Και το όνομα αυτού … Archie Harrison Mountbatten-Windsor!

Δύο ημέρες μετά τη γέννηση του μωρού τους, o Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, Harry και Meghan εμφανίστηκαν για πρώτη φορά μαζί με το νεογέννητο. 

baby sussex meghan harry

Οι δυο τους πόζαραν χαμογελαστοί ενώ ο πρίγκιπας ήταν αυτός ο οποίος κρατούσε το μωρό και στεκόταν λίγο πιο μπροστά από τη Meghan, η οποία φορούσε ένα off-white αμάνικο φόρεμα Grace Wales Bonner με ζώνη και χρυσά κουμπιά.

Συστήνοντας το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας, που ήταν τυλιγμένο μέσα σε μία λευκή κουβερτούλα, στην μεγαλοπρεπή αίθουσα του Αγίου Γεωργίου, η Meghan μιλώντας για τις πρώτες τους ημέρες ως γονείς, είπε: «Είναι μαγικό, απίστευτο. Είμαι με τους δύο καλύτερους τύπους στον κόσμο και είμαι πραγματικά ευτυχισμένη» ενώ ο πρίγκιπας Harry πρόσθεσε: «Είναι υπέροχο το να είσαι γονιός. Έχουν περάσει μόλις δυόμιση - τρεις ημέρες, όμως είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι». Όταν ρωτήθηκε σε ποιον μοιάζει περισσότερο το μωρό, απάντησε: «Ο καθένας γνωρίζει ότι τα μωρά αλλάζουν συνεχώς όψη μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων. Βασικά, αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε τις αλλαγές που συμβαίνουν. Αλλά αλλάζει κάθε μέρα, επομένως ποιος ξέρει». «Σας ευχαριστούμε όλους για τις ευχές σας και την ευγένειά σας, σημαίνει πολλά για εμάς», ανέφερε η δούκισσα του Σάσεξ αποχωρώντας.

proti synantisi elisavet archie
Αργότερα μέσα στην ημέρα οι ευτυχισμένοι γονείς παρουσίασαν στη Βασίλισσα Ελισσάβετ και τον πρίγκιπα Φίλιππο το όγδοο δισέγγονό τους στον Πύργο Ουίνδσορ, ενώ παρούσα ήταν και η μητέρα της Meghan Markle, Doria Ragland.

meghan markle prince harry baby sussex

Στη συνέχεια ανακοινώθηκε το όνομα του μωρού, Archie Harrison Mountbatten – Windsor. Μια καθόλου τυχαία επιλογή. Το Archie έχει αγγλικές και σκωτσέζικες ρίζες και είναι η σύντομη εκδοχή του Archibald, το οποίο σημαίνει, αυθεντικός και γενναίος. Το δεύτερο όνομα Harrison έχει αγγλικές ρίζες και σημαίνει «ο γιος του Χάρι». Είναι σαφώς μια κίνηση που έκανε η Meghan Markle για να τιμήσει τον σύζυγό της πρίγκιπα Χάρι. Tα επίθετα Mountbatten – Windsor είναι τα επίθετα που παίρνουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που δεν έχουν τίτλους ευγενείας. 

Πριν από το 1917, η οικογένεια δεν είχε επίθετο και τα μέλη της χρησιμοποιούσαν το όνομα του Οίκου στον οποίο ανήκαν. Όμως, ο Γεώργιος ο 5ος ο παππούς της βασίλισσας υιοθέτησε το επίθετο Windsor. Και το Mountbatten προστέθηκε γιατί ήταν το επίθετο της οικογένειας του πρίγκιπα Φίλιππου. Ο μικρούλης, δεν αναμένεται να λάβει τον τίτλο του πρίγκιπα, καθώς το 1917 ο βασιλιάς Γεώργιος περιόρισε αυτούς τους τίτλους μόνο για τα τέκνα του διαδόχου του θρόνου. Όμως, αν το θελήσει η βασίλισσα Ελισάβετ, μπορεί να χρίσει πρίγκιπα ή πριγκίπισσα το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας. Αν και είναι δισέγγονο της βασίλισσας Ελισάβετ, είναι πολύ μακριά από τη γραμμή διαδοχής για να αποκτήσει τον τίτλο του πρίγκιπα ή την προσφώνηση «βασιλική υψηλότητα». Το νεογέννητο μπορεί να αποκαλείται προς το παρόν κόμης ή βαρώνος καθώς ο πρώτος γιος ενός δούκα επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει έναν από τους μικρότερους τίτλους του πατέρα του. Θυμίζουμε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε στον Χάρι την ημέρα του γάμου του με την Μέγκαν τους τίτλους Κόμης του Νταμπάρτον και Βαρώνος του Κίλκελ.

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /