόμη σημείο που ξεχώρισε, ήταν το polaroid corner. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να βγάλουν φωτογραφίες με κάμερες polaroid χρησιμοποιώντας διάφορα αξεσουάρ για να χαρίσουν ξεχωριστές ευχές στο ζευγάρι. Δημιουργήθηκε ένα φόντο με κορνίζες και αντικείμενα που πλαισίωναν τα πρόσωπα, με κρεμαστές λάμπες από τα δέντρα που φώτιζαν το σημείο αυτό, και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν ταμπλό για να κρεμαστούν όλες οι φωτογραφίες. Κάθε καλεσμένος έβρισκε και χρησιμοποιούσε εικαστικά υλικά της αρεσκείας του για να διακοσμήσει με ξεχωριστό προσωπικό τρόπο τις ευχές του.

 

govatsos BeFunky collage 12

GOVATSOS COLLAGE FINAL BeFunky collage 02petra govatsos 2

petra govatsos 4

GOVATSOS COLLAGE FINAL BeFunky collage 14

GOVATSOS COLLAGE FINAL BeFunky collage 15

PETRA LOW PETRA DSC 5799 PETRA NEW TABLES BeFunky collage 35

 

Tο νυφικό τραπέζι, ένα μακρόστενο τραπέζι γεμάτο με συνθέσεις από λευκές ορτανσίες, τριαντάφυλλα και με πολλά κεριά, ήταν υπερυψωμένο. Δεξιά και αριστερά του κεντρικού τραπεζιού, τοποθετήθηκαν χρυσές τετράγωνες βάσεις σε διαφορετικά ύψη με συνθέσεις αντίστοιχων λουλουδιών.

Μια μεγάλη χρυσή αψίδα γεμάτη λουλούδια και φυλλώματα, συμπλήρωσε το εντυπωσιακό θέαμα. Τοποθετήθηκε ως φόντο πίσω από το νυφικό τραπέζι από την οποία κρέμονταν λάμπες που φώτιζαν τους πρωταγωνιστές της βραδιάς, καθόλη τη διάρκεια της δεξίωσης.

Οι καλεσμένοι κάθισαν σε μακρόστενα και στρογγυλά τραπέζια, στρωμένα με λευκά τραπεζομάντηλα. Τα μακρόστενα τραπέζια διακοσμήθηκαν με γυάλες με κεριά και κατά μήκος φαρδιές γιρλάντες από γυψόφυλλο που έφθαναν μέχρι το έδαφος. Στα στρογγυλά τραπέζια αντιστοίχως τοποθετήθηκαν βάζα σε διαφορετικά ύψη, με συνθέσεις από λευκές ορτανσίες, γυψόφυλλο, ξύλα σάλεξ και γυάλες με κεριά.
Στη κάθε θέση βρισκόταν το φίνο εκτυπωμένο μενού της δεξίωσης και η χειροποίητη - από τη νύφη - μπομπονιέρα, ειδικά σχεδιασμένη. Ήταν ένα κουτί δεμένο με φαρδιά κορδέλα σφραγισμένη με βουλοκέρι και τα χαραγμένα μονογράμματα του ζευγαριού."

 

PETRA LOW Govatsos20200059

PETRA LOW ovatsos20200060GOVATSOS COLLAGE FINAL BeFunky collage 16

GOVATSOS COLLAGE FINAL BeFunky collage 17

Photography: Kirrill Samarits

Wedding Planner: Ioanna Vamvakari

Venue: Ktima Petra

 

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /