Γάμος & δεξίωση στην Κέρκυρα 2024

Κέρκυρα, το σμαραγδένιο νησί του Ιονίου με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα αποτελεί δημοφιλή προορισμό για κάθε ζευγάρι που αναζητά ένα ξεχωριστό μέρος για να σφραγίσει την αγάπη του.

Κέρκυρα, το σμαραγδένιο νησί του Ιονίου με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα αποτελεί δημοφιλή προορισμό για κάθε ζευγάρι που αναζητά ένα ξεχωριστό μέρος για να σφραγίσει την αγάπη του. Όπως κι αν έχετε ονειρευτεί την πιο σημαντική στιγμή της ζωής σας, η Κέρκυρα αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για να πραγματοποιηθεί κάθε όνειρό σας. Αδιαμφισβήτητα ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας, η Κέρκυρα σας προσκαλεί για να φιλοξενήσει τον γάμο των ονείρων σας.

Πλούσια βλάστηση, υπέροχα τοπία, περιτριγυρισμένα από καταπράσινα δέντρα, συγκλονιστική θέα στο απέραντο μπλε της θάλασσας αλλά και μαγευτικές τοποθεσίες που ξεχειλίζουν από ιστορία και ρομαντισμό. H μοναδική Κέρκυρα, με τα μαγευτικά τοπία, την υψηλή γαστρονομία και την απαράμιλλη φιλοξενία αποτελεί μια από τις κορυφαίες σας επιλογές.

Το ομηρικό «νησί των Φαιάκων», φέρει ανεξίτηλα τα ίχνη της ενετικής κυριαρχίας σε κάθε της γωνιά. Σικελοί, Ενετοί, Γάλλοι και Βρετανοί που πέρασαν από το νησί αυτό, έχουν δημιουργήσει ένα ενδιαφέρον και όμορφο αμάλγαμα διαφορετικών αρχιτεκτονικών ρυθμών.

Corfu 2

 

Ο ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ

Κάθε περίπατος στην παλαιά πόλη της Κέρκυρας ξεκινά και τελειώνει στο περίφημο Λιστόν, τον πιο κεντρικό και διάσημο πεζόδρομο του νησιού.

Το Λιστόν αποτελεί την κύρια είσοδο στα στενά καντούνια της Παλιάς Πόλης. Οριοθετείται από αρχοντικά που σχηματίζουν μεγάλες καμάρες, τις οποίες οι Κερκυραίοι αποκαλούν βόλτες. Κατασκευάστηκε κατά τη γαλλική κατοχή της Κέρκυρας και μιμείται την rue de Rivoli του Παρισιού. Μάλιστα, κατά την περίοδο της Αγγλικής Αρμοστείας επεκτάθηκαν οι τοξοστοιχίες ενώ σταδιακά προστέθηκαν και όροφοι.

CORFU 3

Άλλο ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα τη Κέρκυρας είναι η Σπιανάδα. Λέγεται ότι είναι η πιο μεγάλη πλατεία όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και των Βαλκανίων. Εκτείνεται ανάμεσα από το Παλιό Φρούριο και την Παλιά Πόλη, με τα καντούνια να οδηγούν κάθετα προς αυτήν.

Σας προτείνουμε να κάνετε οπωσδήποτε μια βόλτα στη Σπιανάδα και να απολαύσετε μερικά από τα πιο αξιόλογα μνημεία του νησιού όπως τα Ανάκτορα, το άγαλμα του Schulenburg, το περιστύλιο του Μαίτλαντ, αλλά και το Λιστόν.

CORFU 4

 

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

Ένα από τα πιο σημαντικά βυζαντινά μνημεία της Κέρκυρας είναι ο ναός και το σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα. Η κατασκευή του ναού ολοκληρώθηκε το 1589 ενώ εκείνη την περίοδο αποτελούσε τον κτητορικό ναό της οικογένειας Βούλγαρη, στην οποία ανήκε και το σκήνωμα του αγίου. Βρίσκεται μέσα στα καντούνια της Παλιάς Πόλης, στο «καντούνι του Αγίου Σπυρίδωνα». Πρόκειται για μια απλή μακρόστενη εκκλησία με εντυπωσιακό μαρμάρινο πλαίσιο. Μάλιστα, το καμπαναριό του ξεχωρίζει στα στενά καντούνια. Η ασημένια λάρνακα όπου φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα φτιάχτηκε το 1867 στη Βιέννη και είναι τοποθετημένη μέσα στην κρύπτη.

ΚΑΜΠΙΕΛΟ, Η ΠΑΛΙΑ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Ένα από τα πιο γραφικά σημεία της παλαιάς πόλης είναι το Καμπιέλο. Ένα γοητευτικό κουβάρι από δαιδαλώδη σοκάκια και «σκαλινάδες», αδιέξοδα, «βόλτα» και μικροσκοπικές πλατείες. Στενά δρομάκια, ψηλά κτήρια που μοιάζουν να ακουμπούν το ένα στο άλλο, συνδέονται μεταξύ τους με γραφικά σχοινιά μπουγάδων, όλα «ζωγραφισμένα» με υπέροχα παστέλ χρώματα. Ένα γραφικό σκηνικό που μοιάζει με πίνακα ταλαντούχου ζωγράφου δημιουργεί μοναδικά συναισθήματα σε όσους το επισκέπτονται.

113004

ΤΑ ΦΡΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Όχι ένα, αλλά δύο φρούρια, μαγνητίζουν τους επισκέπτες. Και τα δύο αποτελούν πραγματικά αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της οχυρωματικής τέχνης. Το Παλαιό Φρούριο, υψώνεται στα ανατολικά της Παλιάς Πόλης και εντυπωσιάζει με τη θέα που προσφέρουν οι πύργοι του αλλά και με την ιστορία του. Το Νέο Φρούριο, της περιόδου της Ενετοκρατίας, στέκεται επιβλητικό στο λόφο του Αγίου Μάρκου, πάνω από το Παλιό Λιμάνι, και προσφέρει μια εξίσου μαγευτική θέα της πόλης και της ανοιχτής θάλασσας. 

CORFU 5

 

ΉΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ


Στην τοπική παράδοση, το μυστήριο του γάμου θεωρούνταν σημαντικό κοινωνικό γεγονός. Μάλιστα, σ’ αυτό τον πρώτο λόγο είχαν τα προξενιά. Έτσι, λοιπόν, όταν οι γονείς θεωρούσαν ότι ο γιός τους ήταν στην κατάλληλη ηλικία, αποφάσιζαν ποια από τις ανύπαντρες νέες θα ήταν κατάλληλη γι’ αυτόν και επέλεγαν έναν προξενητή. Αυτός πήγαινε στο σπίτι της κοπέλας και ανακοίνωνε την επιθυμία του νέου και των γονιών του. Αν οι γονείς της κοπέλας αποδέχονταν την πρότασή του, τότε ο προξενητής ενημέρωνε τους γονείς του νέου. Στη συνέχεια, οι γονείς των δύο παιδιών και ο προξενητής, συναντιόντουσαν για να συμφωνήσουν τον γάμο. Στη συνάντηση αυτή, ο πατέρας της νύφης κατέθετε στους γονείς του γαμπρού το «ομόλογο», που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα έγγραφο στο οποίο αναφέρονταν όλα όσα είχαν συμφωνήσει να δώσουν ως προίκα. Έπειτα όριζαν την ημερομηνία των αρραβώνων. 


Την ημέρα των αρραβώνων, διοργανώνονταν γλέντι στο σπίτι της νύφης με καλεσμένους τις δύο οικογένειες και στενούς συγγενείς. Ο γαμπρός έφτανε συνοδευόμενος από την οικογένειά του, ενώ της πομπής προπορευόταν μία νέα κοπέλα, με ένα καλάθι στο κεφάλι της το οποίο ονόμαζαν «ινπένιο» και περιείχε τα δαχτυλίδια των αρραβώνων και διάφορα δώρα. Το ινπένιο ήταν σκεπασμένο με ένα κόκκινο μαντήλι με κίτρινα φτερά παγωνιού, την «τσουτσουμίδα». Έπειτα από την ευλογία, γινόταν η ανταλλαγή δώρων μεταξύ των δύο οικογενειών. Ο γαμπρός έβαζε την τσουτσουμίδα στο κεφάλι της μέλλουσας νύφης, η οποία την φορούσε ώσπου να γίνει ο γάμος, την ημερομηνία του οποίου όριζαν την ίδια μέρα. 

CORFU 7

Την ημέρα του γάμου, η νύφη στολιζόταν με την παραδοσιακή στολή ενώ κορίτσια τραγουδούσαν νυφικά τραγούδια. Ο γαμπρός και οι καλεσμένοι, με τη συνοδεία οργανοπαιχτών, παραλάμβαναν τη νύφη από το σπίτι της. Στις μέρες μας, ο γαμπρός περιμένει την νύφη στην εκκλησία όπου φτάνει εκείνη συνήθως με άμαξα συνοδευόμενη από την οικογένειά της και οργανοπαίχτες. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, ο πατέρας και ο αδελφός της νύφης χορεύουν μαζί της έξω από την εκκλησία πριν την παραδώσουν στο γαμπρό. Παράλληλα τόσο στον αρραβώνα όσο και στο γάμο, δεν λείπει το κόκκινο χρώμα. Συνήθως το συναντάμε με την μορφή κάποιου μαντηλιού, καθώς θεωρείται ότι το κόκκινο χρώμα προστατεύει το ζευγάρι από τη βασκανία, το κακό μάτι.

CORFU 18 Photo Thanasis Rapsomanikis

 Photo by Thanasis Rapsomanikis- Studio 74

 

ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ


Ποντικονήσι (Ιερός Ναός Μεταμόρφωση Σωτήρος)
Το Ποντικονήσι είναι μία καταπράσινη, μικρή βραχονησίδα, η οποία βρίσκεται στην είσοδο της λιμνοθάλασσας του Χαλικιόπουλου, απέναντι από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας "Ιωάννης Καποδίστριας". Ο βράχος αυτός είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και γνωστά τουριστικά αξιοθέατα της Κέρκυρας. Ο θρύλος που το συνοδεύει, αναφέρει, πως ο θυμωμένος Ποσειδώνας αντικρίζοντας το καράβι που χάρισαν οι Φαίακες στον Οδυσσέα για να γυρίσει στην Ιθάκη, το ακούμπησε με την τρίαινά του και το μετέτρεψε σε βράχο. Στο Ποντικονήσι δεσπόζει το βυζαντινό παρεκκλήσι του Παντοκράτορα, το οποίο χτίστηκε το 1535 και είναι αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Ιερός Ναός Παναγίας Βλαχερνών στο Κανόνι
Η Παναγία Βλαχερνών είναι ένα γραφικό εκκλησάκι, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Ποντικονήσι. Είναι χτισμένη πάνω ένα μικρό νησάκι στη λιμνοθάλασσα Χαλικιοπούλου, το οποίο συνδέεται όμως με την ξηρά με ένα στενό πέτρινο μονοπάτι, και έτσι η Παναγία Βλαχερνών είναι προσβάσιμη από τους πεζούς. Στη μικρή αυτή γέφυρα δένουν και τις βάρκες τα καΐκια που μεταφέρουν τους επισκέπτες στο Ποντικονήσι.

CORFU 19 Photo Stigmes

 Photo by Stigmes

Υπαπαντή του Κυρίου στο Κομμένο
Πολύ όμορφη ιδέα είναι να τελέσετε τον γάμο σας στο εξωκλήσι της Υπαπαντής του Κυρίου, το οποίο βρίσκεται πάνω σε μια νησίδα γης στην άκρη του Κομμένου απέναντι ακριβώς από την μαγευτική Villa Melambes. Ο υπέροχος αυτός χώρος βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα και τόσο κοντά στο ξωκλήσι, που μετά την τελετή επιβάλλεται μία μεγαλειώδης είσοδο των νεονύμφων με σκάφος, μέσω θαλάσσης.

Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων, Ιάσονος και Σωσιπάτρου στη Γαρίτσα
Ο Ναός των Αγίων Αποστόλων, Ιάσονος και Σωσιπάτρου είναι ένας από τους σημαντικότερους ναούς της βυζαντινής περιόδου και μάλιστα, αποτελεί ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα και αρχαιότερα δείγματα αυτού του τύπου. O ναός χτίστηκε πάνω σε ερείπια αρχαίου ναού, πιθανότατα τον 11ο αιώνα, χρησιμοποιώντας δομικά υλικά από κατεστραμμένα κτίρια της Παλαιόπολης.

CORFU 9

 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ
Πολλά είναι και τα ζευγάρια που επιλέγουν την παλαιά πόλη της Κέρκυρας για τον γάμο τους λόγω του όμορφου ιστορικού κέντρου με το έντονο βενετσιάνικο στυλ. Οι μέλλουσες νύφες φτάνουν στην τελετή του γάμου με παραδοσιακή άμαξα ή επιλέγουν να περπατήσουν συνοδευόμενες από ντόπιους μουσικούς και παραδοσιακά όργανα.

Όμως και στην περίπτωση που επιλέξετε τον πολιτικό γάμο, τότε θα έχετε την ευκαιρία να τον τελέσετε στο Δημαρχείο της Κέρκυρας - την Ιόνιο Βουλή, το παλιό Κοινοβούλιο των Ιονίων Νήσων. Πρόκειται για ένα από τα πλέον επιβλητικά κτήρια της Παλιάς Πόλης. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1663 από τους Ενετούς και ολοκληρώθηκε 30 χρόνια αργότερα, το 1693. Το οικοδόμημα είναι κατασκευασμένο από πέτρα, σε έκδηλο αναγεννησιακό ύφος, με σκαλιστά τοιχώματα.

Επιπλέον η Κέρκυρα αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό και για καθολικούς γάμους, οι οποίοι πραγματοποιούνται στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιακώβου και Αγίου Χριστόφορου, την επονομαζόμενη και ως Duomo. Ο ναός αυτός βρίσκεται στη σημερινή πλατεία Δημαρχείου πολύ κοντά στην Annunziata και στην Αρχιεπισκοπή των Καθολικών και λίγα μέτρα από το παλαιό θέατρο του San Giacomo (Αγίου Ιακώβου).

Το παλάτι του Μον Ρεπό (Mon Repos)

Στα νότια της πόλης βρίσκεται το κοσμο­πολίτικο Κανόνι, το νησάκι της Βλαχέρνας, το περίφημο Ποντικονήσι αλλά και το διάσημο παλάτι του Μον Ρεπό, το οποίο καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του λόφου όπου βρέθηκε η αρχαία πόλη της Κέρκυρας. Μόλις 3 χλμ. από το κέντρο του νησιού, βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες θέσεις, περιτριγυρισμένο από υπέροχους κήπους. Το παλάτι χτίστηκε το 1824 από τον Άγγλο Επίτροπο Frederick Adam, ως θερινή κατοικία.

Corfu Mon Repos R03

 

Νέα Μαρίνα των Μπενιτσών

Ένα υπέροχο καταφύγιο τουριστικών σκαφών, η Μαρίνα στις Μπενίτσες, επαναλειτουργεί και περιλαμβάνει αρκετές υποδομές, χαρίζοντας στους επισκέπτες της υπέροχες στιγμές, όλη την ημέρα. Μια πολύ όμορφη πρόταση είναι να κάνετε εκεί την φωτογράφηση της επόμενης ημέρας του γάμου σας. Θα είστε ξεκούραστοι, χωρίς άγχος και πίεση χρόνου που σημαίνει καλύτερες φωτογραφίες. Άλλωστε το υπέροχο σκηνικό είναι εγγύηση για μοναδικές εικόνες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Η θάλασσα, ο ουρανός, το φως και το μαγευτικό φυσικό σκηνικό θα σας «ταξιδέψουν» χαρίζοντάς σας μία εμπειρία μοναδική. 

Ανάκτορο Αχίλλειο

Μιλώντας για ανάκτορα, δεν μπορεί κανείς να μην αναφερθεί στο Αχίλλειο. Ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Κέρκυρας, μόλις 9 χλμ. μακριά από την πόλη. Χτισμένο τον 19ο αιώνα κατά παραγγελία της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, πιο γνωστής ως Σίσσυ, βρίσκεται σε μια κατάφυτη έκταση με υπέροχους κήπους στολισμένους με εξωτικά λουλούδια, φοινικόδεντρα και αιωνόβια δέντρα. Το οίκημα είναι νεοκλασικού ρυθμού με εντυπωσιακό περιστύλιο και μοναδικά αγάλματα που κοσμούν τους χώρους του με πιο διάσημο το άγαλμα του Αχιλλέα τη στιγμή που έχει χτυπηθεί από βέλος στην φτέρνα.

osrw56

Photo by OS Studio

CORFU 10 Photo Kostis Mouselimis

Photo by Kostis Mouselimis

Έπαυλη Durrells

H έπαυλη της οικογένειας Γερακάρη στο Κοντόκαλι μοιάζει με ταξίδι στο παρελθόν. Ένας περίπατος στο κατάφυτο κτήμα, στον τεράστιο κήπο και στην μπροστινή αυλή, αλλά και στην πλακόστρωτη βεράντα που «βλέπει» από άκρη σε άκρη τα νερά της λιμνοθάλασσας θα σας μεταφέρει πίσω στο χρόνο. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο γιατί επιλέχθηκε το συγκεκριμένο σπίτι για να «στεγάσει» τους πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής σειράς του BBC «Οικογένεια Ντάρελ» («The Durrells»). Μπορεί η βίλα Γερακάρη να μην είναι ένα από τα οικήματα που πραγματικά τους φιλοξένησε, όμως παραμένει ανέπαφη από τον χρόνο και είναι αυθεντική. Και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν βρίσκει κανείς εύκολα στην εποχή μας. Μάλιστα, δίπλα στην έπαυλη αυτή βρίσκεται η Βίλα Ανεμογιάννη, το πραγματικό σπίτι των Ντάρελ. Είτε λοιπόν είστε φαν της σειράς είτε αναζητάτε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο, σίγουρα η έπαυλη αυτή θα σας αποζημιώσει.

243266717

 

ΓΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάθε χρόνο μελλόνυμφοι από όλο τον κόσμο επιλέγουν την αρχοντική Κέρκυρα για να τελέσουν τον γάμο τους. Η αριστοκρατική ομορφιά του νησιού, οι αμμώδεις παραλίες, η κομψή αρχιτεκτονική, η ζεστή φιλοξενία και η εξαιρετική Κερκυραϊκή κουζίνα αποτελούν στοιχεία που προσελκύουν όλους τους μελλόνυμφους.

CORFU 8

 

ΓΑΜΟΣ KAI ΧΩΡΟΙ ΔΕΞΙΩΣΗΣ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι γάμοι στην Κέρκυρα έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο να μας αιχμαλωτίζουν. Όποιο και αν είναι το στυλ του γάμου σας τα υπέροχα venues για την δεξίωση, από κομψά ξενοδοχεία 5* μέχρι πολυτελή εστιατόρια και παραμυθένια κτήματα, θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και που θα αποτελέσει ένα μοναδικό σκηνικό για την δική σας γιορτή αγάπης που σίγουρα θα χαραχθεί στη μνήμη κάθε παρευρισκόμενου.

 

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗ

Το νησί της Κέρκυρας φημίζεται για τα υπερσύγχρονα και συνάμα πολυτελή ξενοδοχειακά του συγκροτήματα. Πολυτελή θέρετρα και εντυπωσιακά ξενοδοχεία βρίσκονται στη διάθεσή σας για να οργανώσετε ένα ονειρεμένο γάμο και μήνα του μέλιτος που θα σας μείνει αξέχαστος. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε και κάποια από τις μεγαλοπρεπείς βίλες του νησιού για περισσότερη ιδιωτικότητα αλλά και μια ξεχωριστή γαμήλια δεξίωση. Όποια και αν είναι η επιλογή σας, σίγουρα οι παρεχόμενες υψηλής ποιότητας υπηρεσίες θα ικανοποιήσουν κάθε σας απαίτηση και επιθυμία.

CORFU 16

 

ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Το κλίμα της Κέρκυρας είναι μεσογειακό και ήπιο. Κατά τον χειμώνα η θερμοκρασία δεν πέφτει πολύ χαμηλά, ενώ χιονίζει σπάνια. Το καλοκαίρι είναι δροσερό και η θερμοκρασία σπάνια ξεπερνά τους 39 βαθμούς, ακόμη και τις πιο ζεστές ημέρες. Όμως, όπως όλα τα νησιά του Ιονίου, έτσι και η Κέρκυρα έχει υψηλά ποσοστά υγρασίας καθώς οι βροχές είναι πολύ συχνές.

Fvelvet06

Velvet Moments

 

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Οι παραλίες της Κέρκυρας είναι ονειρικές και δεν πρέπει να παραλείψετε να τις επισκεφτείτε. Κάθε μια με διαφορετική μορφολογία, έτοιμες να ικανοποιήσουν τις προσωπικές σας απαιτήσεις. Από τις βραχώδεις απότομες ακτές των βαθύτερων υδάτων της Μεσογείου στην Παλαιοκαστρίτσα, έως τους απομονωμένους κόλπους στην ανατολική ακτή και τους αμμόλοφους στην παραλία Ίσσος στη λιμνοθάλασσα των Κορισσίων. Υπάρχουν διάσπαρτες σε όλες τις πλευρές του νησιού, όπως η παραλία των Αλυκών της Λευκίμμης στην ανατολική πλευρά. Ωστόσο, οι ομορφότερες παραλίες, όπως είναι αυτή της Γλυφάδας, εντοπίζονται κυρίως στη δυτική πλευρά και ιδιαίτερα στο βόρειο κομμάτι τής Κέρκυρας. Η πιο εξωτική παραλία βέβαια, δεν είναι άλλη από τον Χαλικούνα που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού. 

Στα βόρεια του νησιού βρίσκεται η παραλία του Αλμυρού, με ρηχά νερά και ψιλή χρυσαφένια άμμο, αλλά και η παραλία της Αστρακερής. Σε μικρή σχετική απόσταση βρίσκονται επίσης το Σιδάρι ενώ ξεχωρίζει το διάσημο Κανάλι του Έρωτα (Canal d’ Amour), διάσπαρτο από μικρούς όρμους και σπηλιές. Ο θρύλος θέλει όποιος κολυμπήσει διασχίζοντας το κανάλι, να βρει τον έρωτα της ζωής του στην άλλη μεριά. Νοτιότερα βρίσκεται το ειδυλλιακό Άγιο Γόρδιο, που περικλείεται από επιβλητικά, καταπράσινα βραχώδη συμπλέγματα αλλά και πανέμορφες Έρμονες, όπου σύμφωνα με το μύθο βρήκε καταφύγιο ο Οδυσσέας πριν την περίφημη συνάντησή του με τη Ναυσικά.

132823

Canal d’ Amour

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η Κέρκυρα αποτελεί ιδανικό προορισμό για κάθε επισκέπτη, προσφέροντας μοναδικές δραστηριότητες. Εάν είστε λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, επαγγελματίες εκπαιδευτές θα σας κάνουν μαθήματα σερφ, σκι, τζετ σκι, αλεξίπτωτο, κανό, αλλά  και καταδύσεις για να θαυμάσετε τον πλούσιο υποθαλάσσιο πλούτο αυτού του μαγευτικού νησιού. Απολαύστε έναν ρομαντικό περίπατο και επισκεφθείτε ενδιαφέροντα σημεία του νησιού και πανέμορφα ξωκλήσια. Τέλος, μην παραλείψετε μια βόλτα στην τοπική αγορά για χειροποίητα κοσμήματα, κεραμικά, ξυλόγλυπτα, κρασί, γλυκά, μέλι, ελαιόλαδο, πράσινο σαπούνι, κουμκουάτ κ.ά.


ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η επιρροή των Βενετσιάνων κατακτητών υπήρξε καθοριστική για την Κερκυραϊκή γαστρονομία καθώς μύησε τους Κερκυραίους σε άγνωστα έως τότε προϊόντα, όπως το καλαμπόκι, την πατάτα, τη ντομάτα, τα φασόλια, την πιπεριά, τον καφέ, την σοκολάτα, όπως και τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. Έτσι λοιπόν, η κερκυραϊκή κουζίνα απορρόφησε τις ξένες επιρροές διατηρώντας όμως τον μεσογειακό χαρακτήρα στα πιάτα της. Μεγάλη ήταν η συμβολή των Άγγλων, οι οποίοι έφεραν την τσιτσιμπύρα, το κουμ κουάτ και τη γλυκοπατάτα. Οι Ρώσοι μεταβίβασαν την συνήθεια να τηγανίζουν σε λίπος ή βούτυρο. Μελιτζάνες παστρόκιο, μπακαλιάρος αγιάδα, μπουρδέτο, ψάρι «μπιάνκο» μαγειρεμένο με σκόρδο, μαϊντανό, χυμό λεμονιού, κρεμμύδια και πατάτες αλλά και η παστιτσάδα ή το σοφρίτο, είναι μερικά μόνο από τα εμβληματικά πιάτα της Κερκυραϊκής κουζίνας. Παράλληλα, η μπανκέτα και η συκομαϊδα αποτελούν χαρακτηριστικά κερκυραϊκά σπιτικά γλυκίσματα, ενώ τα κερκυραϊκά τζαλέτια (ζύμες φτιαγμένες από καλαμποκάλευρο και σιτάλευρο που τηγανίζονται στο ελαιόλαδο που σερβίρονται με ζάχαρη άχνη και κανέλα) δεν αφήνουν κανέναν επισκέπτη ασυγκίνητο.

ue 07

Unique Weddings Corfu 

 

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ


Με φόντο το πανέμορφο και αριστοκρατικό αυτό νησί, κάθε γάμος μοιάζει πιο λαμπερός και πιο παραμυθένιος. Η «κόμισσα» του Ιονίου, η μοναδική Κέρκυρα αποτελεί τον ιδανικό καμβά για να ζωγραφίσετε πάνω μια γαμήλια τελετή και δεξίωση που θα περιλαμβάνει όλα όσα ονειρεύεστε. Αν σκέφτεστε την Κέρκυρα ως το γαμήλιο σας προορισμό, τότε οι παρακάτω έμπειροι επαγγελματίες θα σας πείσουν!

San Antonio Resort & Spa

Δίπλα στην παραλία Καλάμι, ένα κομψό πεντάστερο ξενοδοχείο με πολυτελές εστιατόριο και μια εντυπωσιακή πισίνα προσφέρει την απόλυτη εμπειρία δεξίωσης.

san 01

sa 04

 

Angsana Corfu Resort & Spa

Με υψηλή αισθητική και προσοχή στην λεπτομέρεια δημιουργεί το κατάλληλο σκηνικό για την ξεχωριστή σας στιγμή σε ένα από τα μπαρ του, στην παραλία ή δίπλα στην πισίνα.

ang 02

ang 14

 

Rodostamo Hotel & Spa

Σε ένα μαγευτικό τοπίο, με φόντο την όμορφη εκκλησία της Υπαπαντής προσφέρει γαμήλιες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου καθιστώντας την ημέρα του γάμου σας μία αξέχαστη στιγμή.

rod 01

rod 10

 

Ktima Valsami

Ένας καταπράσινος παράδεισος με σπάνια είδη φυτών και τρεχούμενα νερά, μόλις 10 λεπτά από την καρδιά της πόλης, αποτελεί μια μοναδική όαση για μια ονειρική δεξίωση.

fvalsami kt 25 6957128622785116655987964904633076123959296o

valsami cascade

 

The White House Restaurant

Το σπίτι του Βρετανού συγγραφέα, Lawrence Durrell, αυτός ο ιστορικός χώρος προσφέρει πανοραμική θέα και υψηλή γαστρονομία υπό την επίβλεψη του Michelin chef Λευτέρη Λαζάρου.

wh 1sn

wh 09

 

Melambes Villa

Σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, αυτή η minimal βίλα διαθέτει πισίνα infinity που ενώνεται με τον ορίζοντα όπως και ιδιωτική προβλήτα που προσφέρει μια ιδιαίτερη υποδοχή δια θαλάσσης.

f11 melambes reception table narrow with flowers

f09 melambes pool

 

Olympia Mare Restaurant

Δωρική ντόπια κουζίνα ανυπέρβλητης νοστιμιάς με απρόσκοπτη θέα στην μαρίνα Γουβιών. Η διακριτικά πολυτελή σάλα του εστιατορίου είναι μία υπέροχη επιλογή για γαμήλια δεξίωση.

fom01

fom05

 

Akron Beach Bar Restaurant

Δίπλα στα νερά της γραφικής παραλίας «Αγία Τριάδα», το Akron Beach Bar Restaurant, με τους μοντέρνους χώρους και το υψηλό επίπεδο γαστρονομίας και εξυπηρέτησης, προσφέρεται ιδανικά για την εκδήλωσή σας!

akron beach bar 07

akron beach bar 12

 

Studio 74 Thanasis Rapsomanikis- Wedding Photographer

Πρωταρχικός στόχος του έμπειρου φωτογράφου είναι να συλλάβει τα συναισθήματα της στιγμής και να αποτυπώσει τη μαγεία της ξεχωριστής αυτής ημέρας μέσα από υπέροχες εικόνες. 

studio 74 19 

aparirwout

 

OS Studio- Wedding Photographer

Μέσα από τις ιδιαίτερες φωτογραφίες του Ονούφριου Σαλβατώρου, με γνώμονα την επικοινωνία και την έμφαση στο συναίσθημα,  ξεδιπλώνεται η μοναδική ιστορία κάθε ζευγαριού.

fonoufrios03f

fonoufrios08

 

Lily Fleur Ανθοπωλείο και Workshop

Στην Παλιά πόλη, ανθοσυνθέσεις με καλλιτεχνική χροιά και δημιουργικότητα που εκφράζεται χωρίς κανόνες, από τον σχεδιασμό της παλέτας, την επιλογή των κατάλληλων λουλουδιών έως την τοποθέτηση την ημέρα του γάμου.

lilycollage

 

Rizos Garden

Με φινέτσα, επαγγελματισμό και φαντασία ικανοποιεί τις υψηλές απαιτήσεις που έχετε σε ό,τι αφορά τη νυφική ανθοδέσμη όπως και το γενικότερο ανθοστολισμό της εκκλησίας και της δεξίωσης.

rizoscollage

  

Unique Weddings Corfu by Avi Katsibelli

Σε συνεργασία με ξεχωριστούς χώρους και κορυφαίους επαγγελματίες της Κέρκυρας, σκορπίζει λάμψη στην πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής σας, δημιουργώντας τα πιο ονειρεμένα και one of a kind γαμήλια σκηνικά.

ue 05

uw 02n

Velvet Moments (Σοφία Μεγαλογένη)

Με υψηλή αισθητική, custom σχεδιασμό και με τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου σε όλους τους κλάδους εγγυάται ένα ονειρικό αποτέλεσμα και με το λιγότερο δυνατό άγχος.

fvelvet01

fvelvet08 1

 

 

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /