Και το όνομα αυτού…

Η μέρα που θα προφέρετε στην εκκλησία το «όνομα αυτού» είναι πολύ σημαντική για εσάς , το βαφτιστήρι σας και τους γονείς του.

Η μέρα που θα προφέρετε στην εκκλησία το «όνομα αυτού» είναι πολύ σημαντική για εσάς , το βαφτιστήρι σας και τους γονείς του.
Η τελετή της βάφτισης σημαίνει ότι η εκκλησία εντάσσει το παιδί στους κόλπους της και στην κοινωνία των αγίων της, ενώ παράλληλα του δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσει και το αστικό του όνομα. Για εσάς σημαίνει πως θα ακοκτήσετε έναν νεό δεσμό, μια τρυφερή σχέση που θα διαρκέσει εφ’όρου ζωής. Πρώτα από όλα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πάντα πως η βάπτιση είναι κυρίως μαι θρησκευτική τελετή που παρά τη διοργάνωση μπορεί να έχει διαφορετική εξέλιξη από αυτή που περιμένατε. Γιατί πολύ απλά ο προταγωνιστής, δηλαδή το βαφτιστήρι σας δεν ειναι δυνατό να κατανοήσει τη σημαντικότητα και την έννοια των στιγμών που βιώνει και είναι πιθανόν να αντιδράσει με το δικό του μοναδικό τρόπο! Ετσι θα πρέπει αρχικά να είστε προετοιμασμένος για ..επικίνδυνες αποστολές. Αφού λοιπόν λύσετε το ψυχολογικό και δείτε την πρόκληση της βάπτισης ως μια ακόμη ευχάριστη εμπειρία για τη ζωή σας και αποφασίσετε να δεθείτε με το βρέφος και την οικογένεια του, τότε είστε έτοιμος να περάσετε και στα πρακτικά θέματα που αφορούν στην τελετή.
Ο ανάδοχος, αναλαμβάνοντας να βαφτίσει ένα παιδί, το πρώτο πράγμα που πρέπει να αγοράσει είναι το χρυσό σταυρουδάκι. Πέρα από το κόσμημα οπως οφείλει να αγοράσει και τα υπόλοιπα βαπτιστικά. Τα απολύτως απαραίτητα ειναι η λαμπάδα, δύο μικρές πετσέτες για να σκουπίσετε τα χερια σας εσείς και ο ιερέας, μια μεγάλη πετσέτα για να τυλίξετε το μωρό, τα λαδόπανα, ενα μικρό μπουκάλι ελαιόλαδο, ένα σαπούνι, τα βαπτιστικά του μωρού (ρουχα και παπούτσια) και βεβαια ο σταυρός του μωρού. Ομως εάν θέλετε να ξεχωρίσετε και αν ξεφύγετε απλο τα συνηθισμένα, πρέπει να ξεκινήσετε έγκαιρα την έρευνα αγοράς ώστε να βρείτε αυτό ακριβώς που ψάχνετε στην καλύτερη δυνατή τιμή. Πέρα από τα συνηθισμένα ροζ και γαλάζια βαπτιστικά σε ειδικά καταστήματα θα βρείτε πια και πιο εναλλακτικά αξεσουάρ βάπτισης. Αν το ζευγάρι είναι προδευτικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας για να χαρίσετε στο βαφτιστήρι σας την τέλεια μέρα διοργανώνοντας και κάποια μίνι χάπενινγκ, πάντα σε συνεννόηση με τον ιερό ναό που θα τελεσθεί το μυστήριο.
Για πρώτη φορά νονόςΤα τελευταία χρόνια συνηθίζεται και ένας μικρός στολισμός της εκκλησίας και ιδαίτερα της κολυμβήθρας ενώ συνηθισμένα θεωρούνται πλεόν τα μπαλόνια έξω από την εκκλησία που γράφουν το όνομα του μωρού. Αν το ζευγάρι ειναι παραδοσιακό ακολουθήστε το τυπικό και όλα θα πάνε καλά. Μην ξεχνάτε πως για ορισμένους γονείς σημαντικό ρόλο παίζουν οι ορθόδοξες χριστιανικές παραδόσεις. Στην περίπτωση αυτή καλό θα ήταν να γνωρίζετε πως την πρώτη Κυριακή μετά τη βάφτιση πρέπει να συνοδεύσετε το βαφτιστήρι σας στην εκκλησία με τη λαμπάδα της βάπτισης ώστε να παρακολουθήσετε μαζί τη Θεία Λειτουργία. Επίσης, ως σήμερα η Εκκλησία μας πιστεύει οτι δεν θα πρέπει το ίδιο άτομο να βαφτίζει μωρά διαφορετικού φύλου καθώς αποκτούν τον ίδιο πνευματικό πατέρα και ελλοχεύει ο κίνδυνος μελλοντικά να παντρευτούν μαεταξύ τους. Καλό ειναι να γνωρίζετε επίσης ως αν οι μπομπονιέρες, τα προσκλητήρια και τα γλυκά που θα προσφερθούν στους προσκεκλημένους δεν αποτελούν υποχρέωση της νονάς/νονού, ενδέχεται ύστερα από συμφωνία με τους γονείς να αναλάβετε και κάποια από τις υποχρεώσεις αυτές.

Pin It


* required
/ /
 


* required
/ /