Aν υπάρχει παράδεισος.. βρίσκεται χωρίς αμφιβολία στα Κουφονήσια

Δύο μικρές κουκκίδες στο χάρτη αρμενίζουν ανέμελες στο Αιγαίο κάπου ανάμεσα σε Νάξο και Αμοργό, προσκαλώντας του επισκέπτες σε έναν επίγειο παράδεισο. Όλοι – από τις ρομαντικές ψυχές μέχρι τους μποέμ τύπους- βάζουν πλώρη για τις Μικρές Κυκλάδες και υπάρχουν σοβαροί λόγοι γι' αυτό.

 

koufonisia intro

 

KOUFONISIA panoramic maxresdefault 2

 

 

KOUFONISIA MIX BeFunky collage 6

 

Τα Κουφονήσια έχουν γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια αγαπημένος προορισμός για Έλληνες και ξένους επισκέπτες, ενώ όλο και περισσότερα ζευγάρια τα επιλέγουν για να πραγματοποιήσουν ένα πιο εναλλακτικό γάμο με φόντο τα απίστευτα γαλαζοπράσινα νερά. Άλλωστε η μοναδικότητα του φυσικού τοπίου έρχονται να συμπληρώσουν το ονειρικό σκηνικό για έναν αξέχαστο γάμο. Συστατικά του η υπέροχη θάλασσα, τα λευκά γραφικά σπιτάκια, οι ψαρόβαρκες και τα καΐκια, καθώς και οι φοίνικες και οι βουκαμβίλιες!

 

KOUFONISIA WELCOME

                                                                                                                                                                                                                                                                                                    PHOTO RIGHT: STELLA G WEDDING PHOTOGRAPHY

 

Η φύση υπήρξε γενναιόδωρη με αυτά τα δύο μικροσκοπικά νησιά και τους χάρισε παραδεισένια νερά που δεν συναντάς σε άλλο νησί, θαλάσσιες σπηλιές, αιγαιοπελαγίτικο φως και μοναδικές παραλίες. Σε συνδυασμό µε µία τρομερά χαλαρή ατμόσφαιρα και την θερμή φιλοξενία των ντόπιων, που αγκαλιάζουν από την πρώτη στιγμή τον επισκέπτη, δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν φανατικοί θαυμαστές που επισκέπτονται τα Κουφονήσια κάθε χρόνο.

Μιλάμε για Κουφονήσια -στον πληθυντικό αριθμό- γιατί πρόκειται για 2 νησιά που βρίσκονται το ένα απέναντι από το άλλο. Το Πάνω Κουφονήσι (ή απλώς Κουφονήσι) είναι και το μόνο που κατοικείται, με έκταση μόλις 3,5 τ.χλμ. και 447 κατοίκους και αποτελεί το μικρότερο νησί των Κυκλάδων. Το Κάτω Κουφονήσι έχει έκταση 4,3 τ.χλμ, δεν έχει μόνιμους κατοίκους, αφού οι ντόπιοι το χρησιμοποιούν περισσότερο τα καλοκαίρια ως εξοχική κατοικία, ωστόσο εκεί λειτουργεί μια ταβέρνα.

 

KOUFONISIA BeFunky collage

         PHOTOS: STELLA G. WEDDING  PHOTOGRAPHY

 

KOUFONISIA PANGAIA COLLAGE

                                               PHOTOS ABOVE:  PANGAIA SEASIDE HOTEL KOUFONISIA

 

 

Αν κάτι χαρακτηρίζει το Κουφονήσι και το κάνει τόσο ξεχωριστό και αγαπητό είναι τα συγκλονιστικά γαλαζοπράσινα νερά του. Ακόμη και η παραλία δίπλα ακριβώς στο λιμάνι με την τυρκουάζ θάλασσα με καλεί να βουτήξεις εκεί ανάμεσα στα πλοία και στα καϊκια. Και θα το κάνεις! Από εκεί και πέρα συνεχίζοντας με τα πόδια στον χωμάτινο δρόμο του νησιού, θα περάσεις πρώτα από δύο μικρές ακρογιαλιές και έπειτα θα δεις τη μαγευτική αμμουδερή παραλία του Φοίνικα, με τα τροπικά χρώματα. Έπειτα, σε σχεδόν 20', θα συναντήσεις την διάσημη "Ιταλίδα", που οφείλει το όνομα της στην καταγωγή της ιδιοκτήτριας του μοναδικού σπιτιού κοντά στην παραλία. Ανάμεσα από τον Φοίνικα και την Ιταλίδα θα βρεις τον εξωτικό Φανό. Από τις πιο εντυπωσιακές, η κατάλευκη αμμουδιά Πορί, με τα εκτυφλωτικά τυρκουάζ νερά που παραπέμπει σε νησί της Καραϊβικής!

KOUFONISIA BRIDE BOUQUET TABLE SHOES BeFunky collage 3

                                     PHOTOS ABOVE : STELLA G  WEDDING PHOTOGRAPHY

 

koufonisia 2

koufonisia 2 bride and groom windows stella g CM 247

                                         PHOTO ABOVE: STELLA G WEDDING PHOTOGRAPHY

 

 

Στο αντίποδα της άφιλτρης ομορφιάς του Άνω Κουφονησίου βρίσκεται το ακατοίκητο Κάτω Κουφονήσι με τις -επίσης εκπληκτικές- παραλίες του και σου προσφέρει στιγμές απόλυτης καλοκαιρινής ραστώνης σε ένα ανόθευτο φυσικό τοπίο. Οι παραλίες εδώ είναι πιο ήσυχες και αν εξερευνήσεις λίγο θα συναντήσεις δεκάδες πριβέ βοτσαλωτούς ορμίσκους για να βρεις τον δικό σου αγαπημένο. Οι Λάκοι είναι μια απάνεμη παραλία με βότσαλα και γαλαζοπράσινα νερά ενώ το αγαπημένο των campers Νερό έχει ψιλό βότσαλο, μαγευτικά νερά και αρμυρίκια. Τα πιο εντυπωσιακά νερά έχει η εκτός ραντάρ παραλία Χαβάη που επιβεβαιώνει το εξωτικό όνομά της.

Όσο για την καρδιά των Κουφονησίων, αυτή χτυπάει στην λιλιπούτεια Χώρα του νησιού. Φιλόξενοι ντόπιοί και αυθεντικές εικόνες κυριαρχούν σε μια από τις πιο λιτές, αλλά πανέμορφες κυκλαδίτικες Χώρες. Εδώ θα περιηγηθείς σε πλακόστρωτα σοκάκια με ασβεστωμένους τοίχους, αυλές πνιγμένες στις μπουκαμβίλιες και χαριτωμένα μαγαζάκια. Διασχίζοντας το χωριό θα καταλήξεις στην άλλη άκρη του, εκεί που δεσπόζουν οι Ανεμόμυλοι του νησιού και στο βάθος το παλιό καρνάγιο. Στη Χώρα δίνουν ραντεβού όλοι μετά το μπάνιο, για νόστιμο φαγητό στα ταβερνάκια και νησιώτικο «κουβεντολόι» στα καφενεία.

 

KOUFONISIA CHURCH new

KOUFONISIA new BASKET BeFunky collage 4

                                               PHOTO LEFT: STELLA G WEDDING PHOTOGRAPHY

 

 

Από αυτό τον ξέγνοιαστο και λιτό τρόπο ζωής εμπνέεται και ο γάμος στο Κουφονήσι. Εκεί που η γνήσια αιγαιοπελαγίτικη κουλτούρα συναντά το πιο μαγικό φυσικό τοπίο, δεν υπάρχει ομορφότερο μέρος για να ενώσουν δυο άνθρωποι τις ζωές τους. Τα γραφικά ξωκλήσια, τα προσεγμένα ξενοδοχεία και οι βίλες και ασφαλώς οι ομορφότερες παραλίες του Αιγαίου θα γίνουν το πιο μοναδικό σκηνικό έναν αξέχαστο κουφονησιώτικο γάμο, ακριβώς όπως τον έχεις ονειρευτεί. Αρκεί να αφεθείς τελείως στην μαγεία του νησιού!

 

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /