Ατμοσφαιρικός γάμος με φόντο την ανεξάντλητη ομορφιά της Μάνης

Το μοναδικό τοπίο της Μάνης, μόνο ατμοσφαιρικό μπορεί να χαρακτηριστεί, με τους πέτρινους οικισμούς, τα «παγωμένα» στο χρόνο χωριά και τα επιβλητικά κάστρα να αποτελούν φυσική συνέχεια, της τραχιάς λακωνικής γης.

Το μοναδικό τοπίο της Μάνης, μόνο ατμοσφαιρικό μπορεί να χαρακτηριστεί, με τους πέτρινους οικισμούς, τα «παγωμένα» στο χρόνο χωριά και τα επιβλητικά κάστρα να αποτελούν φυσική συνέχεια, της τραχιάς λακωνικής γης. Τοπία άγριας ομορφιάς αλλά και σαγηνευτικές παραλίες, μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή και συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για όσους θέλουν να δώσουν μια κινηματογραφική διάσταση στο γάμο τους.

Σαν σκηνικό από ταινία, η Μάνη με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της συνδυάζει την αυστηρότητα της πέτρας με την υπέροχη, σχεδόν διάφανη, θάλασσα και δικαίως αποτελεί έναν από τους πιο ανερχόμενους wedding destinations. Ένα μαγευτικό περιβάλλον για κάθε ερωτευμένο ζευγάρι που ονειρεύεται μια γαμήλια τελετή σε έναν προορισμό που δεν μοιάζει με κανένα άλλο, που έχει πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες να πει και τον δικό του τρόπο να γοητεύσει.

shutterstock 520386007

 

 

Ήλιος, πέτρα, θάλασσα

Από το γραφικό Γύθειο και την αγέρωχη Αρεόπολη, στο παραδοσιακό Οίτυλο, το σαγηνευτικό Λιμένι και τη δεσπόζουσα Καραδμύλη, αυτός ο τόπος ασκεί μια γοητεία που καθηλώνει. Πως η άγρια λακωνική πλευρά της Μάνης και η μοναδικότητα του φυσικού της τοπίου θα συμπληρώσουν το ονειρικό σκηνικό για έναν αξέχαστο γάμο; Συστατικά του η παραδοσιακή αρχιτεκτονική με την πέτρα να κυριαρχεί παντού, τα ατμοσφαιρικά σοκάκια με τα μισογκρεμισμένα πυργόσπιτα και ασφαλώς η επιβλητική ομορφιά αυτής της βραχώδους χερσονήσου του Ταϋγέτου. Άλλωστε, όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν τα ειδυλλιακά τοπία αρχέγονης, άνυδρης ομορφιάς που προσφέρει η Μάνη για να ενώσουν τις ζωές τους.

shutterstock 1724520469

 Ακρωτήρι Ταίναρο

 

Ξεχωριστή θέση για μια φωτογράφιση βγαλμένη από το σελιλόιντ αποτελεί το χωριό Βάθεια, απλωμένο στην κορυφή ενός υψώματος λίγο πριν από το ακρωτήριο Ταίναρο. Η αποτύπωση της αγάπης του ζευγαριού στα σοκάκια με τα μισογκρεμισμένα πυργόσπιτα προσφέρει ένα ιδιαίτερο ταξίδι στο παρελθόν, συμβολίζοντας την αναγέννηση, και τη διαχρονική υπέρβαση των δυσκολιών. Μία από τις ομορφότερες εκκλησίες για γάμο, ο Άγιος Σπυρίδωνας, βρίσκεται ψηλά σε λόφο στη Βάθεια και θυμίζει ατμόσφαιρα βγαλμένη από παραμύθι.

shutterstock 1210037188

Το χωριό Βάθεια

TOWER

AGIOS SPYRIDON VATHEIA CLOSE UP 1

 Ο Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος 

 

Μαγευτικό σημείο για μια wedding φωτογράφιση αποτελεί και το καρποσταλικό Λιμένι, αφού η συνεχής εναλλαγή χρωμάτων μεταξύ των γαλάζιων νερών και της σκούρας πέτρας στο άνυδρο τοπίο σαγηνεύει. Μάλιστα, το πέτρινο μικρό εκκλησάκι του Αγίου Νικόλαου με τοιχογραφίες του 18ου αιώνα μια ανάσα από το κύμα, με θέα στο Λιμένι φιλοξενεί ατμοσφαιρικά γάμους στον εξωτερικό χώρο.

shutterstock 2133495021

 Το Λιμένι

CHURCHES MANI AGIOS NIKOLAOS LIMENI REVISED 2

 Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου

 

Συνδυάζοντας πλούσια ιστορία και ιδιαίτερη παράδοση, η Αρεόπολη θεωρείται δίκαια η πιο ζωντανή κωμόπολη της Μάνης. Ολόκληρος ο παλιός οχυρωμένος οικισμός με τα ατμοσφαιρικά καλντερίμια, τα πέτρινα κτίσματα, τους επιβλητικούς πύργους και τις εκκλησιές είναι χαρακτηρισμένος παραδοσιακός ενώ ο επιβλητικός Ναός των Ταξιαρχών είναι μια από τις top επιλογές για έναν γάμο με αριστοκρατικό στυλ.

shutterstock 1831438930

Τα γραφικά σοκάκια της Αρεόπολης

poulos07

Μεζεδοπωλείο «Ο Πούλος» στην Αρεόπολη

CHURCHES MANI TAXIARCHON AREOPOLI FINAL ONE

CHURCHES MANI TAXIARCHON AREOPOLI INSIDE final

 Ο Ιερός Ναός των Ταξιαρχών

 

Νοτιότερα, στον όρμο του Διρού, η φύση με υπομονή, επιδεξιότητα και χάρη  συνέθεσε ένα εντυπωσιακό θέαμα που κλέβει την ανάσα: λευκοί σταλακτίτες και σταλαγμίτες, όπως κι αστραφτεροί κρύσταλλοι στολίζουν κάθε γωνιά του Σπηλαίου Βλυχάδα Διρού. Η μαγική ατμόσφαιρα ενός από τα αξιοθαύμαστα σπήλαια στην Ελλάδα σας περιμένει να την ανακαλύψετε. Εξίσου όμορφος είναι κι ο πέτρινος ιερός ναός Αγίου Δημητρίου στον Πύργο Διρού, μια ξεχωριστή επιλογή για την τέλεση του μυστηρίου.

5

Το Σπήλαιο Βλυχάδα στον όρμο Διρού

CHURCHES MANI AGIOS DIMITRIOS PYRG. DIROU

Ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου

 

Συνεχίζουμε με το περίφημο Οίτυλο που αποκαλείται και «μπαλκόνι» της Μάνης, με καθηλωτική θέα προς τον ομώνυμο κόλπο και το επίνειο του ιστορικού χωριού. Πρόκειται για έναν ιστορικό οικισμό, που προκαλεί εντύπωση με τα πανέμορφα πέτρινα σπίτια και τις εκκλησίες του. Περίοπτη θέση κατακτά ο επιβλητικός Μητροπολιτικός ναός της Παναγίας στην πλατεία του Κάστρου. Στα βυζαντινά χρόνια ήταν Μοναστήρι ενώ πιθανότατα ο αρχικός ναός έχει χτιστεί πάνω στα θεμέλια αρχαίου ναού. Χαρακτηριστικό είναι πως στην εξωτερική τοιχοποιία της εκκλησίας διακρίνονται εντοιχισμένα μαρμάρινα επιτύμβια.

shutterstock 1796930791

 Ο κόλπος του Οίτυλου

OITYLO PARATHYRO

Οίτυλο

MONASTIRI1000

 Εσωτερική λεπτομέρεια ενός από τα πολλά εντυπωσιακά μοναστήρια

 

Επιλεγμένοι επαγγελματίες σε πρώτο πλάνο

Συνδυάζοντας την άγρια φύση και την επιβλητική κυριαρχία της πέτρας η Μάνη αποπνέει κινηματογραφική ομορφιά στο γάμο των ονείρων σας. Εξαιρετικοί χώροι και κορυφαίοι επαγγελματίες είναι διαθέσιμοι να σας προσφέρουν ένα μοναδικό πακέτο υπηρεσιών, βάσει των προσδοκιών που πάντα είχατε για την πιο σημαντική μέρα της ζωής σας! Από την γαμήλια δεξίωση σε έναν μαγικό πύργο μέχρι ένα πιο μικρό γλέντι σε ένα κομψό εστιατόριο, η Μάνη σαν προορισμός προσφέρει κάθε επιλογή για το wedding party δίνοντας σας την αίσθηση της απόλυτης εναρμόνισης με ένα τοπίο ασύλληπτης φυσικής ομορφιάς.  

 

Venues

 

Akrolithi Boutique Hotel & Suites

Σε μία εκπληκτική τοποθεσία κυριολεκτικά μεταξύ ουρανού και θάλασσας, με θέα τον μαγευτικό κόλπο του Οιτύλου, το Akrolithi Boutique Hotel & Suites συνδυάζει την κομψότητα του κλασικού και την απαράμιλλη γοητεία του μανιάτικου τοπίου. «Αγκαλιασμένο» από τους πετρόκτιστους πύργους και με έμφαση στη γαστρονομική παράδοση, η γαμήλια δεξίωση εκφράζει την αυθεντικότητα της Μάνης. 

a1

a16

 

 

Petra & Fos Boutique Hotel & Spa

Στο Petra & Fos Boutique Hotel & Spa στο Οίτυλο, μια εμπειρία πολυτελούς γαμήλιας δεξίωσης μπορεί να γίνει ένα με το άγριο φυσικό τοπίο, με την τοποθεσία να προσφέρει τον ιδανικό συνδυασμό της θέας στον κόλπο του Οιτύλου και της ειδυλλιακής ατμόσφαιρας που αποπνέει αυτός ο μοναδικός τόπος. Ρομαντική, ρετρό, country chic όποια και αν είναι η επιλογή σας στο Πέτρα και Φως κάθε δεξίωση είναι μοναδική γιατί διαμορφώνεται πάνω σε κάθε ζευγάρι ξεχωριστά.

pf01

pf15

 

 

Pyrgos Arapaki

Σαν ήρωες παραμυθιού σε έναν αυθεντικό μανιάτικο πολεμόπυργο, στο αλλοτινό αμυντικό οχυρό συγκρότημα της οικογένειας Αραπάκη, θα ζήσετε έναν fairytale γάμο. Με σεβασμό στην μανιάτικη παραδοσιακή αρχιτεκτονική, ο Πύργος Αραπάκη στον υπαίθριο χώρο του ξενοδοχείου, μέσα στον ολάνθιστο κήπο φροντίζει για να στηθεί η γαμήλια δεξίωση όπως την έχετε ονειρευτεί. Ξεχωριστή εμπειρία για μικρότερους γάμους αποτελεί η βεράντα του Πύργου Αραπάκη.

arapaki20

IMG b9b856d1bb348341d0ffb579f1de6eb5 V

 

 

Pandora Hotel

Μόλις 1,5χλμ. από τα κρυστάλλινα νερά του κόλπου του Διρού αλλά και σε βολική τοποθεσία μόλις 4 χλμ από την Αρεόπολη, το Pandora Hotel περιβάλλεται από πύργους και μεσαιωνικά ερείπια και μοιάζει παγωμένο στον χρόνο. Οι παραδοσιακές εγκαταστάσεις και η μαγευτική ατμόσφαιρα εγγυώνται ότι η γαμήλια δεξίωσή σας θα μείνει αξέχαστη σε όλους.

pandora01

IMG 210594920a623c3b022f2312e0851543 V

 

 

Chara Houses

Στο Σκουτάρι Μάνης και στα 20 μέτρα από τη θάλασσα τα Chara Houses μέσα σε ένα καταπράσινο κήπο αποτελούν μια ιδανική τοποθεσία για να λάβει χώρα η γαμήλια δεξίωση σας. Παραδοσιακό μανιάτικο ύφος, αναρριχητικά φυτά να «στολίζουν» τους τοίχους και απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα είναι η ειδυλλιακή συνταγή.

ch 02

ch 04

 

 

Petritis Guest House

Αποκλειστικά από φυσικά υλικά, πέτρα, ξύλο και κεραμίδια παλιά για τη στέγη, ο ξενώνας Πετρίτης δημιουργήθηκε με σεβασμό στα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Χωρίς αμφιβολία αποτελεί top επιλογή για μια γαμήλια δεξίωση που εναρμονίζεται πλήρως με το περιβάλλον και διατηρεί έντονα τα στοιχεία της μανιάτικής παράδοσης. 

pe01

pe02

 

 

Manifest Boutique Hotel 

Στο Manifest Boutique Hotel η αυθεντική ελληνική εξυπηρέτηση, σε συνδυασμό με το μοναδικό φυσικό περιβάλλον εγγυώνται τη δημιουργία μιας παραμυθένιας ημέρας όπως την έχετε ονειρευτεί. Δίπλα στην πισίνα, με θέα στο απέραντο γαλάζιο του όρμου του Οιτύλου και στο γραφικό χωριό Λιμένι, δημιουργείται ένα πανέμορφο ειδυλλιακό φόντο για τη δεξίωσή σας!

 

 

 

Las Hotel & Spa

Το Las Hotel & Spa, ένας μοντέρνος χώρος με ανέσεις υψηλών προδιαγραφών, βρίσκεται στην καρδιά του Γυθείου Λακωνίας. Το Tree Sixty Roof Garden στον 5ο όροφο, με την ομορφότερη θέα στην πόλη και στο απέραντο γαλάζιο της Μάνης, μπορεί να φιλοξενήσει οποιαδήποτε ξεχωριστή εκδήλωση. Απολαύστε μοναδικές στιγμές σε ένα περιβάλλον σύγχρονης διακόσμησης κι αισθητικής.

 

 

Itan Kairos 

Ένα πέτρινο στολίδι χτισμένο στον πύργο Διρού γοητευτικό και ταυτόχρονα οικείο, το «Ήταν Καιρός» δίνει ένα τελείως δικό του νόημα στην έννοια μανιάτικο εστιατόριο. Ο εκλεπτυσμένο χώρος με τις παραδοσιακές διακοσμητικές αναφορές και το δημιουργικό μενού με το touch από γνήσια μανιάτικη κουζίνα σας ταξιδεύουν στο χρόνο για να γιορτάσετε την αγάπη σας με τον πιο ξεχωριστό τρόπο.   

ike01

ike04

 

 

O Poulos

Μεζεδοπωλείο αναφοράς στην Αρεόπολη με διαδρομή που το έχει εδραιώσει στη λίστα όσων αγαπούν τα αυθεντικά καλοφαγικά spots της Μάνης. «Ο Πούλος» κινείται με άνεση ανάμεσα στην σπιτική αύρα και τη νοσταλγία σε έναν ατμοσφαιρικό εξωτερικό χώρο με κυρίαρχη την πέτρα προσθέτοντας ντόπιες γεύσεις και χαρακτήρα στο γαμήλιο πάρτι σας.

poulos01 copy

poulos06

 

 

 

Wedding Photographers

 

Nikos Tselios Photography

Συνεχίζοντας μια οικογενειακή παράδοση 70 χρόνων, ο Νίκος Τσέλιος ως φωτογράφος 3ης γενιάς, καταφέρνει μέσα από τον φακό του με τρόπο αριστοτεχνικό να αποτυπώνει όλα τα συναισθήματα που σας «πλημμυρίζουν» την πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής σας! Ο ίδιος εγγυάται φυσικό και αυθόρμητο αποτέλεσμα που θα αναδείξει το ζευγάρι και την ατμόσφαιρα της στιγμής.

tselios photography 2022 06

tselios photography 2022 10

 

 

Kostas Koromilas Photography

Η αγάπη του για τη δημιουργική φωτογραφία δρόμου και τοπίου και η ανάγκη του να αναδείξει το «παραμύθι» κάθε ζευγαριού, τον καθιστούν ιδανικό «ξεναγό» στο μαγικό ταξίδι του γάμου σας. Ο Κώστας Κορομηλάς καταφέρνει να κάνει τη δική σας ιστορία τέχνη του, χάρη στον επαγγελματισμό και η εμπειρία του που θα σας γεμίσουν με την εμπιστοσύνη που χρειάζεστε για ένα τέλειο γαμήλιο άλμπουμ.

koromilas03

koromilas04

 

 

Wedding Planners

 

Mani Deco

Με πολυετή εμπειρία από το 2010, ευριματικότητα κι ευελιξία, η Γεωργία Τσιώτου της Mani Deco σχεδιάζει γαμήλιες δεξιώσεις με μοναδικό χαρακτήρα και στυλ. Παράδοση και δημιουργικότητα γίνονται ένα στην ιστορική κι επιβλητική Μάνη, ώστε να συνθέσουν το ιδανικό σκηνικό για την κορύφωση τής ιστορίας σας, με γνώμονα βέβαια τις δικές σας επιθυμίες.

C011E07A 67EA 4C51 AAC0 0DA7262C1D92 1 105 c

39203562 A24A 4E1C B1C8 DA3A83169677 1 105 c

 

 

Golden Leaf Events

Με μια πορεία 10 χρόνων στο χώρο των events, η εμπειρία και η συνεχής εξέλιξη της Έλενας Κάββουρα της Golden Leaf Events έχει χτίσει απόλυτη εμπιστοσύνη και σιγουριά για άψογο αποτέλεσμα. Η παραμυθένια αύρα και τα καινοτόμα concept της ξεπερνούν πάντα τις προσδοκίες των ζευγαριών και να δημιουργούν γάμους με προσωπικότητα και ιδιαιτερότητα.

img0263

wf14

 

 

Maria Antonopoulou

Γεμάτη ενέργεια, πάθος για τη δουλειά της και όνειρα που δεν σταματούν ποτέ, η wedding planner Maria Antonopoulou αναλαμβάνει, από την αρχή μέχρι το τέλος, την άρτια οργάνωση της ξεχωριστής σας ημέρας. Όλος ο σχεδιασμός της τελετής βασίζεται στις επιθυμίες σας και βάσει αυτών θα συνθέσει όλη τη διοργάνωση, επιλέγοντας στοιχεία μοναδικά που θα σας εκφράζουν.

ma01

manton10

 

 

Van Catering

 

El Cantinero Van Catering

Το El Cantinero είναι ένα κινητό μπαρ που απογειώνει το κομμάτι του bar catering της εκδήλωσής σας με το vintage ύφος του, την αισθητική του από την Λατινική Αμερική και την Μανιάτικη παράδοση, το άριστο service και τις τοπικές πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας! Signature δροσερά cocktail, προσαρμοσμένα στα δικά σας γούστα και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε εκδήλωσης ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς. Οι καλεσμένοι σας σιγουρα θα το λατρέψουν!

 

 

Wedding Cake

 

Sitos

Custommade προσέγγιση, έμφαση στη λεπτομέρεια, πρωτοτυπία, λεπτές γεύσεις και φυσικά, αποτελέσμα που «κλέβει» τις εντυπώσεις, χαρακτηρίζουν το ζαχαροπλαστείο «Σίτος». Όλα τα εδέσματα σχεδιάζονται μαζί με το ζευγάρι, ώστε να βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με το ύφος του γάμου και το στολισμό. Οι προτάσεις είναι αμέτρητες, τόσο γευστικά, όσο και σχεδιαστικά. Στην επιχείρηση «Σίτος» υπάρχει πάντα η διάθεση σχεδιασμού κι υλοποίησης νέων ιδεών!

 

 

Event Rentals

 

Itan Keros Rentals

Είτε είστε λάτρης του minimal και των pastel αποχρώσεων, είτε προτιμάτε πιο έντονες, εντυπωσιακές νότες και patterns, μοναδικές επιλογές σας περιμένουν από το Ήταν Καιρός Rentals, με έδρα την πανέμορφη Αρεόπολη της Μάνης. Εμπιστευτείτε τους ειδικούς κι επιλέξτε υπέροχα έπιπλα και σερβίτσια που θα κλέψουν τις εντυπώσεις και θα αναδείξουν την ξεχωριστή σας ημέρα. 

ikr05

ikr01

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /