Οργάνωση γάμου - Βήμα-βήμα Ο δρόμος προς την ευτυχία

Στο δάχτυλο σας λάμπει πια ένα υπέροχο μονόπετρο που συμβολίζει την απόφαση σας να ακολουθήσετε με τον σύντροφο σας μια κοινή πορεία ζωής. Και τώρα τι; Έχετε πάρει πια τη μεγάλη απόφαση και μετά τη μεγάλη χαρά, στο πέρασμα των εβδομάδων αρχίζετε σιγά – σιγά να κατεβαίνετε από το ροζ συννεφάκι στον έβδομο ουρανό και καθώς προσγειώνεστε στην πραγματικότητα όλες οι σκέψεις σας εστιάζουν στο πρακτικό κομμάτι της προετοιμασίας του γάμου.

Γνωρίζοντας καλά ότι χωρίς το σωστό οδηγό ο δρόμος προς την ευτυχία μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε «εφιάλτη στο δρόμο με τις λεύκες», σας παρουσιάζουμε εδώ ένα συνοπτικό κατάλογο των όσων πρέπει να γίνουν από την πρόταση γάμου έως και το γαμήλιο ταξίδι.

Η ανακοίνωση της ευχάριστης είδησης

perfect bloom ad bouquet pink

Ποιοι πρέπει να το μάθουν, πότε και πως. Όπως και να αποφασίσετε να το ανακοινώσετε, θυμηθείτε ότι το τυπικό απαιτεί οι καλεσμένοι σας να ενημερωθούν τουλάχιστον έξι εβδομάδες πριν το γάμο.

 

Τα δαχτυλίδια του γάμου

 the road to happiness diamond wedding ring

Αφού στο δάχτυλο σας λάμπει ήδη το κλασσικό ή όχι τόσο κλασσικό μονόπετρο, θα πρέπει να σκεφτείτε το κεφάλαιο βέρες. Θα χρειαστεί να αποφασίσετε αν οι βέρες σας θα είναι κλασσικές, από χρυσό ή από λευκόχρυσο, αν θα έχουν κάποιο πολύτιμο λίθο επάνω, αν θα επιλέξετε τα 14,18 ή 24 καράτια. Να λάβετε υπόψη ότι όσο περισσότερα είναι τα καράτια και κατά συνέπεια η καθαρότητα σε χρυσό, τόσο πιο μαλακό είναι το μέταλλο.

Διαβάστε επίσης: Βέρα στο δεξί!

 

Οι κανόνες της δέσμευσης

sea soul banner 3

Sea Soul Luxury Events

Ανεξάρτητα από το πόσο καλά γνωρίζονται οι δύο σύντροφοι η απόφαση τους να παντρευτούν δημιουργεί και στους δύο νέο σκηνικό ζωής που περιλαμβάνει νέα καθήκοντα και υποχρεώσεις, απώλεια της απόλυτης ελευθερίας, συμβιβασμούς. Σε πρακτικό επίπεδο αυτό μπορεί να φέρει αλλαγές π.χ. στο όνομα, τη θρησκεία, τα οικονομικά δεδομένα σας, σε μια κοινωνία που έχει υποστεί καταλυτικές διαφοροποιήσεις, με αποτέλεσμα τη ριζική αλλαγή και στα κοινωνικά γαμήλια δεδομένα (γάμοι για δεύτερη ή τρίτη φορά, γάμοι με παρόντα τα παιδιά του ζευγαριού, γάμοι και βάπτιση την ίδια ημέρα…).

Διαβάστε επίσης: Tα έξοδα του γάμου: Ποιός πληρώνει τι

 

Παιχνίδια με το λευκό του νυφικού

01

Dream On Photography - Trifonas Trifonopoulos

Αν δεν πρωτοτυπήσετε και επιλέξετε το κλασσικό λευκό νυφικό, πειραματιστείτε, ανάλογα με την εποχή του γάμου, με το χρώμα του νυφικού (αποχρώσεις από το λευκό του πάγου έως το ζεστό χρώμα του ελεφαντόδοντου). Αν ανήκετε στις πιο τολμηρές, ψηφίστε…χρώμα.

Διαβάστε επισης: 10 κανόνες καλής συμπεριφοράς για την αγορά νυφικού

 

Το γαμπριάτικο κοστούμι

Όλοι γνωρίζουμε καλά ότι όλα τα φώτα τη συγκεκριμένη ημέρα είναι στραμμένα στη νύφη, σκεφτείτε όμως πόσο άσχημα θα «χτυπήσει» ένα γαμπριάτικο κοστούμι που δε «δένει» αρμονικά με το νυφικό. Αν ο γαμπρός μοιάζει σα να είναι «ξένο σώμα», όσο υπέροχη κι αν είναι η νύφη, το παιχνίδι θα έχει χαθεί.

Διαβάστε επίσης: Γαμπριάτικο κοστούμι: 10 υπέροχες ιδέες για να κλέψεις την παράσταση

 

Σωστή επιλογή ημερομηνίας, ώρας, εποχής και τοποθεσίας

KOSSIERIS TABLE 48

George Kossieris

Όλα αυτά αποτελούν καθοριστικά στοιχεία για τη σωστή οργάνωση και επιτυχία του γάμου σας.

 

Τα προσκλητήρια

PROSKLITIRIA studio 74 Thanasis Rapsomanikis

Studio 74 - Thanasis Papsomanikis

Καθώς ως γνωστόν scripta manent, στην περίπτωση μας τα προσκλητήρια αποτελούν την επισημότερη αναγγελία του γάμου. Μετά την αποστολή τους, έχετε πλέον μπει στην τελική ευθεία. Διαλέξετε τα προσεχτικά, καθώς αυτά μαζί με τις γαμήλιες φωτογραφίες και τα γαμήλια βίντεο θα αποτελούν για πάντα τα «πειστήρια του εγκλήματος».

Διαβάστε επίσης: Το τέλειο προσκλητήριο γάμου - Αναγγείλτε το γάμο σας με το ανάλογο στιλ

 

Η λίστα γάμου

Δεν είναι υποχρεωτικό να φτιάξετε μια λίστα γάμου, απλά τις περισσότερες φορές μπορεί να σας γλιτώσει από το ίδιο δώρο σε δέκα διαφορετικές εκδοχές, ενώ παράλληλα εστιάζει τις επιλογές των καλεσμένων σε αντικείμενα χρήσιμα για εσάς. Άλλη επιλογή αποτελεί πάντα η κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό, αλλά φυσικά και το αφήσετε εντελώς ελεύθερους τους καλεσμένους σας να επιλέξουν το δώρο που εκείνοι επιθυμούν.

 

Ο γαμήλιος στολισμός

02

Paris Flowers

Από το στολισμό της εκκλησίας, του γαμήλιoυ αυτοκινήτου μέχρι το στολισμό του χώρου της δεξίωσης ο δρόμος είναι μάλλον μακρύς. Σκεφτείτε προσεκτικά πως επιθυμείτε να είναι ο γάμος σας, ποιο θα είναι το ύφος του και κυρίως τι θα απαιτηθεί για να υλοποιηθούν τα θέλω σας.

Διαβάστε επίσης: Τα Λουλούδια και ο Ανθοστολισμός του γάμου δίνουν το ύφος και το στυλ στο γάμο σας

 

Η τελετή

Αποτελεί τη σημαντικότερη στιγμή όλης της διαδικασίας. Η οργάνωση της, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, απαιτεί χρόνο, προσοχή, σωστό αισθητήριο, σωστούς υπολογισμούς. Η βοήθεια των ειδικών θα σταθεί πολύτιμος οδηγός «από το α ως το ω».

 

Οι γαμήλιες φωτογραφίες και τα βίντεο

02 1

      Kimonas Patiniotis                                                                                                               Apostolis Platanias Photography

Το είπαμε ήδη, μαζί με τα προσκλητήρια αποτελούν τους «αιώνιους μάρτυρες» της τόσο σημαντικής στιγμής της ζωής σας. Δώστε τους την απαιτούμενη προσοχή και συμβουλευτείτε τους ειδικούς επί του θέματος ώστε να πετύχετε το καλύτερο.

Διαβάστε επίσης: 6 ταλαντούχοι και γνωστοί φωτογράφοι γάμου μας λένε πως να πετύχουμε τις ιδανικές φωτογραφίες στο γάμο προορισμού!

 

Η δεξίωση

OLON PYRGOS MELISSOURGOS SWEETS LMe32

Αποτελεί μαζί με τη γαμήλια τελετή τις κορυφαίες στιγμές του γάμου σας και ως τέτοια θα πρέπει να την αντιμετωπίσετε. Φροντίστε τα πάντα να είναι στην εντέλεια, καθώς η γαμήλια δεξίωση συμβολίζει τη διάθεση σας να μοιραστείτε τη χαρά σας και να τη γιορτάσετε με συγγενείς και φίλους, αλλά και το «ευχαριστώ» σας προς όλους τους προσκεκλημένους που σας τίμησαν με την παρουσία τους. Όταν αναφερόμαστε στην οργάνωση της γαμήλιας δεξίωσης, αναφερόμαστε όχι μόνο στο φαγητό, τη γαμήλια τούρτα και τη σαμπάνια που βεβαίως και είναι ιδιαιτέρως σημαντικά για την επιτυχία της βραδιάς, αλλά στο σωστό στήσιμο των τραπεζιών, στη σωστή επιλογή τους και τον στολισμό τους, στον τρόπο που θα κάθονται οι καλεσμένοι σας, στα σωστά και καλόγουστα σερβίτσια, το σωστό φωτισμό, την κατάλληλη μουσική…Η λίστα ίσως και να είναι ατέλειωτη.

Διαβάστε επίσης

Γαμήλιο μενού - Πρακτικές συμβουλές για μενού με ... νου!

Ο δεκάλογος μίας επιτυχημένης δεξίωσης

Το γαμήλιο ταξίδι

Όταν όλα θα έχουν τελειώσει θα πρέπει να έχετε ήδη φροντίσει να επιλέξετε έγκαιρα – και το τονίζουμε αυτό - το ταξίδι στο οποίο θα ξεκινήσετε μαζί την κοινή σας ζωή. Για να μην κάνετε λάθη που μπορεί να σας στοιχίσουν απίστευτη ταλαιπωρία, χρόνο και κυρίως χρήμα, εμπιστευτείτε κάποιο αξιόπιστο και εξειδικευμένο στο γαμήλιο προορισμό που θα έχετε διαλέξει ταξιδιωτικό γραφείο.

Δείτε εδώ τις προτάσεις μας για γαμήλιους προορισμούς

 

Τα ευχαριστήρια

Και κάτι τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό : μέσα στη χαρά και την ευφορία της νέας σας ζωής, μην ξεχάσετε να ευχαριστήσετε τους ανθρώπους που μοιράστηκαν τη χαρά σας. Δυο λέξεις με την αγάπη και τις ευχαριστίες σας, σίγουρα θα κάνουν τη διαφορά.

 

Διαβάστε επίσης

THE WEDDING EΧPRESS! Πώς να σχεδιάστε τον γάμο σας σε 30 μέρες

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /